Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρωτη δίκη για την εκτακτη εισφορά

(UPDATE)  Η πρώτη δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΦ κατά της έκτακτης εισφοράς στις ΑΠΕ διεξήχθη σήμερα.
Στη δίκη παρέστησαν ο ΛΑΓΗΕ και το Ελληνικό Δημόσιο. Οι δύο αντίδικοι θα καταθέσουν μέχρι τη
Δευτέρα γραπτά υπόμνημα με τις θέσεις τους, και με ό,τι καινούργιο στοιχείο θεωρούν απαραίτητο, και στη συνέχεια το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του.

Νωρίτερα το energypress.gr είχε μεταδώσει:
Σήμερα 19-09-13 διεξάγεται στα αστικά δικαστήρια η δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Φ κ. Νίκος Καλογερακης κατά της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε με τον νόμο 4093 τον Νοέμβριο του 2012 και αφορά την παρακράτηση έκτακτης εισφοράς υπέρ του ταμείου του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ.

Η δίκη επαναλαμβάνεται μετά από αναβολή που είχε ζητηθεί από τον εκπρόσωπο του ελληνικού δημόσιου στις αρχές του καλοκαιριού και είναι η πρώτη δίκη  (ασφαλιστικά μέτρα)που γίνεται πανελλαδικά.

Την συγκεκριμένη επιλογή των ασφαλτικών μέτρων επέλεξε σαν την πλέον ενδεδειγμένη το δ.σ του ΠΑΣΥΦ και ως προς την ορθότητα της διαδικασίας αλλά και ως προς το χρονικό περιθώριο που απαιτεί, όπως τονίζει ο σύνδεσμος.

Σημειώνει ότι ο ΠΑ.ΣΥ.Φ εξ αρχής είχε υποστηρίξει ότι η έκτακτη εισφορά σαν μέτρο διόρθωσης του ελλείμματος ουδεμία μείωση του  θα επιφέρει ,κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον σύνδεσμο αποδεικνύεται σήμερα (το έλλειμμα αυξανεται).

Όπως υποστηρίζει ο ΠΑ.ΣΥ.Φ το έλλειμμα θα σταματήσει να υφίσταται μόνο αν αρθούν οι στρεβλώσεις στον υπολογισμό των εσόδων του ειδικού λογαριασμού τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες και το ΥΠΕΚΑ πολύ καλά γνωρίζουν.

πηγη http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Shmera-h-prwth-dikh-gia-thn-ektakth-eisfora-stis-APE

6 σχόλια:

  1. Καλημερα! Μπραβο στον Κυριο Καλογερακη! Οι υπολοιποι που ειναι? κανουν καμια νομικη ενεργεια? αν κανουν να με διαφωτισετε γιατι μπορει να μου διαφευγει.. Αν δεν το εχετε καταλαβει μονο με δικαστηρια θα βρουμε το δικιο μας με την οργανωμενη μαφια που εχουμε μπλεξει..και παλι δυσκολο το βλεπω γιατι η μαφια αυτη κυβερναει το κρατος και εχει πλοκαμια παντου,ακομα και στους δικαστες..υπαρχουν και τα Ευρωπαικα δικαστηρια ομως..κουνια που τους κουναγε,ακουω οτι ο Παπαγεωργιου ( πρωην προεδρος της ΔΕΠΑ),ειναι δεξι χερι του Σαμαρα..δεν θα ερθουν και οι εκλογες που θα παει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα έρθουν γιατί δεν τους συμφέρει!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Προσωπικα εμενα,ειμαι ενας μικρος με ενα παρκο 80kw ,κατεστρεψαν την ζωη μου και την οικογενεια μου..και προσπαθουν αν παρουν νεα μετρα,να με κλεισουν και φυλακη.πειτε μου τι πρεπει να κανω? εχω κανει προταση να παμε στο ΥΠΕΚΑ να νιωσουν λιγο την ανασα μας..θα ηταν μια καλη λυση..υπαρχει ρε λαμογια επιχειρηση να αντεχει με εισφορα 25-30-37% και μαλιστα επι του τζιρου και οχι επι των κερδων..και ειμαι και στην Κρητη που ειμαστε λιγο καλυτερα στις πληρωμες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8α ερ8ει η ωρα....... δεν ειναι μακρυα ...και μην νιωσουν και τιποτα αλλο εκτος απο την ανασα μας με την φορα που εχουν παρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δικαστή.ριο του Καλογεράκη δεν παράγει τίποτα. Αστικά Ασφαλιστικά μέτρα δεν ευσταθούν. Τα ασφαλιστικά είναι προσωρινού χαρακτήρα και χρειάζονται κύρια αγωγή ή προσφυγή για να σταθούν. Ο Καλογεράκης δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά και βασικά προσφυγή που χρειάζεται. Απλά διάλεξε ένα φθηνό δικαστήριο για να πει πως κάτι έκανε. Η απόφαση θα είναι απορριπτική για λόγους δικονομίας αφού το δικαστήριο των ασφαλιστικών δεν μπάινει να δικάσει την ουσία την οποία και αφορά στην περίπτωση μας η προσφυγη. Αν ήθελε σωστα ασφαλιστικά θα έπρεπε να κάνει προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο όπως δεκάδες άλλοι κάναμε και να ζητήσει επιπλέον ασφαλιστικά από το διοικητικό δικαστήριο και όχι κουκουρούκου από ο αστικό χωρίς τίποτα από πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μάλλον Kostas kriti είσαι τραγικά.ανενημέρωτος για να μην έχεις πάρει χαμπάρι περί ΣτΕ. Ίσως γιαυτό σου πουλάει τόσο χοντρά φούμαρα ο Καλογεράκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ