Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Νew deal: Σε διαβούλευση μέχρι το τέλος Σεπτεμβριου

Τι να πω πια; για τα επαίσχυντα 45% και 35%; για τις προϋποθέσεις των μειώσεων των ταριφών που βασίζονται σε λάθος ή τουλάχιστον αναξιόπιστες εκτιμήσεις πηγής του ελλείμματος; ή για το οτι ακομα δεν εχουν διαρρεύσει τιποτα-nada-zero- για τα αντικίνητρα; Τώρα ειναι η ώρα και να μιλήσουν οι επενδυτές στη διαβούλευση και να πιεστούν οι βουλευτές για την τελική διαμόρφωση του. ηλιος

Τη μορφή σχεδίου νόμου, το οποίο θα δοθεί σε διαβούλευση πριν πάρει το δρόμο για τη Βουλή, θα λάβει η πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το λεγόμενο new deal για τις ταρίφες των υφιστάμενων φωτοβολταϊκών.


Το νομοσχέδιο αυτό, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΚΑ, αναμένεται να είναι έτοιμο και να δοθεί σε διαβούλευση μέχρι το τέλος του μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρμόδια στελέχη του ΥΠΕΚΑ έχουν μελετήσει διεξοδικά τις προτάσεις που υπέβαλαν οι φορείς του κλάδου, έχουν ενσωματώσει ότι δεν ανατρέπει τη βασική φιλοσοφία που περιελάμβανε η αρχική πρόταση του υπουργείου και έχουν χαράξει τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου νόμου.

Διατυπώνεται, δε, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το energypress, η πρόθεση να μειωθεί το κούρεμα στις ταρίφες στο 35% μεσοσταθμικά έναντι 45% του αρχικού σχεδίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα «βγαίνει ο λογαρασμός» και δεν θα ανατραπούν οι υπολογισμοί για μηδενισμό του ελλείμματος των ΑΠΕ στο τέλος του 2014, κάτι που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Πηγές του υπουργείου εξηγούν στο energypress ότι αν με κούρεμα 35%, αποδειχθεί ότι καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος των 700 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται το έλλειμμα στο τέλος του 2014, τότε το ΥΠΕΚΑ θα διαπραγματευθεί με την τρόικα μια μικρή χρονική παράταση για το μηδενισμό του ελλείμματος. Διαφορετικά, θα παραμείνει η πρόταση για μείωση 45%.

Σε κάθε περίπτωση, τα ακριβή ποσοστά των μειώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, πράγμα που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Μαζί θα οριστικοποιηθεί το τελικό «πακέτο» των μέτρων που θα προσδιορίζουν τη διαδικασία μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή των υφιστάμενων συμβάσεων. Κεντρικό ρόλο θα έχουν, όπως είναι φυσικό, τα κίνητρα προς τους επενδυτές για να προσέλθουν στο new deal, αλλά κυρίως τα «αντικίνητρα» για όσους δεν προσέλθουν.

πηγη http://www.energypress.gr/news/Mesa-sto-Septembrio-to-nomoshedio-gia-to-new-deal-twn-fwtoboltaikwn

32 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Ανώνυμε εδώ δεν έχουνε πει τα κίνητρα, θα σου πούνε για τα αντικίνητρα;
    Λοιπόν καραγκιόζηδες, άμα θέλετε να παίξουμε, θα παίξουμε 50-50: διατήρηση της έκτακτης εισφοράς για άλλα 2 χρόνια να μηδενιστεί το έλλειμμα, αλλά και εσείς (κράτος) αποδώστε το ΦΠΑ υπέρ του ειδικού λογαριασμού και κάντε αναστολή φορολόγησης.
    Εσείς δεν φτιάξατε στρεβλό το σύστημα; Εμείς σας φταίμε; Λοιπόν έτσι διορθώνετε το λάθος σας, μηδενίζεται το έλλειμμα και πλέον με άρση των στρεβλώσεων της αγοράς αφού δεν θα παράγεται νέο έλλειμμα, να πληρωνόμαστε κανονικά όπως λένε οι συμβάσεις. Τι; Έχουμε την πιο ψηλή ταρίφα; ΔΕΝ μας νοιάζει, εσείς την θεσπίσατε δεν την βάλαμε μόνοι μας στον νόμο. Ας μετακυλισθεί το όποιο κόστος στον τελικό καταναλωτή (που βασικά εδώ που τα λέμε, είναι αμελητέο)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαμογια ερχετε η ωρα σας θα φατε κουρεμα ολο δικο σας . Ο κοσμος δεν εχει και δεν θελει να σας πληρωνει .Ωραια μπιζνα αυτη να τα περνεται απο τους πολλους για τη παρτι σας.Καλυτερα καρβουνο και φθηνο ρευμα παρα να σας πληρωνουμε. Τερμα οι νταβατζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι αγράμματος , φαιδρός και τελείως άσχετος με το θέμα ...

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά ειναι για πολλες μπατσες !!! Οι ΑΛΗΤΕΣ !!! Δεν πληρωνουν εμας για να πληρωνουν τους διεθνεις τοκογλυφους της τροικας ;; Εμεις εχουμε μια συμβαση στα χερια μας. Δεν μπορουν με το ετσι θελω !!!

    θα αρχισουν ομως να μην πληρωνουν, να καθυστερουν, κατι οπως τις φαρμακευτικές, ή να μας πλασαρουν τιποτα 'ομολογα' και επιταγες !


    Οι συναγωνιστές Αφηστε κανα mail για επικοινωνια :: 01.papadopoulos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 2:43
    Πόσο βαθιά νυκτωμένος είσαι ρε φίλε!
    Νταβατζήδες αυτοί που δώσαν όλα τους τα λεφτά για να επενδύσουν σε αυτό που το κράτος ήθελε;
    Αγοράκι μου γλυκό, που να βρίσκεται άραγε τώρα η μάνα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κρατος ειναι επαγγελματιες εκβιαστες αρχοντες της εξαπατησης, το λεω αυτο γιατι εγω προσωπικα (οπως και αλλοι πολλοι) εχασα 5 χρονια με αγχος απιστευτης γραφειοκρατιας, διοριων απο δεη και αλλες χιλιες υπηρεσιες εξοδων αιτησεων μελετων γραφειου κλπ κλπ και σαν να μην φτανει αυτο οταν ηρθε η ωρα του δανειου απο τις τραπεζες το 25% ποθ απαιτουνταν ως ιδια συμμετοχη ηταν μονο στα χαρτια... Αναγκαστηκα απο τισ προτροπες τραπεζας και γραφειου να φτασω περιπου 40% διοτι αλλιωσ δεν θα μου εδιναν το δανειο, δανειστηκα απο τουσ γονεις και την αρραβωνιαστικα λοιπον και το πηρα!! Ημουν χαρουμενος απεκτησαν καρπους οι θυσιες οικονομιας και 5 ετων προσπαθειας. Το αποτελεσμα τωρα ειναι αυτο που ολοι βλεπουμε... να εξακολουθω να ζω με δανεικα σημερα (συνδεση νοεμβρη 2012) διοτι εχω παρει στα χερια μονο 650 ευρω και να ειμαι το κοροιδο του κρατουσ και του εμπαιγμου διοτι επενδυσα οτι ειχα και δεν ειχα σε "σιγουρη" επενδυση σε συνεργασια με το κρατος για το καλο του περιβαλλοντος. Για μενα απλα εριξαν το τυρακι και εμεις το φαγαμε, αλλα δεν φοβαμαι πια, ολα για ολα και στον δικαστικο πολεμο αλλα και στις επομενες εκλογες. Αν αυτοι ειναι εξυπνοι και χουντικοι απεναντι μας τοτε θα ψηφισω "χουντα" την επομενη φορα για να μην νιωθω κοροιδο,να ξερω εστω οτι εγω φταιω για αυτο που μου κανουν. Μου το ελεγε ο πατερας μου φοβισμενα μηπως στραβωσει το πραγμα?? Οχι του ελεγα θα εχουμε συμβαση με το κρατος...
    Τελος παντων με αυτα που εχω περασει αν ηξερα τοτε τα μισα δεν θα την ειχα κανει την επενδυση ουτε εγω ουτε πολυσ κοσμος οποτε ολοι τσιμπησαμε το τυρακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΟ......ΑΥΤΗ ΕΙΝΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.....ΜΗΝ ΚΙΟΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!ΑΣΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ SITE ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ENERGY PRESS ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ....ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΖΕΥΩΝΤΕ...ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΕΙ.....ΟΠΩΣ ΕΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ...ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝ/ΠΟΙΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ....ΑΣΗΜΑΚΗ..ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. den ipoxrafoume to exo ksanapi kato oi asfalies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά πόσο μακακες είναι λένε οι ίδιοι ότι αν δεν βγουν τα νούμερα θα ξανά κουρέψουν και περιμένουν να υπογράψουμε. Δηλαδή φάτε τώρα το 35% και σε κάνα χρόνο σας ξανά κουρεύουμε. Τότε είναι σαν να λέμε τι να πεθάνεις Σάββατο τι Κυριακή Πρωί. Δεν υπογράφουμε τίποτα καλύτερα να έχουμε μια δυνατή σύμβαση σαν αυτή που έχουμε τώρα πάρα ένα κωλόχαρτο που θα έχουμε μετά. Ας έρθουν να μας εκβιάσουν και θα πάρουν τα @@ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ .....ΚΙ ΑΠΟ ΕΔΩ....ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ...ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ..ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑΡΑΚΙΑ.....ΓΙΑ ΚΟΠΙΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΓΚΕΣ. ΜΗ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΖΩΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγω εχω παρκο 100κw με τιμη 0.22 και πληρωνω χαρατσι 35%
    και ο θειος μου εχει αγροτικο με τιμη 0.44 και εχει χαρατσι 30% ....
    μιλαμε για οτι να ναι.... εχει διπλη τιμη απο μενα και πληρωνει λιγοτερο χαρατσι...
    αυτο δειχνει ποσο προχειρες ειναι οι αποφασεις του κρατους....και σιγα μην υπογραψω εγω νεα συμβαση με πιο μικρη τιμη...και αν μετα απο 2-3 χρονια δε βγαινει ο λαγηε και βαλει παλι χαρατσι στην ηδη μειωμενη τιμη που θα εχω εγω που το ξερω???
    αν το κανει πολυ απλα θα ερθω στην κατασταση που ειμαι σημερα...δλδ να πληρωνω χαρατσι..και δευτερον θα εχω και μικροτερη τιμη....δλδ αποσβεση δε θα γινει ποτε....ασε να πουμε..ασε...
    καλυτερα στο δικαστηριο με την συμβαση που εχω τωρα...ΤΕΛΟΣ!!!!!
    ποσο θα κανει..5 χρονια..10 χρονια...θα δικαιωθω στο τελος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν υπογραφουμε μικρότερη τιμή. Όλοι μαζί ενωμένοι οικιακά αγροτικά. Το σχέδιο τους είναι να μας διασπάσουν. Διαίρει και βασίλευε. Με την σύμβασή μας προσφυγή στα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποια δικαστηρια ;;; Αν φτασουμε σε δικαστηρια χαιρετα μου τον πλατανο !!!

    Ειμαστε 7000 να βαλουμε 1000 ευρω ο καθενας να παμε να τα δωσουμε χορηγια στο ταμειο των κομματων και να δειτε τοτε ... μεχρι αυξηση θα μας κανουν !!!!


    01.papadopoulos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ..............ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ.....ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΕΓΕΣ ΜΕΣΑ........ΜΗΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.........ΠΟΥ ΕΙΝΕ ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ...ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΑ, ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ..ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ..ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!ΠΟΥ ΕΙΝΕ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ.....ΔΕΝΠΟΥΛΑΜΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ......ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλα αστους να κουρευονται.....εχω ενα παρκο και 3 στεγες...και δε θα αλλαξω καμμια συμβαση μου...οτι υπογραφτηκε υπογραφτηκε!!!! αν δε βγαινουν αυτοι η δεν εχουν λεφτα ουτε που με νοιαζει...δεν ειναι δικο μου το προβλημα....δικο τους ειναι....και δε περιμενω καμμια οργανωση παο κανεναν...παω τις συμβασεις στο δικηγορο μου και κανονιζω τα βηματα μου σε οποιαδηποτε περιπτωση αθετησης της συμφωνιας που γραφουν οι συμβασεις μου....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014 ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ , ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2014 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παπακυριακού Γιάννης5 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:34 π.μ.

    Έλα πες μου κι εμένα!Ακριβώς την ίδια απορία έχω τόσο καιρό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. άστο καμιά ωρίτσα που θα μπούνε αυτοί του υπουργείου να το δούνε γουστάρω να μάθουνε τι τους περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποιος θα μας ρωτήσει? Αν ξαφνικά μας πει δεν σας ξαναπληρώνω τι θα κάνουμε? Θα επαναστατήσουμε? Πώς και πού? Με τον Κολοκτρώνη στα Δερβενάκια? Τι ακριβώς πέτυχαν οι χιλιάδες ομολογιούχοι που έχασαν λεφτά? Τιποτα!!! Τι πέτυχαν όσοι έχασαν περιουσίες στο χρηματιστήριο? Τίποτα!! Τι θα καταφέρουμε κι εμείς? Τίποτα!!! Το πράγμα αποδείχτηκε φούσκα, την ψιλιάστηκαν κάποιοι και την έκαναν!Εμείς οι υπόλοιποι απλά καλά κόλυβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τι λες ?αν κατεβασω τον διακοπτη η τραπεζα δεν θα παρει μια. τα σπαω κιολας κ εχε γεια.ουτε φπα ουτε φορο ουτε ασφαλειες .ποιος θα χασει?
    το κρατος κ οιτραπεζες.υποθηκη δεν εχω εγγυητη δεν εχω. το χωραφι ανευ υποθηκης. αυτη ειναι η διαφορα μας με το χρηματηστηριο κ τους ομολογουχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον απατημένο σύζυγο ...

      Διαγραφή
    2. Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον απατημένο σύζυγο ...

      Διαγραφή
    3. Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον απατημένο σύζυγο ...

      Διαγραφή
  24. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟ !!!! ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΟΝ ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΥΜΑΚΗ ΤΟΥ ΣΠΕΦ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΙΧΑΛΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ http://www.sunblog.org/eidiseis/2013/09/%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BA%CE%B1-18718.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ