Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Το κουρεμα στις ταρίφες στο 35% - αντι του 45%

Θεέ μου το παραδέχομαι 
Εγώ φταίω για όλα, σε έμενα οφείλεται το έλλειμμα και μόνο σε εμενα, εγω έκανα λαθος υπολογισμούς, εγώ έκανα λάθος που πίστεψα οτι η σφραγίδα του Ελληνικού κράτους ειναι άρρηκτο συμβόλαιο, ειναι εγγύηση, εγω φταιω που θελησα να επενδύσω στην Ελλαδα, εγώ φταιω που πιστεψα ολους και ολες. 
  Σε παρακαλω βοηθησε με, απο τωρα και στο εξής θα τηρώ τις μνημονιακές μου υποχρεώσεις, δεν θα ξαναπαω διακοπες,  τερμα το αιρ κοντισιον, δεν το θελω το εισοδημα, δεν θελω να εχω δικαιωματα. Και......Θεε μου,... με ακουσες και ολας?  Δεν θα ειναι 45% θα ειναι 35% η μειωση στις ταρίφες;;; Αχ τι ωραια! Σε ευχαριστώ θεε μου!  ηλιος   


Διατεθειμένο να μειωθεί το κούρεμα στις ταρίφες στο 35% μεσοσταθμικά έναντι 45% του αρχικού σχεδίου, εμφανίζεται τώρα το ΥΠΕΚΑ έπειτα και από το μπαράζ αντιδράσεων των φορέων του χώρου για το περιβόητο «new deal» στα φωτοβολταϊκά.

Απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση, όπως εξηγούν κύκλοι του υπουργείου είναι ότι δεν θα ανατραπούν οι υπολογισμοί για μηδενισμό του ελλείμματος των ΑΠΕ στο τέλος του 2014, κάτι που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Η κίνηση του ΥΠΕΚΑ έρχεται σε συνέχεια των κάθε λογής προτάσεων που έφτασαν στα γραφεία του από το τέλος Ιουλίου και μετά οπότε και ανακοίνωσε το σχέδιο για μεσοσταθμική μείωση 45% στις φωτοβολταικές ταρίφες των υφιστάμενων έργων (για κάποιους φτάνει και το 60%), προκειμένου να εξοικονομηθούν 700 εκατ. ευρώ, όσο περίπου το έλλειμμα που υπολογίζεται ότι θα έχει ο λογαριασμός των ΑΠΕ στο τέλος του 2014.

Πηγές του υπουργείου εξηγούν στο Energypress ότι αν με κούρεμα 35%, αποδειχθεί ότι καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος των 700 εκατ. ευρώ, τότε το ΥΠΕΚΑ θα διαπραγματευθεί με την τρόικα μια μικρή χρονική παράταση για το μηδενισμό του ελλείμματος. Διαφορετικά, θα παραμείνει η πρόταση για μείωση 45%.

Τετραγωνισμός του κύκλου…
Σε κάθε περίπτωση, τα ακριβή ποσοστά των μειώσεων, μαζί με το τελικό πακέτο των μέτρων θα προκύψουν από την επεξεργασία των προτάσεων που έχουν αποστείλει οι σύνδεσμοι του κλάδου των φωτοβολταϊκών, και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ήδη, οι περισσότεροι από τους φορείς (ΣΠΕΦ, ΠΑΣΥΦ, κ.ά.) έχουν καταθέσει στο υπουργείο τα δικά τους αιτήματα, απ’ όπου προκύπτει πως η σύγκλιση των επιμέρους θέσεων και η διαμόρφωση μιας κοινά αποδεκτής πρότασης από το ΥΠΕΚΑ είναι προσπάθεια ανάλογη με τον… τετραγωνισμό του κύκλου.
Οι προτάσεις των συνδέσμων είναι συχνά αντιδιαμετρικά αντίθετες και ποικίλουν τόσο πολύ, καθώς ξεκινούν από την αποδοχή κάποιων ποσοστών περικοπών (π.χ. 30% ο ΣΠΕΦ) και φτάνουν μέχρι την πλήρη αντίθεση σε κάθε μέτρο θα έθετε υπό αμφισβήτηση τις υπογεγραμμένες συμβάσεις.

Τι δέχονται και τι όχι οι τράπεζες
Ταυτόχρονα με την επεξεργασία των αιτημάτων του κλάδου, ολοκληρώνεται και η συζήτηση του ΥΠΕΚΑ με τις τράπεζες που δέχονται να επιμηκύνουν την διάρκεια αποπληρωμής των δανείων που έχουν χορηγήσει (κάθε μία έχει και τη δική της πρόταση), και να προσφέρουν πιθανώς κι άλλες παροχές, γνωρίζοντας ότι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με μια νέα γενιά «κόκκινων» δανείων. Αρνούνται ωστόσο να μειώσουν τα επιτόκια των δανείων που έχουν χορηγήσει, επικαλούμενες ότι λόγω της ανακεφαλαιοποίησής τους απαιτείται σχετική έγκριση και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Εμφύλιος
Πάντως από το τέλος Ιουλίου, οπότε και το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε το σχέδιό του, στα γραφεία του έχουν φτάσει προτάσεις και επιχειρήματα, άλλα που υπαγορεύονται από την κοινή λογική, και άλλα που είναι εντελώς εξωπραγματικά.

Ειδικά στα φωτοβολταϊκά, οι διαφορετικές προσεγγίσεις σχετίζονται με το εύρος των αμοιβών, ανάλογα με τη χρονολογία της εγκατάστασης, το μέγεθος της μονάδας και την επιμέρους κατηγορία (αγροτικά, οικιακά).

Κάποιοι σύνδεσμοι φτάνουν να επικαλεστούν ακόμη και το Σύνταγμα (ΠΑΣΥΦ), άλλοι ζητούν να αναλάβει το έλλειμμα το Δημόσιο (ΠΟΣΠΗΕΦ-Θεσσαλικός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών), ενώ άλλοι προτείνουν να αξιοποιηθεί η τεχνολογία νέων μορφών συμβάσεων (net metering - συμψηφισμός παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας σε οικιακά) για τη συνέχιση της δραστηριότητας στα φωτοβολταϊκά, η οποία διαφορετικά θα εκλείψει (ΣΕΦ-Ήλιος).

Όσο για τους εκπροσώπους των τεχνολογιών που αμείβονται με σχετικά χαμηλές ταρίφες και έχουν υψηλό κόστος εγκατάστασης (αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά) θεωρούν ότι δεν έχουν συμμετάσχει στη διαμόρφωση του ελλείμματος, και ότι αντίθετα επιδοτούν τον ειδικό λογαριασμό μέσω της παραγωγής στα μη διασυνδεδεμένα νησιά (αιολικά).

πηγη http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Peftei-sto-35-to-koyrema-stis-fwtoboltaikes-tarifes-efoson-bgainoyn-ta-noymera

26 σχόλια:

  1. Εσύ έκανες λάθος!!! κουρεύουν! Πού πήγαινες κιεσύ κι εγώ? Είδες φως και μπήκες!! Ποιος σου είπε ότι το κούρεμα θα σταματήσει εδώ? Κάθε δύο μήνες εδώ κι ένα χρόνο κόβουν από τα φ/β! Πού νόμιζες ότι ζεις στην Ελβετία? Πόσα σου χρωστάνε και πόσο σου ήρθε η εφορία? Πόσα έχεις βάλει καθαρά στην τσέπη από υτή την επένδυση? Πόσο θα σε κρατήσει ακόμα η γυναίκα σου? Η δική μου όπου να' νι θα με σουτάρει! Για πόδσα χρόνια έχεις χρεώσει τα παιδιά σου? Πώς μπορείς και τα κοιτάς στα μάτια? Εγώ δεν μπορώ!!! Παραλίγο να μου κόψουν το ρεύμα τον περασμένο μήνα!! Καλά να πάθουμε!! Η καταστροφή μας είναι ολοκληρωτική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπαμαι για ολα οσα συμβαινουν στην Ελλαδα. Θα σου πω τη γνωμη μου, σε ενα γενικότερο επίπεδο.

      Eγώ και εσυ επενδυσαμε, οχι σε αερα, οχι στο χρηματιστήριο, αλλα σε κατασκευή.
      Φτιάξαμε ενα εργο. Στηριχτηκαμε στο δημοσιευμένο ΦΕΚ του κράτους. Δεν μπορουσα να φανταστώ οτι θα φτασει η μέρα στην Ελλαδα που θα ειμαστε σε καθεστώς δικτατορίας, που το συνταγμα και η ισοτιμία-ισονομια-ισοπολιτεία θα καταπατηθουν, που η Ελλαδα θα υπηρετεί μονο ξενα συμφέροντα (ΠΧ τραπεζων-Γερμανων-τροικας). Πιστεψα το κρατος ναι. Το σχολιο μου πανω, ειναι ολο ειρωνικό. Δεν θεωρώ οτι δεν επρεπε να προβώ στην επενδυση, το λαθος δεν ειναι προσωπικό αλλα ολων μας που αφήνουμε ακόμα να κυβερνουν οι απατριδες αλητες που ψοφουν για εξουσια και ποστα.

      Και δεν ειχα τη ικανότητα να προβλέψω οτι το ΔΝΤ, που μεχρι προτινος, πηγαινε μονο σε τριτοκοσμικες χώρες θα ερχοταν στην Ελλαδα και θα κατσικωνότανε μεχρι να μας ξεζουμίσει ολους. Ποιος μπορουσε να το προβλέψει αυτο;

      Μεταξύ αλλων πολλών, να αναφέρω οτι οι ανανδροι που κυβερνουν χαριζουν καθε χρονο 300 εκ ευρώ στα τηλεοπτικα καναλια που δεν πληρώνουν τις συχνότητες που κατεχουν, για να συνεχίσουν να κανουν σε ολους τους Ελληνες πλυση εγκεφάλου, να μας χωρίζουν σε κατηγορίες και συμφεροντα και να μας εμφυσουν ενα αισθημα φευτοδικαιου και λογικής συνέπειας οταν αγγίζουν και καταστρέφουν μια κατηγορία ανθρώπων , πες το φωτοβολταικα πες το δημοτικοι φυλακες, πες το σχολεια/πανεπιστήμια, πες το γιατροι και νοσοκομεία, ο,τι θες.


      Η καταστροφή της Ελλαδος ειναι ολοκληρωτική. Δεν μπορω να κοιτω τα παιδια μου στα ματια, γιατι η γενιά μου επέτρεψε να καταπατηθουν και να χαθουν δικαιώματα δεκαετιών. Και οσο τους αφήνουμε και οσο διασπαζόμαστε τοσο αυτοι θα συνεχίζουν.

      Τώρα θα μου πεις φιλε, ωραιες οι αποψεις αλλα δεν τρώγονται, δεν φερνουν το ρεύμα στο σπίτι και θα εχεις δικιο.

      Διαγραφή
  2. Ε να πουμε και ενα ευχαριστω στο ΥΠΕΚΑ ρε παιδια...Δε ξερει ουτε καν που πανε τα 4,και παιζει απλα ετσι με τους αριθμους..Και εμεις θα παιξουμε αναλογως,λιαν συντομως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΅Σε ευχαριστουμε υπεκα που μας καλεσες στο παρτυ που διοργανωσες προς τιμη της πρασινης ενεργειας.Εμας τους αγροτες.Σε ευχαριστουμε που μας εβαλες στο παρτυ επειδη γνωριζες τους πορτιερηδες τον ασημακη τον μανιατη τον μαθιουδακη την μπιρμπιλη.καλα παιδια ολα.δεν περιμεναμε στη σειρα χαρη σε αυτους ενω οι αλλοι προσκεκλημενοι συναδελφοι φωτοβολταικων αναγκαστηκαν να περιμενουν για να παρουν τα ποτα τους.εμεις οι αγροτες αμαθοι απο παρτυ μασ εδωσαν περιορισμενο αριθμο ποτων.100κw μονο.οι συναδεφοι οσα ποτα θελουν. εμασ μας ειπαν οτι τις πρωτες 5 ωρες δεν μπορουμε να φυγουμε απο το παρτυ.5 χρονια δεν μπορουμε να τα πουλησουμε τα παρκα.μας ειπαν σαμπανιεσ δεν δικαιουμαστε στο παρτυ.επιδοτηση ποτε για εμας.Καποια στιγμη τελειωσανε τα ποτα γιατι ειχε πολυ κοσμο μα πολυ.φ/β στεγης αυτοι πινουν οτι θελουν μεχρι κ σφινακια σαμπανιες χαβιαρι. τα παντα0.55 τιμη
    μολισ τελειωσαν ειπαν στουσ αγροτες κ στουσ συναδελφους να φερουμε ποτα απο τοσπιτι για να πιουνε ολοι κ οι ψηφοφοροι των οικιακων .παιδια μονοι σας το λετε οτι αν πειραξουν τα οικιακα θα ριξετε την κυβερνηση γιατι εσεισ με 10΅κw πρεπει να περνετε περισσοτερα απο μενα με τα 100kw.ελλαδαραααα.τελος παντων το παρτυ συνεχιζονταν κ μας ζητησαν ποτα κ για το φυσικο αεριο ...... να μπει και αυτος στο παρτυ αλλα να τον ποτιζουμε εμεισ.τελικα αγροτες κ ιδιωτες επενδυτες πρεπει να ειμαστε πολυ μακακες που πηγαμε σε τετοιο παρτυ με barmans γερμανους κ σερβιτορες ελληνικες εταιριες.ειδικα εμεις οι αγροτες οποτε μας λενε για παρτυ να ανεωαινουμε στα τρακτερ κ να οργανουμε 3 ωρες φοναζοντας ζητω ο ασημακης.ζητω η πρασινη ενεργεια.σεβομαι την υπογραφη μου κ σοβαρα δεν θα ξαναπαω σε παρτυ.ευχαριστω ολους που με αφησαν να βοηθησω τις τρα πεζες τις ελληνικεσ εταιριες. που στηριξα την χωρα μου με φορουσ ασφαλειεσ φπα εισφορεσ.σε ευχαριστω υπεκα.ειμαι κ πολυ μαλακας κ δεν ξανα παω σε παρτυ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αλκοτεστ φιλε ξεχασεσ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα τρακτερ δεν σταματανεε.για αυτο το νου τους.μπροστα τους θα μας βρουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΡΟΤΑΡΑΣ ΗΘΕΛΕ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΡΟΤΑΡΑΔΕΣ ΈΧΟΥΝ ΠΈΡΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΌ. ΆΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΙΑΥΟΥΡΙΖΟΥΝ????
    ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΝΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΊΡΙΣΗ???? ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ????
    ΑΊΣΧΟΣ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!!!!! ΟΥΣΤ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πεεεεεεεεςςςςςςςςς τα γίγαντααααααααα των 8.17!!!!!!!!'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6.17 Γιναι αγροτης και συ να σωθεις.Μπορεις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6.17 Γινε και συ αγροτης να σωθεις.Μπορεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΛΑΓΗΕ.
    ΝΑ ΔΩ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιστευει καποιος οτι ολοι υπολοιποι θα τη φαμε και οι αγροτες θα γλυτωσουν??!!
    Ποιον θα ανεβασετε στα τρακτερ τον Σοιμπλε , ολη την τροικα???
    Δεν φυτεψατε μαρουλια για να ειστε αγροτες βαλατε φωτοβολταικα και ειστε επενδυτες!!!
    Καποια στιγμη θα πρεπει να το καταλαβετε???
    Καθε φορα στα σχολια βγαινετε και διαχωριζετε τον εαυτουλη σας σε βαρος τον υπολοιπων!!
    Να μην πληρωθουμε εμεις για να τα παρετε εσεις???
    Μπραβο ειστε πολυ ωραιοι τυποι που λεει και η διαφημιση!!!'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και οι έχοντεσ οικιακά πιστεύουν ότι υα τη γλιτώσουν!! Εκεί να δεις γλέντια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ να πληρωσεις πρωτα το φπα που πληρωσαν τα οικιακα και μετα να μιλησεις για τα οικιακα

      Διαγραφή
  13. Poso xazos mporei na eisai 8.49.... Vgazeis ligotero apo ena oikiako pou den plhrwnei tipota ki omws me tous agrotes asxolhse poso ...... (Thn ksereis thn sunexeias tou tragoudiou)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτο παλι αγροτες και μη...Λες και οι μη αγροτες,ηταν παντα επενδυτες,δεν ειχαν τι να κανουν τα λεφτα που τουσ περισσευαν και ειπαν να κανουν φωτοβολταικα..Ελεος..Μεινετε ενωμενοι και καμια φορα!! Αξιζει να τ διαβασετε,και θα καταλαβετε.... http://energypress.gr/news/Stelios-PSwmas:-Poy-to-paei-to-YPEKA-me-to-koyrema-sta-fwtoboltaika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ειναι δυνατον να δεχτουμε να παρουμε λιγοτερα σπο τις στεγες? με ποια λογικη? εχω βαλει 100.000 μετριτα συν δανειο.με ποια λογικη να μου μενουν αν μου μενουν λιγοτερα απο μια στεγη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επίσης εμείς οι μελαχρινοί που είμαστε πιο ωραίοι πρέπει να έχουμε λιγότερο κούρεμα από ξανθούς και κοκκινομάλιδες.
    ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το σχέδιο είναι "διαίρει και βασίλευε". Σήμερα τα αγροτικά αύριο τα οικιακά μεθαύριο οι υπόλοιποι. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο. Καταλάβετέ το "Διαίρει και βασίλευε". Πρέπει όλοι να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι αγρότες δεν έχουν ούτε για πετρέλαιο οικινητοποιήσεις μας μάραναν!!! Η Ελλάδα πάντα ήταν τριτοκοσμική χώρα! Όποιος νόμιζε ότι επειδή τον έβαλαν στην ΕΟΚ έγινε Ευρωπαίος ήταν τουλάχιστον αφελής!! Ποιο ΦΕΚ και το λουρί της μάνας? Οι νόμοι στην Ελλάδα δεν εφαρμόστηκαν ποτέ! Υπάρχουν οι χαζοί και ζουν οι έξυπνοι που λεγε και η γιαγιά μου και μεις συγκαταλεγόμαστε στους χαζούς!!!! έξυπνοι είναι αυτοί που μας έφαγαν τα λεφτά και κάνουν την κότα! Ο Παπαγεωργίου σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα μίλησε για όλους και για όλα, για τα φ/β μούγκα στη στρούγκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 6.39 μία χαρά τους τα κοπανάς. Μη μασάς. Την ενότητα τη θέλουν για καλύψουν τα κέρδη τους και συ να φας κούρεμα που δε σου αναλογεί, μαζί με τη γλυμένη καραμέλα Της ψευτοενότητας που τους συμφέρει. Ο ΚΆΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΤΙΚΑΝ ΣΤΑ Φ/Β €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. Συναγωνιστες αφηστε και καποιο mail επικοινωνιας !!! Η λυση θα δωθεί στο ΥΠΕΚΑ. Και συντομα να μαζευτουμε στην Αθηνα, διχως προειδοποιηση και να μπουμε στο Υπουργειο .
    Οι φορεις του καλδου ειναι πουλημενοι !!!!
    Ο ΣΠΕΦ εκανε προταση για περικοπη 40% !! Αν ειναι δυνατον, φορεας που δηθεν εκπροσωπει τα συμφεροντα μας !!!!
    Ειμαστε εμεις και αυτοι οι χαρτοποντικές ! Πουλημενοι ολοι !! Μην εμπιστευεστε κανεναν μονο την τσεπη σας και τους κοπους σας ~!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πειραιως Ατε Αθηνα για παρκο στην Καρδιτσα πληρωσε Φεβρουαριο 2/9 τιμολογιο < 3000 .Κωστας Καρδιτσα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ