Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΩΣ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σε τροποποιήσεις στο υπό επεξεργασία νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, όσον αφορά στα αγροτικά φωτοβολταϊκά καθώς αυτά πρόκειται να θιγούν άμεσα από την εφαρμογή του, αναφέρεται σε παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, διαβιβάζοντας επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «δεν γίνεται σε κανένα σημείο του
Νομοσχεδίου λόγος για ξεχωριστή κατηγορία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αγροτικών φωτοβολταϊκών, όπως αυτό προβλέπεται ρητά στο Νόμο 3851/2010, ενώ είναι νομική υποχρέωση να υφίσταται κατηγορία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΑΠΕ/ΣΗΘΥΑ άρθρου 143 του Ν. 4001/2011 ως εξής: «Αγροτικά Φωτοβολταϊκά ισχύος έως 100kWp».
Επιπλέον, «στο άρθρο 7 αυτού γίνεται λόγος για ρύθμιση θεμάτων τιμών αποζημίωσης ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ, αναφέροντας ότι ο εκάστοτε Υπουργός Ενέργειας με μία απλή δική του Υπουργική Απόφαση θα είναι σε θέση να «μεταβάλλει» και να «εξειδικεύει» τις τιμές πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος.»

Ακόμη, από τη μείωση των τιμολογίων ρεύματος στους βιομηχανικούς καταναλωτές θα δημιουργηθεί στην πολύπαθη αγορά ενέργειας νέο έλλειμμα που θα το πληρώσουν πάλι οι παραγωγοί ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ), πέραν του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ.                                                                           

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά την άμεση θέσπιση στο Νομοσχέδιο κατηγορίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, όπως ορίζει ρητά ο Νομοθέτης στο Ν. 3851/2010, στην 19598/01.10.2010 Υπουργική Απόφαση, αλλά και στον Ν. 4093/2012 και Ν. 4152/2013 και την εξαίρεση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σταθμών επαγγελματιών αγροτών της περίπτωσης (β) του παρ. 6 του άρθρου 15 του Ν. 3851/2010, λόγω ΜΗ επίτευξης της επιδιωκόμενης αναλογίας ισχύος της συγκεκριμένης κατηγορίας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Η άποψη του afo.gr:
Σημαντικότατη η παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει για τα Αγροτικά Φωτοβολταϊκά.
Η συμμετοχή του στην πρόσφατη επερώτηση των 36 βουλευτών, αλλά -κυρίως- η σημερινή του παρέμβαση προς τον ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη αποτελούν τις πρώτες επίσημες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, επί ενός θέματος το οποίο ...ήδη θα έπρεπε να θεωρείται ως "λυμένο" με το Νόμο 3851/2010, αλλά που δυστυχώς οι ως τώρα Υπουργικές αποφάσεις κινούνταν σε εντελώς διαφορετικό δρόμο.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ
Με αντικείμενο τη νέα εξέλιξη, αλλά και για άλλα θέματα, στις 20.30' της Πέμπτης (σήμερα), έχει συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και αναμένεται δελτίο Τύπου.  

Πηγη http://www.afo.gr/fotovoltaika/index.php/ar/161-lefteris-avgenakis-26092013

50 σχόλια:

  1. Αντε απο εδω. Εγω δηλαδη που εκανα την επενδυση βρηκα τα λεφτα στον δρομο?
    Ολοι το ιδιο.
    Οι αγροτες επιδοτησεις και αποζημιωσεις τοσα χρονια.
    Οταν οι επιχειρηματιες χανουν γιατι να μην παιρνουν και αυτοι με την λογικη σας?
    Τερμα, ολοι το ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοειται ολοι το ιδιο. Ανεργος, πουλησα το μοναδικο μου σπιτι και επενδυσα, τωρα δεν εχω τιποτα, μονο χρ στουμενα απο ΛΑΓΗΕ και χρωστουμενα προς ολους. Εσεις αηροτες εχετε μια αυλη να βαλετε μια σκηνη να μεινετε, ενα χωραφι, κατι. Εγω δεν εχω τιποτα. Δεν προκειται να κριθητε διαφορετικα , λες και το επαγγελμα καθοριζει και την ηθικη. Ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εσεις μαγκες των μεγαλουπολεων δεν θελατε να ειστε απο χωριο αλλα τωρα που σας εσφιξε η πεινα λετε οτι σας κατεβει ελατε να καλιεργισετε να δειτε ποσα απιδια πιανει ο σακος εξαλου τα αγροτικα φβ ειναι ξεχοριστα βαση νομου εσεις οι υπολοιποι και μπορουσατε να πουλησετε τις αδειες πριν υλοποιησετε το εργο και σε αναπτυξιακο μπαινατε και ειχατε επιδοτηση 40τοις εκατο που με την υπερτιμολογισει εφτανε το60τοις εκατο για αυτο μην τραγουδατε πολυ γιατι δεν σας παιρνει............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαινεται η παιδεια του καθενος και η ανατροφη του απο τα γραφομενα του και οχι απο το επαγγελμα του και την καταγωγη του.

      Διαγραφή
  4. κοψτε τις μαλακιες..μας κουραζετε εσεις οι αγροτες που δουλευετε..κι εμεις οι επενδυτες που τρωγαμε με χρυσα κουταλια,,,Φατε το τυρακιτου του καθε βουλευτη..που σας δουλευει για να αρπαξει τους ψηφους σας....και ζηστε στον κοσμο σας.........Αωτε πηξαμε απο βλακεια εδω μεσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα αγροτικα παρκα θα λαβουν μειωση 25% και καποιες μικρες φοροελαφρυνσεις..
    Το ποιο πιθανο ειναι να μπορουν να μεταβιβαζονται και οι αδειες πριν την 5ετια
    ...ενοειται πως ειναι διαφορετικη κατηγορια επενδυσεις και οτι θα τυχει διαφορετικης αντιμετωπισης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και άλλες φοροελαφρύνσεις? 10% φόρος δεν τους φτάνει?Μα ήδη επιδοτούνται και πήραν άδειες με το έτσι το θέλω.

      Διαγραφή
  6. Η διαφορετικοτητα των αγροτων ποια ειναι??? Μαλλον οτι θα χρησιμοποιουσαν τα κερδη τους για τις καλλιεργειες τους??? Ας μας πουν οι επιτροπες τους που το 2010 τα συμφωνησαν με την Μπατζελη και την Μπιρμπιλη στα μπλοκα τι τους υποσχεθηκαν?? Για να ξερουμε ολοι τι εγινε τοτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. διαφορετικη εινε η βλακεια που σε δερνει 5,28......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ζητούμενο ήταν η τόνωση της υπαίθρου, η διάχυση των κερδών και του κοινωνικού οφέλους σε πιο "ευπαθείς" κοινωνικές ομάδες. Σχεδόν όλοι οι αγρότες δανειοδοτήθηκαν από ΑΤΕ με τα χειρότερα επιτόκια και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να πουλήσουν πριν την πενταετία. Βάλτε εσείς οι υπόλοιποι "φουκαράδες" (γιατί η πλειοψηφία σας είχε και τη γνώση και το χρήμα) στο ίδιο τσουβάλι και τα οικιακά.
    Και οι αγρότες θα υποστούν περικοπές, να αρθούν όμως και οι διακρίσεις των υψηλότερων επιτοκίων και της πενταετίας.
    Αυτά για τα καλόπαιδα που αρκούνται στα να πάθει την ίδια ζημιά μ' αυτούς και ο γείτονας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δηλαδη ο γειτονας να μην παθει τιποτα ..γιατι εινε ενας πονεμενος αγροτης........που μονο αυτος δουλευει δανειζετε ληστρικα απο την Α.ΤΕ...ενω ολοι οι αλλοι δανειζωντουσαν με ευνοικους ορους απο τις τραπεζες.....οποτε να παθουν οΙ υπολοιποι οτι εινε! Να καταστραφουν !!!....ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΕΞΥΠΝΕ ..ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ..ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ..εμεις οι καλοζωισμενοι επενδυτες που δεν ειμαστε αγροτες.....Εχεις το θρασος και γραφεις ακομα ..ΒΛΑΚΕΙΕΣ.......ΨΗΦΙΖΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ αυγενακι ΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.......και ζησε με την ιδεα της διαφορετικοτηκοτητας...ολοι για μια ιδεα ζουμε αλλωστε......ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε συνεπάγεται ότι η μείωση της ζημιάς για τους αγρότες θα επιβαρύνει αυτόματα εσένα.
      Τι να σε λέω τώρα, μη τη ψάχνεις καλύτερα.
      Πάντως αυτοί που χαρακτηρίζουν τις απόψεις των άλλων βλακείες δεν είναι Ιφιγένειες αλλά μοσχάρια (όχι προς θυσία πάντως).

      Διαγραφή
  10. Οι αγρότες κοιμούνται όρθιοι και βλέπουν για όνειρο τις βλακείες του Αυγενάκη. Λοιπόν το μόνο που θα γίνει είναι να σας επιτραπεί να πουλήσετε πριν την 5ετία. Κατά τα άλλα ίδιο κούρεμα με τους υπόλοιπους 100ρηδες θα φάτε, που μάλλον σε σας θάναι μεγαλύτερο αγρότες μου γιατί και ψηλότερη ταρίφα μεσα στο 2013 είχατε και άλλες δουλιές να οικονομάτε έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Μωραιτης η μπατζελη η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι ΕΑΣ τα εκαναν ολα.
      θελανε τις μιζες βλεπεις.
      εχουμε τωρα και τον λαγηε με τους λαθος και καλα υπολογισμους!!
      ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

      Διαγραφή
  12. Δεν καταλαβα ποιος αναγκασε τους αγροτες να παρουν δανεια απο την αγροτικη με ληστρικα επιτοκια? Γιατι δεν πηγαινανε σε αλλη τραπεζα να πουν οτι τα τελευταια χρονια εχω φορολογικη δηλωση 7000€ (λογο πλαφον) και θελω 200000€ δανειο για να βαλω φωτ/κα!! Να δουμε τι θα επερναν?
    Δηλαδη εγω που μενω σε χωριο και δεν ειμαι αγροτης δεν τονωνω την υπαιθρο?
    Οσο για την πωληση παρκου, δες ποσα θα σου δωσουν και μετα ζητα αδεια να πουλησεις γιατι θα τα παρουν τσαμπα και δεν θα βγαλεις αχνα!!
    Παντως πεστε μας αν ξερει κανενας τι συμφωνησαν οι αγροτες το 2010!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεπώς εσύ που πήρες από άλλη τράπεζα είχες δήλωση 70.000€.
      Τι επάγγελμα κάνεις εκεί στο χωριουδάκι σου αν επιτρέπεται;
      Καλύτερα τσάμπα, παρά να βάλω και από τη τσέπη μου. Προφανώς εσύ το βγάζεις ακόμη το λογικό κέρδος.
      Εγώ δε συμφώνησα τίποτα. Διάβασα το νόμο και τις εφημερίδες τα έβαλα κάτω και αποφάσισα να προχωρήσω.
      Δε μας λες εσύ που γνωρίζεις;

      Διαγραφή
  13. Διαφορετικες επενδυσεις θα πρεπει να ειναι και των πολυτεκνων, αναπηρων, διαζευγμενων μητερων με ανηλικα τεκνα.....κτλ. Τουλαχιστον αυτες οι περιπτωσεις ειναι νομοθετημενες απο τα συνταγμα ως ειδικες κατηγοριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε να προέβλεπε επενδυτικά κίνητρα για ανάπηρους ή για χήρες και ορφανά, ανέργους και αναξιοπαθούντες, όμως στη παροχή επενδυτικών κινήτρων συνηθίζεται η διάκριση να γίνεται επί των επαγγελματικών - οικονομικών ιδιαιτεροτήτων και της προσδοκόμενης βέβαια κοινωνικής ωφέλειας και όχι με προνοιακη αντιμετώπιση.

      Διαγραφή
  14. Σας δουλεψαν οι συνδηκαλισταραδες σας...και τα οικονομησαν αδρα...αυτους να κτυπατε και οχι τα αλλα παρκα .....αλλα δεν εχετε εσεις τ α,,,δια κυριε..12,39.....το μονο που ξερεις εσυ απο αγωνα....εινε να κλεινεις κανα δρομο........αντε αρκετα με τον διασπαστηκο σου λογο εδω μεσα.....ΒΛΑΚΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την τραβάει την παραμύθα το αγροτομυαλό... σας. Ότι μπούρδες από Μπατζελή τότε , τώρα τις γούσταρετε από Σπανούλη. Σας πουλάει τρέλα και σεις τσιμπάτε!!! Καμμία διαφοροποίηση λεβέντες μου από τους άλλους!!!! και ας χτυπιώνται τα λαμόγια οι συνδικαλιστές σας!!!! 100άρηδες είστε με ψηλή ταρίφα και πάρκο το 13. Ότι βγαίνει λοιπόν στους αντίστοιχους μεσας το ίδιο και σις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μακάρι να κόψουν στους αγρότες 20% και σε σένα 15%. Θα 'ναι καλύτερα για όλους μας.
    Εσύ βέβαια θα προτιμούσες να κόψουν σε όλους 60% προκειμένου να μην υπάρχει διάκριση.
    Σίγουρα αν δεν είχες καταφέρει να πάρεις άδεια για πάρκο τώρα θα έγραφες σα τον αντιφωτοβολταϊκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. απο βλακειες πας καλα 5.29 .....συνεχισε να προβοκαρεις οποιον σου τη λεει...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προφανως στις αλλες τραπεζες με 7000 δεν επερνες δανειο 200000. Ουτε οσοι πηραν δανειο ειχαν δηλωσεις τα τελευταια 4 χρονια 70000. Απο την στιγμη που δεν εβαλες απο την τσεπη σου οπως λες δεν θα χασεις παραπανω απο εμας που βαλαμε και απο την τσεπη μας.
    Απο την στιγμη που διαβασες τον νομο οπως καταλαβαινεις η διαφοροποιηση σας ηταν η προτεραιοτητα κατα ενα χρονο στην εκδοση αδειων και η εκμεταλλευση γης υψηλης παραγωγικοτητας για φωτ/κα.
    Αρα τωρα που εχουμε μπει μεσα με τα τσαρουχια ολοι εσεις πιεζεται να διαφοροποιηθητε απο τους υπολοιπους παραγωγους.
    Δεν χρειαζετε να γραφουμε αλλο για αυτο το θεμα ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε εσύ να τη φας να το απολαύσεις. Εγώ θα κάνω ότι περνά από τοχέρι μου να βελτιώσω τη θέση μου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΑΠΤΩ ΚΑΝΕΝΑ.
      Το τελευταίο κράτησέ το, δε χρειάζονται υποδείξεις.

      Διαγραφή
  19. Βλαπτεις ...μ αυτα που γραφεις......απλα δεν το παραδεχεσε....ΠΑΡΤΑΚΙΑ...ΕΛΛΗΝΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν βλαπτεις κανεναν!!! Βεβαιως δεν βλαπτεις κανεναν εκτος των φωτ/κων παραγωγων. Δεν ειδα πουθενα να λες οτι για να μηδενιστει το ελλειμα του λαγηε πρεπει να προσφερουν ολοι οσοι πληρωνονται απο αυτο. Αρα συμφωνεις με την πολιτικη του υπεκα οτι φταινε τα φωτοβολταικα για το χαλι αυτο. Οποτε ειτε εισαι αστοιχειωτος και δεν καταλαβαινεις τι γραφεις ειτε εισαι επικινδυνος και κανεις το παπαγαλακι του υπεκα.
    Αν θελεις να βελτιωσης τη θεση σου μαζευτειτε 300 αγροτες με ενα δικηγορο και πηγαινετε στην αγροτικη και παραδωστε τα κλειδια των παρκων ολοι μαζι να γινει χαμος με 300 δανεια πλεον μη εισπραξιμα.
    300 δανεια επι 200000 μιλαμε σε μια μερα 60000000€ φεσι στην τραπεζα τοτε θα βελτιωσεις τι θεση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι και κεφάλας.
      Εσύ είσαι που λες ότι πρέπει το έλλειμα να πληρωθεί από τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών επαιδή νομίζεις ότι την καλύτερη μεταχείριση των αγροτών θα την πληρώσουν οι άλλοι παραγωγοί.
      Δηλαδή αν τα KW των αγροτών είναι το 4% του συνόλου μία ελάφρυνση των αγροτών κατά 5% σε σχ'εση με το μέσο όρο θα επιβαρύνει τους άλλους κατα 0,2%.
      Πόσο μίζερος και πόσο κοντά στη λογική του ΠΕΚΑ είσαι.

      Διαγραφή
  21. Προφανως εχει κολλησει το μυαλο σου απε δεν ειναι μονο τα φωτ/κα αλλα αναμογεννητριες-υδροηλεκτρικα-φυσικο αεριο ....κτλ. Θα πρεπει ολοι να προσφερουν αυτα που τους αναλογουν αλλα μαλλον εσυ εχεις αποδεχτει οτι πρεπει να πληρωσουν μονο τα φωτ/κα. Οποτε μπορεις να δινεις αφεση αμαρτιων στους αλλους απετζηδες και να επιτηθεσαι στους συναδελφους σου παραγωγους.
    Αφου εισαι και των αριθμων και θελεις 5% ελαφρυνση θεωρεις οτι απο 30% σε 25% θα σωθεις μαλλον δεν τα μετρας καλα. Αν τα βαλεις κατω αλλιως και υπολογισεις ποση θα ειναι η ελαφρυνση σου αν πληρωναν ολοι τοτε ισως καταλαβεις ποιο ειναι το συμφερον σου. Μεχρι και αυτοι με τις ανεμογεννητριες που εχουν 10% εισφορα αρνουνται να δεχθουν κατι αν δεν αλλαξουν οι στρεβλωσεις στον υπολογισμο της ΟΤΣ. Αλλα μαλλον δεν σε ενδιαφερουν ολα αυτα γιατι κοιμασαι τον υπνο του δικαιου. Φορτωνουν τελος επι της διακοψιμοτητας φορτωνουν το ελλειμα του αδμηε στον λαγηε αλλα εσυ στην κοσμαρα σου πληρωνεις φορολογια επι της εκτακτης εισφορας για χρηματα τα οποια δεν εχεις εισπραξει και εσυ κουνας μαντηλι στα καραβια.
    Μπραβο ρε φιλε εσυ δες το 5% και χασε το 70%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ως κατασκευαστής δεν έφτιαξα ούτε ένα αγροτικό Φ/Β γιατί δεν μπορούσα να χρηματοδοτήσω 100% τους αγρότες και όταν μίλαγα για ιδία συμμετοχή γελάγανε και ειρωνευόντουσαν. Οι άνθρωποι δεν είχαν λεφτά και η αγροτική ήταν κωλοτράπεζα.
    Παράταση πήραν 2 μήνες για το πρόβλημα με την αγροτική, λες και εμείς από άλλες τράπεζες δεν είχαμε προβλήματα.
    Τα νούμερα για αυτούς ήταν προβληματικά από την αρχή αφού το leasing έχει 23% και η ενέργεια 13%. Δεν έχουν βάλει χρήματα και ζορίζονται περισσότερο. Η αγροτική έχει μεγάλη ευθύνη με το πως το πλάσαρε ως 100% χρηματοδότηση.
    Μη ξεχνάμε πόσο τους χρέωσαν άδειες οι αγροτικοί σύνδεσμοι και τι φάγανε οι δική τους από τις ΕΑΣ για να τα φτιάξουν οι πολύ μεγάλες εταιρείες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ατεleasing έβγαινε περιοδίες με μεγάλους κατασκευαστές και μαζεύανε τον κόσμο στις Ενώσεις και τους παραμυθιάζανε.
      Αυτά πριν κλείσουν την αγροτική και μείνουν οι μισοί αγρότες με τους φακέλους των έργων και τον πούλο.
      Δε συζητάμε για επιτόκια, έξοδα φακέλων, μηχανικών, υποθήκης, φακέλου, ενεχυρίασης εξοπλισμού, επιδόσεων ενεχύρου ΛΑΓΗΕ, ασφάλισης πάρκου, ασφάλειας ζωής (μέχρι ιατρικές εξετάσεις). Ακόμη και οι Ενώσεις βγάλαν το κατιτίς τους.
      Με χρηματοδότηση στο 90% του προυπολογισμού τέτοια επένδυση απλά δε περπατάει.
      Τα χρήματα τόσο του δανείου όσο και του αγρότη ο κατασκευαστής τα έπαιρνε 4 μήνες μετά τη σύνδεση, οπότε όλοι γενικά τα αποφεύγανε και όσοι τα αναλαμβάνανε ξητάγαν και πέρναν τουλάχιστο 10% ακριβότερα.
      Την εγγυητική καλής εκτέλεσης του εγκαταστάτη 10% του προυπολογισμού για 13 μήνες τη ξέχασα.
      Πολλοί αγρότες λόγω μικρής εμπειρίας και γνώσεων πέσανε θύματα εξαπάτησης, υπερτιμολογήσεων, και σαβουροεξοπλισμού.
      Συμπέρασμα το πρόγραμμα των αγροτών ήταν μια τεράστια αποτυχία τόσο σα σύλληψη όσο και σαν εφαρμογή και δυστυχώς οδήγησε πολλούς ανθρώπους στην απόγνωση καθώς έχουν ενάμιση χρόνο συνδεμένοι δεν έχουν πάρει πίσω πεντάρα από τα λίγα έστω που βάλανε και οφείλουν στη λήζινγκ ακόμη ληξιπρόθεσμα ποσά ενώ τα κάθε είδους άλλα έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω απολυτα μαζι σου οι αγροτες εξαπατηθηκαν αλλα να μη ξεχναμε οτι χωρις δεκαρα τσαακιστη στη τραπεζα τρεχαν ολοι οι αγροτες σαν τρελοι (χωρις λογικη χωρις να ρωτησουν για τι επιχειρηση προκειται χωρις να μαθουν αν ειναι απαραιτητο καποιο χρηματικο ποσο για συμετοχη στο εργο) στη ΔΕΗ και καναν κατι τρελες αιτησεις για ενα μεγαβατ η πεντακοσια κιλοβατ οποιος ειχε στρεμματα ετρεχε για αιτηση περα απο καθε λογικη. Φυσικα ολος ο πανικος αυτος εκανε εμας που ειχαμε καποια σεβαστα ποσα στη τραπεζα και ειμαστε ετοιμοι για να κανουμε τα εργα να παμε πισω και να χασουμε και ταριφες ποιο υψηλες αλλα και τα εργα να γινουν ποιο αργα ενω οι περισσοτεροι απο τους αγροτες κατεληξαν τελικα να μη κανουν τα εργα.

      Διαγραφή
  23. Τι λεει ο ανθρωπος.. ετοιμαζει το φερετρο μας και αλλα δηλωνει!! Διαβαστε και βγαλτε συμπερασματα

    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231267613

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τους παραγωγούς τους κάνατε εσείς να τους ενδιαφέρει μόνο η επιβίωση καραγκιόζηδες. Ξεκίνησαν να επενδύσουν για να βγάλουν κέρδος όχι για να κινδυνεύουν να καταστραφούν και μάλιστα με σημαδεμένη τράπουλα και παράνομες-ληστρικές πρακτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τα αγροτικά "εκτός " απο αυτά που καβάτζωσαν απο τους αγρότες οι δικηγόροι και λογιστές με "ανεπίσιμες εταιρείες" και συμβολεογραφικές πράξεις .και δεν φαίνονται πουθενά κανείς απο αυτούς ,λογο ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗΣ οι υπόλοιποι επειδή κάποιος είπε ότι δεν έβαλαν κανένα κεφάλαιο ειναι μεγάλο ΨΕΜΑ. 1. για την μελέτη σχεδόν το 80% που ηταν στις ΕΑΣ πλήρωσε 5000 ευρώ,τα τοπογραφικά μέσω ΕΑΣ στοιχισαν 1000 ευρώ,2ον οι όροι συνδεσης ενώ στην αρχή θα χρηματοδοτούνταν απο τις τράπεζες τελικά εν μέσω κρίσης ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ και έγινε 100% απο τους ίδιους ,3ον επειδή μερικοί περίεργοι τύποι εδω λένε διάφορα ο αγρότης ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΚΩΛΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ με αποτέλεσμα οι όροι σύνδεσης του να είναι οι ΔΙΠΛΟΊ απο τους δήθεν επενδυτες που το φρόντισαν αυτό.4ον η ΑΤΕ ΛΕΑΖΙΝΓ ΚΑΙ ΑΤΕ για την εγκριση του δανείου ειχε κόστος γυρω στα 2000 ευρώ έκαστος και μάλιστα δικλύδες για περιφράξεις οποιος την έφαγε κατάλαβε,με κόστος πάνω απο 5000 ευρώ (αυτά που ζητούσαν) λοιπόν αν κάτσουμε και τα υπολογίσουμε εν ολίγης .....20000 η ΔΕΗ (ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΙΠΛΑ) 5000 ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΑΣ-2000 ΕΞΟΔΑ ΔΑΝΕΙΟΥ-5000 ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ -1000 ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ + ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 4000 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ 1 Η 2 ΟΠΩΣ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΔΩ ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ 60000 ΛΕΙΑΝ ΕΠΙΗΚΟΣ .τωρα το κοστος κατασκευής για ολους του 2010 ήταν γύρω στις 250000 -300000 ευρώ για τους αγρότες ο μέσος όρος σήμερα επειδή το πρόγραμμα ήταν το 2010 και σχεδόν όλοι εκλεισαν απο τότε με εταιρείες ήταν το ΙΔΙΟ άσχετα αν το έργο ολοκληρώθηκε το 2013 ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ο τρεπεζικός δανεισμός μέσω πειρεώς πλέον για τους μισούς ήταν το πολύ 170000 με 10% και 12% άρα τα υπόλοιπα τα πιστώσανε οι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΕΣ με 15% και με το σημερινό ρίσκο να τους ΦΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ......λοιπόν μη μιλάτε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ...........ίσως μερικοί που αντιπροσωπεύεουν ούτε το 1-2 % απο τους αγρότες και μερικοί που τα επινοικιάσανε σε παραπάνω που είπα την ΛΟΥΦΑΡΑΝΕ οι αλλοι ΟΧΙ και το 1-2-3-5% ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.....ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ .....ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συναδελφε οι οροι συνδεσης ειναι ιδιοι σε ολους 500μετρα δικτυο μεσης τασης και μετασχηματιστης μεσης τασης σε χαμηλη εξανε 16,100€ συν φπα οσο εκανε σε εμενα το ιδιο εκανε και σε εσενα που εισαι αγροτης.
    Οι μελετες ειχαν και 1000€ οπως λες αυτοι που πληρωσαν 5000 να πανε στους πονηρους συνδικαλιστες που τους τα εφαγαν να βρουν. Τα λαμογια ηρθαν σε επαφες με τις εταιριες και σας εφαγαν τα λεφτα!!!
    Οι οροι συνδεσης επρεπε να τους πληρωσεις στην δεη και να καταθεσεις εγγυητικη 15000€ μαζι με επιστολη κατα αρχην ενδιαφεροντος χρηματοδοτησης. Η τραπεζα δεν εδινε λεφτα για ορους συνδεσης εβαζες απο την τσεπη σου. Σου ζηταγε για να εξετασει την αιτηση σου να καταθεσης το 25% της επενδυσης και να μην τα πειραξεις μεχρι να παρεις απαντηση.
    Οσο για περιφραξεις και βεβαιωσεις 3 αρχαιολογιων , υψηλης παραγωγικοτητας, κτλ θα πρεπει να διαβαζες τον νομο ο οποιος τα προεβλεπε αυτα.
    Με ολα τα παραπανω θελω να καταλαβουν ολοι οτι εχουμε πληρωσει ολοι λεφτα τα οποια δεν τα δωσαμε για επιβιωση αλλα ως επενδυση με στοχο το κερδος οποτε ολοι ειμαστε στον ιδιο παρανομαστη.
    Ο διαχωρισμος που καποιοι προσπαθουν να πετυχουν οπως ανεφερα και παραπανω βλαπτει τους υπολοιπους επενδυτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 500 μετρα συν μετασχηματιστης 16.100 ευρω συν φπα..? Σε εμενα 400 μετρα συν μετασχηματιστης 29.400 με το φπα..!!! Καποιοι μου ειχανε πει τοτε οτι πολλα ειναι να πας στη δεη να κραξεις γιατι εμεις για ποιο πολλα μετρα πληρωσαμε λιγοτερα.. Οταν πηγα στη δεη να ρωτησω πως γινεται η κοστολογηση και αν διαφερουν οι τιμες απο περιοχη σε περιοχη στις κατατοπο δεη ο διευθυντης μου ειπε οτι μου κανανε φοβερη τιμη και κανονικα επρεπε να πληρωσω πολυ περισσοτερα και να λεω και ευχαριστω!! Κανενας αλλος με ενδεικτικες τιμες υπαρχει..?

      Διαγραφή
  27. τα περισσότερα πάρκα εδώ στη περιοχή μου ειναι σε μεγαλύτερη αποσταση απο 500 η και 1000 ή και 2000 μέτρα μη το θεωρείς δεδομένο το 500 επειδή ισχύει σε πολλούς άλλους οι όροι συνδεσης των αγροτών κατα πλοιοψηφία ξεπέρασαν τις 20000 και έφτασαν και τις 50000 έχω αποδειξεις .........όσο για τα άλλα κόλπα των μελετών με 1000 ευρώ αυτά ειναι ψιλά γράμματα όταν μένεις στην επαρχία και οι μελετητές είναι στα ΚΕΝΤΡΑ ΣΑΣ ο μέσος αγρότης ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ σε σχέση με αυτά που εμπειρικά βιώνετε εσεις στις πόλεις οι ΕΑΣ του βάλανε ΚΟΛΟΔΑΧΤΥΛΟ δεν φταίνε οι αγρότες γιαυτό......λές μία ανακρίβια όσο αφορα τους όρους σύνδεσης ----απο τον ιανουάριο του 2012 οι όροι συνδεσης ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ σαν ιδια συμμετοχή .άρα το 40% σαν ιδια συμμετοχή καταλαβαίνεις τι δάνειο σου δίνανε ...οι ιδιώτες κάνανε ρεμούλα χρόνια με τις άδειες και τις πουλούσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ και έτσι πολοί απο αυτούς (δεν τους βάζω στον ιδιο κουβά όλους) ειχαν ρευστό να παρουνε και ΄δανεια και οικόπεδα φιλέτα κοντά ή και δίπλα όπως είδα στη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ ,στις κωλόνες της ΔΕΗ......ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,διαχωρισμός δεν γίνεται να μην υπάρχει γιατί αγροτικά πάρκα ολοκληρώθηκαν το 2013 μέ τιμες του 2010 και επιτόκια του 2012 απο 9.5-12.5 % ούτε σε αναπτυξιακό ούτε σε geremy προγράμματα ούτε σε τίποτα. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ δεν συνυπολογιζετε ότι πολλών κατα το μεγαλύτερο ποσοστό τα πάρκα εχουν κάνει αποσβεση αφού δουλεύουν 3 χρόνια και πληρώνονταν αρκετά καλα.................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συναδελφε εγω εκανα αιτηση στη δεη για ορους συνδεσης 14/7/2010.
    Πηρα τους ορους 17/8/2011 (μετα απο ενα χρονο λογω προτεραιοτητας των αγροτων) 21,300€ χωρις φπα.
    Κατεθεσα φακελο στην εθνικη καταθετοντας και την ιδια συμμετοχη 70000€ τον οκτωβρη του 2011 πηρα θετικη απαντηση τον δεκεμβρη. Πηγα δεη 8/1/2012 πληρωνοντας ορους 21300€ και 15000€ εγγυητικη για το εργο και υπεγραψα με λαγηε 31/1/2012. Η τραπεζα μου εβγαλε το 75% του εργου σε δανειο υπολογιζοντας και τους ορους συνδεσης. Η δεη με συνδεσε 2μηνες αργοτερα απο οτι αναφεροταν στους ορους συνδεσης 3/8/2012. Μετα απο ενα μηνα πληρωσε η τραπεζα τον κατασκευαστη. Απο τοτε ως τωρα εχω παραξει 205000kwh και εχω πληρωθει μεχρι τον φλεβαρη με 30% εκτακτη εισφορα. Οποτε δεν καταλαβαινω τι λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσα μετρα αποσταση ειχες και πληρωσες 21.300..?

      Διαγραφή
  29. Ασχετα με τα παραπανω οσοι μπορουν ας ελθουν το πρωι της τεταρτη 9/10 στο ΣτΕ που ειναι η δικη για την εκτακτη εισφορα. Εκει θα μιλησουμε ολοι να μπορεσουμε να οργανωθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλα τραγουδατε..καντε διαχωρισμους λες και εσεις ειστε ..ολιγον εκγυοι......εναντι των υπολοιπων..ετσι σας μαθαν οι συνδηκαλισταραδες .και οι πολιτικαντηδες που αφου σας πνιξαν..τ αρπαξαν χοντρα...[ενημερωση υπηρχε αν σ ενδιεφερε....αλλα ειχες βολευτη στις υποσχεσεις τους] τωρα κανουν πως πονανε κι ενδιαφερωντε ..μονο για σας .....βλεπις εχετε πολλους ψηφους ...οποτε κανουν πως πονανε για σας τους αγροτες........ασε που θυμηθηκαν πολλοι απο τους βουλευταδες ..πως στην προηγουμενη ζωη τους....[κλαψιγελλος ]ηταν αγροτες......Φατε το τυρακι τους ..αλλωστε δεν εινε πρωτη φορα.....αλλωστε οσο ζεις ελπιζεις......ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΧΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥΣ ...ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ,,,,ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αυτοί που γράφουν τις μπούρδες περι διαφορετικότητας των αγροτών είναι οι αγροτολαμογιοσυνδικαλιστοπατέρες τους... Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ν τους διαχωρίσουν γιατί οι πολλοί ψηφοι είμαστε οι υπόλοιποι!!!! και έχουμε και το δίκιο με το μέρος μας. Σίγα μη πληρώσουμε εμείς με την εισφορά την μίζα της ΕΑΣ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να πληρώσεις εσύ;
      Γιατί η όποια μικρή ελάφρυνση των λίγων KW των αγροτών να επιβαρύνει εσένα;
      Μήπως θεωρείς ότι το έλλειμα του ΛΑΓΗΕ πρέπει να το φέρουν στα ίσα μόνο οι παραγωγοί;

      Διαγραφή
  32. 11.31 pm φίλε αν διαβάσεις θα καταλάβεις τι λέω ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ σου έδωσαν δάνειο απο την τράπεζα σου σε ειδικό καθεστός που ισχύει για τους μή αγρότες .... τι ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΝΕΙΣ? κανείς αγρότης δεν πήρε δάνειο στο διάστημα που έγραψα παραπάνω συμπεριμβαλομένων των όρων σύνδεσης ....και άν πήρε κάποιος θα είχε δηλωμένα εισοδήματα πάνω απο 50-60000 ευρώ ΠΡΑΓΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟ....γιαυτό μήν αφήνετε εντυπώσεις.....η ΠΙΤΑ ΧΑΛΑΣΕ και για εσας απο τον νόμο ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ -ΜΠΑΤΖΕΛΗ που βάλανε ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΕΤΑ τους αγρότες στις ΑΠΕ σαν συμπλήρωμα εισοδήματος ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΊΜΕΝΑΝ οι "ψευτοεπενδυτές του συστηματος" γιατί είχαν μάθει στα ευκολα αυτό για κάποιους που κατηγόρησαν παραπάνω αυτές τις 2 .......τώρα το πως εξελιχθηκε ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ) ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΩΝ 100 KW ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΣΙΜΠΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΨΕΥΤΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΕΝΑ ΕΛΕΙΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ 90% ΔΙΑΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΟ 2013 ======ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 6:01 Προφανως δεν ειμαι αγροτης απλα σου εγραψα τη διαδικασια την οποια ακολουθησα ως επενδυτης.
    Ειδικο καθεστως για τις τραπεζες ειναι οι αγροτες στους οποιους καποιοι τους υποσχεθηκαν 100% χρηματοδοτηση για να τους φανε τα λεφτα.
    Δηλωσεις τα τελευταια χρονια στα 30000€ οποτε πες μου εσυ με τι δηλωση πηρες 1700000 δανειο και που βρηκες τα υπολοιπα 60000 που λες οτι εβαλες απο την τσεπη σου.
    Θα πρεπει να καταλαβεις οτι οι δυο υπουργοι που "καλοπροαιρετα" (μεσα στα μπλοκα της λαρισσας) κατοπιν των διαπραγματευσεων των αγροτοσυνδικαλησταραδων για να ανοιξουν τα μπλοκα σας εφερε εδω που ειστε ως αγροτες αυτοι εδωσαν το πρασινο φως για να ερθουν οι αετονυχηδες.
    Τα παρκα αλλαξαν χερια γιατι υπογραφατε οτι να'ναι στα συμβολαια χωρις να λαβετε υποψιν τι παιζεται.
    Σας εδωσαν παρατασεις στις συμβασεις συνδεσης μεσα στο 2012 για φτιαξεται τα εργα στα οποια εχετε κανει αιτηση απο το 2010 και τα συνδεσατε το 2013 οπως λες. Δεν εβλεπες οτι ο λαγηε πληρωνει με 6 μηνες, δεν ειδες τον φλεβαρη 2012 οτι ο παπακωσταντινου αλλαξε τις τιμες
    που πας να φτιαξεις παρκο???
    Αλλα με τα συμβολαια που υπογραψατε σας την φορεσανε και δεν μπορουσατε να πειτε οχι, γι'αυτο δεν σου φταινε οι "ψευτοεπενδυτες" συναδελφοι σου αλλα εσυ που υπογραψες τα συμβολαια με τις εταιριες.
    Με τι τιμες συνδεθηκες το 2013??
    Μηπως με τιμες του 2010???
    Ουτε εγω εχω δημιουργησει ελλειμα καθοτι πληρωνομαι κατοπιν εκτακτης εισφορας με 0,28 και δανειζω τις πληρωμες 6 μηνων ατοκα στον λαγηε για να εχει ρευστοτητα. Κατα δηλωση των πολιτικων στις 7/ 11/2012 με αυτα τα μετρα θα μηδενιζοταν το ελλειμα οποτε με το σκεπτικο σου μαλλον εσεις το δημιουργησατε που συνδεθηκατε μετα!!!!
    Φιλε στο ειπα και πιο πανω αν ειναι να βρεις το δικιο σου μην ασχολησε με ανθρωπους που εχουν το ιδιο προβλημα πηγαινε πιο πανω στην πυραμιδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 652 μετρα μεσης τασης συν μετασχηματιστης απο μεση σε χαμηλη ταση. Χωρις φπα.
    Οταν ηρθε η ωρα υλοποιησης το εργο περιοριστηκε στα 500 μετρα και πληρωσα 16500 συν φπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 11.11 τώρα το βάζεις σε σωστότερη βάση δεν πρόλαβαν να δανειστούν όλοι όσοι αγρότες λές απο την ΑΤΕ με 100% μία μικρή μερίδα και αυτή όχι με 100% δεν κάνω δήλωση 30000 φίλε δυστυχώς κάνω 8.000 και νομίζω ότι οι περισσότεροι αγρότες στα ίδια με εμένα είναι .....κάνω ελαιόλαδο γύρω στα 4000 κιλά με 1.29 λεπτά το κιλό υπολόγισε εκτός της επιδότησης που ειναι 2.400 ευρώ. άρα βλέπεις οτι ειμαι στενά ....τώρα το πώς έδωσα 60000+ επιπλέον όπως λές θα σου πώ .....πούλησα 3 οικόπεδα που είχα και τα έριξα όλα εκει γιατί και πάλι σωστά λές δεν είναι το θέμα οτι υπογράψαμε αλλά ότι πληρώσαμε τους όρους σύνδεσης 35000 χωρίς το φπα και αν δεν έκανα το πάρκο θα τα έχανα και αυτά.....ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΧΟΡΟ αλλά τα λαμογάκια απο τον παπαδήμο και μετα το ξέρανε το παιχνίδι που θέλανε να το πάνε ....μεχρι και σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ