Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η κυβέρνηση να εξαιρέσει από το κούρεμα τα αγροτικά φωτοβολταικά




Σύλλογος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου
Δελτίο τύπου 16/04/2014

Mε αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου σε σχετική επερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Αυγενάκη στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής όπου έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε ειδική μέριμνα για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, ώστε οι αγρότες να μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα και τις αγροτικές τους καλλιέργειες, τονίζουμε τα παρακάτω: 


α) Λόγω του απόλυτου οριζόντιου κουρέματος στις ταρίφες των αγροτικών φωτοβολταϊκών, πολλοί αγρότες έχουν πλέον σημαντικά χαμηλότερες ταρίφες, είτε αυξήσεις κοροϊδία από όσους ανήκουν στην κατηγορία των επαγγελματικών φωτοβολταϊκών. Οι ίδιοι αγρότες δεν είχαν καμία έκπτωση στην έκτακτη εισφορά, και πλήρωσαν ακριβώς την ίδια με την κατηγορία των επαγγελματικών φωτοβολταϊκών. Μέχρι τώρα δεν είχαν κανένα απολύτως όφελος λόγω του ότι είναι αγρότες, ενώ μετά το οριζόντιο κούρεμα στις ταρίφες ζημιώνονται σε σχέση με τους επαγγελματίες, άρα η ειδική κατηγορία είναι πλέον για αυτούς, ζημιογόνος και αποτελεί τιμωρία και μόνο.

β)Το έτος 2015 το πρώτο έτος που θα κληθούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε κατ επάγγελμα αγρότες, είναι τεράστιας σημασίας, λόγω του ότι κρίνεται το ύψος των επιδοτήσεων που θα εξασφαλίσουμε με τη νέα ΚΑΠ, για τα επόμενα χρόνια.
   
 γ) Αναγκάζει μεγάλη μερίδα αγροτών, να τρέχει στους δικηγόρους και στα δικαστήρια, για να διασφαλίσει τα αυτονόητα, την τήρηση των όρων των συμβάσεων.

Με αυτά τα μέτρα, θα οδηγήσουν όλους αυτούς τους αγρότες το έτος 2015 στο δίλημμα, παραμένω αγρότης και μένω με ένα φωτοβολταϊκό δάνειο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ,διψήφια επιτόκια δανεισμού, μια δόση δάνειου που με καταστρέφει, και ένα κράτος που δε σέβεται την σύμβαση μου. 
Ή εγκαταλείπω το επάγγελμα του αγρότη, άρα χάνω τις επιδοτήσεις  και
την δυνατότητα τα επόμενα χρονιά να είμαι αγρότης, άλλα έχω τη δυνατότητα να πάρω αναδρομικό μπόνους στην ταρίφα, και να παρακαλώ ιδιώτες να δεχτούν να το χαρίσω, γλιτώνοντας έτσι τα χρέη. Είναι σαφές ότι η δεύτερη επιλογή αποτελεί μονόδρομο.
Το μόνο πράγμα για το οποίο το υπουργείο έχει προχωρήσει σε ειδική μέριμνα, είναι η καταστροφή της ειδικής κατηγορίας, προκαλώντας την διάσπαση μεταξύ των αγροτών, αφού έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ τους.
Καλούμε δε την κυβέρνηση να δει την καταστροφή που σπέρνει, και να εξαιρέσει από το κούρεμα τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.





1 σχόλιο:

  1. Για όσους ενδιαφέρονται και έχουν πάνελ scheuten τα επισκευζω.είναι ελαττωματικά και υπάρχει ακόμα και κίνδυνος πυρκαγιάς.τηλ. επικοινωνίας:6945626427

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ