Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Προτάσεις ΣΠΕΦ: κούρεμα 30% σε πάρκα και σπίτια - κούρεμα επιτοκίων δανεισμού στο 4%

Μπράβο ρε παιδιά, βρήκαμε τις λύσεις  και πρωτότυπες απο οτι βλέπω: κούρεμα, κούρεμα, και ...κούρεμα! Και τις λοιπες απε στο 10% εε; Ολα δικαια..και η δικαιοσύνη θα παει και αναδρομικα ή απο εδώ και περα...
Και πετάμε και κανα ξεροκόμματο για υποχρεώσεις οαεε και τελη επιτηδεύματος...και για να δω.. ααα έχουμε και τα επιτόκια των τραπεζών ..μάλιστα. Εντάξει  θα τα υλοποιήσουμε ολα εκτός απο αυτο με τις τράπεζες. Κλεισαμε το deal? Hλιος

Τις αναλυτικές και ποσοτικοποιημένες θέσεις του κατέθεσε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το «New Deal» που εκκίνησε με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ σε συνέχεια ευρείας σύσκεψης για το θέμα με φορείς των ΑΠΕ στις 23 Ιουλίου.

Η 35 σελίδων τεχνική έκθεση του ΣΠΕΦ περιλαμβάνει πλήρη αναλογιστική μελέτη της εισοδηματικής απόδοσης των φ/β επενδύσεων, αλλά και του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ έως το έτος 2016, από την οποία και προκύπτει πως με:

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΕ
- Μεσοσταθμική περικοπή 10% στις λοιπές ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ.
-Μεσοσταθμική περικοπή 30% στα επαγγελματικά Φ/Β δίκαια και αναλογικά όμως κατανεμημένης, με πλήρη παραμετροποίηση (FIT, τυπικό κόστος κατασκευής, μέγεθος, τυχόν εκταμιευθείσα επιχορήγηση).

ΟΙΚΙΑΚΑ
- Μεσοσταθμική περικοπή και στα οικιακά Φ/Β στο 30%, δίκαια και αναλογικά κατανεμημένης επίσης με βάση FIT και κόστος κατασκευής. Μη οικονομικά τεκμηριωμένες εξαιρέσεις δεν μπορούν πλέον να γίνουν αποδεκτές. Ας σημειωθεί εδώ πως επειδή τα οικιακά συστήματα απαλλάσσονται κάθε φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών (επιπλέον φορολογική επιβάρυνση 30% στα επαγγελματικά Φ/Β συν τις ασφαλιστικές εισφορές), η εισοδηματική τους απόδοση διατηρεί ισχυρό επιπλέον premium συγκριτικά με τα επαγγελματικά και παρά την ισοδύναμη περικοπή.

Η ισότιμη περικοπή αυτή στα οικιακά θα απαλλάξει τα επαγγελματικά Φ/Β από πρόσθετη μεσοσταθμική επιβάρυνση περικοπής 7 ολόκληρων ποσοστιαίων μονάδων.

Επιπλέον απολαμβάνουν καταρχήν 25ετούς σύμβασης έναντι 20ετούς των επαγγελματικών.
- ΕΤΜΕΑΡ στα 15 – 16 ευρώ/MWh όπως έθεσε το ΥΠΕΚΑ.
- Έσοδα από το τέλος ΝΕΡΙΤ που εκτιμώνται στο μισό του πρώην τέλους ΕΡΤ (λόγω της φημολογούμενης μείωσης του όγκου της νέας Ραδιοτηλεόρασης).
- Έσοδα από ρύπους με τιμή στα 4,5 ευρώ/τόνο CO2.
- Αυστηρή συγκράτηση /ανάσχεση στην ένταξη νέας φ/β ισχύος.
- Αυστηρή επιτήρηση της νέας βάσης του ειδικού λογαριασμού που αφορά το Μεσοσταθμικό Συμβατικό Μεταβλητό Κόστος (ΜΣΜΚ) και για την αποφυγή νέων στρεβλώσεων.

Παράγονται ισχυρά ετήσια πλεονάσματα που μηδενίζουν το συσσωρευμένο έλλειμμα μέχρι το 2015 και δίνουν εν συνεχεία την δυνατότητα αναλογικής μείωσης των ποσών που συγκεντρώνονται από την περικοπή κατά 15% ετησίως μεσοσταθμικά, ή μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ κατά 1,5 ευρώ/MWh/έτος ή κατάργησης της συνεισφοράς του τέλους ΝΕΡΙΤ ή μείωσης στο 50% των εσόδων του ειδικού λογαριασμού από τα δικαιώματα ρύπων, που εν γένει αφορούν το πράσινο ταμείο.
Με βάση το σενάριο βιωσιμότητας αυτό, οι υπερημερίες στις πληρωμές ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ ήδη από τα τέλη του 2014, θα έχουν μειωθεί στις 35 ημέρες.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Απαραίτητες προϋποθέσεις επιτυχίας του εγχειρήματος αλλά και της βιωσιμότητας των παραγωγών σύμφωνα με τον ΣΠΕΦ είναι:
- Η συμπερίληψη στο ίδιο σχέδιο νόμου του κουρέματος των επιτοκίων δανεισμού των τραπεζών στο 4%, μέσω ανακεφαλαιοποίησης του δανεισμού των παραγωγών (περίπου 3 δισ.) κατά 50% (δηλαδή 1,5 δισ.) από ευρωπαϊκά κονδύλια μηδενικού ή ΕΚΤ επιτοκίου. Τα κονδύλια αυτά αναμειγνυόμενα με τα υφιστάμενα ελληνικά σε αναλογία 50 – 50, μπορούν να επιτύχουν την σκοπούμενη μείωση του επιτοκίου.
- Παράταση των συμβάσεων πώλησης των παραγωγών με ΛΑΓΗΕ/ΔΕΔΔΗΕ κατά την μεσοσταθμική περικοπή. Αν το ΥΠΕΚΑ επιδιώκει την μόνιμη περικοπή, τότε η αναλογούσα επέκταση φθάνει τα 8,5 χρόνια.
- Διασφάλιση της προτεραιότητας πληρωμών όσων συμμετάσχουν στο «new dea»l, αφού θα έχουν έτσι εισφέρει πόρους στο ταμείο που δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται με τους μη συμμετέχοντες.
- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ανά υποκατάστημα, ειδικά για τα μικρότερα φ/β πάρκα. Το δημοσιονομικό κόστος για πλήρη εφαρμογή στα φ/β φθάνει μόλις τα 8,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο την στιγμή που ζητείται από τους παραγωγούς «εθελοντικά» να συνεισφέρουν 450 εκατ. ετησίως ώστε να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής. Πλήρης φορολογική απαλλαγή για την περικοπή, αφού θα μειώνει τον τζίρο
- Κατάργηση της υποχρέωσης των Φ/Β παραγωγών για διπλοασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

Το ΥΠΕΚΑ οφείλει να οριστικοποιήσει την δημόσια πρόταση του προς τους παραγωγούς, συμπεριλαμβάνοντας νομοθετικά όλες τις ζητούμενες εξασφαλίσεις και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.
Είναι προφανές πως ένα τέτοιο εγχείρημα δεν γίνεται με ευχολόγια, αφού ο κάθε παραγωγός που φέρει την ευθύνη ατομικά και αποκλειστικά της επιχείρησης του και των «επιλογών» του, για να αποφασίσει δεν φθάνουν οι αναλογιστικές μελέτες, αλλά η σοβαρότητα και «δικαιοσύνη» που αποπνέει το πολυσυλλεκτικό αυτό σχέδιο από την πλευρά της Πολιτείας.

Πηγη http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/SPEF:-To-mesostathmiko-30-sta-f-b-arkei-fthanei-na-plhrwsoyn-oloi

29 σχόλια:

  1. Καλά πιστεύουν ότι υπάρχει άνθρωπος που θα δεχτεί να υπογράψει 30% και 50% μείωση οικιοθελώς. Έλεος μόνο με ωμό εκβιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mallon exoyn skopo na bgaloyn th xrysh aygh kybernhsh kai oxi antipoliteysh stis epomenes ekloges.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩΝΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΟΜΑΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΥΣΗΣ ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

      ΑΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΨΗΦΑ ΤΩΝ ΤΙΜΙΟ ΑΡΧΗΓΟ ΜΕ ΤΟ ΡΟΖ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

      Διαγραφή
  3. Οποιος ΤΟΛΜΗΣΗ να αγγιξει τα οικιακα εχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ..... ως Κυβερνηση !
    Ο ΣΠΕΦ δεν εκφραζει τα ΟΙΚΙΑΚΑ Φωτοβολταικα , ουτε χθες , ουτε σημερα , ουτε αυριο !
    Κανενα ΟΙΚΙΑΚΟ δεν ειναι μελος του "συνδεσμου" αυτου !
    Δυναμη μας ειναι η ΨΗΦΟΣ μας , αυτη και μονο αρκει ...........
    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !
    φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΠΕΣΤΑ.
      ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ

      Διαγραφή
    2. O ΣΠΕΦ είναι σίγουρος ότι προασπίζει τα δικαιώματα των παραγωγών;

      Η παρακάτω πρόταση τα λέει όλα...

      "Η ισότιμη περικοπή αυτή στα οικιακά θα απαλλάξει τα επαγγελματικά Φ/Β από πρόσθετη μεσοσταθμική επιβάρυνση περικοπής 7 ολόκληρων ποσοστιαίων μονάδων."

      Για να γλιτώσουν αυτοί 7%, θα επιβαρύνουν τα οικιακά με 30%! Ο καθένας κοιτάει να σώσει τον κώλο του τελικά! Ο ΣΠΕΦ δηλαδή ψάχνει να βρει πιο είναι το κατάλληλο εκείνο λιπαντικό έτσι ώστε να πονέσουμε όλοι το ίδιο!

      Διαγραφή
  4. Ο ΣΠΕΦ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΛΟΥΣ
    ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥΣ.ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Κ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΡΕΣΤΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eπίσης θα πρέπει τα παπαγαλάκια που μιλούν για τα οικιακά να ξέρουν ότι έχουμε πληρώσει φπα 23 %το οποίο δεν πέρνουμε πίσω και ότι δεν δεν κάναμε υπερτιμολόγηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΦΑΠΕΣ

      Διαγραφή
  6. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΥΛΑΚΗ ΑΦΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ. ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΘΝ ΔΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ 45% ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΥΛΑΚΗΗΗΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΝ ΛΟΥΛΑΚΗ (ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ)ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΕΓΕΣ.

      Διαγραφή
  7. Από που κι ως που ρε φίλε τα οικιακά φ/β εχουν κοινωνικό χαρακτήρα? Το δικό μου το εικοσάρι σε τι της μάνας του διαφέρει από το δικό σου το δεκάρι ή του αλλουνού το πενηντάρι? ΄Ολοι μας τά κάναμε για να ενισχύσουμε το εισόδημα το δικό μας ή των άνεργων παιδιων μας. Αφήστε λοιπόν τις συμφεροντολογικές απόψεις και καταλάβετε ότι όλοι μας έχουμε τον ίδιο πόνο και να είστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα, αν δεν συνεννοηθούμε μεταξύ μας και καταλάβουμε το συμφέρον μας που είναι το ίδιο για όλους, θα μας τσουβαλιάσουν όλους μαζί και τρέχα γύρευε μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η κυβέρνηση μαζί με το energypress και τον λουμάκη δινουνν στον κόσμο την εικόνα ότι διαβουλευονται κτλ. αφού τα περνάνε όλα απο λογοκρισία και στο energy press κόβουνε δημοσιεύσεις επώνυμες με στοιχεία ατράνταχτα. ο λουμάκης και ο ΣΠΕΦ αντιπροσωπεύει αυτούς του πρίν του 2010 που ειτε ειναι στον αναπτυξιακό είτε εχουν μεγάλα πάρκα .παράδειγμα ο ευατός του.
    ο δέ υπουργουφηπουργός τον έχουνε για ΠΑΠΑΓΑΛΟ γιαυτό και στις συγκεντρώσεις του δεν πατάει ανθρωπος. κάποιος είπε για χρυσή αυγή παραπάνω ...... ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΟΥΜΑΚΙΔΕΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ γιατί απο λόγια δεν καταλαβαίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΠΟΣ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  9. το θέμα είναι απλό . όσο αυτοί με τον λουμακη μανιάτη παπαγεωργίου κάνουνε τέτοια παιχνίδια τότε και εμεις θα κάνουμε ανάλογα με τον ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΚΕΑΔΑ ΚΤΛ.

    και μετα να δουμε ποσσα απιδια εχει ο σακος κ.υπουργοι και λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΠΟ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ. ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΡΑΒΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  10. ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ.ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑΧΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΚΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ2013.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΦΥΓΑΝΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΒΑΛΑΝ ΑΛΛΑ 600-700 ΜW ΑΝ ΘΥΜΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ NEW DEAL ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΙΜΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΠΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΔΙΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ.ΤΥΧΑΙΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ . ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Η ΜΑΦΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το energypress ειναι το δελτιο τυπου του υπεκα κ του αλιταρα του Λουμακη...μην το διαβαζετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάτω τα χάρια από τα οικιακά.
    Εχουμε σύμβόλαια και δεν θα υποκύψουμε σε κανένα εκβιασμό.
    Όσοι στηρίζουν τις μειώσεις θα δουν μαύρο στις επόμενες εκλογές.
    Φτανει πια με όλους αυτούς τους αλήτες - απατεώνες που άλλα υπόσχονται και άλλα πράτουν.
    Δεν ξέρω κανένα ΣΠΕΦ και δεν με εκπροσωπεί. Κανένας ΣΠΕΦ δεν ήταν εκεί όταν κατέβαλα τα ωραία μου χρήματα για να κάνω αυτή την επένδυση που τόσα πολλα μας υποσχόταν (εγγυημένη τιμή - αφορολόγητα έσοδα...) η όταν υπέγραφα το συμβόλαιό μου με την ΔΕΗ.
    Κανένας μας δεν θα υπογράφει νέο συμβόλαιο με άλλους όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο μεγαλυτερος απατεωνας τελικα ειναι το ελληνικο κρατος. τοσα σκανδαλα και εμεις απλα σχολιαζουμε στα καφενεια!!!!!! οτι και να πω ειναι λιγο τελικα. ολοι γιναμε ειδικοι και ολοι εχουμε αποψη απο τον καναπε οταν πρεπει να εχουμε ξεσηκωθει ηδη και να αντιδρασουμε δυναμικα. εντυπωσικες ανακοινωσεις χωρις νοημα δεν μας πανε πουθενα! καλο κουραγιο σε ολους συναδελφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδια πρεπι να βαλουμε στο χο μέχρι 100KW να μην πειραχτούν, αποτελουν μικρές επιχείρησης οικογενειακού σοδιάσματος , και η διασπορατους εινε τετια που βοιθαι την αποκεντροση της επιχειρηματικότητας και στήριξη της τοπικησς οικονομιας και κοινωνίας..Όσο για τα δακαρακια Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΦΤΑΝΗ 30% απο μόμιτου λoγo δεν εχουν τελια κλήση ,τα πολα εχουν απολιες λογο προσανατοληζμου κλισης εμποδιον που τα επηρεάζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ENERGYPRESS ειναι η προπαγανδα της κυβέρνησης και στα σχόλια πεφτει λογοκρισία τυπου χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό.

      Διαγραφή
    2. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ'''ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ Ο ΛΙΟΥΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ......ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ..ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧ.....ΗΛΙΘΙΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ!!...ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ..[ΛΕΓΕΜΕ ΛΙΟΥΜΑΚΗ]ΚΑΙ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ......ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ..ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ......[ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΟΥ ΛΙΟΥΜΑΚΗ]ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.....ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΣ ΦΥΓΕΙ....ΤΙ ΛΕΩ ..ΤΩΡΑ!!!!!!ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ..ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ..10 ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ...ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΩΓΩΜΑΣΤΕ...

      Διαγραφή
  16. Είμαστε 7 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ .
    ΝΤΡΟΠΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπαρχουν ομως δημοσιοι υπαλληλοι που πληρωνονται πλουσιοπαροχα και μαλιστα παιρνουν και δυο παχοιλους μισθους. Παραδειγμα οι υπαλληλοι της ΕΥΠ που ειναι στο εξωτερικο. Παρνουν γυρω στις 5000 ευρω καθαρα συν ο μισθος που παιρνουν στην ελλαδα. Και αυτο που παραγουν ειναι κοπρια και μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αυτη ειναι η ελλαδα δυστυχως. Εμεις ειμαστε απληρωτοι 7 μηνες και οι δημοσιοι υπαλληλοι στην ΕΥΠ αμοιβονται πλουσιοπαροχα και μαλιστα με μισθο στο εξωτερικο 5000 ευρω καθαρα. Τι εχει να πει ο κυριος Παπαγεωργιου για το οτι λεφτα δεν υπαρχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παπακυριακού Γιάννης16 Αυγούστου 2013 στις 10:59 π.μ.

    Δεν είμαι υπάλληλος της ΕΥΠ αλλά αν θεωρείς οτι έχεις τα προσόντα,πήγαινε και εσύ.Γιατί κάποιοι από αυτούς, ούτε τι δουλειά κάνουν δεν μαθαίνει η ίδια τους η οικογένεια,πόσο μάλλον εσύ.
    Θεωρείς λογικό και σωστό να μαθαίνεις εσύ,εγώ και κάθε άλλος, ποιό έργο παράγει ένας υπάλληλος της ΕΥΠ στο εξωτερικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ