Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

H Eυρωπαική επιτροπή δεν θα βάλει προσωρινούς δασμους στα κινέζικα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα βάλει προσωρινούς δασμούς κατά των επιδοτήσεων σχετικά με τα κινέζικα wafer, κυψέλες και πανελ που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Η Έρευνας για τους αντισταθμιστικούς δασμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "τρέχει"  παράλληλα με την έρευνα αντιντάμπινγκ της ΕΕ, επιδιώκει να καθορίσει εάν η επιδότηση των κινεζικών
εταιρειών έβλαψε σημαντικά την βιομηχανία φωτοβολταϊκών της  ΕΕ.

 Η Επιτροπή έκρινε ότι οποιαδήποτε ζημία στον κλάδο παραγωγής φωτοβολταϊκών της ΕΕ ηλιακής είχε ήδη παύσει να υφίσταται , κατά το προκαταρκτικό στάδιο, όταν η Επιτροπή επέβαλε προσωρινούς δασμούς αντιντάμπινγκ στις κινεζικές εισαγωγές φωτοβολταϊκών.

  Η Επιτροπή θα συνεχίσει τις έρευνές της, χωρίς προσωρινά μέτρα, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον οι οριστικοί δασμοί κατά των επιδοτήσεων θα πρέπει να εφαρμοστούν στα  κινέζικα φωτοβολταϊκά προϊόντα. Ως προθεσμία για την επιβολή οριστικών δασμών είναι η 5 Δεκ 2013.
Η Επιτροπή ξεκίνησε την έρευνα κατά των επιδοτήσεων το Νοέμβριο του 2012 σε απάντηση σε  καταγγελία της SolarWorld  και της ΕΕ ProSun.  

Οι προκαταρκτικοί δασμοί αντιντάμπινγκ για τις περισσότερες κινεζικές κατασκευαστικές φωτοβολταϊκών έληξε στις 5 Αυγούστου, αφού η Επιτροπή ενέκρινε μια συμφωνία με την Κίνα, η οποία θέτει περιορισμούς στις κινεζικές εισαγωγές φωτοβολταϊκών. Η λύση θέτει μια ελάχιστη τιμή εισαγωγής  και περιορισμό στον όγκο των κοινοτικών εισαγωγών κινεζικών προϊόντων PV μέχρι το 2015. Περίπου το 70% των εξαγωγών κινεζικών ηλιακών πάνελ έχουν συμφωνήσει. Στο υπόλοιπο 30% θα συνεχίσουμε να βλέπουμε προσωρινούς δασμούς αντιντάμπινγκ στα προϊόντα τους.

Πηγη Photon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ