Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

ΕΠΙΤΥΧΙΑ, Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩN

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, με αφορμή την ψήφιση του Νόμου που φέρνει νέα δεδομένα στα “αγροτικά φωτοβολταϊκά”, ανακοινώνει τα κάτωθι:

- Δηλώνει την πλήρη ικανοποίησή του, για την διατύπωση της ειδικής κατηγορίας “αγροτικά φωτοβολταϊκά” στο πρόσφατο Νομοθέτημα,

γεγονός που είναι και η πιο σημαντική κατάκτηση του κλάδου, αφού επηρεάζει θετικά πλέον την πρόσβασή μας στη νέα ΚΑΠ, τη διασφάλιση των ΠΣΕΑ και γενικότερα τη διασφάλιση της αγροτικής μας ιδιότητας

- Μεταφέρει το αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί πλέον σε όλο τον κλάδο, μετά την μονομερή αλλαγή των συμβάσεων και θα παρακολουθεί τις νομικές εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα.

- Επισημαίνει ότι: Το ΥΠΕΚΑ, θα έπρεπε από την αρχή να υιοθετήσει την πρόταση του Συνδέσμου μας, στην οποία τελικά -κατ’ ουσία-  κατέληξε και όχι να “παίζει” με την ψυχολογία των αγροτών, διαρρέοντας “προσχέδια Νόμου”, τα οποία ήταν απολύτως μετέωρα νομικά, για τα “αγροτικά φωτοβολταϊκά”.

- Ευχαριστεί τα 900 Μέλη του, για την παρουσία και στήριξή τους, σε κάθε τομέα δράσσης, στον καθημερινό αγώνα που κάνει ο Σύνδεσμος επί ένα έτος καθώς και τους συναδέλφους από τη Σπάρτη μέχρι τον Έβρο και από  Ήπειρο-Δομοκό εώς Χαλκιδική για τη συμμετοχή τους στην πρόσφατη κινητοποίηση που άλλαξε τα δεδομένα, για τις επενδύσεις μας.

- Ευχαριστεί, όλους τους παράγοντες του κοινοβουλίου και του ευρύτερου πολιτικού χώρου, που βοήθησαν στο να μεταφερθούν και να γίνουν κατανοητές οι θέσεις μας, στους λήπτες των αποφάσεων.

Θεωρούμε ότι είναι ελάχιστο, το να κάνουμε σήμερα ονομαστική αναφορά σε όλους τους παράγοντες που μας βοήθησαν, αλλά να είναι σίγουροι ότι η συνεισφορά του καθενός μεταφέρεται καθημερινά, με όλους τους τρόπους επικοινωνίας που έχει ο Σύνδεσμος.

- Ο αγώνας του Συνδέσμου για τα οικονομικής φύσεως προβλήματα που ταλανίζουν τα Μέλη μας, δεν σταμάτησε και είναι ήδη σε εξέλιξη.

Άλλωστε τα προβλήματα που δημιούργησε το αμαρτωλό πρότερο διάστημα (φορολογικά, καθυστέρηση πληρωμών κλπ) ταλανίζουν ακόμα και σήμερα τα Μέλη μας και αναμένουμε να υπάρξουν οι θετικές εξελίξεις, που άλλωστε ήταν και ο στόχος του πρόσφατου επώδυνου Νομοσχεδίου.

Παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε την Λερναία Ύδρα που δημιουργήθηκε γύρω από το χώρο της Ενέργειας και την οποία βρήκαμε σε πλήρη δράση.

Προτεραιότητές μας πλέον είναι:

α) Η άμεση επίσπευση των πληρωμών στους 2 μήνες και η εξασφάλιση της σταθερής ροής τους.
β) Ο άμεσος συμψηφισμός του ΦΠΑ που ήδη κρατά ομήρους εκατοντάδες Μέλη μας.
γ) Η άμεση πτώση των επιτοκίων η οποία ήταν προαπαιτούμενο ισοδύναμο του ΥΠΕΚΑ

Από δύο κυρίως παράγοντες αντλούμε δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια:
  - Από την ανταπόκριση των Μελών μας
 - Από την στάση σεβασμού που τηρούν πλέον απέναντι στο Σύνδεσμο, άπαντες οι παράγοντες που καθορίζουν ή επηρεάζουν αποφάσεις
.

πηγη afo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ