Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΘΕΜΑ: NEW DEAL – ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -1



Οπως και να εχει, δείτε τις νομικές συμβουλές για το τι γραφεται πανω στο τιμολόγιο και από επίσημα χείλη... ηλιος

ΠΡΟΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ-

Αξιότιμοι κύριοι. Αξιότιμες κυρίες.
Σας ενημερώνουμε ότι η Δικηγορική Εταιρεία μας αποφάσισε να μη συμμετέχει στις διαδικασίες αποστολής εξωδίκων και έγερσης αγωγών
ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων κατά της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. (-ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.). Συνακόλουθα, δεν θα προβεί στη συνεργασία με τον συνάδελφο κ. Η. Κολλύρη όσον αφορά τις ως άνω διαδικασίες (ενώπιον των αστικών δικαστηρίων) εκ μέρους των μελών της ΠΟΣΠΗΕΦ.

Ωστόσο, το ερχόμενο Καλοκαίρι η Δικηγορική Εταιρεία μας θα ασκήσει, όπως είχε άλλωστε ανακοινώσει εξ αρχής, ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, αγωγές αποζημιώσεως κατά του
Δημοσίου, διεκδικώντας τα ποσά που αντιστοιχούν στην υποχρεωτική έκπτωση για την παραχθείσα ενέργεια του έτους 2013, καθώς και στη μείωση των τιμών για τους πρώτους μήνες εφαρμογής του ν. 4254/2014. Οι εν λόγω αγωγές θα βασίζονται στον –κατά την άποψή μας- κραυγαλέα παράνομο (αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) χαρακτήρα των Δικηγορική Εταιρεία επίμαχων ρυθμίσεων του νόμου αυτού, με την προοπτική να κριθεί η υπόθεση, εφόσον απαιτηθεί τούτο, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο).

Η ανωτέρω απόφαση της Δικηγορικής Εταιρείας μας λήφθηκε κατόπιν αποκλειστικής στάθμισης της δυνατότητας για αποτελεσματικότερη υπεράσπιση των συμφερόντων των παραγωγών.
Είναι αυτονόητο ότι εξακολουθούμε πλήρως να στηρίζουμε τον αγώνα που δίνει η ΠΟΣΠΗΕΦ ενάντια στον πόλεμο που δέχονται οι παραγωγοί και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στη διάθεσή της για κάθε αρωγή που θα μας ζητηθεί.

Με την ευκαιρία, υπενθυμίζεται ότι στο εκπτωτικό τιμολόγιο που θα αποσταλεί στη ΛΑΓΗΕ Α.Ε. (ή κατά περίπτωση στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) επιβάλλεται να περιληφθεί είτε στο σώμα του τιμολογίου, είτε σε ξεχωριστό έγγραφο (κατάθεση με αριθμό πρωτοκόλλου) η κάτωθι επιφύλαξη:
«ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
ΜΟΥ, ΙΔΙΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ
ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 4254/2014».

Με την ανωτέρω επιφύλαξη αντιμετωπίζεται πλήρως ο κίνδυνος να θεωρηθεί η έκδοση και αποστολή του εκπτωτικού τιμολογίου ως μορφή συναίνεσης του παραγωγού με την εν λόγω υποχρεωτική έκπτωση, ανεξαρτήτως εάν θα επιδοθεί ή όχι εξώδικο. Είναι δε σκόπιμο να επαναληφθεί το ίδιο και στα λοιπά τιμολόγια που θα εκδοθούν με τις νέες (μειωμένες) τιμές.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

3 σχόλια:

  1. Πριν το Στρασβουργο δεν μεσολαβεί το ΣΤΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θεμα ειναι οτι δυο δικηγορικα γραφεια δε μπορουνε να τα βρουνε σε κοινο νομικο αγωνα με τον ιδιο πελατη!!
    Επισης μια και πηραν τους πελατες συμφωνα με το ΑΦΜ τους μηπως ο Ποσπηεφ θα πρεπει να κανει καποια ανακοινωση αφου πλεων δεν υπαρχει κοινη γραμμη των δυο γραφειων και θα πρεπει ο καθε επενδυτης να διαλεξει με ποιον δικηγορο θα προχωρησει και οχι να αποφασισει το ΑΦΜ γι αυτον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ