Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΑΠΕ , προωθεί ενεργειακό πλαισιο εστιασμένο στις απε

Η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Eurosolar) καλεί  για ένα νέο κοινό πλαίσιο για την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας που λαμβάνει υπόψη την πρόσφατη έντονη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στη γενική ετήσια συνεδρίασή της στη Βόννη, Eurosolar ενέκρινε ψήφισμα ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις
κυβερνήσεις όλων των κρατών μελών της ΕΕ τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλαισίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επικεντρώμένο στην προώθηση της αποκεντρωμένης ενέργειας.

Το ισχύον πλαίσιο, αναπτύχθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '90, και εστιάζεται σε συμβατικές πηγές ενέργειας και δεν λαμβάνει υπόψη την ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Eurosolar προτρέπει τις κυβερνήσεις της ΕΕ να επανεξετάσουν συστηματικά την ενεργειακή πολιτική και να επικεντρωθούν σε ένα ενεργειακό μέλλον που θα στηρίζεται σε αποκεντρωμένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η χρηματοδότηση και υποστήριξη γενικότερα για την πυρηνική ενέργεια και τις  μονάδες ηλεκτροπαραγωγής απο ορυκτά καύσιμα  θα πρέπει να σταματήσει, λεει η  Eurosolar , και θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την ενίσχυση των ανανεώσιμων ενεργειακής έρευνας και ανάπτυξης.

Επιπλέον, αντί να επικεντρώνονται σε μεγαλους λεωφόρους ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ΕΕ θα πρέπει να επικεντρωθεί σε έργα που διευκολύνουν και προωθούν την αποκεντρωμένη ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και τελος, η ένωση συνιστά τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ο προτεινόμενος φορέας θα συνεργάζεται με τις εθνικές και περιφερειακές υπηρεσίες για την ανάπτυξη των δικτύων, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τον συντονισμό για σενάρια ανάπτυξης για όλες τις ευρωπαϊκές περιφέρειες με βάση το δυναμικό κάθε περιοχής.

πηγη 
http://www.photon.info/photon_news_detail_en.photon?id=80004
http://www.eurosolar.de/en/index.php?option=com_content&task=view&id=594&Itemid=166

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ