Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Deutche Bank: Τα φωτοβολταικά μπαίνουν στην "τρίτη φάση ανάπτυξης"

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Deutsche Bank, η παγκόσμια βιομηχανία φωτοβολταϊκών είναι έτοιμη να μπεί στην "τρίτη φάση ανάπτυξης" στην οποία  η ηλιακή ενέργεια μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς επιδοτήσεις και μπορεί να επιβιώσει σε σπασμωδική κίνησης από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας,


Η έκθεση αναφέρει ότι η ηλιακή ενέργεια είναι ανταγωνιστική χωρίς επιδοτήσεις σε τουλάχιστον 10 μεγάλες αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει τη δυνατότητα να επιτύχει την ανταγωνιστικότητα σε 10 έως 20 επιπλέον αγορές κατά τα επόμενα 3 χρόνια. Ο φωτοβολταικός δε τομέας θα αντιμετωπίσει πιθανότατα σημαντικές αντιδράσεις από τις μεγάλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που βλέπουν τα  φωτοβολταϊκά ως μια μεγάλη απειλή για το επιχειρηματικό μοντέλο τους.


Οι αναλυτές της Deutsche Bank προβλέπουν ότι οι χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου θα κάνουν τα μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα λιγότερο ελκυστικά στις ΗΠΑ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι για την ταχεία ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών έργων  σε διάφορες άλλες διεθνείς αγορές για τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια, κυρίως την Κίνα. 

Οι αναλυτές βλέπουν επίσης τα μοντέλα leasing στα φωτοβολταϊκά να γίνονται όλο και πιο δυνατά. Όλα αυτά είναι δυνατά λόγω της πτώσης τιμών πανελ που έχουν μειωθεί σε περίπου 65 σεντ ανά W, λένε οι αναλυτές. Η τιμή αυτή επιτρέπει μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά συστήματα να εγκατασταθούν για 1,00 έως $ 1,20 ανά W στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, το οποίο μεταφράζεται σε ηλιακές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από 10 έως 20 σεντς ανά kWh.

πηγη Photon

4 σχόλια:

  1. Ειναι πολυ πισω. Στην Ελλαδα καθε 6 μηνες μειωνουμε τις τιμες στα ηδη υπαρχοντα κατα 15-20% σε κανα δυο χρονια το πολυ που θα πουλησουν και τα δυκτια τα 10 σεντσ δολαρια ανά kWh θα ειναι ονειρο μιας και μετα θα πληρωνουμε και για τη χρηση του δυκτιου !!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΦΑΜΕ

    ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα γίνει με την πληρωμη του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ;
    Πότε θα αρχίσει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΦΠΑ του πάρκου μου ειναι απλήρωτο εδω και 1 μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη σκας!!! Μία από τα ίδια!! Σιγά μην αφήσω τα [αιδιάμου νηστικά για να πληρώσω ΦΠΑ και φόρους!!! Αν θέλουν λεφτά να με πληρώουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ