Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η First Solar και η Sharp απεναντι στην παγκόσμια κυριαρχία των Κινέζων προμηθευτών φωτοβολταικών πανελ


Ενώ η First Solar παραμένει ο μεγαλύτερος προμηθευτής φωτοβολταϊκών μονάδων στις ΗΠΑ και στην Ινδία και η Sharp στην Ιαπωνία, οι κινεζικές εταιρίες αντιπάλους, που επωφελούνται από το κύμα των πτωχεύσεων στη Δύση, το περασμένο
ετος κυριάρχησαν στο υπόλοιπο του πλανήτη. 



Οι Κινέζοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι προμηθευτές πανελ για επτά από τις δέκα γεωγραφικές περιοχές, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς NPD Solarbuzz (6-201 εως 6-2013).

Μόνο η  First Solar και η Sharp, "εμποδίζουν τους κινέζους προμηθευτές από το να κυριαρχούν σε όλες τις περιοχές του πλανήτη," αναφέρει η έκθεση.Επιπλέον, οι κινεζικές tier 1 προμηθευτές Yingli, Suntech, Trina Solar και Canadian solar κατέχουν τις κορυφαίες θέσεις σε επτά από τις δέκα βασικές περιοχές, οι οποίες περιλαμβάνουν τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την Ινδία, Ιαπωνία, η Κίνα, η υπόλοιπη Ασία και την Αυστραλία."Εντός της Κίνας, η μεγαλύτερη αγορά για το 2013, οι κινέζοι προμηθευτές  εχουν σχεδόν 100% μερίδιο αγοράς," λεει το NPD Solarbuzzε. 

Μόνο τρεις εταιρείες, Yingli, Jinko Solar και Hareon Solar, έχουν προμηθεύσει το 40% της κινεζικής αγοράς κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών.Στις αναδυόμενες περιοχές της Λατινικής Αμερικής, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τις αναδυόμενες χώρες της Ασίας, η έκθεση διαπίστωσε ισχυρό ανταγωνισμό από τη Δυση και Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένης της Conergy, Sharp, REC Solar, SolarWorld και η Kyocera. Οι κατασκευαστες φωτοβολταικών πανελ στη Δύση και την Ιαπωνία κυριάρχουσαν μέχρι το 2005.

Άλλες κορυφαίους κινέζους προμηθευτές, όπως η Jinko Solar, Renesola, JA Solar και η Hanwha SolarOne, έχουν αυξήσει τα μερίδια αγοράς τους σε όλες σχεδόν τις γεωγραφικές περιοχές κατά το τρέχον έτος."Πολλοι δυτικολι προμηθευτές φωτοβολταϊκών εξέρχονται από τον κλάδο ή κήρυτουν πτώχευση", δήλωσε  ο NPD Solarbuzz Αντιπρόεδρος Finlay Colville. "Ως εκ τούτου, η ηλιακή βιομηχανία  εξαρτάται από τον όγκο της προσφοράς από την Κίνα,  που θα κινηθεί από μια βιομηχανία 30 GW σε πάνω από 50 GW για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό εγείρει περαιτέρω ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των εγχώριων μέτρων προστατευτισμου που εξετάζονται στις περισσότερες χώρες σήμερα. "

πηγη http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/first-solar--sharp-defend-turf-against-chinas-global-pv-domination_100012475/#axzz2cm1ota7N

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ