Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΟΣΠΗΕΦ στελνει επιστολη στον Λουμακη

Ολο δωρακια ο Λουμακης!
Ανοιχτή επιστολή απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΠΕΦ, Στέλιο Λουμάκη, έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά, δίνοντας έτσι τη δική της απάντηση στις πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Λουμάκη (δείτε εδώ σχετικά).

Αναλυτικά, στην επιστολή επισημαίνεται:
«Στην επιστολή που αποστείλατε  κ. Λουμάκη προς τον κ. Μίχαλο  και επειδή θίξατε με τα γραφόμενά σας την ΠΟΣΠΗΕΦ  σας απαντάμε, για μια και τελευταία φορά,  και παραθέτουμε σε κοινή γνώση ορισμένα αποδεδειγμένα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία.


Το μέγεθος  του κάθε  συλλόγου είναι συνάρτηση  του εγγεγραμμένου αριθμού μελών του. Στο site του ΣΠΕΦ γράφετε πλήθος μελών 422. Περίπου δηλαδή 3 % των επενδυτών  φωτοβολταϊκών . Αυτό είδε και ο κύριος Μίχαλος  και είπε ότι είστε μικρός σύλλογος.

Οι «άλλοι» κύριε Λουμάκη μεγαλύτεροι εκπρόσωποι από τον ΣΠΕΦ, είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), η οποία είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο όργανο στην Ελλάδα, με εγγραφή στο πρωτοδικείο και με Δ.Σ. που έχει εκλεγεί με αρχαιρεσίες. Μέλη της είναι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας οι οποίοι δημιουργήθηκαν και αναγνωρίστηκαν από τα κατά τόπους πρωτοδικεία και με αρχαιρεσίες εξέλεξαν τα διοικητικά τους όργανα. Η δυναμική πορεία μάλιστα συνεχίζεται με συλλόγους που είναι υπό ίδρυση και υπό ένταξη στην συνέχεια στην Ομοσπονδία.  Όσο για τις επιστημονικές μελέτες και θέσεις της Ομοσπονδίας είναι όλες υπογεγραμμένες από επιστήμονες του χώρου. Δεν είδαμε όμως αντίστοιχες επιστημονικές υπογραφές στις μελέτες του ΣΠΕΦ και δικαιολογημένα αναρωτιόμαστε ποιοι τις έχουν εκπονήσει.

Οι «νεόκοποι» κύριε Λουμάκη είναι αυτοί που τις θέσεις τους πριν της καταθέσουν, πήραν την έγκριση της γενικής συνέλευσης, παραδίδοντάς σας μαθήματα δημοκρατίας. Σε αντίθεση με εσάς που βιαστήκατε να καταθέσετε τις προτάσεις σας χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσής, ίσως γιατί φοβόσασταν ότι τέτοιες θέσεις δεν θα γινόταν δεκτές από τους παραγωγούς. Το αποτέλεσμα ήταν σήμερα  πολλά από τα μέλη σας να ζητούν την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης (έχουμε επιστολές και μαρτυρίες τους) και εσείς να αποφεύγετε να τους απαντήσετε.

Οι «νεόκοποι» κύριε Λουμάκη είναι αυτοί που σας πρότειναν να έρθετε να ενταχθείτε και να ηγηθείτε της προσπάθειας, μιας και τα συμφέροντα όλων των παραγωγών του κλάδου είναι κοινά.  Αρνηθήκατε όμως μετά μανίας προσπαθώντας να υποβαθμίσετε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο. Τότε καταλάβαμε  ότι για άλλα συμφέροντα αγωνιζόμαστε εμείς και για άλλα εσείς (ποιών άραγε;), και συνεπώς οι πορείες μας και οι προσπάθειές μας θα είναι χωριστές.

Οι «άλλοι» είναι αυτοί που έχουν το πραγματικό πρόβλημα και δεν χαρίζουν τα πάρκα τους επειδή έβαλαν όλες τις οικονομίες τους, ενώ πολλοί απ’ αυτούς  έχασαν μεγάλα ποσά από  διάφορους αετονύχηδες της αγοράς.
Είναι αυτοί που τον τελευταίο χρόνο έδωσαν  μάχες στα υπουργεία για να αποφευχθεί η ενοχοποίηση των φωτοβολταϊκών στο κοινό για το κόστος της ενέργειας και να αποκαλυφθεί που βρίσκεται το πραγματικό κόστος. Και ενώ αυτοί αγωνίζονταν εσείς σπεύδατε να αναγνωρίσετε ότι με 30% περικοπή θα είναι βιώσιμες οι μονάδες,  και να δίνετε με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα στον κύριο Παπαγεωργίου αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο να μιλάει για υπερκέρδη των φωτοβολταϊκών και να δηλώνει ότι οι φορείς των φωτοβολταϊκών συμφωνούν με την περικοπή της ταρίφας.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους προέδρους των επιμελητηρίων και ιδιαίτερα τον κύριο Μίχαλο που αναγνώρισαν το πρόβλημα του κλάδου μας, και είχαν το σθένος να το αναδείξουν ως ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης της ΚΕΕΕ.

Αν πραγματικά σας ενδιέφερε το συμφέρον των φωτοβολταϊκών,  θα έπρεπε να χαιρετήσετε την προσπάθεια  του κυρίου Μίχαλου. Με τον να τον κατηγορείτε για μοίρασμα συνδικαλιστικών δακτυλιδιών και να μην αναγνωρίζετε τίποτε θετικό στην προσπάθειά του φαίνεται να ενδιαφέρεστε περισσότερο για τα δακτυλίδια παρά για τα συμφέροντα του κλάδου.
Ό
σο και αν ψάξετε κύριε Λουμάκη δεν πρόκειται να βρείτε συμμάχους στην προσπάθειά σας αυτή. Αρκεστείτε λοιπόν στον ρόλο σας,  να μαθαίνουμε από εσάς τις προθέσεις του ΥΠΕΚΑ πριν ο κύριος Παπαγεωργίου τις ανακοινώσει.

Αγαπητοί  Συνάδερφοι  του  ΣΠΕΦ  ,
Σκοπός μας δεν είναι  να  αντιδικούμε  μαζί  σας .
Αναγνωρίζουμε   ότι  ο  ΣΠΕΦ  είναι  ένας  σημαντικός  σύνδεσμος ,  ένας  από  τους παλαιότερους   συνδέσμους   που με τη στάση  του εκπροσώπησε  τον κλάδο  και αντιμετώπισε τα διάφορα προβλήματά του.
Μεταξύ  των  μελών  του  υπάρχουν  μεγάλοι και  σοβαροί  επενδυτές, πρωτοπόροι  του κλάδου .
Θεωρούμε   ότι  και αυτοί  είναι εγκλωβισμένοι  από  την «μελέτη   Λουμάκη>> .
Συνάδερφοι   συγκαλέστε  έκτακτη  Γενική  Συνέλευση  για  να εκφράσετε  την αντίθεση  σας.  Δημοσιοποιήστε  το.  Δεν  έχει  νόημα  απλά να  εγγράφεστε  σε άλλους  Συλλόγους   επειδή  διαφωνείτε με τον κύριο Λουμάκη .
Ο Ιστορικός σύλλογος  ΣΠΕΦ  δεν  είναι και  δεν πρέπει να γίνει ποτέ ιδιοκτησία κανενός  κυρίου Λουμάκη .»

πηγη http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Synehizetai-o-emfylios-sta-fwtoboltaika-H-thesh-toy-POSPHEF

66 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΜΑΚΗ ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιος ειναι ο Λουκουμακης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα ετσι ονοματησα σε σχολιο μου στο Energypress και μου το κοψαν...!!!! Χαχα σιγα μη προσβληθει..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρατηστε τις συμβασεις. Σβηνουν σχολια.
    Κρατηστε τες.
    Μην υπογραφετε.
    Σας φυτευουν φοβο. Ολα τα αλλα γινοντα μετα οπως θελουν.
    Κρατηστε τις συμβασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τερμα ο εμπαιγμος και η κοροιδια. Καθε χρονο εχουμε νεα μετρα και μετα το new deal τι ολα θα φτιαξουν και για 25 χρονια ολα καλα? Μονο δικαστηριο και τιποτα αλλο, αλλωστε εκκρεμει και ενα δικαστηριο το οποιο καθυστερουν σκοπιμα ωστε να προλαβουν το new deal. Δεν νομιζω τακη!!
    Συμφωνω με τον κ.4:09 κραταμε τις συμβασεις μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΙΣΟΦΡΑ ΣΕ ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΡΑΣΕΙΣ!!! ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ???? ΠΡΙΝ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ, ΒΓΑΛΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΠΟΤΕ...

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΡΤ, ΛΑΡΚΟ ΚΛΠ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ ΟΛΑ!!!! Ο ΜΙΧΑΛΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΩΣΤΕ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΚΡΑΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.
    Ο ΜΙΧΑΛΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΒΓΗΚΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ!!!! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΕΠΙΝΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΕΡΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΗ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΗΘΕΛΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΗΤΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΚΟΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ 2013 ΜΕ ΨΗΛΕΣ ΤΑΡΙΦΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΣΑΜΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είσαι απλά ηλίθιος, βαλτός και χαίρεσαι με το φόβο των άλλων ή κονομάς από πουθενά λέγοντας αυναρτησίες του στυλ θα κλείσουν το Λαγηέ κλπ ;

      Διαγραφή
    2. Θα τον ονομασουμε, ο πληρωμενος δημαγωγος με τα αφθονα σημεια στιξης και τα κεφαλαια γραμματα που επιδιδουν μια εμφαση στις στομφωδεις κοτσανες του. Ειναι ενα χαρουμενο διαλλειμα να τον εχουμε στην παρεα μας αλλα καλο θα ηταν να μην ασχολουμαστε με ασοβαρους πληρωμενους αλλο

      Διαγραφή
  8. Ομορφα πραγματα διαβαζω απο πολλους καταστροφολογους-ψευδοπροφητες(οι λεγομενοι ευαγγελατοι που μας ειχαν τρομαξει καποτε και δεν τρωγαμε τιποτα απεξω) εσεις ξερετε πολλα πραγματα πριν αυτα γινουν, αρα σιγουρα δεν ειστε φωτοβολταικοι(αν ξερατε το μελλον του κλαδου δεν θα τα φτιαχνατε) αλλα και να ειστε καντε μια χαρη στον εαυτο σας αν θελετε να σας περναμε για παραγωγους καντε μια προταση εκτος απο το να βριζετε να πλεκετε σεναρια επιστημονικης φαντασιας και να προσπαθειτε να σηκωσετε σκονη στον αερα. Περιμενουμε ολοι εδω την σοβαρη σας τοποθετηση επι του θεματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφηστε τι λενε.Αυτα ειναι για να μας φοβησουν.Αυτα δεν γινονται ουτε σε κομμουνιστικα καθεστωτα.
    Εχουμε τις συμβασεις.
    Τελειωσε.
    Οσοι θελουν να σκυψουν το κεφαλι ας το κανουν.
    Οι αλλοι ολοι μαζι.
    Αφηστε λουμακη λουμιδη και οτι αλλο.
    Η συμβαση σας ειναι το λιμανι σας.
    Μην την ανατιναζετε.
    Σκεφτειτε τα παιδια σας.
    Εγω δεν εχω και τα σκεφτομαι.
    Ποσο μαλλον καποιοι αλλοι.
    Ξεχαστε τους πολιτικους.
    Εχθροι μας ειναι.
    Την συμβαση σας και τα ματια σας.
    Και μην σβηνετε σχολια που εμψυχωνουν.
    Το εχετε κανει ξανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. simfono kai ego den pan na sbinoun ta sxolia na mhn po ti ta paroun den ipografo me tipota kai edo stis serres imaste arketi kanenas den ipografi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να χαρώ εγώ τον 5:53 που έχει τη συμβασούλα του αλλ´ που δεν τον νοίζει που δε θ πληρώνεται. Και οι προμηθευτές των νοσοκομείων συμβασούλα είχανε αλλά πτωχεύσανε από την απληρωσιά 2 χρόνων και στη συνέχεια κούρεμα χρεών 70% μέσω ομολόγων. Μία χαρά πας και γύρνα πλευρό να κοιμηθείς καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μεγάλη επιτυχία της ΠΟΣΠΗΕΦ θα είναι να φάμε το κούρεμα του new deal χωρίς κανένα αντισταθμιστικά. Ότα δεν ζητάς δεν πέρνεις!!!!! Και όποιος νομίζει ότι με το που δε ζητάει σημαίνει πως θα του τηρήσουν τη σύμβαση κοιμάται όρθιος. Το κούρεμα είναι απόφαση κλειδωμένη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τι ρολο βαρατε εσεις οπως εσυ 8:37?? Εαν δε σε εκφραζει ο ΠΟΣΠΗΕΦ ή αλλος συλλογος μαγκια σ..Αου ειναι ειλημμενη η αποφαση για το κουρεμα,πανε υπογραψε και μη τρομοκρατεις το κοσμο..Αν εισαι τοσο σιγουρος πεσ μας και κανενα κινητρο ή αντικινητρο του new deal..Εχει γεμισει παπαγαλακια εδω περα το blog.Πανε υπογραψε να σωθεις και ασε τους αλλους να πνιγουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ energypress..ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ.....ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ...ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!...ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΙ......!!!ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ,,ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΥΤΗΛΗΝΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΚΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΩΒΟΥΛΙΟ......ΛΟΓΩ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ ....ΔΕΗ..ΚΑΙ ΥΠΕΚΑ.......Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ!!!!ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΛΙΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  15. ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΙΣ ΠΟΣΠΗΕΦ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΘΑ ΓΑΜΕ ΣΚΕΤΟ ΚΟΎΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΎΤΕ ΚΆΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΆΣΕΩΝ , ΆΛΛΑ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΆ ΟΠΤΕ ΕΜΕΊΣ ΘΑ ΦΑΜΕ ++10% ΜΟΝΆΔΕΣ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΚΟΎΡΕΜΑ. ΕΠΊΣΗΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΆΡΚΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΊΔΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΆΛΑ. ΤΌΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΕ Η ΠΟΣΠΗΕΦ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΊΕΣ ΚΆΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΟ ΜΊΧΑΛΟ ΓΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑ ΔΟΛΟΜΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν εχετε καταλαβει πολλοι οτι το προβλημα ειναι κοινο για ολους...ΑΣ βρεθουν οι συλλογοι να ακουστουν ρεαλιστικες προτασεις και να κανουν διαλογο με το ΥΠΕΚΑ..Αλλα αν ειναι ο καθενας τη παρτη τ,τοτε εγω με εργο του 2010,δεχομαι ελαχιστο κουρεμα,πολυ μικροτερο απο την εκτακτη εισφορα,και αυτοι του 2012-2013 με επιτοκια δανεισμου στο 12% και κουρεμα οσο η εκτακτη εισφορα???Ας λογικευτουμε ολοι λοιπον,και τα παπαγαλακια απο οπου και αν προερχονται ας ηρεμησουν και ασ μη πολωνουν το κλιμα..Εχετε κατα νου τι μπορει να γινει αν απευθυνουμε στα ευρωπαικα δικαστηρια για το φημολογουμενο new deal??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σιγουρα καποιοι εδω μεσα δεν καταλαβαν ποσο αλωβητη ειναι η συμβαση τους.
    Βεβαι ειναι καποια παπαγαλακια που δρουν για το υπουργγειο και σκορπανε τον τρομο.
    Η συμβαση σας ειναι το ισχυρο χαρτι σας.
    Μην την χαρισετε.
    Κανεις λουμακης δεν σας εδωσε λεφτα. Εσεις τα δωσατε.
    Δεν εχετε σχεση με προμηθευτες νοσοκομειων.
    Πηρατε μια συμβαση εγκεκριμενη απο υπουργειο και ευρωπαικη ενωση.
    Δεν σας κουναει κανεις.
    Στα νοσοκομεια γινοταν παρτυ που και οι εταιριες το παραδεχονται.
    Εμεις απο κρατικο φορεα πληρωνομαστε και αυτος αποφασισε τι θα μας δινει με την συμβαση.
    Κρατηστε την.
    Ολοι οι αλλοι δεν μας φοβιζετε.
    Κραταμε γερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  20. ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΠΑΝΑΓΗ ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΕΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΙΤΕ, ΔΕ ΣΕ ΓΛΥΤΟΝΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΦΑΜΕ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. επειδη ξεβρακωνουν τον ΛΟΥΜΑΚΗ...εχει βαλει τα κοπροσκυλα του εδω μεσα να βριζουν και να απειλουν....ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ...ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΜΑΤΑ ΣΤ ΑΦΕΝΤΗΚΟ ΣΑΣ......ΦΙΛΑΚΙΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ........ΜΗΝ ΚΡΥΩΣΕΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Λουμακης είναι δρομολογιμενος...λίγο υπομονή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΠΑΝΑΓΗ, ΤΗ ΚΟΛΕΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΊΧΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΈΤΣΙ ΚΑΙ ΦΑΜΕ ΟΡΙΖΌΝΤΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ, ΜΑΎΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΕΦΑΓΕ. ΕΠΕΙΔΙ ΕΣΥ ΕΙΣΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΙΗ Ο ΜΊΧΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΗΣΗΣ, ΕΓΩ ΠΥ ΣΕ ΞΈΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΟΥ. ΘΗΜΗΣΟΥ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαλαρά πάνω από το 70% των απλών μελών του ΣΠΕΦ πια είμαστε απέναντι στον Λουμάκη. Λίγες μέρες υπομονή να οργανωθούμε και θα δείτε όλοι που θα βρεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκόλλα ηλίθιε Παναγή από το Λουμάκη και πες μας εσύ τι προτείνεις. Θα τυπώσεις το χρήμα???? ή θα έχουμε συμβάσεις που δε θα πληρώνονται!!! Ο Μάρτιο, Απρίλιος κλπ πότε θα πληρωθούν ε??? Για να κάνεις συνδικαλισμό δε φτάνει να βρίζεις τον δήθεν αντίπαλο αλλά να έχεις και προτάσεις που βγαίνουν τα λεφτά του λογαριασμού. Καλά πόσο μαλάκας παίζει νασαι...

      Διαγραφή
  26. Ποιος είσαι ρε αλήτη Παναγή εσύ που θα μας πεις κοπροσκύλα τους παραγωγούς που β´αλαμε τα λεφτά μας, δεν πληρωνόμαστε και επειδή ενδιαφερόμαστε να δούμε τι θα γίνει με το ταμείο. Άντε στο σπ´ιτι σου αλήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηγαίνετε στο διάολο κι εσύ κι ο Παναγής !!

      Διαγραφή
    2. Πηγαίνετε στο διάολο κι εσύ κι ο Παναγής !!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  28. σταματα να βριζεις ηλιθιε...ελεως πια!!!!ο παναγης νομιζεις οτι εινε εδω!βλακα,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. TI EPISTOLI RE NA STILOUN TA BODIA THS POSPIEF, MONO NA BRIZOYN KAI NA DIXAZOUN XEROUN... OLEW TOUS OI ANAKINVSEIS EINA POTE EKLASAN KAI POTE REFTIKAN OS PROEDRIO TOY KOLOU. IDES POTE KATI OYSIAS???? POTE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι γινεται με τις πληρωμες Φεβρουαριου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ !!!!!! Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΔΩ ΠΑΝΑΓΗΣ ΜΕ ΖΗΤΗΣΕ ΚΛΝΕΝΑΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ακόμα εδώ είστε (είσαι ...); Στον αγύριστο ! Επ' ευκαιρίας
      σήμερα άνοιξαν τα σχολεία ... Δεν περνάτε καμιά βόλτα από εκεί; Καλό θα σας κάνει !

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. χαχαχαχαχ εισαι θεος,,,,,χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    5. χαχαχαχαχ εισαι θεος,,,,,χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  33. Δεν πασς να τα πεις απο κοντα του παναγη ...να μας αφησεις ησθχους εμας!!!!αντε αγορι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΑΡΚΑΡΑΝ!!!!ΚΡΙΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. δημητριαδης ιωαννης11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:52 μ.μ.

    Με αφορμή τα σχόλια των αναγνωστώn και επειδή προσπαθώ να ενημερώνομαι το δυνατόν εγκυρότερα παραθέτω απόψεις και γεγονότα.
    Οι νομικοί σύμβουλοι ΜΕΤΑΞΑΣ και της ΠΟΣΠΗΕΦ θεωρούν ότι η σύμβαση είναι πολύ δύσκολο να σπάσει. Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης του εξ’ αναβολής, της 5ης Ιουνίου.
    Θεωρείται ότι εάν υπογράψουμε το new deal, θα εξαρτώμεθα ανά πάσα στιγμή από τις ορέξεις του κάθε Υπουργού και τα κατευθυνόμενα συμφέροντα. Μην ξεχνάμε ότι επιδοτούν αέριο και ορυκτά καύσιμα. Ότι από τα 700 εκ. € του ΕΤΜΕΑΡ μολις τα 240 πήγαν στις ΑΠΕ. Ότι η ΟΤΣ χειραγωγείται και γι’ αυτό η ΔΕΗ εμφανίζει κέρδη 500 εκ. το εξάμηνο.

    Τα μέλη των κατά τόπους συλλόγων έχουν ενωθεί και αποτελούν την ΠΟΣΠΗΕΦ, είναι ίσως και κατά 90% ιδιοκτήτες πάρκων έως 100 kw. Ξεπερνούν τους 1500.
    Οι ανακοινώσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος είναι η ισχυρότερη διαμαρτυρία που εισακούστηκε στο Πανελλήνιο.
    Εάν διαβάσετε τις ανακοινώσεις τους θα διαπιστώσετε ότι είναι σύμμαχοί μας γιατί είναι κοινά τα συμφέροντά μας.
    Στην συνάντηση της ΠΟΣΠΗΕΦ με την τρόικα στο Υπ. Οικονομικών, η τρόικα ζήτησε από το ΥΠΕΚΑ να λύσει το πρόβλημα του ελλείμματος. Δεν αναφέρθηκε ούτε ποτέ επέβαλε μέτρα. Η μείωση των ταριφών είναι μέτρα του Παπαγεωργίου, οι σύμβουλοι του οποίου απεκάλεσαν τον κλάδο ότι είναι ο προνομιούχος κλάδος της Ελλάδος!!! Και παρομοίασαν τους επενδυτές των Φ/Β ως τζογαδόρους τύπου Χρηματιστηρίου !!
    Επαναλαμβάνω ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΥΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.
    Η ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ.
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ
    Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΗΕΦ, έχουν πάρκα των 100 kw. Δεν είναι σωστό να υβρίζονται. Εργάζονται αμισθί αφαιρώντας χρόνο από τις δουλειές τους και τις οικογένειές τους.
    Βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα πολιτικά κόμματα. Ενημερώνουν συνδικαλιστικούς φορείς και βουλευτές. Έχουν καταθέσει πρόταση στο Υπουργείο. Μπορείτε να την βρείτε στα blogs.
    Οι υπόλοιποι σχολιάζουμε από τους καναπέδες χωρίς καν να μπούμε στον κόπο να έχουμε ολοκληρωμένη πληροφόρηση.
    Ο Λουμάκης αρνήθηκε να ηγηθεί της ΠΟΣΠΗΕΦ. Προφανέστατα εξυπηρετεί αντίθετα συμφέροντα και πλέον έχει απομονωθεί.
    Η μόνη πιθανότητα να πετύχουμε κάτι η μαζικοποίηση και η ενότητα.. Εάν ο Παπαγεωργίου εμείνει τελικά στο new deal στηρίζοντας τα αέρια και ορυκτά θα πρέπει ομαδικά και συναδελφικά να κατέβουμε με το πρώτο σύνθημα αποκλείοντας το ΥΠΕΚΑ. Μόνον έτσι θα ακουστούμε συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 11;10 ετοιμάσου μόλις φάμε ίδιο κούρεμα μικροί μεγάλοι κλπ 40% να μας πληρώσεις με τα ληγμένα σου... έμαθε και ο κάθε τρίχας τώρα το παραμυθάκι και το παπαγαλίζει για να κρυφτεί πίσω από το πόνο των άλλων. Αι σιχτίρι καριόλη που θα φάω εγώ ο 100άρης ίδια εισφορά με τα 2 MW του Μίχαλο!!!!
    Η ΠΟΣΠΗΕΦ σα κλασική συντεχνία του χτες πέντε τυχοδιοκτών συνδικαλιστών-μάγων-σωτήρων-με πρώτο το αρχολαμόγιο το Παναγή που δε ξέρει τι είναι η κιλοβατόρα τάζει λαγούς και δεν προτείνει τίποτα για να διαφυλάξει τα δίκαια συμφέροντα των μικρών που δεν έχουν οικονομίες κλίμακας ή έκαναν το έργο με τριπλάσια τιμή στο παρελθόν. επειδή είναι άσχετοι οι ίδιοι και δεν καταλαβαίνουν ούτε τον ειδικό λογαριασμό το χουν ρήξει στα θαύματα... και στη μαλακία!!! Απλά δεν υπάρχετε κύριοι ή μάλλον υπάρχετε μόνο στις δηλώσεις σας και στη φαντασία σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταμάτα επιτέλους να βρίζεις χυδαία και να δαιμονολογείς και πες μας τι προτείνεις ;; ...

      Διαγραφή
  37. Ως ενας μικρος 100αρης θα ηθελα να ευχαριστησω τον κ. Δημιτριαδη Ιωαννη για την διαθεση του να ενημερωσει απο την σκοπια του αυτα που γνωριζει και επιπλεον θα ηθελα να προσθεσω οτι θα ειμαι μαζι του και μαζι σας συναδελφοι που θα κατεβουμε στο ΥΠΕΚΑ για να ακουστουμε και λιγο στα ΜΜΕ που μας εχουν γραμμενους ενω υφιστανται τετοια σκανδαλα και στρεβλωσεις.

    Υ.Γ ας μην απανταει κανεις απο δω και περα σε αυτον που ολοι ξερουμε τι προσπαθει να κανει, δεν αξιζει ουτε ενα κουμπι να πατηθει απο το πληκτρολογιο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ως ενας μικρος 100αρης θα ηθελα να ευχαριστησω τον κ. Δημιτριαδη Ιωαννη για την διαθεση του να ενημερωσει απο την σκοπια του αυτα που γνωριζει και επιπλεον θα ηθελα να προσθεσω οτι θα ειμαι μαζι του και μαζι σας συναδελφοι που θα κατεβουμε στο ΥΠΕΚΑ για να ακουστουμε και λιγο στα ΜΜΕ που μας εχουν γραμμενους ενω υφιστανται τετοια σκανδαλα και στρεβλωσεις.

    Υ.Γ ας μην απανταει κανεις απο δω και περα σε αυτον που ολοι ξερουμε τι προσπαθει να κανει, δεν αξιζει ουτε ενα κουμπι να πατηθει απο το πληκτρολογιο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. πως μπορουμε να βρουμε άκρη με την γ@μω mechatron . Εχω προβλημα σε ενα tracker και αυτοι που εφυγαν και δουλευουν μονοι τους θελουν να πλουτισουν σε 1 μηνα μεσα. Ζητανε τα μαλλιοκεφαλα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς τον ανώνυμο υβριστή με τους γνωστούς χυδαίους χαρακτηρισμούς:
    αν αναφέρεστε με τα απανωτά άθλια σχόλια σας στον προερχόμενο από τον ΣΠΗΕΦ Σερρών και εκλεγμένο προσωρινό πρόεδρο του ΠΟΣΠΗΕΦ κ.Γιάννη Παναγή , σας ενημερώνω ότι η ανωνυμία ποτέ δεν είναι σίγουρη και ασφαλής και ότι η συκοφαντία και οι ύβρεις τιμωρούνται από το νόμο . Η ανοχή , η κατανόηση και η υπομονή έχουν όρια , ακόμα και προς κάποιον σαν και σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Όσο για τα υπόλοιπα που λέτε , διαβάστε την ανακοίνωση του
    ΠΟΣΠΗΕΦ και την ομιλία του αντιπροέδρου κ. Τόκα για να δείτε
    ποιοί εργάζονται για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των μικρών
    παραγωγών . Πάντως όχι ο κ. Λουμάκης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μου ηρθε ενα e-mail που αναφερεται σε ενα κειμενο που εδωσε το δικηγορικο γραφειο που εχει αναλαβει την υποθεση της εκτακτης εισφορας στο ΣΤΕ
    1) Λεει οτι το δικαστηριο θα δωσει την υποθεση μετα την αποφαση στο Β τμημα οποτε θα παρει αλλους 16 μηνες που σημαινει εξοδα και χρονο.. Θα αντεξουμε αλλους 16 μηνες η θα παμε σαν αρνια στη σφαγη που ονομαζεται new deal..?
    2) Λεει σε ενα σημειο << η επίμαχη εισφορά, τα παρακρατηθέντα έως σήμερα ποσά από τη ΛΑΓΗΕ Α.Ε. δεν θα επιστραφούν στους παραγωγούς παρά μόνον σε όσους έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά (και μάλιστα εντόκως)>> Δηλαδη θα πρεπει να ερθουμε σε επικοινωνια με το δικηγορικο γραφειο να τα σκαμε και εκει η πρεπει να γραφτουμε στο συλλογο που εδωσε την υποθεση..?
    Οποιος μπορει να βοηθησει ας απαντησει χωρις σκοπιμοτητες και μπινελικια φυσικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 8:07 σε οσους εχουν -ΗΔΗ- προσφυγει δικαστικα δηλαδη στους υπολοιπους παπαλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ολοι ιδιοι ειναι.... Συλογος Βορειας Ελλαδας μας λεει ελατε να γραφτειται στο συλογο μας να εχουμε δυνατη φωνη στο ΣΤΕ και απο την αλλη βγαινει το δικηγορικο γραφειο και τους εκθετει λεγοντας μονο οσοι εχουν ηδη κινηθει νομικα δηλαδη τα πρωτα μελη του συλογου!!! Δηλαδη τζαμπα μαγκες γραψου εσυ ο καινουργιος δωσε μας χρημα και υσχη να δικαιωθω ΕΓΩ ο παλαιος που ειμουν γραμμενος στο συλογο οταν ξεκινησε η διαδικασια καταγγελιας στο ΣΤΕ !! Αυτο δεν εκανε και Λουμακης που κατηγορησαν υποστηρηξε τα συμφεροντα των παλαιων παραγωγων μονο που αυτος δεν εκανε εκληση για εγραφες κινηθηκε μονος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ...ΔΗΛ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑ..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ξεκολληστε. Ερχετσι new deal. Εκει πρεπει να στραφουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τελικα ο αιωνιος Ελλην αρχιμαλακας.... Δεν υπαρχει συνενοηση πουθενα...ΣΠΗΦ,ΣΠΕΦ,ΣΠΟΥΦ,ΠΟΣΠΗΕΦ,ΠΑΣΠΟΥΦ,ΠΗΣΠΩΦ, ΑΡΧΙΔΩΦ....
    200 συλλογοι για μια και μονο αδικια που συνφωνουν ολοι....
    Ο γελοιος ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ενεταξε τα ΑΕΡΙΑ αρα τους υδρογονανθρακες στις ΑΠΕ και εμεις εδω δε μπορουμε να βγαλουμε ακρη μεταξυ μας, θα παμε και σε κοινο μετωπο ;
    Λυπαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι βρε φίλε Σταύρο.
      Δεν συμφωνούν όλοι με την αδικία. Απλά προσπαθούν να φορτώσουν στους άλλους το "κούρεμα". Οι παλιοί στους νέους, οι βόρειοι στους νότιους και πάει λέγοντας. Πέντε πόντους από τον κόλο μας κι ας κάνουν ότι θέλουν.

      Διαγραφή
    2. Μα γιατι; Εγω εφτιαξα ενα 100ρι το Μαρτη του 2012. Θα μου φταιξεις εσυ για παραδειγμα που το εκανες το 2009 η το 2013 επειδη θελουν αποδεδειγμενα να πληξουν τα φωτοβολταικα οι κυβερνητικοι επειδη εχουν συμφεροντα απο τους παραγωγους αεριου και πετρελαιου;;
      Δε τα καταλαβαινω αυτα καθολου. Μα καθολου. Γιατι να παρω το μερος πχ του Σπεφ; Πρεπει να δω αν εχω 100 kw η 4 mw; Τι μαλακιες ειναι αυτα; Σταρατα πραματα οτι υπογραψαμε να ισχυει...τι πανε να αλλαξουν; Αν ειναι να παμε και μεις μονομερως στην τραπεζα και να πουμε ´επειδη ετσι μας καβλ...σέ απο αυριο θα σου πληρωνω οποτε εχω και χωρις επιτοκιο και αντε και πηδηξού´. Ε;;;
      Καλο; Κωλοπαιδα του ΥΠΕΚΑ.....

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ