Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η Κίνα θα παραμείνει παγκόσμιος ηγέτης στα φωτοβολταικά, παρα το χαος

Το Lux Research λέει οτι παρόλο που στις φωτοβολταικές εταιρίες εχει υπάρξει τον τελευταίο χρόνο μια χαοτική ενοποίηση, γεμάτη  με αβεβαιότητες , θα εξακολουθούν να υπάρχουν νέες ευκαιρίες στην κινεζική αγορά για τους νέους επενδυτές και τις διεθνείς εταιρείες.Μετά από χρόνια εντυπωσιακής ανάπτυξης, η φωτοβολταική βιομηχανία της Κίνας είναι έτοιμη για μια μεγάλη εξυγίανση της αγοράς , με ενοποίησεις και
πτωχεύσεις. Ωστόσο , οι αλλαγές αυτές δεν θα αλλάξουν την παγκόσμια κυριαρχία της χώρας τουλαχιστον στο εγγύς μέλλον , σύμφωνα με μια νέα έκθεση από Lux Research .Η ηλιακή βιομηχανία της Κίνας από το 2005 "πεταει ψηλά" , όταν Suntech έγινε η πρώτη κινεζική εταιρεία που μπήκε στο χρηματιστήριο της Νεας Υόρκης (New York Stock Exchange). Αντιπροσωπεύει πλέον σχεδόν το 60 % της παγκόσμιας παραγωγής , συμπεριλαμβανομένων εννέα από τις δέκα κορυφαίες παγκόσμιες κατασκευαστές φωτοβολταικών πανελ .Τα φωτοβολταικά πανελ χαμηλού κόστους απο τις κινεζικες επιχειρήσεις αναμορφωσαν τον κλάδο , ​​βοηθησαν οι τιμές να πέσουν και κάτω από το 75 % από το 2007 και η ενίσχυσαν την ανάπτυξη της ζήτησης,  ενώ ταυτόχρονα μειωσαν τα περιθώρια κέρδους των φωτοβολταικών εταιριών και οδηγησαν σε τεράστιες απώλειες τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό , σύμφωνα με την έκθεση .
« Ο δρόμος μπροστά μας θα είναι σπαρμένος με το χάος και την αβεβαιότητα , αλλά η εξυγίανση θα συντάξει ένα νέο ηλιακό τοπίο στην Κίνα, που εξακολουθεί να κυριαρχεί στην παγκόσμια βιομηχανία ηλιακής ενέργειας. " λειει το ερευνητικό κεντρο.Σύμφωνα με τα ευρήματα Lux Research , οι επιχειρήσεις που μπορούν να επιβιώσουν τη συνεχιζόμενη εξυγίανση της αγοράς περιλαμβάνουν εταιρία βαθμίδας 1 ( tier one suppliers) όπως η Yingli και Trina , οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα επωφεληθούν από την ενοποίηση ." Με την πιθανή εξαφάνιση πολλών χαμηλής βαθμίδας εταιρείες , οι κινεζικές εταιρίες, όπως οι Yingli , Trina , Hanwha SolarOne και Canadian Solar μπορούν να αρπάξουν μεριδιο της εγχώριας αγοράς , καθώς η Κίνα γίνεται ο μεγαλύτερος καταναλωτής ηλιακής ενέργειας στον κόσμο " λεει το  Lux Research  .Επιπλέον, οι τοπικές εταιρικές σχέσεις είναι κλειδί για παγκόσμιες εταιρείες . Μη Κινέζοι παίκτες μπορούν να στοχεύσουν τη μεγάλη κινεζική αγορά με συνεταιρισμούς με τις τοπικές επιχειρήσεις , όπως η First Solar έχει κάνει με την Zhenfa , ή να αποκτούν μετοχές σε εγχώριες κορυφαίους παίκτες οπως εχει κανει ο SMA .
Το Lux Research διαπίστωσε επίσης ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις προκειται να γίνουν και ηγέτες της τεχνολογίας . " Ενώ η φωτοβολταική επιτυχία της Κίνας θεωρείται οτι οφείλεται στο φθηνό εργατικό δυναμικό , στην πραγματικότητα κορυφαίοι κινέζοι κατασκευαστές φωτοβολταικών διαθέτουν  παγκοσμίου επιπέδου τεχνολογία . Μη κινεζικές παίκτες όπως SunPower και η SolarWorld τώρα πρέπει να καινοτομούν σε τομείς όπως η επιμετάλλωση , αρχιτεκτονική κυψελών , ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν . "

πηγη http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/china-to-remain-on-top-despite-looming-shakeout_100012552/#axzz2dQhDEgvx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ