Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στο τραπέζι πρόταση της Πειραιώς για το new deal

Moνο οι Τραπεζες εχουν προτασεις που εισακουγονται! 
Τα αυτονόητα (φπα, πληρωμές) αποτελουν το "οφελος" των φ/β και τα αρνητικά ; η μειωση της ταριφας μονο στα φ/β! Και ολα αυτα στη βαση ....του λογιστικου ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ, που δεν "ξερουμε" απο που προερχεται!! Να χαρω εγω μελετες που τραβιουνται ξαφνικα απο το ντουλαπι...οποτε, οποιους βολευει!  ηλιος

Μια νέα πρόταση, η οποία προβάλλεται ως εναλλακτική εκείνης του ΥΠΕΚΑ για το new deal, δηλαδή το «κούρεμα» των εγγυημένων τιμών των υφιστάμενων και εν λειτουργία σταθμών ΑΠΕ, βρίσκεται στο τραπέζι και εξετάζεται σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες
του energypress. Βασίζεται σε αρχική μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς (έχει δώσει τον μακράν μεγαλύτερο αριθμό δανείων, ειδικά για φωτοβολταϊκά) και αποτελεί πρόταση αρμόδιων θεσμικών φορέων
.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του energypress, η πρόταση στοχεύει στη λογιστική εξάλειψη του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ στο τέλος του 2014. Για να το επιτύχει αυτό, απαιτεί από τους παραγωγούς να μην κόβουν για ένα εξάμηνο τιμολόγια πώλησης του ρεύματος (έτσι κι αλλιώς πληρώνονται με καθυστέρηση έξι περίπου μηνών) και ταυτόχρονα τους εξασφαλίζει ότι στο εξάμηνο αυτό δεν θα πληρώνουν ΦΠΑ και δεν θα πληρώνουν δόσεις στις τράπεζες. Με βάση αυτό το σενάριο, η μεσοσταθμική μείωση των εγγυημένων τιμών για τα φωτοβολταϊκά δεν θα χρειαστεί να είναι πάνω από 25 με 30% (έναντι 45% της αρχικής πρότασης του υπουργείου) και θα υπάρξει «ανταπόδοση» με 5ετή χρονική επιμήκυνση των αδειών λειτουργίας. Δεν θα χρειαστεί να υπάρξει μείωση στις ταρίφες των άλλων ΑΠΕ πέραν των φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με τους εισηγητές της πρότασης, τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, καθώς μηδενίζεται λογιστικά το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ πράγμα που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται μια δίκαιη απόδοση των επενδύσεων των παραγωγών ΑΠΕ, αφού ό,τι χάνουν από τη μείωση της ταρίφας θα το πάρουν από την παράταση της σύμβασής τους.

Από την άλλη επιτυγχάνεται συγχρονισμός των πληρωμών των παραγωγών από το ΛΑΓΗΕ με τις χρηματικές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και το κράτος. Αλλά και οι τράπεζες έχουν όφελος, αφού θα υπάρχει μια συνεχής ροή αποπληρωμής των δανείων των παραγωγών. Το θέμα αυτό «τρομάζει» τις τράπεζες που αναζητούν εναγωνίως λύση

πηγη http://www.energypress.gr/news/Nea-pio-hpia-protash-gia-to-new-deal-twn-fwtoboltaikwn

72 σχόλια:

  1. Όπως καταλάβατε το θέμα είναι να τους χαρίσουμε αυτά που μας χρεωστάνε τους 6 μήνες και αυτό πριν αρχίσει το έλλειμμα και μειώνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν είναι ένα 6μηνο και τέλος η ένα 6μηνο για κάποια χρόνια. Αν ξέρει κάποιος ας μας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστω πολυ για την αμεση αναρτηση του αρθρου.
    Οι απαραδεκτοι σκεφτονται οτι για το 2013 οχι μονο θα χασουμε απο την εκτακτη εισφορα το 30% π.χ για τους 8 μηνες που εχουμε κοψει τιμολογια στα οποια σε λιγες μερες βγαινει το φπα!!!αλλα δεν θα κοψουμε και 4 μηνες τιμολογια οποτε εχουμε χασει συνολικα 6,4 μηνες.
    Λενε επισης οτι για αυτους τους εξι μηνες δεν θα πληρωνουμε φπα μα καλα αφου δεν θα εχω κοψει τιμολογια τι φπα να πληρωσω. Και μετα θα πληρωνομαστε κανονικα στην ωρα μας???? 'Η θα μας πουν οτι δεν ειστε πλεον 6μηνες πισω στις πληρωμες οποτε να φαμε και αλλο ενα εξαμηνο καθυστερησης χωρις να βγαλουμε αχνα!!!!!
    Να μην πληρωνουμε δοσεις στις τραπεζες αλλα προφανως θα φορτωθουμε επιτοκια.
    Και ολα αυτα μονο για τους προνομιουχους των φωτοβολταικων οι οποιοι λογο των υπερκερδων που εχουν θα παρουν και μια μειωση στη θεση της εκτακτης εισφορας της ταξης μονο 25%.
    Αλλα επειδη παλι θα εχουν υπερκερδη θα πληρωσουν και την εκπτωση στους βιομηχανους.
    Και αυτο ειναι το πιο ηπιο new deal κατα το energy press.
    Και με αυτον τον τροπο θα μαγειρευτει λογιστικα το ελλειμα μεχρι το 2014 και μετα παλι μετρα.
    Επισης με αυτον τον τροπο δεν χρειαζεται οι υπολοιπες απε να πειραχθουν καθολου.
    Λοιπον αν εκαναν τοσο καιρο υπεκα και πειραιως για να προτεινουν αυτη τη γελοιοτητα τοτε ειμαστε στο ελεος του θεου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδη δεν θα πληρωνουμε ΦΠΑ..? Μα πως θα πληρωνουμε αφου δε θα κοβουμε τιμολογιο και τωρα ισχυει αυτο δε θα κανουν καμια χαρη οταν δε κοβεις τιμολογιο δε πληρωνεις (σε καθηστερημενους απευθυνονται)!!! Απο 20 χρονια στα 25 τι μας λενε ας μας εγγυηθουν οτι τα πανελ και οι inverter θα δουλευουν μετα τα 20 χρονια!! Ηδη με δυο τρια χρονια λειτουργιας των παρκων υπαρχουν πολλα προβληματα!! Χαχα οι τραπεζες δε θα παρουν δοση για 6 μηνες αλλα μολις ληξη αυτη η παριοδο χαριτος εμεις θα πληρωσουμε στη πρωτη δοση μετα τους 6 μηνες τα επιτοκια που εχασε η τραπεζα οποτε μονο εμεις χανουμε η τραπεζα δε κανει καμια χαρη!! Απο 45% κοψιμο ταριφας μας κανουν χαρη σε 25% εως 30% χαχα ας ξαναγελασω γιατι τωρα με την εκτακτη εισφορα περιπου στο 30% βγαινουμε...!!! Πολυ ωραιο NEW DEAL!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω περιεργεια αν οι 36 βουλευτες θεσουν βετο γιατι την προηγουμενη φορα με την εκτακτη εισφορα ειπαν οτι τα Φ.Β. δεν ηταν ικανα να ριξουν τη κυβερνηση... τωρα τι θα κανουν..? Αρε δε θα ερθουν εκλογες ολοι εσεις να τα θυμοσαστε οταν θα χτυπατε πορτες για ψηφους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμεις παντως δεν ξεχναμε αλλα και να θελαμε δε θα μας αφησουν οι οικογενειες μας που τις ριμαξαμε.

      Διαγραφή
  6. Θα απενεργοποιείται ο ΑΦΜ επιχειρήσεων που χρωστούν ΦΠΑ

    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231266314

    Οποτε δε κανουν καμια χαρη δε θα μπορουμε να κοψουμε τιμολογιο ουτως η αλλως και το πλασαρουν τη καλυτερη λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επισης βλεπουμε στα καναλια και την ευαισθησια ολων των πολιτικων για την δημοκρατια και την προστασια του πολιτη απο φασιστικες ενεργειες. Δηλαδη οι αλητες της χ.α εκτελεσαν ενα παλικαρι και οι αγωνιστες της δημοκρατιας πολιτικοι εκτελουν εδω και 3 χρονια μονο απο τα φωτοβολταικα 30000 οικογενειες!!!!
    Η υποκρισια στο μεγαλειο της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τους μηνες που μας χρωστανε ομως θα τους πληρωθουμε κανονικα με βαση αυτο που λεει εδω. Οποτε μετα το εξαμηνο αν συνεχισουν κανονικα οι πληρωμες χωρις καθυστερηση, η ουσια ειναι οτι θα εχουμε χασει 6 μηνες στην εικοσαετια συν φυσικα την μειωση στην τιμη πωλησης που θα επιβαλλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγώ τους χαρίζω τον 20ο χρόνο άμα θέλουν αλλά όχι τον πρώτο που έχω χρωστούμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. EINAI AΠAΡAΔEKTOI...ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΟΜΩΣ...ΑΝ ΚΑΘΑΡΙΖΑΜΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ... Κ ΕΜΕΙΣ ΒΡΕ ΣΑΙΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ΄,ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ', Η' ΘΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ',ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ....ΑΛΗΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πληρωνουν κανονικα το εξαμηνο αυτο. Ειναι τα χρωστουμενα που ηδη υπαρχουν για 6 μηνες τιμολογιων. Απλως θα προσφερουμε δωρεαν τους εξι μηνες αυτους ταση. Δηλαδη να στο πω πιο απλα, ειναι σαν να σου κοβουν απο το συμβολαιο τους εξι τελευταιους μηνες.

      Διαγραφή
  11. Δεν βλεπω να λεει πουθενα για διακοπη δραστηριοτητας οποτε θα το παρκο θα παραγει κανονικα και εγω θα γινω συμμετοχος σε οικονομικο εγκληνα απο την στιγμη που δινω ενεργεια χωρις παραστατικα.
    Ελεος τους παρεξηγησαμε τους ανθρωπους!
    Αυτοι λενε να μην κοβω τιμολογια αλλα το παρκο να παραγει δωρεαν ρευμα για τους βιομηχανους και να τους πληρωσω και την διακοψιμοτητα.
    Οποτε νε ενισχυθει η ανταγωνιστικοτητα της βιομηχανιας μας και να ερθουν νεες επενδυσεις για να πεσει η ανεργια και να εχει περισσοτερα εσοδα το κρατος για να αναχρηματοδοτησει των λογαριασμο των απε και τοτε " ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ".
    Και μετα θα σας πω και αυτο με τον τοτο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. na pan sto diaolo exoun oikogeneies na arxisoun na fobounte na kikloforoun ekso mpastardi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιτελους καποιος συλογος να παρει την πρωτοβουλια και ΟΛΟΙ να φανουμε στο ΥΠΕΚΑ.
    Υπαρχουν πολλα θεματα ανοιχτα και φοβαμαι οτι θα περασουν παλι οτι θελουν νυχτα! Οι βολευτες σε τι θα δωσουν προσοχη απο ολα εαν δεν φανουμε δυναμικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από παπαρολογία χορτάσαμε! Δεν τους χαρίζουμε ούτε ευρώ! ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τιμινισιχτι κιμινι νουνοπανα ναμω τις γραβατες που φορατε . Χειμωνα καλοκαιρι παντα γραβατομενοι ψοφοσκυλα του ψερατα. Μετα αναρωτιεστε γιατι ανεβαινει η χρυση αυγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τιμινισιχτι κιμινι νουνοπανα ναμω τις γραβατες που φορατε . Χειμωνα καλοκαιρι παντα γραβατομενοι ψοφοσκυλα του ψερατα. Μετα αναρωτιεστε γιατι ανεβαινει η χρυση αυγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τοσα χαρισαν τζαμπα στον αλητη τον πρωην πρασινομουρη νυν γαλαζιο ..αχυρανθρωπο ..τον Σαλα.....να μην του κανει ενα ακομα χατηρι το καθικι ο Σαμαρας......για να μας πουν τα κοπροσκυλα του ΥΠΕΚΑ εμεις που δεν εχουμε τραπεζικο δανεισμο.......τι κανουμε!....ΠΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ..........αλητες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ.............αντε να δουμε !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραία πόταση!! Θα μας πατσίσουν τους μήνες που μας χρωστάνε, όλο το καλοκαίρι, τα χοντρά εκκαθαριστικά υπολόγιστε βαρβάτα ποσά, ο ΛΑΓΗΕ θα συνεχίσιε να είναι ελλειματικός γιατί θα εξακολουθούν να γίνονται πάρκα και θα είμαστε όλοι μαι ωραία ατμόσφαιρα!! Δεν θα κόβουμε τιμολόγια γαι έξι μήνες αλήθεια πως μπορείς νομικά να διεκδικήσεις χρήματα άνευ τιμολογίων- δεν τρώμε για έξι μήνες γιατί οι καημένοι οι ταπεζίτες μας σκέφτονται μαι μας συμπονούν!! Κι ύστερα λένε τη Μέρκελ σκύλα που στο κάτω= κάτω της γραφής δεν μας ήξερε κι από χθες!!! Παιδιάπάμε για άλλα, η δουλειά αυτή τέλειωσε και περαστικά μας!!! Μας έπιασαν μαλάκες και το δούλεμα συνεχίζεται. Είχα γράψει στο σάιτ ότι κύριος στόχος τους εδώ και καιρό είναι να πατσίσουν τα χρεωστούμενα κια θα βρουν τρόπο να το κάνουν!! Όλοι οι άλλοι ηρωισμοί είναι για το θεαθήναι! Δεν μπορούσαμε και δεν μπορούμε να κάνουμ τίποατ άλλο από το να αυτομαστιγωθούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. επιστημονικη φαντασια....δεν μπορει να υπαρξει τετοιο ενδεχωμενο....μην μασσατε στις μαλακιες του energy press.....μην ασχολεισθε με τους εμισθους κουκουλοφορους......του ΠΑΠΑΡΑγεωργιου και των οσφυοκαμπτων του....αντιδραση δυναμικη...δεν μασσαμε ...δεν υπογραφουμε...κατεβαστε υπουργικη αποφαση....και τα λεμε.......χεζωντε στην ιδεα των ψηφων...τα κοπροσκυλλα.......στειλτε τους το μυνημα........οσοι τουλαχιστων τους ψηφιζατε.....τους εθνοσωτηρες.....ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πως μπορεις να δινεις ενα προιον την ενεργεια στην παρουσα κατασταση στον λαγηε χωρις να κοβεις τιμολογια δηλαδη θα δινουμε το ρευμα "μαυρα".
    ' Η τον φλεβαρη του 2014 θα κοψουμε τιμολογια για τον οκτωβρη του 2013.
    Εχουμε χασει καθε εννοια λογικης με αυτους. Καποια παπαγαλακια σε αλλο block βλεπουν με θετικο ματι αυτη την προταση γιατι λενε οτι μετα θα πληρωνομαστε στην ωρα μας και οτι χανουμε ενα εξαμηνο τωρα και κερδιζουμε πεντε χρονια επιμηκυνσης.
    Εγω προτεινω κατι αλλο να με πληρωνουν κανονικα βαση συμβασης τα 15 χρονια και δεχομαι τα τελευταια πεντε χρονια το κρατος να μου περνει το 50%. Το υπουργιο οικονομικων ας κανει ομολογα αυτα τα λεφτα και ας τα δωσει στον λογαριασμο του λαγηε και ετσι πραγματικα θα κλεισει το ελλειμα.
    Και ας μας ονομασει τους φωτοβολταικους εθνικους ευεργετες που στην παρουσα στιγμη παρεχουν οικονομικη βοηθεια στο κρατος και χωρις τοκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οπως είχα ποσταρει και σε άλλη ανάρτηση :

    Τελικα ο αιωνιος Ελλην αρχιμαλακας.... Δεν υπαρχει συνενοηση πουθενα...ΣΠΗΦ,ΣΠΕΦ,ΣΠΟΥΦ,ΠΟΣΠΗΕΦ,ΠΑΣΠΟΥΦ,ΠΗΣΠΩΦ, ΑΡΧΙΔΩΦ....
    200 συλλογοι για μια και μονο αδικια που συνφωνουν ολοι....
    Ο γελοιος ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ενεταξε τα ΑΕΡΙΑ αρα τους υδρογονανθρακες στις ΑΠΕ και εμεις εδω δε μπορουμε να βγαλουμε ακρη μεταξυ μας, θα παμε και σε κοινο μετωπο ;
    Αφου όλοι αραχτοι στους καναπεδες ειμαστε,δεν υπαρχει κανεις που να κανει μια συλλογικη προσπαθεια για κατι μαζικο ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟ, και να σας πω κατι, χεστηκα για τους μεγαβατηδες...αυτοι εχουν τα τσιρακια και τρεχουν για παρτη τους. Εμεις το μαριδακι τι κανουμε; Μπορει να ειμαστε μικροι αλλα οι πολλοι μικροι μαζι φτιαχνουν ενα δυνατο μετωπο.
    Λυπαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ε Ρε 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παλι η χαρα των δικηγορων θα γινουμε! Για καθε παπ.... που γραφουν και την ψηφιζουν εμεις πρεπει να πηγαινουμε στους δικηγορους. Λες και εχουμε λεφτα για ξοδεμα.
    Παντως το δημοσιευμα του energy press ειναι ασαφεστατο καθοτι δεν λεει το βασικο ποιος ειναι ο λογος , το κινητρο για να δεχτουμε κατι τετοιο απο την στιγμη που απο την μειωση των φωτοβολταικων θα πληρωνονται οι αλλοι απετζηδες εχοντας οπως δημοσιευθηκε απο 8% εως και 21% αποδοσεις!!
    Αν ειναι θα προσφερουμε ολοι οι απετζηδες απο λιγο για να σωθουμε αλλιως αν ειναι να πληρωσεο ο ενας για ολους καλυτερα να παμε ολοι στον πατο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως για έξι μήνες θα μας πληρώνουν σταδιακά όπως και τώρα τα παλιά τιμολόγια μας και επειδή δεν θα κόψουμε νέα τιμολόγια θα μηδενιστεί το έλλειμα λογιστικά. Μετά το εξάμηνο θα κόψουμε τιμολόγιο του Μαρτίου και όχι του Οκτωβρίου και θα μας πληρώνουν στην ώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει χρηματορροη μιας και θα εισπράττουμε για το εξάμηνο αυτό τα ήδη κομμένα τιμολόγια μας και ότι τους έξι αυτούς μήνες θα τους χαρίσουμε την παραγωγή μας και μετά θα μας πληρώνουν στην ώρα μας με μηδενισμένο έλλειμα. Η θυσία θα ήταν οι 6 μήνες παραγωγής μας. Αν δεν έβαζαν και την έκτακτη εισφορά ως μόνιμη μπορεί και να συμφωνούσα. Αλλά να τους χαρίσω 30000 ευρώ παραγωγής και να με κουρεψουν και μόνιμα δεν με βοηθάει στο να πληρώνω τις δόσεις και τα έξοδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και θα συμφωνούσα μόνο και μόνο γιατί θα μπορούσα να κοιμηθώ επιτέλους ένα βράδυ χωρίς άγχος. Δεν αντέχω άλλο να μη ξέρω αν θα μπορώ να πληρώσω τα έξοδα μου αύριο μεθαύριο. 30000 ευρώ για την ηρεμία μου μπορεί και να τους τα χάριζαν αλλά με την εισφορά όπως είναι τώρα δεν βγαίνει το πάρκο και ας έχω 10ετη δανεισμό. Λογιστικά του χρόνου μετά τους φόρους κτλ θα είμαι μείον 4000 περίπου με την παρούσα κατάσταση. Αν συνεχιστεί ή μεγαλώσει η ιστορία απλά δεν βγαίνω με τίποτα για τα επόμενα 8 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε 6 μήνες στην 20ετία ξέρεις τι είναι; Αποτελεί 2.5% (πιθανόν να είναι και λιγότερο, σε kwh, αλλά και περισσότερο σε βάση συνολικής παραγωγής - εξαρτάται πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο).
    Για πήγαινε τώρα στην τράπεζα και πες της, να σου κάνει 2.5% λιγότερο επιτόκιο, αλλά ότι θα την πληρώνεις στην ώρα της και δεν θα είσαι στα κόκκινα δάνεια. Δεν νομίζω να δεχθεί.
    Από την άλλη, νομίζεις ότι αν γίνει αυτό, θα πληρώνουν στην ώρα τους; Έχεις δηλαδή, ακόμα, εμπιστοσύνη σε ΑΥΤΟΥΣ?

    Λοιπόν το υπάρχον έλλειμμα του Ε.Λ. με την άρση της στρέβλωσης με την ΟΤΣ υπέρ των αεριάδων και αν δεχθούμε ότι σταματά να παράγεται νέο, με την έκτακτη εισφορά και τα άλλα μέτρα προσωρινής φύσεως, μπορεί να συρρικνωθεί.
    Αυτό αποτυπώνεται στο έλλειμμα των τελευταίων μηνών και θα αποτυπωθεί ακόμα περισσότερο, στο επόμενο δελτίο του ΛΑΓΗΕ.
    Άρα, τί θα γίνει μετά, θα υπάρχει πλεόνασμα; ΠΟΥ θα πάει αυτό;......

    Απλά τζογάρουν πάνω στην απελπισία και την αγωνία του κόσμου, ενώ τεχνηέντως θέλουν να μας βάλουν και σε κόντρα με τους οικιακούς καταναλωτές και την βιομηχανία, αλλά και μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εγω ξερω κατι που εννοει και καποιος ποιο πανω οτι απο τη μερα που εξαρθωθηκε η 17 Νοεβρη κανουν οτι γουσταρουν δε φοβουνται τιποτα ειναι ποιο φασιστες και απο τη χρυση αυγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πιστευω αυτες οι ενεργειες τους θα γεννησουν τρομοκρατια οπως γινεται παντα!!

      Διαγραφή
  30. Εδω ρε παιδια θα παγωσει ολη η Ελλαδα για ακομη μια φορρα σκεφτηται τα γεροντακια στα χωρια και τα μωρα και ολα αυτα γιατι.. για να εξυπηρετησουν τα συμφεροντα του φυσικου αεριου και να αναγκασουν ολη την Ελλαδα να ζεστενεται μονο με φυσικο αεριο θα κολωσουν σε μας καποιες χιλιαδες!!! Προδοτες του Ελληνικου Εθνους ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το energypress κάνει δημοσκοπίσειςγια να δει πως αντιδρούμε. Ποιος τα γράφει αυτά? Μήπως το γραφείο Υπουργού που δεν ξέρει τι να κάνει γιατί δεν έχει νομικό πάτημα στις μπούρδες που κάνει?
    Αν κάποια τράπεζα ήταν σοβαρή θα έλεγε ευθέως την προτασή της.
    Μου άρεσε πολύ η στάση του Μάκη που έμαθα ότι είχε στη συνάντηση με τους φορείς Φ/Β "πάρτε 45% μείωση και αν σας αρέσει". Οικειοθέλης κατά τα άλλα συμμετοχή...
    Το έλλειμα του ΛΑΓΗΕ δημιουργήθηκε κατά 50% από τις μονάδες φυσικού αερίου και το μεγαλύτερο μέρος του υπολοιπου από την τεχνητά χαμηλή οριακή στιγμή. Να ξαναυπολογιστεί το έλλειμα χωρίς τις αλχημείες που κάνουν, να αρθούν οι στρεβλώσεις και βλέπουμε τις γραπτές προτάσεις τους.
    Όλα τα άλλα είναι μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η τραπεζα Πειραιως αμα θελει να αντισταθμισει το κουρεμα με πεντε χρονια ακομα να υπογραψει εγραφως οτι απωλειες εχω απο εσοδα στα πεντε αυτα χρονια λογω μη καλης λειτουργιας του παρκου θα μου τα αποζημιωνει αυτη. Οι καραγκιοζηδες να παρουν τα λεφτα στα δεκα χρονια με το παραπανω θελουν και μετα που τα παρκα θα πνεουν τα λισθια ασε τους επενδυτες να βγαλουν το φιδη απο τη τρυπα. Οι εταιριες πανελ και inverter διναν τα πρωτα χρονια εγγυηση πεντε χρονια και μετα λογω ανταγωνισμου πηγαν στα δεκα και δεκαπεντε χρονια που αμφιβαλω αν υσχυουν αφου και οι περισσοτερες εχουν κλεισει και ερχεται τωρα ο μεγαλυτερος κατασκευαστης πανελ και inverter η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και μου λεει οτι αντεχουν να πανε αλλα πεντε χρονια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. As φτιαξουμε μια σελιδα στο face book μακρια απο συλλογους και πρασσιν'αλογα..ωστε να δημιουργησουμε ενα δυκτιο αγωνα ..απο εδω εμεις,Μια σελιδα ωστε να οργανωσουμε με καλεσματα για δυναμικη παρουσια ΠΑΝΤΟΥ,,,ισως καταλαβουν οτι πρεπει να τελειωσει το δουλεμα ..τα καλοπαιδα του υπεκα ,,και τα παπαγαλακια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ποια είναι η δίκαια απόδοση των Φωτοβολταικών?
    Θα μας χαρίσουν τις δόσεις του εξαμήνου ή θα μετακυληθούν 6 μήνες?
    Θα μας χαριστούν φόροι?
    Το εύλογο επιτόκιο των δανείων στην Ευρώπη για Φ/Β 2% δεν είναι?
    Επειδή η Πειραιώς είναι 90% κρατική προτείνω ως πολίτης αυτού του κράτους να χαρίσει τα δάνεια στους Φ/Β όπως και Παπαδόπουλος στους αγρότες γαιτί οι κινήσεις τους θυμίζουν χούντα και όχι δημοκρατία.

    Απόλυτη ελευθερία στούς λύκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καθαρά κέρδη 3,5 δισ. στο εξάμηνο για την Τράπεζα Πειραιώς

    http://www.fpress.gr/genika-thematas/o-palmos-tis-agoras/item/11344-kathara-kerdi-3-5-dis-sto-examino-gia-tin-trapeza-peiraios


    Και Μέσα Στην Αναμπουμπούλα, Ελεύθερος Με €500.000 Κατηγορούμενος Για Μίζες Από Siemens

    http://www.madatoforos.com/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF/



    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!

    Αληθεια με τη λιστα Λαγκαρντ τι γινεται πιασαν κανενα απο τη λιστα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και το ελληνικό κράτος ελλειματικό είναι! Γιατί δεν κάνουν στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις για έξι μήνες να ρεφάρουν? Γιατί εκεί δεν τους παίρνει ενώ σε μας τους μαλ... πουλάνε τσαμπουκά και καλά κάνουν! Εμείς πού πηγαίναμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλα μιλαει και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ... Πανε να ρεφαρουν τα κοκκινα δανεια τους απο αυτοκινητα και σπιτια με τα ΦΒ. Θυμαμαι οταν εψαχνα δανειο για το παρκο η διευθυντρια του υποκαταστηματος της Πειραιως στη γειτονια μου μου λεει για να εξετασουμε το αιτημα σας θα πρεπει να μας φερεται το 75% του εργου σε καταθεση εδω και εμεις θα δουμε για δανειο το υπολοιπο 25% με 9-10% επιτοκιο χαχα και τωρα εχει και αποψη για εμας οι κλεφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τι ξερω φιλαρακι ο Παπαγεωργιου δε κατεβαινει για βουλευτης οποτε αποκλειεται να ερθει για ψηφους απλα τοποθετηθηκε απο το Σαμαρα εκει.. χαχα μας εχουν χεσμενους στη κυριολεξια εγω τα εχω παρατησει πλεον δεν ασχολουμαι να εχω την ηρεμια μου αρκετα εχασα μελοντικα χρονια ζωης απο το αγχος ας με βαλουν φυλακη αλλα στο τρελοκομειο δε μπαινω!!!

      Διαγραφή
  39. Συμφωνω σε οσα γραφετε σχεδον ολοι.παιζουνται τεραστια συμφεροντα στην πλατη μας.και ολα αυτα γενουν την τρομοκρατια και γιγαντωνουν την χρυση αυγη..μα καλα δεν το βλεπει η κυβερνηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τι θελει δηλαδη η κυβερνηση? να παρουμε τα οπλα? γιατι αυτα που κανουν και μιλαω γενικα οχι μονο για τα φωτοβολταικα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ειναι..νομιζουν οτι κοιμωμαστε? οτι δεν ξερουμε τι γινετε? ειναι γελασμενοι..κυριοι της κυβερνησης μην παιζετε συνεχως με τις ζωες μας,γιατι θα ερθει ο καιρος που θα θερισετε οτι σπειρατε.ανθρωπος απελπισμενος,ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ,μπορει να κανει τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Διαβαστε και το αρθρο στο econews για τον καινουργιο χωρις χρεη αδμηε. Του οποιου τα χρεη σκεφτονται να τα φορτωσουν στον λαγηε για να δειτε που θα παει μετα το 2014 το πλεονασμα του λογαριασμου.
    Φαινεται οτι τα πραγματα θα οδηγηθουν στα ακρα γιατι απροκαλυπτα πλεον δειχνουν ποιο ειναι το σχεδιο τους.
    'Η θα πληρωσουν ολοι 'η θα βουλιαξουμε ολοι και οταν λεω ολοι εννοω ολη την ενεργιακη αγορα και τις τραπεζες και την κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θελουν κάποιος να λαλήσει να αρπάξει καμιά κοντόκανη και να ρίξει στα γόνατα κάποιου από αυτά τα λαμόγια και να μη ξανασηκωθεί από το αναπηρικό καροτσάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετα θα τον κανουν υπουργο οικονομιας σαν τον Σοιμπλε!!

      Διαγραφή
  44. 4:57 θυμασαι καποιοι που λεγαν καλα αν κατεβασουν τις συμβασεις για να μηδενιστη το ελλειμα μεχρι το 14 τα λεφτα τα περισευουμενα τι θα τα κανουν μετα το 14 που θα προκυπτουν και αφου ελλειμα δεν θα υφιστατο στα 20 χρονια..? Να τι θα το κανουνε θα γινουμε αιμοδοτες στο ΑΔΜΗΕ και σε οτι αλλο σκαρφιζονται θα το ριχνουν πανω μας!! Βλεπεις αυτοι περνουν αποφαση για κατι τωρα γιατι αποσκοπουν σε κατι αλλο μελοντικα που εμεις δε γνωριζουμε. Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ως προς τι τοσο μισος στα ΦΒ απο το υπουργειο..? Δηλαδη δε βλεπουν οτι δε βγαινει και ειμαστε για τη φυλακη τοσο βλακες δεν ειναι αρα..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτο το e-mail μου ηρθε πριν λιγο απο προωθηση απο αλλο επενδυτη και το μεταφερω αυτουσιο προς ενημερωση:


    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 1' ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ.


    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΣΤΗΝ

    ΑΘΗΝΑ, ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ 'Η ΟΧΙ.

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ, ΤΩΡΑ....

    ΑΣ ΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ........

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.


    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.



    ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

    ΣΗΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕ ΠΑΠΑΓΑΛΕ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΙΟΥΝΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΌ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΜΕ.
      ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΥΦ ΖΗΤΑΤΕ ΚΙΑΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ!!! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ 500 ΕΥΡΩ ΑΠΌ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΧΑΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΜΟΣΤΡΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑς ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΒΟΔΙΑ ΝΑ ΣΑς ΔΟΣΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕ ΞΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ. ΠΟΣΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ε?????

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. οποιος εχει τΑ ΚΑΚΑΛΑ ας κατεβασει τους διακοπτες

      Διαγραφή
  46. δεν υπαρχει χρονος -στο ΥΠΕΚΑ απο χτες συσκεπτωντε για το deal..αντιδραραση ΤΩΡΑ..ολοι μαζι ενωμενοι..να βρεθουμε .ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το ξέρεις εσύ ρε φίλε. Ποια είναι η πυγή σου?

      Διαγραφή
  47. Να διορθωσω ενα λαθος μου το δημοσιευμα που ανεφερα 4:57 ειναι της ημερισιας και ανεβηκε και στο sunblock.
    Απο εκει και περα κυριοι του υπεκα θα πανε τα δικαστηρια και τα ασφαλιστικα μετρα συννεφο.
    Να δω τις απαντησεις των φορεων ολων των απε πλεον οχι μονο των φωτοβολταικων. Θεωρουσαν καποιοι οτι θα την γλυτωναν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. εχω λογο να τα βγαζω απο το μυαλλο μου!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕ ΠΑΠΑΓΑΛΕ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΙΟΥΝΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΌ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΜΕ.
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΥΦ ΖΗΤΑΤΕ ΚΙΑΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ!!! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ 500 ΕΥΡΩ ΑΠΌ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΧΑΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΜΟΣΤΡΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑς ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΒΟΔΙΑ ΝΑ ΣΑς ΔΟΣΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ. ΠΟΣΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ε?????

    ΚΛΕΨΑΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ 7 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΑΡΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ 500 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΒΑΤΟΡΑ. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΥΦ είναι ο κος mechatron δηλαδή καραμπινάτος του κλαμπ ΣΕΦ. Οπότε ο ΠΑΣΥΦ και οι ρουφιάνοι του σαν τον ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ χέστηκαν για τους παραγωγούς!! Έχουν άλλες προτεραιότητες γιατί από αλλού κονομάνε!!! Τα υπόλοιπα είναι καμουφλάζ...
    Άσε που καραπαράνομα πληρώνονται στην ώρα τους από δεδδηε οπότε δεν έχουν χαμπαριάσει κρίση, ενώ εμείς δυο χρόνια τώρα δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε το σούπερ μάρκετ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπερα! Τον κυριο Παπαδακη δεν τον ξερω,αλλα αυτο που ειπε για συστρατευση ΟΛΩΝ και να κουνηθουμε γενικα ειναι κακο?? γιατι τον βριζετε? αν πραγματικα εσεις που τον βρισατε εχετε φωτοβολταικα,τι να πω τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας..γιατι εχω ξαναγραψει οτι εδω μεσα μπαινουν και προβοκατορες που προσπαθουν να μας διασπασουν για να μην μπορουμε να κινηθουμε..μολις ειπωθηκε για συστρατευση στην Αθηνα,βγηκαν και τον εβρισαν..το μυαλο μου παει σε προβοκατορες,αντιπαλους των φωτοβολταικων.τα ιδια εκαναν και κανουν και στο energypress,πιστευω θα ηταν μια πολυ καλη κινηση να συναντηθουμε στην Αθηνα 3000-4000-5000 οσο πιο πολλοι μπορουμε και να παμε μια βολτα απο το ΥΠΕΚΑ να νιωσουν λιγο την ανασα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. As to diaolo re pou thelete na sas dwsoume 500 euro gia na kanei o pasyf dikastikous leei agones... Tipota den exei kanei pera apo to na zhtaei dikastika nees adies gia na poulaei o mechatron vaseis!!!! Kai epeidh sas pirame hampari exete to papagalaki sas...
    Alithia plirothikate paranoma Ioulio???? Oust!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. "μολις ειπωθηκε για συστρατευση στην Αθηνα,βγηκαν και τον εβρισαν..το μυαλο μου παει σε προβοκατορες,αντιπαλους των φωτοβολταικων.τα ιδια εκαναν και κανουν και στο energypress"

    Εμ τα λέω εγώ να καταργήσουνε οι admin τα ανώνυμα σχόλια και να βάλουνε υποχρεωτικά κάποιο προφίλ, αλλά δεν με ακούνε... πρέπει να πέφτει προβοκάτσια (άσχετα με την συγκεκριμένη περίπτωση, που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να πάρω θέση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εγώ συστράτευση με τον ΠΑΣΥΦ που δεν πήγε στο ΣτΕ για την εισφορά αλλά πήγε στο ΣτΕ κατά της αναστολής αδειών για να πνιγούμε σε νέες άδειες, δεν κάνω. Εμένα στάχτη στα μάτια τα λαμόγια του ΠΑΣΥΦ, της mechatron και των λογής Παπαδάκιδων δεν μου ρίχνουν!!! Άσε που δε γουστάρω καθόλου να πληρώνονται παράνομα απ' τα λεφτά των υπολοίπων νωρίτερα, να έχουν τις ψηλότερες ταρίφες και να πληρώνουν από αλητεία 7 μονάδες λιγότερη εισφορά τα πάρκα τους του 2013. Όταν μας τη φορέσανε το Πάσχα οι αλήτες φαίνεται κάποοι δεν κατάλαβαν ή δε χόρτασαν!!! εγώ λοιπόν με αλήτες τέτοιους χωριό δεν κάνω και νταβάδες στον αγώνα και στο δίκιο μου δε γουστάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΎΠΟΥ ΠΑΣΥΦ, ΠΑΠΑΔΆΚΗ, ΜΕΧΑΤΡΟΝ ΚΛΠ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ. ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΑΡΊΦΑ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 7 ΜΟΝΆΔΕΣ ΤΟ 13 ΚΑΙ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΥΜΗΝΟ ΕΝΩ ΕΜΕΊΣ ΣΤΟ ΕΦΤΑΜΗΝΟ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΛΈΩ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΜΗ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΕΜΕΊΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ρε ελληναραδες...κοφτε τις λαλακιες....τι κ αν πληρωνονται στη Κρητη τι και αν δεν πληρωνονται....στα @@ μας. Εμεις θα συνεχισουμε να εχουμε προβλημα...οποτε δε καταλαβαινω γιατι την μπαινεται στον Παπαδακη και τον καθε ΣΕΦ ΣΠΕΦ ΣΠΟΥΦ ΣΠΩΩΩΩΧ....χεστε τους καις ας κοιταξουμε λιγο το συλλογικο και οχι το ατομικο συμφερον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι !!!!! Το σημαντικό είναι αν δεν πληρώνομαι εγώ να μην πληρώνεται κανένας. Αν είναι να καταστραφώ εγώ, να καταστραφούν οι άλλοι. Σιγά να μην ενωθούμε για να παλέψουμε όλοι μαζί.

      Διαγραφή
  57. Εγώ να ενωθώ με τον ΠΑΣΥΦ, δηλαδή τον κολλητό βλακίας του ΣΕΦ, που σήμερα γλύφει τη ΡΑΕ για τη φούσκα που δημιούργησε και παρέα όλοι αυτοί στο ΣτΕ ζητάνε και άλλες άδειες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση.
    Ειδικά μάλιστα επειδή στη Κρήτη παράνομα πληρώνονται, άρα η ζημια είναι μόνο στο ηπειρωτικό σύστημα. Τους χαρίσω σε όποιον έχει ανάγκη να άκουει τρίχες και τιτιβίσματα από λαμόγια και προδότες γιουσουφάκια κρυφοΣΕΦίτες εγκαταστάτες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Το γλύψιμο της ΡΑΕ είναι σήμερα στα ραδιενεργά του energy press από τον ΣΕΦ. Κε mechatron του ΠΑΣΥΦ εσύ θα γλύψεις?????? Ξέρεις τώρα..., με καμουφλάζ μηνύσεων και ενώ πληρώνεστε μία χαρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημερα! Σταυρο δεν εχουμε καμια σωτηρια.ειμαστε αξιοι της μοιρας μας και του μυαλου μας..αυτη τη στιγμη αν ειχαμε λιγο μα πολυ λιγο μυαλο επρεπε να υπηρχε ενας συλλογος και να ειμαστε στην πορτα του ΥΠΕΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Οι κρητη κατεστρεψε την ελλαδα μες τις υπερογκες επιδοτησεις αγροτων ολα αυτα τα χρονια. ανυπαρκτα χωραφια , ανυπαρκτα γελαδια, προβατα. λυπαμαι αλλα οι κρητικοι ειναι πουλημενοι και χωρις τιμη.
    Δεν μου κανει εντυπωση που πληρωνονται. Και θα πληρωνονται .
    Τιποτα προσωπικο αλλα ετσι εχει η κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός!!! να αγιάσει το στόμα σου!!! βρόμισε πια ο τόπος λαμόγια ψευρολεβέντες που θέλουν καλοπληρωμένοι παράνομα όπως είναι στο νησάκι τους, να μας καπελώσουν κιόλας. Αλλού οι νταβάδες και οι σκατοπαπαγάλοι τους. Οοοοοοοοοοοοοοουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυστττττττττ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ