Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ο Οettinger προειδοποιεί για τις αναδρομικές περικοπές στις απε

(Reuters) - Η Γερμανία δεν πρέπει να εισαγάγει περικοπές σε ήδη εξασφαλισμένες επιδοτήσεις των ανανεώσιμων πηγών, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Guenther Oettinger, προσθέτοντας οτι μια τέτοια κίνηση θα βλάψει σοβαρά την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Τα πολιτικά κόμματα και οι ομάδες της ενέργειας είναι όλα υπέρ της μεταρρύθμισης του νόμου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
της Γερμανίας, ένα βήμα που ενδέχεται να γίνει μετά τις γενικές εκλογές του επόμενου μήνα, αν και συγκεκριμένες προτάσεις δεν εχουν γίνει .

Οι επενδυτές έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι οι περικοπές των ήδη συμφωνηθεντων επιδοτήσεων των ανανεώσιμων πηγών, οι οποίες είναι εγγυημένες πάνω από περίπου 20 χρόνια, θα μπορούσε να βλάψουν την προθυμία των επενδυτών να επενδύσουν τα  αναγκαία μετρητά για ενεργειακή μετατόπιση της Γερμανίας προς τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 550 δισ. ευρώ (£ 472 000 000 000 ).

"Εμείς ειμαστε ισχυρά κατα των αναδρομικής ισχύος των μέτρων," δήλωσε ο Oettinger κατά τη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης Handelsblatt Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τη Δευτέρα.

"Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν εγκαταστήσει ηλιακούς συλλέκτες, μονάδες βιοαερίου ή αιολικά πάρκα θα πρέπει να λαμβάνουν το επίπεδο της υποστήριξης που εγγυηθηκαν κατά τη στιγμή της εγκατάστασης."

Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Τσεχία και η Βουλγαρία έχουν θέσει σε εφαρμογή αναδρομικά τους φόρους στις υπάρχουσες επιχειρήσεις των εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οδηγώντας τους επενδυτές να επικρίνουν σκληρά τέτοιες κινήσεις.

Ο Oettinger είπε επίσης ότι αναμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταλήξει σε απόφαση τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο για την πρόταση να αποσυρθεί προσωρινά από τα δικαιώματα στο  Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών του μπλοκ (ETS).  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε το σχέδιο τον Ιούλιο.

Χρειάζεται ακόμη την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κρατών μελών της ΕΕ για να γίνει νόμος.


( από Christoph Steitz, Μοντάζ από τον Jason Neely)

πηγη http://uk.reuters.com/article/2013/08/26/uk-renewables-eu-idUKBRE97P0FS20130826

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ