Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πιθανή έρευνα για παράνομη ενίσχυση της βαριας βιομηχανίας της Γερμανίας -εις βαρος των απε



Πόσο δενουν σήμερα οι αναρτήσεις! απο τη μια η αναρτηση για τα τιμολογια ρευματος των βιομηχανιών στην Ελλαδα, απο την αλλη η ερευνα για την αποκρυψη του οφελους των απε, και τώρα τα νεα για τους βιομηχανους στη Γερμανία! ασχετα μεταξύ τους ; ηλιος
 
Ο αριθμός των ενεργοβόρων εταιρειών που απαλλάσσονται από την καταβολή EEG εισφορά της Γερμανίας θα αυξηθεί το επόμενο έτος. Ένα σύνολο 2.379 επιχειρήσεων (που αντιπροσωπεύουν 3.471 σημεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας) έχουν καταθέσει αίτηση για απαλλαγή από την εισφορά, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά δεδομένα που παρέχονται στο πολιτικο κόμμα των πρασίνων της Γερμανίας. 

 Αυτό σημαίνει ότι οι εξαιρέσεις στην εισφορά θα μπορούσαν δυνητικά να προσθέσουνε έως και περίπου € 5 δισεκατομμύρια ευρώ (6.600 εκατομμύρια δολάρια) το 2014. Το 2013, συνολικά 2.055 επιχειρήσεις (3.184 σημεία παράδοσης) ζήτησαν απαλλαγή από την εισφορά EEG - και στην πορεία εχουν εγκριθεί αιτήσεις για 2.276 σημεία παράδοσης .

Εάν οι εξαιρέσεις αυτές θα υπάρχουν και στο μέλλον παραμένει ασαφής, ωστόσο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια έρευνα για τις εξαιρέσεις EEG για τη βαριά βιομηχανία, δεδομένου ότι οι απαλλαγές θα μπορούσαν ενδεχομένως να χαρακτηριστουν ως »παράνομη ενίσχυση,« σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Spiegel. 

Η εισφορά EEG , που ειναι μια επιπλέον χρέωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που χρηματοδοτεί με τα κεφάλαια το πρόγραμμα ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας, αναμένεται να αυξηθεί από € 5,28 σεντ ανά κιλοβατώρα σήμερα σε 6,1 λεπτά του ευρώ το 2014. Το Πράσινο Κόμμα της Γερμανίας εκτιμά ότι οι απαλλαγές που χορηγούνται σε ενεργοβόρες εταιρείες θα αντιπροσωπεύουν το 25% της αύξησης της εισφοράς.

πηγη photon , http://dip21.bundestag.de/dip21/btd/17/146/1714643.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ