Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Π.Σ.Α.Φ. : Ευχαριστιες και Επαγρύπνηση

Με αποκλειστικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα που απασχολούν τα Αγροτικά Φωτοβολταϊκά, πραγματοποιήθηκε στις 26/9/2013 Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.
Ομόφωνα, το Δ.Σ. αποφάσισε:


1. Να εκφράσει τις ευχαριστίες του:
- Στους Βουλευτές, Φορείς και άλλους παράγοντες που κατανόησαν τις θέσεις του Συνδέσμου.
- Στους 36 βουλευτές που με την πρόσφατη επερώτησή τους στη Βουλή, ανέκοψαν -σε πρώτη φάση- την ψήφιση ενός Νομοσχεδίου, που θα ολοκλήρωνε την καταστροφή των αγροτών που επένδυσαν σε Φωτοβολταϊκά.
- Στον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την πρωτοβουλία που έλαβε να διαβιβάσει τις θέσεις μας, στον ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη που αφορούν την ένταξη των αγροτικών φωτοβολταϊκών ως ειδική κατηγορία σε αυτό, με την ανάλογη μεταχείριση σε οικονομικά ή άλλα θέματα.

2. Καλεί τα Μέλη του σε επαγρύπνηση συνεχίζοντας την ενημέρωση των Βουλευτών της περιοχής τους. Επισημαίνουμε, ότι από σειρά επαφών διαπιστώσαμε ότι κάποιοι Βουλευτές είχαν ελλειπή ή λάθος ενημέρωση για τα Αγροτικά Φωτοβολταϊκά, τα οποία Νομοθετικά αποτελούν ήδη ξεχωριστή κατηγορία η οποία ουδέποτε αντιμετωπίστηκε έτσι στα μέτρα εξυγίανσης του ΛΑΓΗΕ που εφαρμόστηκαν ως τώρα.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπρόσωποι μας από όλη την Ελλάδα, θα παρευρίσκονται στη Βουλή, για τη στήριξη των δίκαιων και Νομοθετικά θεσμοθετημένων αιτημάτων μας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ που ξεκινάει την Τετάρτη.

4. Εκτιμούμαι ακράδαντα, ότι η Δικαστική απόφαση της 9ης Οκτωβρίου του Συμβούλιου της Επικρατείας, που αφορά την αναγνώρισή μας ως ειδική κατηγορία και την απάλλειψη της υπέρογκης Έκτακτης Εισφοράς (30%), θα είναι ταυτόσημη με την ήδη εκφρασμένη θέση των Βουλευτών.

Εισακούοντας τις προτροπές του κ. Πρωθυπουργού ("Η χώρα θα βγεί από την κρίση με την παραγωγή καθαρών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων...") και ως οι κύριοι εκφραστές του πρωτογεννούς τομέα και ως ενεργοί αγρότες σύμφωνα με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, αναμένουμε πλέον να γίνουν πράξη οι πρωτοβουλίες των Βουλευτών, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να αφοσιωθούμε στην κύρια ενασχόλησή μας, η οποία δυστυχώς σήμερα εκτελείται πλημμελώς, λόγω έλλειψης ρευστότητας, για τους εξής κυρίως λόγους:
- Την υπέρογκη Έκτακτη Εισφορά 30% και μάλιστα για έργα που ως τώρα δεν έχουν ούτε 1 ευρώ έσοδο.
- Την επτάμηνη καθυστέρηση πληρωμής από το ΛΑΓΗΕ     
- Τα ληστρικά επιτόκια (11%) που μας εξαναγκάζουν να πουλάμε αγροτικά προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές, για την πληρωμή δόσεων δανείου.
- Την απαγόρευση (βάση Νόμου), ένταξής μας σε Αναπτυξιακό-Επενδυτικό Νόμο.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ
                                                                                                                                        Το Δ.Σ.

πηγη http://www.afo.gr/fotovoltaika/index.php/ar/162-deltio-typou-26092013

4 σχόλια:

  1. παππαγεωργιου τελειωσες...την παρασκευη κατεβαινουμε...αν νομιζεις οτι τον ιδρωτα μας θα τον φανε αυτοι με τα ορυκτα που ησουν κ υπαλληλοσ τους ξεχνατο. ελα 1 πρωι να σε βαλω στο χωραφι μεχρι το βραδυ να μουσκευεις στον ιδρωτα κ μετα αν εχεις φιλοτιμο συνεχισε να μεροληπτεις κ να το παιζεις αερατος με τα φ/β.τι να σου πω δε σε βριζω. δεν αξιζεις ουτε <αυτο.αγροτης χωρις λεφτα αλλα περηφανος με παντελονια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΑΓΡΟΤΕΣ πίστεψαν την Ελληνική κυβέρνηση και τώρα πουλανε το καλαμπόκι προς 0.13 ευρώ το κιλό για να πληρώσουν τα δάνεια με 12 % επιτόκιο απο τα πάρκα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλαχιστον πουλανε και κατι να πληρωσουν καποια εξοδα. Εμεις που δεν εχουμε αλλα εσοδα και οτι ειχαμε το δωσαμε στο παρκο και τα χρεη τρεχουν τι κανουμε?

      Διαγραφή
  3. ας ειχαν τιμη τα προιοντα μου και θα τα εβαζα τα φωτοβολταικα στον κωλο τους αλλα μας δουλευουν ψιλο γαζι, 10 ποτισματα φετος τα καλαμποκια για να μας τα αγορασουν 13 λεπτα, απο μεσα με το κεφαλι ειμαστε οχι να περισεψουν να δωσουμε και στο δανειο για τα φωτοβολταικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ