Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ 3D ηλιακά κελιά!

θα κοστίζουν οσο η τηλεόραση;;;
Σύμφωνα με το τεχνολογικό άρθρο MIT, Αναπτυξη ενός πρωτοποριακού 3D ηλιακό κελί , που μεγιστοποιεί την μετατροπή της ηλιακής ακτινοβολίας σε ηλεκτρική από την Καλιφορνέζικη εταιρία solar3D.

Το κελί αυτό μέσα από 3 διαστάσεις με τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις οπτικές ίνες,  αναμένεται οτι θα αλλάξει δραματικά την ηλιακή ενέργεια και μάλιστα και το κόστος, αφού το συνολικό κοστος ανα watt θα μειωθεί. Τα συνήθη πανελ σήμερα αποροφούν 15-18% από την ηλιακή ακτινοβολία, με τα 3d ευεπλιστούν οτι θα φτάσουν κοντά στο 29%! . Το 29% είναι το θεωρητικό μέγιστο που μπορεί να αποροφήσει η σιλικονη που ειναι το κύριο υλικό των φωτοβολταικων κελιών.

Το θέμα είναι πότε το πρωτότυπο αυτό κελί , που θα είναι ετοιμο μεχρι το τέλος του 2011,  θα μπορέσει να φτάσει στην μαζική παραγωγή και να ειναι ανταγωνιστικό στις τιμές και με τους Κινέζους.


Η solyndra πτώχευσε λόγω μή ελεγχου του κόστους παραγωγής και της μείωσης των τιμών από Κίνα. Θα μπορεσει η solar 3D να εχει χαμηλό κοστος παραγωγής;;; ετσι λένε

ΠΗΓΗ http://solar3d.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ