Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΣΠΗΕΦ-ΤΟΚΑΣ: Κίνδυνος αφελληνισμου- το ΥΠΕΚΑ ειναι παρανομο

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Στην ατζέντα στης συνέλευσης μπήκε και το θέμα της έκτακτης εισφοράς των ΑΠΕ, και της φημολογούμενης μόνιμης μείωσης στις τιμές αποζημίωσης των ΑΠΕ γενικότερα και ειδικότερα των φωτοβολταϊκών.
Εκ μέρους της ΠΟΣΠΗΕΦ μίλησε ο αντιπρόεδρός της κ. Τόκας ο οποίος παρουσίασε στους προέδρους των επιμελητηρίων την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τα φωτοβολταϊκά μετά από την έκτακτη εισφορά ύψους 25-42% επί του τζίρου που τους έχει επιβληθεί.


Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα φωτοβολταϊκά "δεν γράφουν υπερκέρδη" ενώ έκανε λόγο και για κίνδυνο αφελληνισμού του μεγαλύτερου μέρους των φ/β έργων καθώς οι επενδυτές αναγκάζονται να τα πωλούν, ακόμη και σε εξευτελιστικές τιμές. 

Ο κ. Τόκας στην εισήγησή του τόνισε τα εξής :
«Τα φωτοβολταϊκά δεν είναι υπεύθυνα για τις αυξήσεις του κόστους ενέργειας και ούτε για την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ αφού μέρος του ποσού αυτού καταλήγει στις εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και στην επιδότηση του αερίου.
Τα φωτοβολταϊκά δεν γράφουν υπερκέρδη όπως ισχυρίζεται ο κύριος Παπαγεωργίου. Αντίθετα πολλά απ’ αυτά είναι ζημιογόνα μετά την έκτακτη εισφορά. Πολλά φωτοβολταϊκά έργα αδυνατούν  να καλύψουν τα έξοδα συντήρησής τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν, ενώ αρκετά έχουν αρχίσει να ξεπουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με αφελληνισμό το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων.

Σήμερα η οικονομική κατάσταση των φωτοβολταϊκών έχει ως εξής:
• Καθυστέρηση στις πληρωμές κατά περίπου πέντε μήνες
• Έκτακτη εισφορά επί του τζίρου 25% - 42%
• Ο ΦΠΑ υπολογίζεται στο ποσό πριν από την έκτακτη εισφορά και πρέπει να αποδίδεται μερικούς μήνες πριν εισπραχθεί.
• Η έκτακτη εισφορά εκπίπτει μόνο κατά το 1/5 της από το φορολογητέο εισόδημα με αποτέλεσμα να φορολογούνται για ποσά που δεν εισπράττουν.
• Τα επιτόκια δανεισμού φτάνουν μέχρι και 12%.
Το αποτέλεσμα είναι πολλά από τα έργα να έχουν ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες και να πληρώνουν και τόκους υπερημερίας.

Οι επαγγελματίες του χώρου είναι αυτοί που επέλεξαν την δύσκολή περίοδο που κάποιοι έβγαζαν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό να τα επενδύσουν στην χώρα . Και τώρα για την κίνησή τους αυτή η πολιτεία θέλει να τους τιμωρήσει. Ήδη οι επαγγελματίες αυτοί που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας και που είναι οι εν δυνάμει πυλώνες για την πολυπόθητη ανάπτυξη και την μείωση της ανεργίας, δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να ξαναεπενδύσουν στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ. Τα οποιαδήποτε αναδρομικά μέτρα, τα οποία είναι αντίθετα προς τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης, πάρει το ΥΠΕΚΑ θα προκαλέσουν διπλή ζημιά. Από τη μία θα αποθαρρύνουν τους παραπάνω να κάνουν οποιαδήποτε επενδυτική-αναπτυξιακή κίνηση στην Ελλάδα, και από την άλλη θα κλονίσουν για άλλη μια φορά την ήδη κλονισμένη αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό κάνοντας πολλούς ξένους επενδυτές να αποφύγουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Το θέμα λοιπόν είναι πολύ σημαντικό και λόγω της σπουδαιότητας του απαιτεί την παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος εντέλει πρέπει να φέρει την ευθύνη της τελικής απόφασης.

Αναγνωρίζουμε  το Δικαίωμα  του ΥΠΕΚΑ  να  μειώσει  τις  τιμές  στα  πάρκα  που Συνδέονται  από  εδώ  και  πέρα όπως ορίζει η Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Δεν  του  αναγνωρίζουμε  σε  καμία περίπτωση  του Δικαίωμα  να  επέμβει  στις  ήδη  Υπογεγραμμένες Συμβάσεις  . Είναι  παράνομο ,  αντισυνταγματικό ,  ανήθικο  ,   αντιαναπτυξιακό και εντιεπενδυτικό  .

Δεν  δεχόμαστε   να  επέλθει  μια μόνιμη μείωση στις ταρίφες, προσβάλλοντας τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις,  επειδή απέτυχε όπως δηλώνει να λύσει το πρόβλημα του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ παρόλα τα μέτρα που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια.  Σε συνάντηση με την τρόικα που είχαμε στο Υπουργείο Οικονομικών οι σύμβουλοι του κ. Παπαγεωργίου δήλωσαν ότι όπως έχασαν κάποιοι που έπαιξαν στο χρηματιστήριο πρέπει να χάσουν και όσοι επένδυσαν στις ΑΠΕ.  Αν τέτοιοι σύμβουλοι, που θεωρούν τον τζόγο με την παραγωγική επένδυση ίδια, συμβουλεύουν τον κ. Παπαγεωργίου, τότε μάλλον εξηγείται γιατί δεν μπορούν να προσεγγίσουν σωστά το πρόβλημα.

Για να στηρίξει αυτή την θέση του το ΥΠΕΚΑ δήλωσε ότι παρόμοιες ενέργειες έγιναν και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η δήλωση αυτή είναι ψευδής αφού σε καμία χώρα δεν έγινε αναδρομική παρέμβαση στις υπογεγραμμένες συμβάσεις.
Ακόμη το ΥΠΕΚΑ δήλωσε ότι οι φορείς των φωτοβολταϊκών συμφωνούν με την αναδιατύπωση των συμβάσεων τους. Και αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα αφού εκτός του ΣΠΕΦ, κανένας άλλος σύλλογος ούτε και η ΠΟΣΠΗΕΦ δέχονται να συζητήσουν οποιαδήποτε παρέμβαση στις συμβάσεις τους.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους προέδρους των επιμελητηρίων και  ιδιαίτερα τον κ. Μίχαλο για την αναγνώριση του προβλήματος μας, την ανάδειξή του σε μείζον θέμα στην γενική συνέλευση, και την υποστήριξη της ΚΕΕΕ στον αγώνα μας αυτό.»

Πηγη http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/POSPHEF:-Ta-fwtoboltaika-den-ehoyn-yperkerdh

33 σχόλια:

  1. Μπράβο στην Ομοσπονδία για τις στοχευμενες κινήσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήμουν στη ΔΕΘ και άκουσα την ομιλία του Τόκα της ΠΟΣΠΗΕΦ. Ο τύπος είναι απλώς ηλίθιος. Λέει τα ίδια και τα ίδια που σουρχετε ύπνος και ντουγρού το κούρεμα !!!!! Ρε με αυτά τα ποιήματα θα βοηθήσετε???? Μόνο ζημιά θα μας κάνουν συνάδελφοι γιατί όταν δεν ζητάς και συζητάς με αριθμούς, τους αφήνεις να κάνουν ότι γουστάρουνε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δημητριαδης ιωαννης11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:24 μ.μ.

      Επειδή ήμουν και εγώ στην αίθουσα όλο το Σ/ΚΟ, ο Τόκας εισέπραξε το έντονο χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Μόνο για ηλίθιος δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.
      Συμφωνώ ότι δεν αναφέρθηκε σε νούμερα, πέτυχε όμως να ενισχύσει την προσπάθεια της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Εσύ που τον κατηγορείς γιατί δεν ζήτησες τον λόγο?
      Το συμφέρον σου είναι να βρίζεις τον Τόκα από τον καναπέ? Άντε τρέξε να βοηθήσεις. Σύλλογοι υπάρχουν παντού.

      Διαγραφή
  3. Ο Τόκας είνε τόσο βλάκας που αυτοσυγχέρει τον εαυτό του το βόδι στο μήνυμα 5.00.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΦΑΓΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
    ΜΗ ΞΑΧΝΑΤΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορούμε νακουμε άσχετους να μας καθυησυχάζουν με μπούρδες και ύστερα να φάμε κούρεμα. Όποιος αισθάνεται σίγουρος με τη σύμβαση του κοιμάται. Κάποιοι είχαν ομόλογα δηλαδη καταθέσεις και τους κουρέψαν. Λεφτά δεν υπάρχουν να πληρωθούν ο συμβάσεις οπότε θα γίνουν κολόχαρτα. Η ΠΟΣΠΗΕΦ με το Μίχαλο και τον εμφύλιο που προκαλεί στρώνει το χαλί για κούρεμα σε βάρος των μικρών. Ο Μιλχαλος είναι των βιομηχάνων. Ποιος ηλίθιος τον διάλεξε να μας διαλύσει να παραιτηθεί αμέσως!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός προκαλεί εμφύλιο;
      Ποιοί με ποιούς;
      Ποιός ηλίθιος βλέπει να υπήρχε κάποια ενωμένη φωνή και τώρα κάποιοι μας οδηγούν σε εμφύλιο;

      Διαγραφή
  6. Πρέπει η παρέα της ΠΟΣΠΗΕΦ να σταματήσει να βρίζει. Για τη προσωπική τους ανάδειξη κάνουν ζημιά σε όλους μας. Τα δημοσιεύματα και ομιλίες τους είναι απαράδεκτες. Κύριοι της ΠΟΣΠΗΕΦ επειδήη δεν εκπροσωπείται τίποτα και δεν υπάρχετε πρακτικά, μη νομίζετε ότι δεν μπορούμε ο λαός να σας την πέσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δημητριάδης ιωαννης11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:35 μ.μ.

      Μήπως να είμαστε πιο υπεύθυνοι στα σχόλιά μας?
      Πες μας που έβρισε η ΠΟΣΠΗΕΦ?
      Αν είναι οι ομιλίες απαράδεκτες γράψε μας μία παράγραφο παραδεκτή.
      ¨Όσον αφορά την εκπροσώπηση, τα μέλη ανά την Ελλάδα ξεπερνούν τα 1500. Το καταστατικό έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο. Εσύ εάν έχεις πάρκο είσαι πουθενά γραμμένος? Βοηθάς κάπου? Διότι εγώ τρέχω ως μέλος Δ.Σ. σε τοπικό σύλλογο. Κάθε δε προσπάθεια από οποιονδήποτε την επικροτώ. Για τον απλούστατο λόγο ότι το συμφέρον είναι κοινό. Μήπως ια σένα δεν είναι?


      Διαγραφή
  7. ΠΟΣΠΗΕΦ , ΣΠΕΦ, ΜΛ-ΚΚΕ, ΚΚΕ-ΜΛ
    Τι κάνει ο Έλληνας για μια καρέκλα κι έναν τίτλο όμως. Βρισίδι, απειλές, ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε;
    Όλα αυτά βέβαια ανώνυμα γιατί έτσι είμαστε τσαμπουκάδες, επαναστάτες κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πλην του ΣΠΕΦ που έχει δουλέψει για το καλό του κλάδου όπως την άρση της στρέβλωσης στην ΟΤΣ, όλοι οι υπόλοιποι είναι μόνο ντουντούκα και καρέκλα. Η ντουντούκα μάλιστα ως συνήθως είναι μεγαλύτερη από το μπόι τους... ενοχλητικές μειοψηφίες ολιγάριθμων ανθρωπίσκων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλήθεια ποια είναι τα μελη της ΠΟΣΠΗΕΦ ή των ψευτοσυλλόγων της???? Αδιαφάνεια για να γίνει το τίποτα κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΠΕΦ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ Ο ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δημητριαδης ιωαννης11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:10 μ.μ.

    Με αφορμή τα σχόλια των αναγνωστώn και επειδή προσπαθώ να ενημερώνομαι το δυνατόν εγκυρότερα παραθέτω απόψεις και γεγονότα.
    Οι νομικοί σύμβουλοι ΜΕΤΑΞΑΣ και της ΠΟΣΠΗΕΦ θεωρούν ότι η σύμβαση είναι πολύ δύσκολο να σπάσει. Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης του εξ’ αναβολής, της 5ης Ιουνίου.
    Θεωρείται ότι εάν υπογράψουμε το new deal, θα εξαρτώμεθα ανά πάσα στιγμή από τις ορέξεις του κάθε Υπουργού και τα κατευθυνόμενα συμφέροντα. Μην ξεχνάμε ότι επιδοτούν αέριο και ορυκτά καύσιμα. Ότι από τα 700 εκ. € του ΕΤΜΕΑΡ μολις τα 240 πήγαν στις ΑΠΕ. Ότι η ΟΤΣ χειραγωγείται και γι’ αυτό η ΔΕΗ εμφανίζει κέρδη 500 εκ. το εξάμηνο.

    Τα μέλη των κατά τόπους συλλόγων έχουν ενωθεί και αποτελούν την ΠΟΣΠΗΕΦ, είναι ίσως και κατά 90% ιδιοκτήτες πάρκων έως 100 kw. Ξεπερνούν τα 1500.
    Οι ανακοινώσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος είναι η ισχυρότερη διαμαρτυρία που εισακούστηκε στο Πανελλήνιο.
    Εάν διαβάσετε τις ανακοινώσεις τους θα διαπιστώσετε ότι είναι σύμμαχοί μας γιατί είναι κοινά τα συμφέροντά μας.
    Στην συνάντηση της ΠΟΣΠΗΕΦ με την τρόικα στο Υπ. Οικονομικών, η τρόικα ζήτησε από το ΥΠΕΚΑ να λύσει το πρόβλημα του ελλείμματος. Δεν αναφέρθηκε ούτε ποτέ επέβαλε μέτρα. Η μείωση των ταριφών είναι μέτρα του Παπαγεωργίου, οι σύμβουλοι του οποίου απεκάλεσαν τον κλάδο ότι είναι ο προνομιούχος κλάδος της Ελλάδος!!! Και παρομοίασαν τους επενδυτές των Φ/Β ως τζογαδόρους τύπου Χρηματιστηρίου !!
    Επαναλαμβάνω ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΥΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.
    Η ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ.
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ
    Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΗΕΦ, έχουν πάρκα των 100 kw. Δεν είναι σωστό να υβρίζονται. Εργάζονται αμισθί αφαιρώντας χρόνο από τις δουλειές τους και τις οικογένειές τους.
    Βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα πολιτικά κόμματα. Ενημερώνουν συνδικαλιστικούς φορείς και βουλευτές. Έχουν καταθέσει πρόταση στο Υπουργείο. Μπορείτε να την βρείτε στα blogs.
    Οι υπόλοιποι σχολιάζουμε από τους καναπέδες χωρίς καν να μπούμε στον κόπο να έχουμε ολοκληρωμένη πληροφόρηση.
    Ο Λουμάκης αρνήθηκε να ηγηθεί της ΠΟΣΠΗΕΦ. Προφανέστατα εξυπηρετεί αντίθετα συμφέροντα και πλέον έχει απομονωθεί.
    Η μόνη πιθανότητα να πετύχουμε κάτι η μαζικοποίηση και η ενότητα.. Εάν ο Παπαγεωργίου εμείνει τελικά στο new deal στηρίζοντας τα αέρια και ορυκτά θα πρέπει ομαδικά και συναδελφικά να κατέβουμε με το πρώτο σύνθημα αποκλείοντας το ΥΠΕΚΑ. Μόνον έτσι θα ακουστούμε συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο 11.10 μ.μ.ΕΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο 11.10 μ.μ.ΕΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν δεν υπάρχουν σύλλογοι στη περιοχή μας ;

      Διαγραφή
    2. δημητριαδης ιωαννης12 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:59 μ.μ.

      Μπορείς να γραφτείς σε όποιον σύλλογο της Ελλαδας θέλεις. Όλοι να γραφτούμε. Συσπείρωση και μαζικότητα χρειάζται.

      Διαγραφή
  14. Εδώ δεν υπάρχει καν ΠΟΣΠΗΕΦ ΡΕ ΜΕΓΆΛΕ. Πέντε μαλάκες είναι με αντίστοιχους ψευτοσυλλόγους που κάνουν τους καμπόσους. αμφισβητούν τη δύναμη των άλλων και για τους ίδιους είναι όλα κατά δήλωση... Μη τρελαθούμε τελείως!!!!
    Όσοι φάνε οριζόντια εισφορά 40% μικροί-μεγάλοι κλπ να πάνε στο Μεταξά και στο 11:10 να τους πληρώσει με τα ληγμένα που λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΚΟΥ 11:10 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΡΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΣΕ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ!! ΑΛΛΙΩΣ ΡΙΞΕ ΚΑΝΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑΚΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΑΝ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΚΟΙΜΩΣΟΥΝ Η΄ΜΑΛΛΟΝ ΖΗΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΚΑΚΙΑ ΣΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΦΒ!!! ΔΕ ΞΕΧΝΙΩΝΤΑΙ ΑΥΤΑ...
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΑ ΤΥΠΩΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ. ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ, Η΄ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΛΑΓΗΕ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΚΟ, Ή ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΕΝΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες στο φιλαράκι σου τον ασημάκη ότι μαλακίες του στυλ καλός και κακός λαγηε να τα λέει σε κάτι μ@κ@κες σαν κι εσενα να τρώνε το φαί τους. Αν είσαι παραγωγός, που μάλλον δεν είσαι, κι αν έρθει το κούρεμα που ψάχνεις, άντε να υπογράψεις κι άσε τους άλλους να χάσουν. Μέχρι τότε λαμογάκο άντε για κανα καφεδάκι με το μάκη και τα άλλα παιδιά...

      Διαγραφή
    2. Φίλε μην είσαι απόλυτος και μην προκαλείς!!! γιατί στην Ελλάδα των τελευταίων 5 χρόνων έχουν πέσει παντού κουρέματα. Ο άνεργος λαός μας ακούει και δεν είναι καθόλου υπέρ μας!!! Μη τους προκαλούμε.

      Διαγραφή
    3. Να μην προκαλώ ποιόν ;
      Εγώ δε ζητάω τα λεφτά από τον φτωχό ή τον άνεργο και μη σας παραμυθιάζουν με τέτοιες "ενοχές". Τα λεφτά τα μαζεύουν κανονικά από όλους, μόνο που δεν πάνε εκεί που πρέπει. Τα μοιράζουν οι ασημάκηδες και το συνάφι τους, στους δικούς τους και στα αφεντικά τους.
      Γιατί να δεχτώ εγώ κούρεμα ; Για να μοιράσουν το περίσσευμα πάλι μεταξύ τους ; Άσε λοιπόν τισ συμβουλές κι αν ψάχνεις για προκλήσεις να κοιτάξεις αλλού κι όχι σε μας.

      Διαγραφή
    4. Δεν ισχύουν συνάδελφε αυτά που λες. Επιτέλους ενημερώσου και μη κλείνεσε στο μικρόκοσμο σου με τελειωμένες φθαρμένες ιστορίες. ΕΤΜΕΑΡ 24 απλά ξέχνα το. Δεν υπάρχει περίπτωση. Έχεις την ευκαιρία να σώσεις κάτι αν δεις την πραγματικότητα και τις υπερβολές. εκτός και αν ανήκεις στις υπερβολές και συ οπότε έχει προυπολογίσει τη ζημιά και σε παίρνει να είσαι άνετος. Δεν είμαστε έτσι όμως όλοι...

      Διαγραφή
    5. Ποιές είναι οι τελειωμένες ιστορίες ;
      Μια απλή ερώτηση κι άσε το ΕΤΜΕΑΡ. Θα σου κόψει ότι σου κόψει. Θα πατσίσει το έλλειμα, όπως λέει το 2014. Άρα το 2015 και μετά θα έχει περίσσευμα. Αυτό τι θα το κάνει ;
      Ή ελπίζεις ότι θα μειώσει το ΕΤΜΕΑΡ ;

      Διαγραφή
  16. Τα δικαιώματα ρύπων (170 εκατ. το χρόνο) δεν είναι λεφτά για να πληρώνονται οι ΑΠΕ αλλά γίνουν κοινοφελείς χώροι πρασίνου και αναπλάσεις πόλεων. Μας τα έδωσαν όμως μέχρι και το 2015 (δηλαδή συνολικά 3 χ 170 = 540 εκατ.) για να πατσίσουν το μαζεμένο χρέος λόγο της στρέβλωσης στην ΟΤΣ που ήταν ευθύνη τους και την διόρθωσαν το περασμένο Μαίο.

    Οπότε από το το 2016 πρέπει να στεκόμαστε μόνοι μας στα πόδια μας. Γι΄αυτό μην... φοβάσαι και δεν θα υπάρξει πλέονασμα το 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πλεόνασμα δεν θα υπάρξει σίγουρα. Ξέρεις πόσοι Μυτηλιναίοι, Μπομπολαίοι κλπ υπάρχουν που είναι έτοιμοι πάντα να εξισώσουν τα περισσεύματα και να διευρύνουν τα ελλείμματα με τόσους ευφάνταστους τρόπους ;
    ενώ το τέλος ΑΠΕ ήταν σωστό να πληρώνει στην ουσία το αέριο μια και πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
    Όταν λες μόνοι μας στα πόδια μας ; Ποιός θα το καθορίσει αυτό το μόνοι μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν καταλαβαινω τι συζηταμε!! Οι συμβασεις εχουν φτιαχτει απο το ιδιο το κρατος, το ιδιο το κρατος εδινε τις αδειες των φωτοβολταικων, οριζε τις τιμες πωλησης και τον χρονο συνδεσης.
    Απο τον γεναρη του 2012 που υπεγραψα την συμβαση μου υπηρχε 4μηνη καθυστερηση στις πληρωμες.
    Δεν ηξεραν λοιπον οτι ο λογαριασμος δεν βγαινει γιατι συνεχισαν να βαζουν και αλλους στις απε γιατι δεν εκλεισαν τις αδειες???
    Οτι μας εδωσαν δεη και λαγηε το υπογραψαμε απο εκει και περα αν δεν ξερουν που τους πανε τα τεσσερα θα πρεπει να αναλαβουν τις ευθυνες τους.
    Εκτος αν ηξεραν πολυ καλα και επιτηδες δημιουργησαν αυτη τη φουσκα οποτε υπαρχει το θεμα της εξαπατησης με δολο!!!
    Ως αποτελεσμα των παραπανω θα πρεπει να ληφθει υποψη η αδυναμια πληρωμης των υποχρεωσεων των επιχειρησεων ειναι αποτελεσμα μη συμβατικων ενεργειων απο το κρατος.
    Τωρα πως χρηματοδοτειται ο λογαριασμος των απε και τι πληρωνει δεν ξερει κανενας μονο αν μπει εισαγγελεας.
    Οσο για τα οικονομικα στοιχεια σε δελτια που βγαζει ο λαγηε, οταν ηταν να παει να τα δειξει στο ΣτΕ εκανε τον κινεζο και πηρε αναβολη η δικη.
    Ξερουμε ολοι οτι απο το 2012 μεχρι σημερα εχουν παρθει 4 φορες μετρα για το ελλειμα του λαγηε και δεν εχει γινει τιποτα παροτι ολοι ελεγαν οτι αυτα θα ειναι τα τελευταια (δεν ηξεραν τι ελλειμα υπαρχει).
    Αυτοι οι πολιτικοι αλλοι εχουν εξαφανιστει και αλλοι ειναι στα δικαστηρια. Αυτο ειναι το ελληνικο κρατος το οποιο τωρα θα ζητησει να το εμπιστευτω σε νεα συμβαση και για 20+χρονια.
    Θα πρεπει τωρα να δουμε ποση ισχυ εχουν οι συμβασεις μας για να μην πλεουμε σε πελαγη ευτυχιας και οποιος υπογραψει νεα συμβαση να ξερει τι του ξημερωνει και οποιος παραμεινει στην υπαρχουσα να ξερει τι μπορει να παρει.
    Τα υπολοιπα αφου κλεισουμε αυτη την ιστορια!!
    Τι να την κανω την νεα συμβαση απο την στιγμη που δεν δεσμευεται τι κρατος οτι θα την τηρησει στο επακρο και με την εμπειρια της προηγουμενης συμβασης προσωπικα εγω
    " ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καμια υπογραφη ουτε τωρα ουτε στο μελλον με αυτες τις συνθηκες. Μια φορα αναξιοπιστοι για παντα αναξιοπιστοι.
    Ολοι μαζι θα τα πουμε στο δικαστηριο στις καλπες και στους δρομους. Εκανα θυσιες για το μελλον μου οχι για να με κοροιδευουν και να με πηδανε οποτε τους βολευει και να νιωθω βλακας που τους πιστεψα τοτε, τερμα η τρομοκρατια και η κοροιδια σαν να ειμαι εχθρος του κρατους, ενας απλος πολιτης ειμαι που με επεισαν να κινηθω σε αυτην την κατευθηνση, που φταιξαμε ρε συναδελφοι και θελουν να μας βγαλουν τον καρκινο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καμια υπογραφη ουτε τωρα ουτε στο μελλον με αυτες τις συνθηκες. Μια φορα αναξιοπιστοι για παντα αναξιοπιστοι.
    Ολοι μαζι θα τα πουμε στο δικαστηριο στις καλπες και στους δρομους. Εκανα θυσιες για το μελλον μου οχι για να με κοροιδευουν και να με πηδανε οποτε τους βολευει και να νιωθω βλακας που τους πιστεψα τοτε, τερμα η τρομοκρατια και η κοροιδια σαν να ειμαι εχθρος του κρατους, ενας απλος πολιτης ειμαι που με επεισαν να κινηθω σε αυτην την κατευθηνση, που φταιξαμε ρε συναδελφοι και θελουν να μας βγαλουν τον καρκινο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιγαντιαίο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο συνιστά το καπέλο των 400.000.000 ευρώ το χρόνο στην τιμή του φυσικού αερίου.
    Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος της οικονομίας της χώρας το οποίο συντηρείται με ευθύνη του πολιτικού συστήματος , το οποίο προφανώς σιτίζεται από τον πακτωλό μαύρου χρήματος που παράγει ασταμάτητα η ληστρική σύμβαση που ορίζει την τιμή του φυσικού αερίου.
    Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια την ελληνική κυβέρνηση για το αλισβερίσι που γίνεται με την τιμή του φυσικού αερίου εκφράζοντας μάλιστα την απορία τους γιατί οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν το σκάνδαλο.
    Οι ίδιες πηγές έχουν αποκαλύψει στις ελληνικές υπηρεσίες ότι το "καπέλο" των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ από το φυσικό αέριο κατευθύνεται κατά 50 % σε Έλληνες μεσάζοντες οι οποίοι έχουν αναλάβει την υποχρέωση απέναντι σε ελληνικά κόμματα και πολιτικούς και το υπόλοιπο σε ρώσους ολιγάρχες.
    Αντίστοιχα καπέλα προέβλεπαν οι συμβάσεις της GAZPROM και σε κάποιες άλλες χώρες οι οποίες προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια και ανάγκασαν τους ρώσους να επιστρέψουν την διαφορά.
    Στην Ελλάδα το δίδυμο Παπαγεωργίου - Μανιάτη δεν θεώρησαν σκόπιμο να αναλάβουν καμία απολύτως πρωτοβουλία ακόμα και τώρα που τα διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters λοιδορούν τη χώρα μας η οποία ενώ έχει χρεοκοπήσει πληρώνει καπέλο 40% στο φυσικό αέριο.
    Η παρέμβαση της δικαιοσύνης θεωρείται πλέον επιβεβλημένη για τη διαλεύκανση του γιγαντιαίου σκανδάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 10.59 Απορω γιατι οι συλλογοι μας δε περναν στην επιθεση και δε πανε στον εισαγγελεα ολα αυτα οταν σε αλλες χωρες το εχουν κανει ηδη..!!! Κατα τα αλλα το πετρελαιο θερμανσης εχει παει στα υψη για τη παταξη του λαθρεμποριου και οχι για να ζεστενεται ολη η Ελλαδα με φυσικο αεριο.... Ο κοσμος πειναει και σε λιγο θα παγωνει και πεζονται τρελα ποσα πισω απο τις πλατες του...!!! Θελω να δω σε περιπτωση εκλογων τι θα κανουν ολοι οι κολλημενοι των δυο μεγαλων κοματων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει αν υπάρχει κάποιος σύλλογος φ/β σε λακωνία και μπορεί να στείλει κάποιες πληροφορίες επαφής θα ήμουν υπόχρεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ