Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο τσέχικος σύνδεσμος Φωτοβολταικών απειλεί με νομική δραση κατα της αναδρομικής φορολογίας

Η κάτω βουλή, πριν από τη διάλυσή της στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς που έριξε την κυβέρνηση Νέκας,  ψήφισε ένα νομοσχέδιο για την κατάργηση του συστήματος επιδοτήσεων με ταρίφες fit απο τον Ιανουαριο και υπερ της αναδρομικής φορολογίας ». Η άνω βουλή θα εξετάσει το νομοσχέδιο αργότερα αυτό το μήνα.

Ο Τσεχικoς σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών -Czech Photovoltaic Industry Association ( CZEPHO ) έχει απειλήσει με νομική δράση κατα της υπαρχουσας
νομοθεσίας-  που ήδη είναι εν αμφιβόλω γιατί η κάτω βουλή διαλύθηκε στις 20 Αυγούστου μετά από τρεις μήνες αδιεξόδου μετά από σκάνδαλο διαφθοράς που έριξε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νέκας » τον Ιούνιο .

Με τις νέες εκλογές για την κάτω βουλή που αναμένονται τον Οκτώβριο  και τυχόν απόρριψη του νομοσχεδίου ή  τροποποίηση από την Τσεχική άνω βουλή - η Γερουσία - θα μπορούσε να αναβάλει την εφαρμογή αυτού .
Ο Cihelka, Υπεθυνος τυπου της CZEPHO, είπε στο  pv magazine οτι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και  αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος "θα τελειώσει η στηριξη μεσω FiT και θα ισχύσει για όλες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , εκτός από υδροηλεκτρικούς σταθμούς που είναι ήδη υπό κατασκευή . "
Επιπλέον ειπε  το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διάταξη για την επέκταση του 28 % του φόρου, που επί του παρόντος εφαρμόζεται αναδρομικά για ηλιακές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών που χτίστηκαν από το 2010 έως το τέλος του τρέχοντος έτους , προτείνοντας φόρο 10% για τις μελλοντικές εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας.
Επισης ο Cihelka επιβεβαίωσε οτι είχε ζητήσει οι μονάδες 300 kW και μικρότερες να εξαιρεθούν , αλλά τα μέλη του κοινοβουλίου απέρριψαν την πρόταση .
"Ο φόρος πλήττει σκληρά , ειδικά τις μικρότερες εγκαταστάσεις , εκ των οποίων το 30 %  απειλούνται με πτώχευση », πρόσθεσε ο Cihelka . «Θέλαμε να προστατεύσουμε τουλάχιστον ένα μέρος του τομέα κατά των κακών νόμων . "
Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει κίνητρα για τα φωτοβολταικά στα σπιτια συμφωνα με τον Cihelka .
Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο περάσει από τη Γερουσία , πρόσθεσε ο Cihelka , « η  CZEPHO θα χρησιμοποιήσει όλες τις νομικές επιλογές για να αναγκάσει την κατάργηση του φόρου στα φωτοβολταικά  . Οι  Δικηγόροι μας εξετάζουν συγκεκριμένες επιλογές . "


http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/czech-lower-house-votes-through-end-to-fit-payments_100012616/#axzz2du3pFVap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ