Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΠΟΣΠΗΕΦ - Ενεργειες : Πρώτα εξώδικο μετά εκδοση τιμολογίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΠΗΕΦ
 της 12-4-2014
Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Συνέλευσης των Δ.Σ που αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της ΠΟΣΠΗΕΦ , αποφάσισε να προτείνει στα μέλη του την επιλογή του δικηγορικού γραφείου «ΚΟΛΛΥΡΗΣ– ΣΥΡΡΟΘΑΝΑΣΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» για την άσκηση των ενδίκων μέσων στα οποία θα προσφύγουμε ως παραγωγοί, κατά του New Deal.

Η επιλογή του ως άνω γραφείου έγινε με βάση τη στρατηγική του, το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, την επιστημονική κατάρτιση των στελεχών του και την εμπειρία του σε αντίστοιχα θέματα τόσο σε εθνικό όσο και σε  Ευρωπαϊκό επίπεδο.


Προτείνουμε στα μέλη μας να ασκήσουν ομαδικές αγωγές για ακύρωση των μειώσεων των τιμών και τη διατήρηση των υπαρχουσών συμβάσεων αλλά και την επιστροφή του ποσού του πιστωτικού τιμολογίου με παράλληλη κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αίτηση προσωρινής διαταγής προκειμένου να επιδιώξουμε να μην εκδώσουμε πιστωτικό τιμολόγιο, να διατηρηθούν οι προ του new deal συμβάσεις αλλά και για να διασφαλίσουμε τη διεκδίκηση των απαιτήσεών μας . Πριν την έκδοση οποιουδήποτε τιμολογίου προτείνουμε την αποστολή ομαδικών εξωδίκων στον ΛΑΓΗΕ/ ΔΕΔΔΗΕ.
Προτείνουμε επίσης την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα για την διερεύνηση και προσωποποίηση ευθυνών των αρμοδίων.
 Δε θα διστάσουμε να στραφούμε σε πολιτικά πρόσωπα όσο ψηλά και αν βρίσκονται.
 Αυτοί που νομίζουν ότι καλύπτονται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ας έχουν κατά νου ότι η βουλή έχει τη δυνατότητα να άρει την ασυλία αυτήν και ότι η παρούσα σύνθεση της βουλής δε θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα αναλλοίωτη.
Ας γνωρίζουν αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανούν τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να προτείνουν μονομερή τροποποίηση συμβάσεων, νόμιμα συνεστημένων, για τη δήθεν εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, την ίδια ώρα που εισάγουν νέες ΑΠΕ στο σύστημα σε τιμές που εκτοξεύουν το έλλειμμα, ότι θα αναγκαστούν να λογοδοτήσουν τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στα δικαστήρια. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και θα τους τιμωρήσει. Ως γνωστό δε θα είναι οι πρώτοι.

Καλούμε τους παραγωγούς να μην εκδώσουν το πιστωτικό τιμολόγιο πριν γίνουν τα πρώτα εξώδικα, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν το δίκιο τους.
Τους καλούμε ακόμη να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά άμεσα γιατί τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης είναι πάρα πολύ μικρά.

aπαραιτητα ανα φυσικο ή νομικο προσωπο εγγραφα

1.      συμβαση πωλησησ ηλεκτρικησ ενεργειασ
2.      καταστατικο εταιριασ
3.      εναρξη επιτηδευματοσ
4.      δελτιο ταυτοτητασ για φυσικα προσωπα
5.      τυχον δανειακεσ συμβασεισ με τραπεζεσ, συμβαση ενεχυρασησ απαιτησησ και όποια άλλη συμβαση εχετε με την τραπεζα (τροποποιητικη)
6.      εκδοθεντα ανεξοφλητα τιμολογια από 1-1-2013 εωσ και σημερα και αντιστοιχα ενημερωτικα σημειωματα
7.      ενημερωτικο σημειωμα για πιστωτικο τιμολογιο
8.      τελευταιοσ ισολογισμοσ εταιριασ
9.      εκκαθαριστικο σημειωμα εφοριαΣ οικ. ετουσ 2013
10.  λοιπα στοιχεια που να αποδεικνυουν ότι το new deal ουσιαστικα προκαλει ανεπανορθωτη βλαβη στο παρκο (αδυναμια λειτουργιασ) ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.( Π.Χ περίπτωση ΚLΤ ).
11.  συγκεκριμενοσ προσδιορισμοσ του υψους της μειωσησ της τιμησ μετα το νεw deal. (Η ΤΙΜΗ ΠΡΙΝ και Η ΤΙΜΗ μετα)
12.  στοιχεια επικοινωνιασ [ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΜΑΙL, ΑΦΜ – Δ.Ο.Υ, ΠΟΣΑ KW EINAI EKAΣΤΟ ΠΑΡΚΟ]
Επειδή οι νομικές ενέργειες θα γίνουν σε ομαδικό επίπεδο το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Συνάδελφοι,
 αν κάποιοι  από εσάς  έχουν υποστεί μικρές ή και μηδενικές μειώσεις μην εφησυχάζετε. Αν δεν ασκήσετε ένδικα μέσα σήμερα τότε θα έχετε αποδεχθεί σιωπηρώς τη μονομερή τροποποίηση  των συμβάσεών σας και αυτό θα τους δίνει το δικαίωμα να επανέρχονται όποτε το επιθυμούν  για  περαιτέρω μειώσεις  και  άλλες αυθαιρεσίες.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων για περαιτέρω οργάνωση και ενημέρωση των μελών.
Τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά και πρέπει να κινηθούμε άμεσα για την αποστολή των εξωδίκων και την πρώτη μάχη που είναι η διαδικασία των ασφαλιστικών.  Οι οποίες ενέργειες θα αναδείξουν τα γρήγορα αντανακλαστικά όλων μας ως απολύτως ενημερωμένων για τα δικαιώματά μας. Κυρίως όμως τη σταθερή βούλησή όλων μας για ανατροπή του εκβιαστικού εκτρώματος που ψηφίστηκε προ ολίγων ημερών.

Ο αγώνας μας τώρα ξεκινάει. Κανείς δεν περισσεύει.

Για το Δ.Σ της ΠΟΣΠΗΕΦ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας                                                                


Παναγής Γιάννης                                                                    Τσικούρας Πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ