Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτοβολταικό οραμα -Συμφέροντα ....μηδεν- ενα;

Θα μας τρελάνουνε μου φαίνεται....

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις περί ταρίφας και σύγκρουσης για μείωσης της, καθώς και οι ανακοινώσεις Παπακωνσταντίνου για τα υποχρεωτικά φωτοβολταικά!

ΤΡΕΛΑ 1 - ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ Φ/Β

Πάνε καλά; Θα κάνουν υποχρεωτικά τα φωτοβολταικά ; Δηλαδή αν θελει να χτίσει καποιος σπίτι και δεν εχει να βαλει φ/β θα τρωει και προστιμο οπως στη Γερμανία; Μα τι λένε αυτοι;;
Πάνε καλα; Για ποιό λογο να το κάνεις υποχρεωτικό; Εδώ υπάρχουν άτομα που κάνουν κρα και περιμένουν στην ουρά για αδειοδότηση και αυτοί θα υποχρεώσουν άλλους να βάλουν έστω και άν δεν θελουν;
Ετσι θα προχωρήσει η πράσινη ανάπτυξη; Τι παραλογα πράγματα ειναι αυτά;

ΤΡΕΛΑ 2 - ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ Φ/Β
Σκεφτονται να μειώσουν τις τιμές στα φωτοβολταικα.

Η επιχειρηματολογία ειναι οτι το κοστος εγκατάστασης επεσε σημαντικά στα φ/β (50%!!!) , και αυξήθηκε στα αιολικά (7%).
Δηλαδή η προσφορα που πηρα περισυ για 100kW και ήταν ας πούμε 300.000 ευρώ , φέτος ειναι 150.000 ευρώ! Να μας πούνε ποιές εταιρίες δίνουν τέτοιες προσφορές να πάμε να αγοράσουμε και εμείς!

Να σκεφτούμε λίγο τα βασικά. Ο λογος της επιδότησης της τιμής πώλησης ειναι για να δοθούν κίνητρα για να γίνουν εγκαταστάσεις. Προς το παρόν οι εγκαταστάσεις δεν εχουν γίνει. Γιατι να γίνουν αλλαγές; Ποιούς συμφέρει; Μήπως από πίσω κρύβεται η επιδότηση των μεγαααλων και όσων κάνουν αιολικά; Και για ποια Ισπανία μιλάνε? Αν δεν κανω λάθος η Ισπανία την πάτησε γιατι εδωσε παραπάνω άδειες απ'οτι έπρεπε!
Μπράβο στον ΠΑΣΥΦ για την αμεση αντίδραση του.

ΤΡΕΛΑ-3 Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥ
Τί κρύβει η δήλωση του Παπακωσταντίνου οτι πρέπει τα φ/β να φυγουν απο τη λογική στον αγροτικό τομέα; Ειδε πολλα αγροτικά φωτοβολταικά να υλοποιούνται; Φυλαχτείτε αγρόοοτες!!


ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΡΕΛΑ.    ΜΟΝΟ ΚΟΡΔΕΛΛΑ
ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ