Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι δασμοι στα Κινέζικα στην Αμερική δεν δουλεύουν - σχεδιο ειρήνης στα σκαρια


Ενας συνδεσμος φωτοβολταικών - solar energy industries association- εχει ένα σχέδιο για την επίλυση της εμπορικής διαφοράς μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, λέγοντας  οτι οι εισαγωγικοί δασμοί που ισχύουν σήμερα, εχουν παραλύσει τη βιομηχανία και στα δύο έθνη.
Ο Solar Energy Industries Association-SEIA- σχεδιάζει να ανακοινώσει σήμερα πρόταση για την κατάργηση των δασμών για τα φωτοβολταικά  και τη δημιουργία ενός ταμείου για να βοηθήσει τους κατασκευαστές των ΗΠΑ με  συνεισφορές από την Κίνα.

Το πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι οι κανόνες των συναλλαγών δεν λειτουργούν καλά, "Τα φωτοβολταικά έχουν μια πολύ περίπλοκη παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού» και η στηρίξη  στο υφιστάμενο σύστημα για την επίλυση εμπορικών διαφορών δεν λειτουργεί, είπε ο προεδρος του SEIA.

Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, πάνω από την παραγωγή ενέργειας έχουν απειλήσει την εκρηξη ένος  εμπορικού πόλεμου κατά το τελευταίο έτος, αφού και οι  δύο πλευρές εχουν επιβολή δασμών στις εισαγωγές
Ενώ οι δασμοι εισαγωγής στα Κινέζικα εχουν ωφελήσει καποιες αμερικάνικες κατασκευαστικές εταιρίες , το τελικό προιον δηλ τα πανελ ειναι πιο ακριβά και οι εγκαταστάστες και καταναλωτές εχουν επηρεαστεί. 

Η πρόταση λοιπον ειναι να σταματήσουν οι δασμοι στις κυψέλες απο Κινα και οι δασμοι στο πυρίτιο απο Αμερική. Αντ 'αυτών, οι εταιρείες φωτοβολταικών της Κίνας θα δημιουργησουν ένα ταμείο- Fund στις ΗΠΑ που οι αμερικάνικες εταιρίες κατασκευής κυψελών θα μπορούσε να αντλήσουν βοήθεια . Αν και το μέγεθος του ταμείου-χρηματοδότησης  αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με βάση τις εκτιμήσεις της αγοράς, θα ήταν πιθανώς ανερχόμενο σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι πληρωμές στο ταμείο - σε συνδυασμό με την κατάργηση των εισαγωγικών δασμών των ΗΠΑ - θα μπορουσε να παρέχει στους κινέζους κατασκευαστές με μια φθηνότερη επιλογή από το να αγοράζουν τις φωτοβολταικές κυψέλες απο την Ταϊβάν ή ένα άλλο έθνος, οπως κανουν τώρα για να αποφύγουν τους δασμους .
πηγη http://www.bloomberg.com/news/2013-09-23/u-s-solar-group-offers-peace-plan-to-avert-trade-war.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ