Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μιχαλος προς ΥΠΕΚΑ: Στοχοποιούνται αδίκως οι ΑΠΕ για την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ

Εχετε δικιο, τα χώνει κανονικά και με επιχειρήματα! Μαζί σου Μίχαλε, πααμεε !  ηλιος
Με νέα επιστολή απαντά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Ασ. Παπαγεωργίου.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του επιστολή προς τον πρωθυπουργό ο κ. Μίχαλος διαμαρτυρήθηκε για το θέμα των φ/β, ενόψει και της πρόθεσης του αρμόδιου υπουργείου ΠΕΚΑ να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων που θα ακουμπούν τα ήδη λειτουργούντα φωτοβολταϊκά έργα. (Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ)
Μια εβδομάδα αργότερα, ο κ. Παπαγεωργίου με δική του επιστολή ανταπάντησε ότι θα ανέμενε από την ΚΕΕΕ, δεδομένου και του θεσμικού της ρόλου, να ακολουθεί μια σφαιρική και σταθερή αντιμετώπιση για ένα πρόβλημα που δεν περιορίζεται μεμονωμένα στον κλάδο των ΑΠΕ και την ενεργειακή αγορά, αλλά απειλεί με επιβαρύνσεις το εισόδημα των καταναλωτών και την ελληνική οικονομία. (Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ)
Αυτή τη φορά ο κ. Μίχαλος έρχεται με νέα επιστολή να δώσει ξανά απάντηση στον υφυπουργό, η οποία έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Σε απάντηση της επιστολής σας, θα ήθελα να εξηγήσω με περισσότερες λεπτομέρειες τόσο σε εσάς όσο και στους υπόλοιπους αποδέκτες της επιστολής σας, ορισμένα στοιχεία σχετιζόμενα με την αρχική μου επιστολή τα οποία αποφύγατε να σχολιάσετε αλλά και κάποια άλλα στα οποία η απάντησή σας αποτελεί στρέβλωση της πραγματικότητας.
Σας υπενθυμίζω, και επικαλούμαι την μαρτυρία αρκετών βουλευτών, την δέσμευσή σας ενώπιών μου, το φθινόπωρο του 2012, ότι δεν πρόκειται να μπει έκτακτη εισφορά, και αν μπει δεν θα είναι πάνω από 15%. Όταν τον Νοέμβριο του 2012 φέρατε στον νόμο 4093/12 την έκτακτη εισφορά σε ποσοστό 25-30%, δηλώσατε ότι με το μέτρο αυτό και με το πάγωμα των νέων έργων φ/β θα λυθεί το πρόβλημα του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ. Δηλώσατε μάλιστα ότι αν το πρόβλημα δεν λυθεί, με απόφαση υπουργού θα μπορεί η έκτακτη εισφορά να μπει για έναν επιπλέον χρόνο. Αργότερα τον Απρίλιο του 2013 διαψεύδοντας τον εαυτό σας δηλώσατε ότι πρέπει να αυξηθεί η έκτακτη εισφορά, σε κάποιες κατηγορίες έργων σε ύψος 37-42%, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ. Και τότε στην αίθουσα της γερουσίας στη βουλή δηλώσατε ότι με τον τρόπο αυτό θα επιλυθεί το πρόβλημα του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ. Σήμερα ύστερα από αλλεπάλληλες τροπολογίες νόμων και έκτακτα μέτρα δηλώνετε ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε και απαιτούνται νέες μόνιμες μειώσεις στις υπογεγραμμένες συμβάσεις.
Σε πάρα πολλές μελέτες έγκριτων επιστημόνων του χώρου που έφθασαν στο υπουργείο σας, αλλά και που κατατέθηκαν σε διάφορα συνέδρια, στα τελευταία τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, γίνονταν προειδοποιήσεις για την τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού της ΟΤΣ για την προμήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας. Στον τομέα αυτόν δεν πήρατε κανένα μέτρο αφήνοντας τις εταιρείες προμήθειας να γράφουν υπεραποδόσεις. Επιπλέον παρά την εισήγηση της ΡΑΕ δεν καταργήσατε άμεσα τον Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους των μονάδων αερίου, αλλά με απόφαση που πάρθηκε μέσα στο 2013 τον μειώσατε κατά 50% και θα καταργηθεί οριστικά το 2014. Με τις δύο παραπάνω στρεβλώσεις δημιουργούνταν εν γνώσει σας το έλλειμμα στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ, δεν μειώνονταν το κόστος ενέργειας και κέρδιζαν οι εταιρείες προμήθειας και οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο.
Η λύση λοιπόν του προβλήματος έπρεπε να έχει αρχίσει εδώ και δύο χρόνια, κάνοντας πρώτα τις παραπάνω διορθώσεις και όχι επιβάλλοντας έκτακτη εισφορά στις ΑΠΕ. Γιατί δεν άρχισε η εφαρμογή αυτής της λύσης; Ήταν άγνοια ή σκοπιμότητα. Ότι και αν ήταν φέρετε ακέραια την ευθύνη κε Παπαγεωργίου.
Ως επιβεβαίωση των παραπάνω παραθέτω στη συνέχεια αποσπάσματα από τα αποτελέσματα χρήσης του 1ου εξαμήνου του 2013 της ΔΕΗ όπως ανακοινώθηκαν πρόσφατα.
-«Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των δαπανών για αγορές ενέργειας, το οποίο οφείλεται στη μείωση της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ) κατά 39,5%, από € 60,8/MWh σε € 36,8/MWh, αντισταθμίστηκε από την υψηλότερη δαπάνη για την ανάκτηση του μεταβλητού κόστους τρίτων συμβατικών παραγωγών.»
-«Κρίσιμο στοιχείο κόστους για το 2013 παραμένει ο Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους των μονάδων φυσικού αερίου τρίτων παραγωγών, ο οποίος, παρά τη μειωμένη ζήτηση, επιβάρυνε σημαντικά τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2013 με € 215 εκατ. έναντι € 124,7 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2012».
Η παραγόμενη ενέργεια από ΑΠΕ το 1ο εξάμηνο του 2013 ήταν : 2.355.964 ΜWh. Την ενέργεια αυτή η ΔΕΗ την αγόρασε προς 36,8€/ΜWh (ΟΤΣ 2013) δηλαδή: 2.355.964 Χ 36,8 = 86.699.475 €.
Αν η τιμή της MWh ήταν αυτή του 2012 δηλαδή 60,8€/ΜWh την ίδια ενέργεια θα την αγόραζε : 1.355.964 Χ 60,8 = 143.242.611 €. Δηλαδή η ΔΕΗ αγόρασε την ενέργεια αυτή φθηνότερα κατά : 143.242.611€ - 86.699.475 € = 56.543.136€.
Συνεπώς η ΔΕΗ από την μείωση της ΟΤΣ κέρδισε 56.543.136 €. Τα χρήματα αυτά χάθηκαν από τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ αυξάνοντας κατά το ίδιο ποσό το έλλειμμά του. Αν μάλιστα η τιμή της MWh καθορίζονταν από το ΜΜΚ+ΑΔΙ περίπου 80€/ΜWh, τότε το κόστος της ίδιας ενέργειας θα ήταν : 2.355.964 Χ 80 = 188.477.120 €.
Άρα το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ θα μειώνονταν κατά 101.777.645 €.
Η ΟΤΣ το 2013 μειώθηκε λόγω της αύξησης των εγκατεστημένων ΑΠΕ. Λόγω της μείωσης της ΟΤΣ αυξήθηκε το έλλειμμα στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, εμφάνισε μεγάλα κέρδη η ΔΕΗ (170,2 εκατομμύρια ευρώ έναντι  52,5 εκατομμυρίων ευρώ το 1ο εξάμηνο του 2012) και αυξήθηκε το ποσό που δόθηκε στις μονάδες αερίου (€ 215 εκατ. έναντι € 124,7 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2012).
Είναι φανερό λοιπόν ότι με την χρήση της ΟΤΣ ένα μεγάλο ποσό εγγράφεται ως έλλειμμα στον ειδικό λογαριασμό, εγγράφεται ταυτόχρονα ως κέρδη στην ΔΕΗ, αυξάνει το ποσό που πρέπει να δοθεί στις μονάδες αερίου και στη συνέχεια για να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα πρέπει να αυξηθεί το ΕΤΜΕΑΡ. Με τον τρόπο αυτό στοχοποιούνται στην κοινή γνώμη αδίκως οι ΑΠΕ ως υπεύθυνες για την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ, ενώ δεν φαίνονται ποιοι είναι αυτοί που κερδίζουν απ’ αυτό το δημιουργούμενο έλλειμμα.
Μέσω του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους, οι ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο εισέπραξαν επιπλέον το 2012 το ποσό των 320 εκατ. €. Για συγκριτικούς λόγους αναφέρουμε ότι το τρέχον έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ το 2012 ήταν 146,6 εκατ. €.
Όμως, το έλλειμμα αυτό δεν ήταν πραγματικό αλλά λογιστικό, γιατί ο Ειδικός Λογαριασμός έρχεται να καλύψει τη διαφορά μεταξύ της ΟΤΣ (Οριακής Τιμής Συστήματος) και της τιμής που πληρώνονται οι ΑΠΕ. Η ΟΤΣ όμως διατηρείται τεχνητά χαμηλά εξαιτίας του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΛΑΓΗΕ, αν δεν υπήρχε ο Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους και η ΟΤΣ διαμορφωνόταν σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς, τότε το 2012 θα διαμορφωνόταν στα 73,17 €/MWh αντί τα 56,6 €/MWh (l MWh=1.000 κιλοβατώρες). Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ο Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ όχι μόνο δεν θα ήταν ελλειμματικός για το 2012 αλλά αντίθετα πλεονασματικός κατά περίπου 20 εκατ. €.
Τα ίδια συνεχίζουν να συμβαίνουν κα το 2013. Το πρώτο 6µηνο του έτους, το ποσό που εισέπραξαν επιπλέον οι παραπάνω ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής μέσω του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους ανήλθε σε 215,2 εκατ. € (πηγή: Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων ΔΕΗ Α’ 6μηνου 2013), τη στιγμή που αντιστοίχως το τρέχον έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ήταν 167,3 εκατ. €. Με άλλα λόγια οι ΑΠΕ συνέχισαν να επιδοτούν τη λειτουργία μονάδων με ορυκτά καύσιμα (φυσικό αέριο).
Τι έκανε λοιπόν το ΥΠΕΚΑ για να επιλύσει την προφανή αυτή στρέβλωση; Ενέκρινε τα πρόσφατα (Ιούλιος 2013) μέτρα για τη δήθεν αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν η συνέχιση των στρεβλώσεων, αφού οι ιδιωτικές μονάδες με ορυκτά καύσιμα όχι μόνο συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα ίδια εγγυημένα έσοδα, αλλά και συνεχίζουν να λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (πηγή: Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων ΔΕΗ Α’ 6μηνου 2013), χωρίς και πάλι το κόστος τους να αντανακλάται στην ΟΤΣ. Ποιο είναι λοιπόν το «εύκολο θύμα» για το YΠEΚA; Για άλλη μια φορά οι ΑΠΕ και δη τα Φωτοβολταϊκά.
Αν λοιπόν παίρνονταν έγκαιρα διορθωτικά μέτρα αυτών των στρεβλώσεων, δεν θα χρειάζονταν σήμερα να μιλάμε για έκτακτη εισφορά ούτε και για αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ.
Με τις παραπάνω προτάσεις μου για την αποφυγή της αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ, εμμένω στην αρχική μου θέση και δεν αντιφάσκω όπως με κατηγορείτε αποδίδοντας μου την δήλωση ότι είμαι υπέρ της αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ, κάτι το οποίο δεν προκύπτει σε κανένα σημείο της επιστολής μου.
Αναφέροντας ότι η πλειονότητα των επαγγελματικών φορέων του χώρου συμφώνησε, διαστρεβλώνετε για άλλη μια φορά την πραγματικότητα. Οι φορείς των φωτοβολταϊκών, τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι απ’ αυτούς,  δήλωσαν όλοι κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε αλλαγή στις υπογεγραμμένες συμβάσεις. Ο μοναδικός σύλλογος που τάχθηκε υπέρ της αναπροσαρμογής των συμβάσεων ήταν ο ΣΠΕΦ ο οποίος εκφράζει ένα μικρό ποσοστό των επαγγελματιών του χώρου. Μάλιστα για τις θέσεις του ΣΠΕΦ πολλά από τα μέλη του κατήγγειλαν τον πρόεδρό του κ. Λουμάκη ότι για τις θέσεις αυτές δεν είχε πάρει έγκριση της Γενικής Συνέλευσης και ότι πιθανόν δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των μελών του, παρά μόνο προσωπικές του θέσεις.
Στις Ευρωπαϊκές χώρες που αναφέρετε, όπου έγινε υπερθέρμανση της αγοράς ΦΒ, πάρθηκαν ανάλογα μέτρα μ’ αυτά που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα, δηλαδή δραστική μείωση των FIT για τα νέα έργα. Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν μειώσεις στις ταρίφες, διακοπή του FIT κλπ. Δεν έγιναν όμως αναδρομικές παρεμβάσεις στις υπογεγραμμένες συμβάσεις. Είναι, αν μη τι άλλο , παραπλανητικό σε μια επιστολή με θέμα την πρόθεση του ΥΠΕΚΑ να μειώσει αναδρομικά τις ταρίφες να απαντάτε λέγοντας ότι παρόμοια μέτρα λήφθηκαν σε Ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν στηρίζει τέτοιες αποφάσεις αλλά αντίθετα δηλώνει ότι οι υπογεγραμμένες συμβάσεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθούν υπό αμφισβήτηση διότι αυτό θα κλόνιζε την ήδη πληγείσα  αξιοπιστία της χώρας και ευρύτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επειδή η λύση όπως δηλώσατε πρέπει να έλθει με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο, επιμερίζοντας δίκαια τα αναγκαία βάρη, θα ήθελα να σας δηλώσω ότι:
- Δεν είναι αναγκαίο βάρος το επιπλέον κέρδος των εταιριών προμήθειας.
- Δεν είναι αναγκαίο βάρος το επιπλέον κέρδος των εταιριών παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο.
- Δεν είναι δίκαιο να μην αναγνωρίζονται τα πραγματικά αναγκαία βάρη.
- Δεν είναι δίκαιο τα πραγματικά αναγκαία βάρη να τα αναλάβουν μόνο οι ΑΠΕ.
- Δεν είναι δίκαιο να μην αναλάβουν κανένα βάρος οι εταιρείες προμήθειας.
- Δεν είναι δίκαιο να μην αναλάβουν κανένα βάρος οι εταιρείες φυσικού αερίου.
- Δεν είναι δίκαιο να μην αναλάβουν κανένα βάρος οι τράπεζες.
Σε μια περίοδο που η χώρα προσπαθεί να αποκαταστήσει σχέση αρμονικής συνύπαρξης με το θεμελιώδες δομικό κύτταρό της, τον πολίτη, δεν θα έπρεπε να έρχονται προς συζήτηση, προτάσεις που κλονίζουν την αξιοπιστία και δυναμιτίζουν την σχέση αυτή. Διότι κάτι τέτοιο δυναμιτίζει τα θεμέλια της ίδιας της δημοκρατίας.
Κωνσταντίνος Μίχαλος»

80 σχόλια:

  1. Ο ΜΙΧΑΛΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ..ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ!!!ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕ ΣΧΕΔΩΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ 30% ....ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ .....ΜΕΧΡΙ 15 %ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΣΕ ΦΩΤ/ΚΑ....ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ Τ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ....ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιχαλε με τετοιους συμβουλους μην λερωνεις το ονομα του σπεφ... ολοι εσεις τωρα ξυπνησατε οπως και τα παληκαρια της ομοσπονδιας που ονειρευονται καρεκλες πολιτικες.. για αυτο σταματα την αναφορα και ολοι μαζι να λυσουμε το προβλημα. που ηταν ολοι αυτοι πριν?? ασ μας απαντησουνε..... ειδικα ο προεδρος λαλισταστος παναγης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΟΥ 9ΣΠΕΦ] ΒΑΛΤΑ ΓΕΛΟΙΕ!ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΕΙΝΑΤΕ ..ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ....ΔΙΚΑ ΣΑΣ.....ΟΥΣΤ!!!!! ΒΡΕ ..ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑΣ ΑΚΟΜΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ .......Μ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ...ΑΛΗΤΕΣ .....200 ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΝΟΜΕΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ..ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ...ΑΝΤΕ ΧΑΘΗΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΜΑΚΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΡΚΕΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω βαρεθεί να το Λεώ. Τα προτα σκαμπιλια πρεπει να τα φαει ο Λουμακης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι καταρχάς ένα μπράβο στον κ. Μιχαλο αν και άργησε λίγο αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Επίσης σε ότι αναφορά κατά την άποψη μου για το θέμα του ΣΠΕΦ σε αυτό που λέει ο κ.Μιχαλος έχει δίκιο ότι ο ΣΠΕΦ και ο κ.Λουμακης δεν ζήτησαν έγκριση από κανέναν από τα μέλη του για να εισηγηθεί την μείωση αυτή που εισηγήθηκε και έπραξε κατά την άποψη του ή του προεδρείου. Όταν γράφεσαι σε έναν σύλλογος γράφεσαι για να σε εκπροσωπεί αλλά πρέπει να εγκρίνετε η οποιαδήποτε απόφαση του συλλόγου από τα μέλη του για αυτό και λέγετε σύλλογος γιατί οι αποφάσεις βγαίνουν συλλογικά από τα μέλη ειδικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα που επηρεάζει άμεσα τις επιχειρήσεις και τις περιούσιες όλων των μελών και μάλιστα ίσως να μην νομιμοποίητε η πράξη του αυτή από την στιγμή που δεν έκανε έκτακτη γενική συνέλευση. Κατά τα άλλα σαν σύλλογος θεωρό ότι έχει παράγει πολύ μεγάλο έργο για τον κλάδο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΕ ΜΙΧΑΛΕ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΑΤΕ ΚΑΙ
    ΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΡΕΥΝΑ
    ΝΑ ΑΝΓΚΑΣΘΕΙ Ο ΥΠΕΧΩΔΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ (ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΝ
    ΧΡΙΣΤΟ.ΝΑΣΣΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ Φ/Β ΚΙΛΚΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο στον κυριο Μιχαλο!! Το energypress κοβει σχολια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια αξίολογη κίνηση από τον κ. Μίχαλο. Ας σταματήσουν κάποιοι εδώ μέσα να βρίζουν τους πάντες και τα πάντα. Και στο φινάλε τι σημασία έχει αν άργησε να στείλει επιστολή ή όχι; Το θέμα είναι πως έχουμε ακόμα μία φωνή στο πλευρό μας στον δύσκολο αγώνα εναντίον της αναδρομικής μείωσης.
    ΥΓ. Λίγες μέρες έμειναν για το ΣτΕ και την άρση της έκτακτης εισφοράς. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέραν της αντισυνταγματικότητας της εισφοράς θα δημιουργήσει έντονες αμφισβητήσεις για την αντικειμενικότητα του συμβουλίου. Θα είναι μεγάλη ντροπή κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν το βλεπω σιγουρο οτι θα γινει επιτελους η δικη στο ΣτΕ, βλεπω αναβολη ωστε να εχει χρονο η κυβερνηση για το new deal.
    Φτασαμε να μιλαει γνωστο δικηγορικο γραφειο που εχει την υποθεση του στο ΣτΕ για "κακοδικεια" και απιστευτες δικαιολογιες εκ μερους του λαγηε για να μην γινει η δικη τον Ιουνιο.
    Δεν ειμαι αισιοδοξος καθοτι το ελλειμα εγινε μνημονιακη υποχρεωση οποτε μπορει να ακουσουμε οτι για το δημοσιο συμφερον θα πρεπει να παραμεινει η εκτακτη εισφορα και να ερθει μετα το υπεκα και να μας σκοντο στην μειωση της ταριφας για να δειξει και την ευαισθησια του προς τους επενδυτες.
    Θα γελασει και ο καθε πικραμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΕ ΜΙΧΑΛΕ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΑΤΕ ΚΑΙ
    ΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. KAI ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΕ ΜΙΧΑΛΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιγουρα πρεπει να πανε ολα στον εισαγγελεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν δεν το εχετε καταλαβει εχουμε να κανουμε με μια οργανωμενη μαφια.μας ληστεψαν και μας ληστευουν για να πλουτισουν 10 ατομα..αυτη την οργανωμενη μαφια του κυριου Παπαγεωργιου-Μαθιουδακη-αεριαδων-και αλλων μονο ενας αδιαφθορος εισαγγελεας με τολμη μπορει να την ξεσκεπασει και να τους στειλει φυλακη με δημευση των περιουσιων τους..κουραγιο συντροφοι,προσπαθησαν και προσπαθουν με οργανωμενο σχεδιο να μας διχασουν,πρεπει να παραμεινουμε ολοι οσοι εχουμε φωτοβολταικα ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προτεινω να διακοπει με νομικο τροπο η παροχη τασης προς την ΔΕΗ για 6 μηνες, μεχρι να πληρωθουν ολα τα χρωστουμενα. Οποτε προς την εφορια τουλαχιστον θα ειμαστε καλυμμενοι στη συνεχεια. Νομιζω οτι εχουμε αλλοθι νομικο για να διακοψουμε χωρις ποινη την παροχη ,με αποφαση δικαστηριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεχρι να βγαλει αποφαση το δικαστηριο οτι μπορουμε να κανουμε κατι τετοιο μαλλον θα περασει πολυς χρονος. Λεφτα θα χρειαστουν και ποιος θα τα βαλει για νομικα εξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΤΩΡΑ............ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕΙ ΧΕΣΤΕΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ!!!!!!!!!!!!


    ΚΑΙ ΟΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και ποια ειναι η κοινωνια που αναφερεσαι,δεν καταλαβα?
    Που ζουμε στον μεσαιωνα?
    Μας βαφτιζουν μαγους και θα μας καψουν?
    Με τιποτα.
    Εχουμε την συμβαση μας,τελειωσε.
    Ο φοβος που μας σπερνουν ειναι ο χειροτερος εχθρος μας.
    Φτανει.
    Δεν εχει αναγκη το κρατος ωστε να φτασει σε κουρεμα εγγυημενης τιμης.
    Το επισημα πτωχευμενο κρατος δεν κανει νεες προσληψεις.
    Αυτοι κανουν.
    Δεν δινει χραματοδοτηση στα κομματα.
    Αυτοι δινουν.
    Οποτε οι οποιες τους παπαριες αλλου,οχι σε εμας.
    Υπαρχει και το ευρωπαικο δικαστηριο αν εδω ειναι πλεον τοσο σαπισμενα.
    Χαμογελαμε,δεν θα μας παρουν την ψυχη αλλα ουτε και τις συμβασεις.
    Τελειωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτα για σενα ισχυουν, Οταν μια μεγαλη εταιρια φτιαχνει πολλα παρκα με πολλους μικροεπενδυτες, εχοντας ολοι υπογραψει να ενεργει ο ομμορυθμος για ολους χωρις να τους ρωτα, πως θα ειμαστε σιγουροι εμεις οτι θα πραξει το σωστο και δεν θα υπογραψει? Και υπαρχει τεραστιο ποσοστο τετοιων μικρων επενδυτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κε Μίχαλε,
    Και από προηγούμενους αγώνες που έχετε κάνει, για διάφορους επαγγαλματίες, είδατε ότι το δίκιο βγαίνει πάντα κερδισμένο!!!
    Είμαστε όλοι μέλη του επιμελητηρίου που προεδρεύτε και τίμιοι επενδυτές. Επενδύσαμε στο επενδυτικό πλάνο, που το ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΥΠΕΔΕΙΞΕ!!!!
    Αν και πρέπει να σας πούμε ευχαριστώ, πράττετε το σωστό για τη θέση που εκπροσωπειτε και σας ψηφίσαμε.
    Συνεχείστε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΊΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ...ΜΟΛΙΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΗΣΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΧΑΛΟ, ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΜΑΣ. ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΥΚΕΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ. Ο ΜΙΧΑΛΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟΒΑΤ Ο ΙΔΙΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΧΕΣΤΗΚΕ. ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πέρα από το ζήτω πάει και για την εκτόνωση του πόπολου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. άντε ρε με το παλιολαμόγιο το μίχαλο που τρελ´αθηκε στις αγκαλιές στη Δεθ που ήρθε με τους μνημονιακουλς υπουργούς. Αυτός ρε θα μας σώσει?????? αυτός θα μας θάψει όσο πιο μ´εσα γίνεται. !!!!!! Ο κρατικοδίαιτος αν σιχτίρι που εκτελεί χρέη γέλοτοπιού και καραγκιόζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επειδή η κυβέρνηση τρόικα θα καταργήσει τις υποχρεωτικές συνδρομές και εγγραφές στα επιμελητήρια , βγήκε ο Μίχαλος παγανιά να βρει χρήμα και κορόιδα. Ο Χατζηδάκης τούταξε λύση στο πρόβλημα των αργόσχολων υπαλλήλων του που εμείς τα κορόιδα τους θρέφουμε. Ρε υπάρχει κανείς που να πιστεύει σε κρατικά φυτεμένους συνδικαλιστές και μάλιστα υποχρεωτικούς???? Μας δουλεύουν κανονικά για να κάνουν τη δουλίτσα τους... και να συνεχίσουν τον ύπνο και ξύσιμο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανωνυμε 1.30 τι σχεση εχει αυτα που ειπε ο Μιχαλος με τα λουκετα; Ειναι σωστα αυτα που ειπε ο Μιχαλος; Ειναι ολη η αληθεια οσον αφορα τα φωτοβολταικα; Ειναι η δεν ειναι; Τα αλλα που λες ειναι λογια διχασμου.και ορισμενοι εδω μεσα και αλλου ειστε βαλτοι απο κατευθυνομενα συμφεροντα αεριαδων και λοιπων πολεμιων των φωτοβολταικων , για να μας βαλετε να μαλωσουμε,παλιοι-νεοι-αγροτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανωνυμοι 3.34-3.44 αυτα που ειπε ο Μιχαλος, δεν ειναι η αληθεια;; Εβγαλε την αληθεια στη φορα; Τι αλλο να κανει; Τι αλλο μπορει να κανει περα απο το να πει την αληθεια ..μαλλον κυριοι δεν εχετε φωτοβολταικα..μαλλον εχετε καμια μοναδα με φυσικο αεριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικά ή περί ηλιθίων πρόκειται, ή περί μεγάλων λαμογιών.
    Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι κυβερνητικός ο Μίχαλος, κανείς δεν είπε ότι είναι ο Τσε. Αλλά επειδή όλο αυτό τον καιρό κανένας "φωτισμένος" φ/β συνδικαλιστής δεν κατάφερε να βάλει στη θέση τόσο απλά και εύκολα τον ασημάκη, μάλλον αυτό τους τσούζει. Και βγαίνει ο καθένας και λέει ότι θέλει για τον κάθε Μίχαλο. 3:34 περιμένεις κάποιον να σε σώσει; Τι σχέση έχουν όλες οι παπαριές που γράφετε με το ότι είναι ο μοναδικός που απλά και λογικά έβγαλε από την τρύπα τους τα λαμόγια του ασημάκη με ένα γράμμα, άντε 2.
    Κι αν σε υπερασπιστεί ο Μίχαλος αλήθεια πως θα σε βάλει να τον πληρώσεις; Είσαι μέλος του έτσι κι αλλιώς και πληρώνεις συνδρομή έτσι κι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο ΜΙΧΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ. ΜΟΝΟ ΖΩΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΑΝ ΔΕ ΜΙΛΑΓΕ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΥΓΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΠΣΠΑΣΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΓΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρε παιδιά αφού το ομολόγησε ο Μίχαλος από μόνος του ότι είχε μεγάλη κουβέντα με τον Ασημάκη για τα ποσοστά από πέρσι κιόλας. Όχι θάναι 15%, όχι θάναι 30% όχι τώρα 45%. Πολιτικός πρωινός καφές δηλαδή υπήρχε μεταξύ τους κανονικά. Τότε λοιπόν τι έκανε ο Μίχαλος για τις στρεβλώσεις που σήμερα αφού φτιάχθηκαν κατόπιν εορτής μιλάει???? ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Α3
    Συνάδελφοι ηρεμίστε, ο κ. Μίχολος μπορεί να είναι ότι λέτε και δεν θα διαφωνήσω με κανέναν από αυτούς που των κατηγορούν , αλλά αυτήν την στιγμή κάνει την δουλεία μας , αυτό που θέλαμε , και το καταφέρνει καλά σε πολύ μεγάλο βαθμό ( δεν υπάρχει το άριστα πουθενά και μην ψάχνετε να το βρείτε) , αυτήν την στιγμή ακούγετε η φωνή μας , πολύ ηχηρά , τόσο όσο κανένας μέχρι τώρα δεν κατάφερε , οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να βοηθήσουμε την κατάσταση και όχι από μόνοι μας να λασπολογήσουμε τον Μίχολο και να χαντακώσουμε αυτόν τον τρόπο αυτήν τη προσπάθεια που γίνετε προς πρώτο όφελος το δικό μας .Πρέπει να τον έχουμε σύμμαχο σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία και όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα δεν είναι επί του παρόντος , μην τα αναλύσουμε τώρα , θα έρθει η ώρα των υπολοίπων θεμάτων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. H STAXTH STA MATIA APO LAMOGIA SAN TO MIXALO POTE DEN BOHUHSE KANENAN KAI KAMIA DOYLIA DEN EKANE. O TYPOS EINE TENEKES APO XRONIA KAI DE THA ALLAXEI AYTO TWRA. EGW ANEEGEFALOS NA PISTEUW PSEMATA TYPOY LEFTA YPARXOYN DEN XANAGINOME. XARIZV TO MIXALO STOUS EFKOLOPISTOUS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΑΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ Η ΑΦΕΛΙΑ ΘΕΛΕΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ!!! ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΜΙΧΑΛΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΗΣΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ Ε???? ΔΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ???????????????? ΚΟΛΛΗΡΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑς ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΙΟΛΑΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ!!!! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΓΕ ΠΕΡΣΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΩΤΗΡΑΣ!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ????? ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟ ΜΙΧΑΛΟ ΣΤΟ ΕΒΕΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥς ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΤΜΕΑΡ, ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΝΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ!!! ΤΕΛΙΚΑ ΩΣ ΛΑΟΣ ΔΕ ΣΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΌ ΤΟ ΨΕΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΜΑς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το σωστό τώρα είναι να χωριστούμε και σε μιχαλικούς και αντιμιχαλικούς γιατί τέτοια ζώα που είμαστε μόνο για ολυμπιακός - παναθηναϊκός είμαστε.
    Αν αυτά που γράφει ο κάθε μίχαλος μας βολεύουν τα κρατάμε, Βέβαια υπάρχουν και οι "παλιοί" που τα ξέρουν όλα αυτά και τα παίζουν στα δάχτυλα. Τόσο καλά που τα κράτησαν για τον εαυτό τους και δεν τα έμαθε κανένας άλλος γύρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο Μίχαλος είναι τόσο μαλάκας που όταν έπινε καφεδάκι με τον Ασημάκη πέρυσι για το πόσο βρε αδελφέ ναναι το χαράτσομα δεν τουκοψε του καιμένου ούτε τις στρεβλώσεις να θυμηθεί ούτε άλλους λογαριασμούς να κάνει αν θα βγαίνει το ταμείο. Βλέπεις τότε οι στρεβλώσεις βόλευαν τους κολλητούς του και δεν ήθελε να τους πληγώσει.... Τώρα βέβαια που οι στρεβλώσεις αρθηκαναπό αγώνα άλλων έρχεται να πάρει μερτικό ο ψευτοσωτήρας!!! ΟΥΣΤ ΡΕ ΣΚΑΤΙΆΡΗ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και επειδη αλλαξε στρατοπεδο αργα να μην το εκμεταλλευτουμε εστω ως μια ακομη φωνη συμπαραστασης γιατι ο σκοπος μας ειναι να τον τιμωρησουμε τον σκατιαρη που θελει μερτικο και οχι να δουμε αν πρεπει να στηριξουμε τα επιχειρηματα που δημοσιοποιησε... τελικα η σταση που πρεπει να κρατησουμε ειναι καμια αλλαγη στις συμβασεις οχι γιατι ειναι η ενδεδειγμενη και εφικτη αλλα γιατι ειναι η μονη που εχει καποιες ελπιδες να βρει πολλους συμφωνους...

      Διαγραφή
  37. Ο ΜΊΧΑΛΟΣ ΕΙΝΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. ΜΌΛΙΣ ΚΟΠΑΣΗ ΚΕ ΕΚΤΟΝΟΘΗ Η ΟΡΓΗ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗ ΟΠΟΣ ΕΜΦΝΙΣΤΙΚΕ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΤΟ ΚΟΎΡΕΜΑ ΤΥΦΛΑ ΌΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΗ Ο ΑΣΗΜΆΚΗΣ 45% ΧΟΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΟΎΜΕΡΑ ΛΛΑ ΣΗΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΕΣ. ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΟΎΤΕ KW Ο ΙΔΙΟΣ ΟΠΌΤΕ ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΙΟΣ ΒΓΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟΣ ΌΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έστω ότι ο Μίχαλοςτα κάνει ότι κάνει για να πάρει τις ψήφους από τις εταιρείες φωτοβολταικών. Ποιος άλλως είχε με τέτοια δημοσιότητα πει κατάμουτρα στον Ασημάκη ότι κάνει μαιμουδιές και είναι ψέυτης. Δεν ξέρω πόσο τεκμηριωμένο είναι αλλά ξέσπασε ντόρος και επιτέλους το κύμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται από το energypress και τα άλλα παπαγαλάκια σπάει.
    Πάνε να περάσουν ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση η μείωση του ελλείματος αλλά πουθενά δεν γράφει τον τρόπο μείωσης του ελλείματος, δηλαδή με κούρεμα στα Φ/Β ενώ υπάρχουν λύσεις.
    λένε ότι ο επίτροπος ενέργειας θέτει 7% την απόδοση στα ενεργειακά έργα αλλά πουθενά δεν λένε ότι μιλάει μόνο για νέα έργα και λέει όχι στη μείωση των υφιστάμενων συμβάσεων.
    http://www.energypress.gr/news/aiolika-anemogennitries/Ohi-apo-ton-Epitropo-Energeias-gia-parembaseis-se-yfistamenes-APE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απλά πονάει αυτά που έγραψε ο Μίχαλος και κυρίως η δημοσιότητα που πήρε. Δεν μπορούν να πουν ότι είναι και συριζαίος ή άλλα και αμόλυσαν τα παπαγαλάκια τους για να κατηγορήσουν το Μίχαλο και να βρουν αν ψάχνει ψήφους ή γκόμενες.
    Προσωπικά αδιαφορώ για ποιό λόγο το κάνει κι αν στο παρελθόν αν έκανε αμαρτίες ή όχι. Όσο με βολεύει τον κρατάω και τον χρησιμοποιώ. Και τις απόψεις του και τη δημοσιότητά του. Όλα τα άλλα περί ηθικής του Μίχαλου είναι εκ του πονηρού. Και μη ξεχνάμε ότι τα έβαλε και με το κατεστημένο, Λουμάκηδες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο Μίχαλος σε χρησιμοποιεί και πέρα που σου τραγούδησε λίγο για επικήδειο άλλο μην περιμένεις... Κατακαημένε που νομίζεις ότι τον... χρησιμοποιείς κιόλας. Μήπως χρησιμοποιείς και τον Ασημάκη αφεντιά μου???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αν μου εξηγήσεις κιόλας πως ο Μίχαλος με χρησιμοποιεί εμένα στη συγγεκριμένη στιγμή θα ήμουν και ευτυχισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τα φιλαράκια του Μίχαλου με τα φαστ τρακ τους θα κάνουν τα παρκάκια τους μέχρι το Νοέμβριο με κλειδωμένη ψηλή ταριφούλα και χαμηλότερη εισφορά από αυτή που πραγματικά τους αναλογεί λόγω και του μεγέθους τους. Διάβαζα προχθές για τη ΤΕΡΝΑ που θ κάνει τώρα τα ΦΒ της. Όλοι αυτοί θέλουν απλά βαβουρα ΚΑ το λαουτζίκο στο πλευρό τους. Πως θα γίνει αυτό??? Τιυ ρίχνουν πεθαμένα συνθήματα για στρεβλώσεις που αρθηκαν και τον βάζουν να κυνηγά φαντάσματα... Από την άλλη γλυτώνουν τη ψηλότερη εισορά και ποιος ξέρει μπορεί και να περιμένουν να πτωχεύσεις για να σε αγοράσουν τσάμπα. Δεν θέλουν όλοι την επίλυση του προβλήματος των πληρωμών, γιατί αν έχεις λεφτά τώρα είναι η ευκαιρία να τους αγοράζεις όλους τσάμπα. Ο Μλχαλος είναι άνθρωπος των βιομηχάνων και έχει πολύ πλόσιους φίλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο αληταράς ο Μίχαλος επιτέθηκε για να σπείρει διχόνοια μέσα από τους ανεγκέφαλους ντενεκέδες της Ποσπηεφ και έτσι ο Ασημάκης χωρίς αντίλογο να βάλει το 45% εισφορά που θέλει.
    Σε λίγο καιρό θα το καταλάβουμε όλοι αυτό αλλά θα ναι αργά. Όποιος νομίζει ότι θα τον σώσουν τα δικαστήρια, κούνια που τον κούναγε. Το παιχνίδι με το Μίχαλο είναι στημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ 130 MW ΦΒ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ?????? ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ???? ΜΕ ΤΟ ΜΙΧΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!! ΚΑΝΤΕ ΠΑΡΤΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΧΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΟ 45% ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΜΙΚΡΟΙ - ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΛΛΑ ΘΑΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κάποτε καίγαν την αθήνα γιατί είχαμε μόνο +5% ανάπτυξη και όλοι φυτιλωμένη από τους κρατικούς συνδικαλιστές Μίχαλους πιστεύαν πως δεν πάει άλλο....

    Μετά ήρθε το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και απογειωθήκαμε από χαρά!!! σήμερα εδώ και 4 χρόναι τρώμε ύφεση -7% και δεν ανοίγει ρουθούνι και δυστυχώς θα πάει κιάλλο....

    Μίχαλε ασχολήσου με τα λουκέτα των χιλιλαδων επιχειρήσεων του εμπορίου γιατί σωτήρες εισαγώμενους κρατικούς αλήτες εμείς δεν θέλουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. καπιοι εδω μεσα πρεπει να ειναι βαλτοι απο αλλου και αντι-μιχαλοι. Αφου θεωρουν οτι τα λεει λαθος και εχει σκοπιμοτητα τοτε πειτε μας θα χαιροσασταν πιο πολυ αν συμφωνουσε στο 30% της προτασης του ΣΠΕΦ? ΑΝ ναι τοτε ενισχυεται η αποψη μου οτι εσεις ειστε βαλτοι εδω μεσα και μαλιστα αν καταλαβαινω καλα απο την γραφη και το υφος του λογου μονο ενα ατομο! Δημοκρατια εχουμε μπορεις να λες οτι θες και για οποιον θες, δεν με αγγιζουν οι φανατικοι και οι τυπου απειλες δεχτειτε τωρα το 35αρι γιατι μετα θα ερθει το 45αρι! Εγω ειμαι ετοιμος ολα για ολα φτανει η κοροιδια μονο δικαστηριο φιλτατε και ας μην δικαιωθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Απίστευτες ασυναρτησίες!!!!!.
    Είτε ηθελημένες και βαλτές μπουρδολογίες για να χάσουμε το ζουμί της υπόθεσης, είτε απλές ηλιθιότητες άσχετων και αργόσχολων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 10000 φοτοβολταικοι επι τα ατομα του στενου οικογενειακου κυκλου δεν θα ψηφισουν κανενα σαμαρα και βενιζελο αν γινει το παρανομο αναδρομικο κουρεμα που θελουν. Αλλωστε για αυτο δεν θελουν να βαλουν χερι και στα οικιακα γιατι εκει ο αριθμος ειναι μεγαλυτερος και πιο συσπειρωμενος, ειναι ολα θεμα του να ζυγισουν το πολιτικο κοστος και τις συνεπειες σε πραγματικους αριθμους. Να του "κοπει το χερι" οποιου ψηφισει κανενα τετοιο μαλακα μετα την κοροιδια και το τελμα που θελουν να μας φερουν, αν το περασουν τελικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. LEGE MALAKIES GIA TA OIKIAKA KAI AMA DEN BALOUN EKEI UA FAS 10% PARAPANV XARATSI PANIBLAKA. EKTOS KAI AN EISE OIKIAKOS KE SE BOLEBOUN OI MALAKIES POU LES!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο εσυ τοσο και εγω κρινομαστε απο τα λογια μας, μπορεις να μιλας οπως θες και να βριζεις οσο θες

      Διαγραφή
    2. Οσο εσυ τοσο και εγω κρινομαστε απο τα λογια μας, μπορεις να μιλας οπως θες και να βριζεις οσο θες

      Διαγραφή
  50. ΟΙΚιακά - αγροτικά όλοι ενωμένοι. Πρέπει να τηρηθούν οι συμβάσεις μας. Δεν πρέπει να μας διασπάσουν. Γιατί αυτό είναι το σχέδιό τους. Η ισχύς εν τη ενώσει!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΙΚΟ BLOG ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αυτός ο Παναγής τελικά ποιός είναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΠΩς ΛΕΝΕ Ο ΦΙΛΟς ΜΟΥ Ο πΑΝΑΓΗΣ!!!αυτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δεν πρόκειται δηλαδή για τον Παναγή από τα Μέγαρα ή αλλιώς πως τον μη τον είδατε τον Παναγή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Επειδή το θέμα με τα ανώνυμα σχόλια έχει καταντήσει αηδία, και για να ξέρουμε λίγο πολύ τι ρόλο βαράει ο καθένας, θα πρότεινα στην διαχείριση του Blog να επανεξετάσει λίγο την δυνατότητα αποστολής σχολίων ως Ανώνυμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. συμφωνώ με τον Πάνο εντελώς.
    Άντε γιατί ο κάθε βαρεμένος (τον) παίζει εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. εσυ Πανο δηλαδη μιλας ΕΠΩΝΥΜΑ!!!!ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε μιλαει επωνυμα αλλα με αυτον τον τροπο θα μπορουμε να ξεχωρισουμε αν ειναι το ιδιο προσωπο και να απομακρυνεται...

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου δεν είπα να καταθέσουμε επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας για να γράψουμε!
      Ούτε είπα να γράφει κανεις επώνυμα εννοώντας με όνομα και επώνυμο.
      Αλλά η χρήση έστω ενός στάνταρ ψευδωνύμου, θα προσφέρει τουλάχιστον στους επισκέπτες που συχνάζουμε στο blog, την δυνατότητα σχηματισμού μιας άποψης για το ποιος γράφει τι, και να μπορούμε να τον κρίνουμε καλύτερα.
      Αφετέρου θα κοπεί το υβρεολόγιο που αφενός δεν έχει τίποτα να προσφέρει (πέραν της στιγμιαίας εκτόνωσης του υβρίζοντος), αφετέρου χαλάει μια συζήτηση που πάει να γίνει.
      Γενικά βλέπω τον κλάδο να χωρίζεται σε στρατόπεδα μεν και δε, πρώην και νυν, παλαιών και νέων, μεγάλων - μικρών, γενικότερα αυτή η πόλωση και ο διχασμός μόνο κακό κάνει.

      Τέλος πάντων εγώ δεν ανήκω σε κανέναν σύλλογο, ωστόσο δεν έχω καμία διάθεση να μειώσω την ταρίφα μου αν το αντιστάθμισμα δεν είναι πραγματικά ανάλογο της μείωσης, και όχι τύπου παράταση της σύμβασης για 5 χρόνια, που δεν ξέρω ούτε σε τι κατάσταση θα είναι ο εξοπλισμός μου τότε, ούτε τι κόστος συντήρησης θα συνεπάγεται αυτό, αλλά αφετέρου αυτό θα γινόταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ούτως ή άλλως (δηλαδή, με την λήξη των συμβάσεων μια ανανέωση αυτών εκ νέου, με τους τότε όρους).
      Επειδή δεν ακούω ούτε διαβάζω τίποτα περί γενναίων αντισταθμίσεων, παρά μόνο κάποια παπαγαλάκια λένε το ποίημα ότι τα αντικίνητρα θα είναι μεγάλα, εγώ σκοπεύω την σύμβασή μου να την κρατήσω και να κινηθώ νομικά είτε με άλλους, είτε μόνος.

      Αυτό να κοιτάξουν οι σύλλογοι, να αρθούν οι στρεβλώσεις υπέρ των γκαζάδων και της ΔΕΗ, και να παραμείνουν οι συμβάσεις, και να αφήσουν τις έριδες μεταξύ τους.

      Κάθε μέρα έπρεπε να είναι στις ειδήσεις ένας εκπρόσωπος των φορέων ΑΠΕ εγώ δεν βλέπω καμία κίνηση...

      Διαγραφή
  60. Το χυδαίο υβρεολόγιο κατά του κ. Μίχαλου είναι ακατανόητο , άσκοπο
    και ύποπτο ... Να υπάρξει κοινή στάση όλων των Συνδέσμων Παραγωγών από Φ/Β και ο κ. Λουμάκης να αναθεωρήσει τις θέσεις του το συντομότερο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. 2:37 ΤΙ ΔΟΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΟΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΕ ΜΑΖΙ?????? ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΝΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΡΟΥΝΤΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΗΠΑ ΕΊΝΕ ΧΑΡΑΤΖΟΜΕΝΑ 30% ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ!!!
    ΜΗ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΥΣΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΑΠΌ ΤΥΦΛΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1980.
    ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΟΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΑΑΘΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΤΗΝ ΤΑΡΙΦΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕ. ΤΕΛΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι δουλεια εχουν τα οικιακα και τα αναφερεις???
      αν θες να μιλας για τα οικιακα να πας να πληρωσεις το φπα που πληρωσαν αυτοι και μετα να μιλας!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. τι δουλεια εχουν τα οικιακα και τα αναφερεις???
      αν θες να μιλας για τα οικιακα να πας να πληρωσεις το φπα που πληρωσαν αυτοι και μετα να μιλας!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  62. Φίλε Ανώνυμε 10.22 το κόστος που το 'φτιαξε είναι καθαρά υποκειμενικό.
    Δηλαδή, αν εσύ το έφτιαξες με ακριβό Γερμανικό 50% ακριβότερα από ότι εγώ με ένα επώνυμο κινέζικο, και έχουμε την ίδια ταρίφα, με ποιο αντικειμενικό τρόπο θα πρέπει να υπάρξει αναλογικότητα μεταξύ μας;
    Μην τσιμπάτε και πέφτετε σε τέτοιες παγίδες και διλήμματα, ο τρόπος είναι ένας: καμία περικοπή στις ταρίφες, άρση στρεβλώσεων αγοράς, διακοπή επιδοτήσεων συμβατικών παραγωγών από το ΕΤΜΕΑΡ, συμμετοχή του κράτους στον ειδικό λογαριασμό με απόδοση μέρους του ΦΠΑ ή μέρους της φορολογίας του κλάδου σε αυτόν.
    Από την στιγμή που ο ειδικός λογαρασμός θα σταματήσει να παράγει ελλείμματα, δεν υπάρχει λόγος επιβολής μέτρων κατά των παραγωγών.

    Βασικά να ξέρετε ότι όλο το πανηγύρι γίνεται εξαιτίας αυτού:
    http://www.pv-tech.org/news/germany_and_eu_commission_help_greece_expand_its_renewable_energy_sector

    ψάχνουνε να βρούνε πλεονάσματα για να μπάσουν μεγάλα έργα στο παιχνίδι, όπου η Γερμανία (μετά την προσδωκόμενη επιβολή δασμών στους Κινέζους) θέλει να ξεφορτώσει ότι σαβούρα της έχει μείνει απούλητη στα εργοστάσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Panos PV, η καραμέλα με τις στρεβλώσεις δεν υπάρχει πια. 'Η μάλλον υπάρχει μόνο σε όσους είνα άσχετοι, οπότε μην υποβαθμίζεις το επίπεδο.

    Διαφορά στα κόστη υπάρχει διαχρονικά και μάλιστα τεράστια. Τόση που αποτυπώνεται και στις κάθε φορά τρέχουσες ταρίφες που ίσχυαν π.χ. από 45 λεπτά έως 12 λεπτά που έφτασαν πρόσφατα αλλά δυστυχώς λόγω του 18μηνου όλοι συνδέθηκαν με ταρίφες 40. Οι αριθμοί υπάρχουν, είναι αμείλικτοι, ο ΛΑΓΗΕ δίνει μεσοσταθμικό κόστος αποζημίωσης των Φ/Β περίπου 40 λεπτά σήμερα δυστυχ΄ς και λεφτά δεν υπάρχουν να πληρωθούν αυτά.
    Κατά την άποψη μου είναι αλητεία να θες να πτωχεύσουν οι συνάδελφοι σου που πλήρωσαν πανάκριβα τα έργα τους και έχουν και μικρά έργα, για να κρύψουν κάποιοι μεγάλοι τα υπερκέρδη λόγω μεγάθους αλλά και κατασκευής των πάρκων τους με κόστος 1 ευρώ το watt και ταρίφα 40!!!!
    Ευτυχώς πλέον το κλίμα άλλαξε οπότε θα αλλάξει και η αδικία!!! Οι υπόλοιποι θα κυνηγάνε πεταλούδες και μάγισσες περί ληγμένων στρεβλώσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελες να αλλάξει το κλίμα.
      Τα λεφτά υπάρχουν και είναι εκεί, αν πάνε εκεί που πρέπει.
      Ποιοί συνάδελφοι πλήρωσαν πανάκριβα τα έργα τους;
      αυτοί που πήραν και αναπτυξιακό ;
      αυτοί που μέχρι να πέσουν οι έκτακτες εισφορές πληρωνόντουσαν κάθε μήνα και στο 100% ;
      αν αρχίσεις να λες τέτοια το μόνο που κάνεις είναι να παίζεις το παιχνίδι του μάκη και των αφεντικών του. Σκέψου απλά κάθε ταρίφας να πληρωνόταν ανάλογα με το μοντέλο του ταξί που είχε αγοράσει κι άλλα πολλά......

      Διαγραφή
    2. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ????

      ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ Η΄ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΟΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. ΛΥΠΑΜΑΙ...

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΒΟΣΚΟΥΣ ΠΑΡΑ ΣΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ

      Διαγραφή
    4. Οι βοσκοί θα σε πάρουν με τη γκλίτσα στο κυνήγι επειδή τους κορόιδεψες, γι' αυτό πρόσεχε!!!! στον πονεμένο λαό μας δεν υπάρχει χώρος για άλλον ΓΑΠ με το λεφτά υπάρχουν...

      Διαγραφή
    5. Για εξήγησέ μας λοιπόν για ποιον λόγο δεν ισχύει.
      Γιατί εγώ λέω ότι ισχύει, αλλιώς τα λεφτά υπάρχουν, καθώς οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν την διαφορά.
      Με κατηγορείς για αλητεία, ότι θέλω να πτωχεύσει ο συνάδελφός μου, ακόμα προσπαθώ βέβαια να καταλάβω πού έγραψα ή έστω υπαινίχθηκα, κάτι τέτοιο.
      Αντίθετα είπα ότι όλοι υπογράψαμε κάποιες συμβάσεις, οι οποίες έχουν μεγάλη νομική ισχύ και το ίδιο το κράτος τις θέσπισε, καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τις προφυλάξουμε και όχι να χωριζόμαστε μεταξύ μας σε στρατόπεδα, προσπαθώντας να πάθει ο καθένας τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την πλευρά του.
      Στο energypress ο άλλος βγαίνει και χαίρεται, επειδή θα βάλουν χέρι και στους οικιακούς, άλλος βγαίνει και κατηγορεί τους νησιώτες και γενικά βλέπω ότι επικρατεί ένα μπάχαλο και ένα κλίμα πόλωσης.
      Αυτός λοιπόν που έφτιαξε με 1 €/watt και έχει την ίδια ταρίφα με τον άλλον που έφτιαξε με 1.5 €/watt και ίδιας στάθμης εξοπλισμό 1 χρόνο πριν, έχει χάσει και 1 χρόνο παραγωγής χωρίς εισφορά, έναντι του 2ου...
      Αν οι ανωτέρω το κατασκεύασαν όμως την ίδια περίοδο και ο 2ος επέλεξε ακριβότερο εξοπλισμό, δικαίωμά του αλλά δεν είναι δίκαιο να απαιτεί μικρότερη φορολόγηση από τον 1ο, καθώς ήταν επιλογή του ο ακριβότερος εξοπλισμός.
      Θέλω να καταλήξω, ότι με τέτοιες διχαστικές κατηγοριοποιήσεις δεν βγαίνει άκρη. Παλιοι - νέοι, Ευρωπαίοι - Κινέζοι, Μεγάλοι - Μικροί - Οικιακοί, Νησιώτες - Διασυνδεδεμένοι... όλοι υπογράψαμε συμβάσεις, και όλοι κατασκευάσαμε βάσει του τι μπορούσε ο καθένας, του τι χρηματοδότηση είχαμε, πότε την είχαμε και τι εξοπλισμό μπορούσαμε να αγοράσουμε. Οι συμβάσεις έδιναν το δικαίωμα αυτό, 6 μήνες για όρους σύνδεσης και 18 για σύνδεση, οι οποίοι τώρα τελευταία κόπηκαν στην ουσία, καθώς αν δεν ήθελες να χάσεις την ταρίφα έπρεπε αντί για Αύγουστο, να είχες συνδεθεί μέσα στον Φλεβάρη - Μάρτιο.
      Εκεί να ρωτήσεις τους καινούριους τι έγινε από τις εταιρείες φωτοβολταϊκών και πως πήραν ό,τι υλικά βρήκαν και έκαναν όπως - όπως τα έργα, μέσα στο χειμώνα, για να προλάβουν να συνδεθούν!
      Τέλος πάντων είναι μια μακριά κουβέντα και επειδή όλοι πιστεύω ότι πονάμε τα έργα μας και πολλοί ίσως είναι αγανακτισμένοι, συνιστώ ενότητα και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

      Διαγραφή
  64. Panos PV αυτά τα παραμύθια που λες τέλειωσαν. Οι δείκτες απόδοσης παλιών, νέων, μικρών, μεγάλων που αποσυντονίστηκαν προκλητικά με την οριζόντια εισφορά δεν θα συνεχίσουν έτσι οσο και αν σε βολεύει νέε μου!!!!

    Για να μην έχεις π´ρει είδηση ακόμα για την επίλυση όλων αυτών, φαντάζομαι θα προτιμάς να σούρθει κατευθείαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή το ελληνικό κράτος θα φτιάξει ένα μαθηματικό τύπο που θα παραμετροποιεί το πότε υπογράφηκε η σύμβαση, πότε υλοποιήθηκε το έργο, με τι υλικά, σε ποιά περιοχή, με τι κόστος ΔΕΗ, αν είχε ή όχι επιχορήγηση, απόδοση του πάρκου, μέγεθος του πάρκου, αν είναι ενταγμένο μέσα σε άλλη επιχείρηση ή όχι κι ένα σωρό άλλα.
      Και αφού καταφέρει να λύσει για κάθε πάρκο αυτό τον τύπο, θα βγάλει κι ένα ποσοστό κουρέματος κι αν θες το υπογράφεις αλλάζοντας τη σύμβασή σου.

      Διαγραφή
    2. Αυτά που λέω, δεν έχουν ξεκινήσει καν... εκτός αν είσαι παπαγαλάκι του Ασημάκη και τα ξέρεις από "πηγές του ΥΠΕΚΑ", προτού βγουν στην διαβούλευση.
      Συμφωνώ με τον τελευταίο πολύ βαρετά εχουν καταντήσει όλα αυτά.

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ