Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΘΕΣΙΦ: Ανακεφαλαιοποίηση Ελλείμματος ΛΑΓΗΕ, Χαραταστια για ολους, net metering, και.....ευνοικές ρυθμίσεις!!

ισονομια και ισοπολιτεία ..κατα τα αλλα!
Και αλλες προτάσεις με  μειώσεις παντου απο ΘΕΣΙΦ! Συνεννοημένοι ειναι αραγε; (Ρητορικο το ερώτημα) Και ...θα πρέπει η συμφωνία να περιλαμβάνει και ευνοικές ρυθμίσεις βλέπω... Που ειναι οι προτασεις σας για ευνοϊκές ρυθμίσεις; Γιατι αν δεν με γελουν τα ματια μου μονο χαρατσια βλεπω στην ανακοινωση σας  Ηλιος
Τις προτάσεις του αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μηδενιστεί το έλλειμμα που παρουσιάζει ο Ειδικός λογαριασμός ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ δημοσιοποίησε ο Θεσσαλικός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών
Πάρκων.
Ακολουθούν αναλυτικά οι προτάσεις του Συνδέσμου:
Ο ΘΕΣΙΦ υποβάλλει παρακάτω τις προτάσεις του προς το ΥΠΕΚΑ σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μηδενιστεί το έλλειμμα που παρουσιάζει ο Ειδικός λογαριασμός ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ.
1. Το σημερινό έλλειμμα του Λειτουργού οφείλεται σε στρεβλώσεις του υπάρχοντος συστήματος αποπληρωμής των παραγωγών με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του πρώην τέλους ΑΠΕ και νυν ΕΤΜΕΑΡ να κατευθύνεται εκτός ΑΠΕ. Η πρόταση μας είναι να ανακεφαλαιοποιηθεί  από κονδύλια του Δημοσίου , όπως έχει προταθεί ήδη και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΛΑΓΗΕ.

2. Το μελλοντικό έλλειμμα που θα δημιουργείται , προτείνουμε να καλυφθεί από μία δίκαιη και αναλογική επιβάρυνση όλων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση ΑΠΕ  Οι αποφάσεις που θα ληφθούν πρέπει να έχουν ως γνώμονα την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιμεριστεί  επακριβώς στις διάφορες τεχνολογίες ΑΠΕ. Συγκεκριμένα η πρόταση του ΘΕΣΙΦ είναι να εφαρμοστεί μείωση της τιμής αγοράς της kwh σε όλες τις αιολικές και υδροηλεκτρικές μονάδες οι οποίες έχουν συμπληρώσει δεκαετή χρόνο λειτουργίας και έτσι έχουν πραγματοποιήσει την απόσβεση της σχετικής επένδυσης.

3. Ο ΘΕΣΙΦ αποδέχεται την παραμετροποίηση των εγγυημένων τιμών της kwh στους Φ/Β παραγωγούς με κυρίως κριτήριο το ημερολογιακό τρίμηνο κατά το οποίο συνδέθηκε η κάθε εγκατάσταση στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Με τον τρόπο αυτό θα αποτιμάται ακριβέστερα και η μείωση του κόστους κατασκευής κάθε επένδυσης, η οποία παρατηρήθηκε την τελευταία τριετία. Άλλωστε η πρακτική του τριμήνου αναθεώρησης των τιμών ακολουθείται παγίως από το ΥΠΕΚΑ. Επιπροσθέτως θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και ρεαλιστικό να γίνει διαφοροποίηση των φωτοβολταικών πάρκων αναλόγως της. (Έως 150 kw, από 150 kw έως 1 mw και μεγαλύτερες από 1mw) λόγω της οικονομίας κλίμακας τόσο στη κατασκευή όσο και την λειτουργία που απολαμβάνουν οι μεγάλες επενδύσεις έναντι των μικρότερων.

4. Ο Σύνδεσμος μας προτείνει να σταματήσουν οι χαριστικές τροπολογίες που για πολιτικούς λόγους εφαρμόζονται και να υπάρχει για όλους τους παραγωγούς ισονομία και ενιαίοι οικονομικοί όροι για τις επενδύσεις τους.

5. Για το επόμενο χρονικό διάστημα να σταματήσουν οι νέες συνδέσεις Φ/Β συστημάτων στο δίκτυο δεδομένου ότι έχουν επιτευχτεί οι στόχοι για τη διείσδυση της Φ/Β τεχνολογίας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας έως το 2020.

6. Οι οικιακοί παραγωγοί πρέπει και αυτοί να απομειώσουν τις τιμές που απολαμβάνουν και προτείνουμε αυτό να γίνει με τον εξής τρόπο: α) Συμψηφισμό της παραγόμενης με την καταναλισκόμενη ενέργεια (net metering) και β) Μείωση αναλογικά με τους υπόλοιπους Φ/Β παραγωγούς της τιμής της kwh.

7. Σε κάθε περίπτωση μια εθελοντική νέα συμφωνία μεταξύ του Δημοσίου και των παραγωγών δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα κλίμα κινδυνολογίας και απειλών, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει και αρκετούς ευνοϊκούς όρους για τους επενδυτές. Η πρόταση μας είναι η οποιαδήποτε συμφωνία να εμπεριέχει την πλήρη εξόφληση του παραγωγού για την παραχθείσα ενέργεια.

39 σχόλια:

  1. Πολυ εξυπνοι να χωριστουμε σε τριμηνα για να διαιρεθουν σε μικροτερες ομαδες και να σκοτωνομαστε μεταξυ μας.
    Εγω που συνδεθηκα. τον αυγουστο του 2012 αλλα το παρκο το ειχα ετοιμο απο αρχες ιουνιου (δεν ειχε δυο μηνες μετασχηματιστη η δεη) σε πιο τριμηνο θα ειμαι???
    Γελοιοτητες!!!!''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καραγκιοζιλικια. Το προεδρειο του θεσιφ ειναι παλαιοι παραγωγοι και κοιτουν τον κωλο τους. Το κουρεμα να γινει αναλογα με το μεγεθος του παρκου και με το κοστος παραγωγης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμεις το ειχαμε ετοιμο Μαρτιο του 12 αλλα το συνδεσαν τελη Αυγουστου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα βλεπουν στο υπεκα και κανουν παρτι. Ολοι να πουν απο μια παπαρια για να φαινεται οτι αντιδρουν και εχουν και προτασεις. Ελεος πλεον με τους ασχετους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΟΙ ΤΥΠΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Thomas76gr. Εχω γραψει προς ολους τους φορείς. Γιατί δεν γίνεται πρωτα καταγραφή αν υπάρχει έλλειμα και από ποιους. Και εισαγγελείς υπάρχουν και ορκωτοί λογιστές. Γιατί αποδεχόμαστε χωρίς απιδείξεις το τι λέει το υπουργείο δεν καταλαβαίνω. Μήπως τελικά υπάρχει και πλεόνασμα από τα συνολικά οφέλη των απέ; έλεγχο κύριοι. Ποιος φοβάται να γίνει; και αν δεν μπορεί κανένας να πείσει την κυβέρνηση ας πείσει την τρόικα. Με ενα αγγλικό κείμενο. Η τρόικα πιστεψε αυτά που είπε η κυβέρνηση ότι φταίνε οι απέ. Άρα κόψτε απέ τους απάντησαν. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος εφτιαξε το έλλειμα. Το κόστος είναι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης. Οι παραγωγοί βάσει νόμων πλήρωσαν το υψηλό κόστος κατασκευής. Και τώρα τι. Επειδή επεσαν οι τιμές πανέλων να μεταβιβάσουμε το ρίσκο στον παραγωγό; λυπάμαι που κανένας φορέας δεν προχωρά να μάθει την αλήθεια. Λυπάμαι. Πρέπει να ενεργήσω μόνος μου για να τεκμηριώσω μια λογική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λες. Αλλά από ότι βλέπω το μόνο που λεν οι σύλλογοι είναι κούρεμα άλλα ο καθένας με τον δικό του τρόπο και χωρίς να μας ρωτήσουν απαντούν για εμάς. Τώρα για το έλλειμμα λένε ότι έπεσε 52 εκατομμύρια μέσα σε ένα μηνά. Γιατί δεν αφήνουν λίγο να δούμε που θα πάει και μετά να μιλήσουμε για κούρεμα. Κανένας σύλλογος δεν έχει αναφέρει αν βγει πλεόνασμα ποιος θα το επωφεληθεί; Εμείς έχουμε βάλει το χέρι στην τσέπη δεν πρέπει να κερδίσουμε σε περίπτωση πλεονάσματος αν υπάρξει και δεν το μαγειρέψουν και αυτό.

      Διαγραφή
    2. Θωμάς. Θα δοκιμάσω μόνος μου να στείλω στο εξωτερικό ενημέρωση με τα δεδομένα που μπιρώ να τεκμηριώσ . Και θα ζητήσω αποδείξεις για τα λεγόμενα του υπουργείου. Γιατί πουθενά δεν βλέπω τεκμηρίωση. Ένας πίνακας του λαγηέ δεν μας δείχνει υπολογισμούς και παραδοχές που έγιναν και αν αυτές είναι αποδεκτές. Οπότε θα ζητήσω να δοθεί από την κυβέρνηση στην τρόικα προς έλεγχο κάθε πηγή εσόδων εξόδων που προκάλεσε το έλλειμα και αν το προκάλεσε. Και βάσει νόμων ο καθένας να πληρώσει τα ρίσκα του. Υπάρχει κανένας φορέας να με βοηθήσει σε αυτό ή να προχβρήσω μόνος μου με κάθε νομιμο μέσο που υπάρχει;

      Διαγραφή
  7. Νομιζω πως η συνδεσμος της θεσσαλονικης ζητησε εισαγγελικη παρεμβαση σε δελτιο του. Το θεμα για τους τροικανους ειναι οτι αν σταματησουν οι αδειες καινουργιων παρκων που θα πουλησουν οι Γερμανοι των εξοπλισμο πως θα εξαγουν το στοκ που εχουν. Ειδικα τωρα με την συμφωνια ε.ε και κινας!!!'
    Παντως οπως εχω αναφερει και παλιοτερα θα πρεπει να ληφθουν υποψη στους υπολογισμους του υπεκα τα πραγματικα νουμερα απο τις τραπεζες για τις αποδοσεις των φωτοβολταικων (ποσα πληρωθηκαμε, ποσα πηραν οι τραπεζες και ποσο εκτιμηθηκαν τα παρκα μας απο την τραπεζα).
    Προς αυτη την κατευθυνση αν μπορουμε να ενημερωσουμε με μια επιστολη τους τροικανους.
    Αλλα να ξερετε οτι ζηταμε βοηθεια απο τον διαλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α4
      Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά , υποτίθεται ότι αυτό έγινε πριν έναν χρόνο , γιατί τότε στις ημερομηνίες αποστολής και παραλαβής είναι για το έτος 2013 ;;;;;;;;; έχει γίνει επεξεργασία νομίζω ;;;;;; άρα η μορφή του που θέλει να δείχνει για αντιγραφή επικόλληση δεν είναι , δεν νομίζω να το βλέπω μόνο εγώ ;;;;

      Διαγραφή
  15. Αναφερεται συγκεκριμενα ομως στη νομοθεσια του νοεμβριου του 2012!!!! Αναφερει και το 30% αν δεν κανω λαθος.
    Παντως σε συνεντευξη τυπου της ευρωπαικης επιτροπης νομιζω τον φλεβαρη οταν ρωτηθηκε υπευθυνος τυπου για την εκτακτη εισφορα απαντησε οτι αυτο αφορα το εσωτερικο της Ελλαδας και σε καθε περιπτωση η επιτροπη παρακολουθει τις κινησεις της ελληνικης κυβερνησης προς τον εξορθολογισμο του τομεα τις ενεργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσύ το πιστεύεις 100% ; καλό θα ήταν να αφήσεις να το δικαιολογήσει αυτός που το έγραψε και όχι εσύ ; εσύ αν θες αξιολόγησε το . τώρα το εσύ που το ξέρεις ότι < η συνεντευξη τυπου της ευρωπαικης επιτροπης νομιζω τον φλεβαρη οταν ρωτηθηκε υπευθυνος τυπου για την εκτακτη εισφορα απαντησε οτι αυτο αφορα το εσωτερικο της Ελλαδας και σε καθε περιπτωση η επιτροπη παρακολουθει τις κινησεις της ελληνικης κυβερνησης προς τον εξορθολογισμο του τομεα τις ενεργειας > ;;;;;;;;; εκεί που το έμαθες εσύ εκεί το έμαθε και αυτός , δεν είναι επιχείρημα δικαιολογίας αυτό . εγώ σύμφωνο με τον Α4 , αυτό είναι φτιαχτό , κάποιοι μας θολώνουν τα νερά .

      Διαγραφή
  16. Οι προτάσεις της ΠΟΣΠΗΕΦ για ταρίφες και ΛΑΓΗΕ.ΣΤΟ ENERGYPRESS.GR .ΔΙΑΒΑΣΤΕ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητε 9:38 πρωτα απο ολα μπορω να λεω την αποψη μου και εσυ μπορεις να μην συμφωνεις. Δευτερον ο Α4 ρωτησε "αν το βλεπει μονο αυτος" και για να φτασουμε σε ενα σωστο συμπερασμα πρεπει ο καθενας να λεει αυτο που παρατηρησε για να μπορουμε να εχουμε περισσοτερες αποψεις.
    Τριτον παρατηρω οτι ουτε εσυ αξιολογεις αλλα εκφραζεις αποψη οποτε καλο θα ειναι να μην επικρινεις τους αλλους για κατι που κανεις και εσυ!!!
    Τεταρτον την υποστηριξη της ε.ε θα την δουμε οταν η γινει η ακροαση της υποθεσης της Voltalia στο ευρωπσικο δικαστηριο για την εκτακτη εισφορα!!!
    Οσο για την συνεντευξη υπαρχει στο διαδικτυο μπορεις να την δεις(την εχει δειξει και ο alpha)..
    Δεν εχω λογο να δικαιολογησω κανεναν γιατι αυτα που αναφερονται στα mail και ειδα στην συνεντευξη δεν με συμφερουν καθολου αλλα διαβαζοντας και το μνημονιο 4 θα καταλαβεις και εσυ που την πανε την δουλεια!!
    Βεβαια, εσυ που ειδες οτι εχει πλαστογραφησει το mail δικαιολογησε την αποψη σου!!
    Πες μας γιατι πρεπει να πιστεψουμε εσενα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε Ανώνυμος7 Αυγούστου 2013 - 12:20 π.μ. τι δεν καταλαβαίνεις , τι δεν καταλαβαίνεις , ο Aris Danikas6 Αυγούστου 2013 - 5:38 μ.μ. έγραψε στην αρχή ότι είχε μια επικοινωνία ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ και από κάτω με τον τρόπο που τα έχει βάλει είναι ένα copy – paste ( δηλαδή αντιγραφή – επικόλληση ) η επικοινωνία του , στο σημείο που είναι το sent ( δηλαδή η ημερομηνία αποστολής των e-mail ) δεν είναι από περσινή ( δηλαδή το 2012) αλλά φετινή ( δηλαδή 2013 ) , και αν θες και την δική μου αξιολόγηση , είναι ένα κείμενο πλήρως αποθαρρυντικό και αποτρεπτικό για κάποιους συναδέλφους όπως ο Ανώνυμος6 Αυγούστου 2013 - 3:46 μ.μ. κ. Θωμάς που αναφέρονται ότι θα επιδιώξει στείλει στο εξωτερικό ενημέρωση , νομίζω πώς αυτόν των στόχο έχει και αυτό εννοούν και οι παραπάνω συνάδελφοι , ελπίζω αυτήν την φορά να κατάλαβες .

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συναδελφε οποιος θελει να στειλει προτασεις στην τροικα δεν αποθαρρυνεται ετσι απλα. Για να φτασεις τοσο ψηλα σημαινει οτι το εχεις ψαξει και πιστευεις οτι θα βγαλεις ακρη'!!
    Και εγω που εχω κανει αγωγη στο ΣτΕ για την εκτακτη εισφορα δεν αποθαρρυνθηκα απο ολους οσους λενε οτι "δεν κερδιζεις το κρατος" εκανα την κινηση μου και περιμενω να δω τι θα γινει.
    Απο 'κει και περα για να μπεις σε τετοιες διαδικασιες ειναι για το δικο σου συμφερον και δεν επηρρεαζεσαι απο αλλους που μπορει να εχουν διαφορετικα συμφεροντα!!!
    Ασχετα με ολα αυτα εδω ειμαστε ο καθενας κανει οτι μπορει καλυτερο για την επενδυση του.
    Ας σχολιασουμε το αρθρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δηλαδή θα πάει η τιμή για τις στέγες 0.25 για όλους?
    Και συμψηφισμός θα γίνει με κιλοβατώρα και όχι με ευρώ.
    Κατάλαβα καλά?
    Πότε θα γίνει απόσβεση? Θα έχει λήξει το συμβόλαιο και απόσβεση δεν θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Aris Danikaw: Ελληνικά δεν Ξέρεις... Μας βγήκαν τα μάτια για να διαβάσουμε!!

      Διαγραφή
  23. ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 2000ΜW ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν έχει σημασία τρόικα, κράτος ή οποιαδήποτε. εφόσον δεν τηρείται το συμβόλαιο είναι υποχρεωμένοι να αποζημιώθει η επένδυση ώστε να λυθεί το συμβόλαιο.
    Αν πεις δηλαδή το κράτος ότι έτσι μας είπε η τρόικα?
    Ε αφού έτσι σας είπε η τρόικα τότε αποζημιώστε να φύγουμε ή με νέα συμβόλαια ή όπως αλλιώς γίνει νέα συμφωνία από το μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΘΕΣΙΦ, ΣΠΕΦ και λοιποί απατεώνες...σας βλέπω στις ίδιες κρεμάλες με τα κομματόσκυλα! Να βαρέσει κανόνι τώρα ο ΛΑΓΗΕ να δω ποιός θα κλάψει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πότε θα πληρωθουμε τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ?
    Ξέρει κανείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλε εισαι πολυ μπροστα φουλ παραγωγη το καλοκαιρι και κοντρα παξιμαδι στα ξεκολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μέσα στο σβησιμο των υβρισττικών σχολιων , κατα λαθος σβήστηκε και σχολιο αναγνωστριας που δεν υπηρχε τετοια πρόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πότε θα πληρωθούμε την παράγωγη του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ?
    Ξέρει κανείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ