Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Νew Deal: Δεν κουρεύονται τα σπίτια - λιγότερες μειώσεις τα 100αρια πάρκα

Δωρακια;
Σαν να γλύκαναν λίγο στην επικοινωνία τους οι του ΥΠΕΚΑ.  Παρολαυτα έχω  ισχυρές αμφιβολίες οτι είναι απλώς θέμα χρόνου και να κουρευτουν τα οικιακά και για τις προθέσεις τους όσον αφορά τα 100αρια. Προπετάσματα καπνου παλι, κατευνασμός της οργής των πολλών στα λογια,  διαίρει και βασίλευε. Το πως κλείνει το άρθρο νομίζω οτι τα λέγει όλα "εθελοντική λύση μονόδρομος".   Ήλιος

Θέλουμε και εργαζόμαστε ώστε τα χρήματα να φτάσουν και να μη χρειαστεί να προχωρήσουμε το κούρεμα και στα οικιακά φωτοβολταϊκά, τονίζει στο energypress αρμόδια πηγή του ΥΠΕΚΑ, σχετικά με το ποιούς αφορά η πρόταση που έχει κάνει για μείωση στις ταρίφες των εν λειτουργία φωτοβολταϊκών.

Η ίδια πηγή ξεκαθαρίζει ότι με βάση την προεργασία που έχει γίνει δε θα χρειαστεί τελικά να υπάρξει
μείωση των ταριφών στα 10άρια φωτοβολταϊκά σε στέγες.Έτσι με αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων με συνολική ισχύ περίπου 352MW (μέση τιμή κοντά στα 540 ευρώ η μεγαβατώρα) θα διατηρήσουν στο ακέραιο τις ταρίφες τους.

Εκτός όμως από τις μικρές εγκαταστάσεις του οικιακού προγράμματος, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχει κάνει το ΥΠΕΚΑ, φαίνεται ότι οι λιγότερο θιγόμενοι από το new deal θα είναι οι ιδιοκτήτες μικρών πάρκων. "Ανακοινώσαμε και στους φορείς ότι η μείωση θα είναι κλιμακωτή και ότι θα υπάρχει διαβάθμιση ανάλογα με το χρόνο, την ταρίφα, την τεχνολογία και ότι δεν θα υπάρχει οριζόντια αντιμετώπιση", τονίζει η ίδια πηγή. Για να προσθέσει ότι στην κλιμάκωση αυτή θα παίξει ρόλο και το μέγεθος, με τα λεγόμενα 100άρια πάρκα να υφίστανται τις μικρότερες μειώσεις. Μάλιστα για αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, που πιθανόν να μην είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο και βρέθηκαν σήμερα σε μια κατάσταση την οποία δυσκολεύονται να διαχειριστούν είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και άλλα επιπλέον κίνητρα σε σχέση με την αντιμετώπιση που θα έχει κάποιος με μεγάλο αριθμό πάρκων και εγκαταστάσεων ή μια μεγάλη ενεργειακή εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες πηγές του ΥΠΕΚΑ τονίζουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια βιώσιμη λύση που θα δίνει μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα στο σύστημα. Ταυτόχρονα με τις ρυθμίσεις που εισάγονται στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ (net metering / αυτοπαραγωγή) εκτιμούν ότι η αγορά δε θα κλείσει και θα συνεχίσει να έχει μια δραστηριότητα, που θα είναι βιώσιμη και χωρίς υπέρογκες επιδοτήσεις που δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να δίνονται.

Θυμίζουμε ότι στο τελευταίο μνημόνιο που ανακοινώθηκε προ ημερών υπάρχει ρητή αναφορά στο θέμα στην οποία τονίζεται ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τη βιομηχανία για την εισαγωγή μόνιμων προσαρμογών στις συμβάσεις αγοραπωλησίας ηλεκτρισμού, ιδιαίτερα στα φωτοβολταϊκά, ούτως ώστε να ευθυγραμμιστούν οι αποδώσεις στα βιώσιμα μέσα επίπεδα της ΕΕ, λαμβανομένων υπόψη και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ για τις ΑΠΕ, ώστε να αποφευχθεί η επέκταση της έκτακτης ειδικής εισφοράς και χωρίς να επιβάλλονται υπερβολικά βάρη στους καταναλωτές.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι με βάση όσα υποστηρίζουν οι πηγές του ΥΠΕΚΑ στο energypress, η συμφωνία του new deal τύποις θα είναι εθελοντική, υπό την έννοια ότι υπάρχουν συμβάσεις που θα πρέπει να τροποποιηθούν. Ωστόσο το πακέτο των μέτρων, των κινήτρων αλλά και των αντικινήτρων θα είναι τέτοιο που ουσιαστικά θα είναι μια "εθελοντική λύση μονόδρομος".


πηγη http://www.energypress.gr/news/Ektos-koyrematos-oi-steges

10 σχόλια:

  1. Οποιος ΤΟΛΜΗΣΗ να αγγιξει τα οικιακα εχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ... ως Κυβερνηση !

    Δυναμη μας ειναι η ΨΗΦΟΣ μας , αυτη και μονο μας αρκει ...

    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωπω!! Τι είπες τώρα!!! Δεν έπεσε η κυβέρνηση με χαράτσια, χρηματιστήριο, ΕΡΤ, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις στο δημόσιο, ανεργία στο 30%, περικοπή επιδομάτων, συντάξεων ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και θα τη ρίξουν τα οικιακά φωτοβολταικά!!!! Μα ποιοι είστε ρε μεγάλε? Οι υπόλοιποι που έχουμε ένα πάρκο 20άρι και τη φάγαμε στον κ.. μάλακες είμαστε? Φίλε ξύπνα!! Κανείς μας και κανείς σας δε θα γλιτώσει!! Το διαίρει και βασίλευε απέδωσε!! όσο γαι τη δύναμη της ψήφου σας γιατί τη δικήμου δεν τη χαλαλίζω σε κανένα πια θα λεγα καμιά κουβέντα αλλά με μυαλά κολημμένα στο 81 δε συζητώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απαντηση απο τον μηνυμα 1 στον μηνυμα 3

    Φιλε , τωρα 2013 το λιπος του καθενος μας τελειωσε !
    αυτα που γραφεις ισχυσαν ... αλλα δεν ψηφισαν ακομα οι ελληνες !

    Ο ΣΑΜΑΡΟΜΕΝΟς ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ... ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
    Ας ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕς
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙς ΤΙ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ.

    ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΑΣΑΝ !

    ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 2012 ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ,
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ...

    σημερα ο καθε ενας μας εχει ατομικη ευθυνη προς την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του
    για το πως θα χειριστει την ψηφο του αυριο !

    ΑΠΛΑ ΓΑΜΗΣΤ.Ε ΤΟΥΣ .... ΜΠΟΡΕΙΤΕ ... ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣ.ΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ! ΓΚΕΓΚΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι τα κόματα και τα πρόσωπα πλανάται πλάνη οικτράν!!!Τίποτα δεν θα αλλάξει όσες κυβερνήσεις κι αν έρθουν Ο Σαμαράς έκνε ότι ο Ππαπανδρέου, ο Τσίπρας θα κάνει ότι ο Σαμαράς γιατί λεφτά δεν υπάρχουν κι αυτοί που μας δάνεισαν τα θέλουν με κάθε τίμημα πίσω!!Αν δανειστώ από ένα τοκογλύφο και δεν έχω να τον ξοφλήσω θα μου σπάσει τα κόκαλα!! Το ίδιο συμβαίνει και στη ΄χωρα μας!!όσο γαι τα γκάλοπ δεν τα απαρκολουθώ γιατί δεν με αφορούν εφόσον δεν ψηφίζω!! Και δεν ψηφίζω γαι να έψω τη συνείδησή μου καθαρή αφού ότι κι αν κάνω δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα! Εξξάλλου δεν μου ταιριάζουν και τα Κολοκοτρονέικα γιατί καλές οι επαναστάσεις αλλά να έχουν κι αποτέλεσμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα οικιακά φωτοβολταικά έχουν ψωμία ακόμα!! Από κει κονομάνε τώρα οι εταιρείες!! όταν βγάλουν όσα τους λείπουν θα αρχίσουν τα όργανα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KOYNIA ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ..................
    ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ