Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ληξιπρόθεσμα χρεη 8,4 δις $ των Κινέζικων εταιριών σοκάρουν τους επενδυτές



ΒloombergΑπο τη μια η LDK Solar Co καθυστερεί την πληρωμή των χρέων της και απο την άλλη η Suntech Power Holdings Co», που προσπαθεί να επαναδιαπραγματευθεί τις υποχρεώσεις της, εχουν κανει  τους επενδυτές να πιστεύουν οτι μαλλον ερχονται απώλειες 8,4 δισ. δολαρίων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους .
" Τα προβλήματα αποπληρωμής του χρέους στις κινεζικές εταιρείες φωτοβολταικών εχουν φερει σε κατασταση σοκ τους επενδυτές, οι οποίοι μπορούν πλέον μόνο να περιμένουν να δούν πώς η κυβέρνηση θα τα χειριστεί ", δήλωσε ο Wu Yun , ένας τραπεζικός αναλυτής στη  Σαγκάη της Bank evergrowing.
Το χρεος των φωτοβολταικών
Οι 10 μεγαλύτερες εταιρείες φωτοβολταϊκών στην Κίνα είχαν χρέος πάνω από 100 δισ. γιουάν ( 16.300 εκατομμύρια δολάρια ) , δήλωσε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών στις 15 Αυγούστου . Το επόμενο έτος δε θα υπάρξουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 600 εκατ. γουάν των τίτλων που πωλούνται από την  GCL -Poly Energy Holdings Ltd, τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πλυπυριτίου στον κόσμο, και 100 εκατ. γουάν ομολόγων από την ZK Energy Science & Technology Co , μια εταιρια κατασκευής υβριδικών συστηματων  αιολικής-ηλιακής .

LDK
Η LDK δεν κατάφερε να επιστρέψει πλήρως 23.800.000 δολάρια των μετατρέψιμων ομολογιών που ωρίμασε στις 15 Απριλίου και άλλα $ 240 εκατομμύρια ευρώ τίτλους που ωρίμασαν τον Ιούνιο . Η εταιρεία έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο με 2,8 δισ. δολάρια σε χρέος και 85.100.000 δολάρια σε μετρητά, τα λιγότερα από το 2009 .
" Η Χαμένη πληρωμή της LDK,  θα επιτρέψει τώρα να ξεριζωθούν οι εταιρίες που έχουν γίνει μη ανταγωνιστικές σε μια βιομηχανία που είναι βυθισμένη μεσα στην υπερπροσφορά », είπε ο Amit Jain , ένας αναλυτής απο Bangalore.  " Ο κλάδος θα συνεχίσει την πορεία του και μόνο ο ισχυρότερος θα επιβιώσει . "
Suntech Οι διευθυντές της Suntech που παραιτήθηκαν πρόσφατα, εξεφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους , τις ταμειακές ροές και τνη έλλειψη ενός σαφούς επιχειρηματικού σχεδίου. 

Οι πιθανότητες επιβίωσης
Οι Αρχές κατά πάσα πιθανότητα θα προσπαθήσουν να στήριξουν τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας για την ενίσχυση της ζήτησης και όχι αμεσα την παροχή κεφαλαίων , σύμφωνα με εναν αναλυτή της Bloomberg New Energy Finance στο Πεκίνο .

" Όλο και περισσότερες εταιρείες ηλιακής ενέργειας θα χρεοκοπήσουν αρχής γενομένης από φέτος , αφου δεν υπαρχει ουσιαστικά ροή μετρητών - cash flow. "
H Ηλιακή βιομηχανία της Κίνας μπορεί να αναβιώσει αυτό το εξάμηνο , καθώς η κατανάλωση αυξάνεται στο εξωτερικό και H τοπική ζήτηση απογειώνεται , δήλωσε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών στις 15, Αύγ .

Μερικοί κορυφαίοι κατασκευαστές πάνελ στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της Yingli Green Energy Holding ( YGE ) Co ,  και της JinkoSolar Holding  επιστρέφουν στην κερδοφορία μετά από δύο χρόνια ζημιών , μετά από την ασιατική ζήτηση που αύξησε τα περιθώρια κέρδους κατά το δεύτερο τρίμηνο . Οι τιμές των πάνελ έχουν κερδίσει 2,6 τοις εκατό αυτό το έτος , σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg .
" Οι τράπεζες και οι προμηθευτές υλικών επιλέγουν εταιρείες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης , " Wang BNEF είπε . «Θα δούμε βελτίωση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων πληρωμών , καθώς ανεβαινουν οι τιμές των πανελ».

πηγη http://www.bloomberg.com/news/2013-09-03/solar-defaults-shock-holders-as-8-4-billion-due-china-credit.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ