Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Δασμοι στα Κινεζικα σε 9 μήνες;;;

Το καλο το παλικαρι,
ξερει και αλλο μονοπατι!
Η Ευρωπαική Έπιτροπή ανακοίνωσε σήμερα οτι ξεκινα την έρευνα για κατηγορίες αθεμιτου ανταγωνισμού για φωτοβολταικα πανελ, κυψέλες, wafers απο την Κινα.

Η Μέρκελ δεν καταφερε να κανει τιποτα να το σταματήσει, παρα τις θετικές δημοσιεύσεις που υπήρξαν μετα την συνάντηση της με τον Κινέζο πρωθυποργό. Υποθέτω οτι οι πιέσεις απο τις
Γερμανικές εταιρίες ειναι πολύ μεγαλύτερες!

Σύμφωνα με το pv magazine οι εισαγωγές φωτοβολταικών απο Κινα στην Ευρωπαική ένωση για το 2011 ήταν αξίας 21 Δισ ευρώ . Σύμφωνα με το bloomberg η κινα παραγει το 65% των φωτοβολταικών πανελ διεθνώς και οι εξαγωγές στην Ευρώπη κάνουν το 80% των Κινέζικων εξαγωγών.

Υπολογίζεται δε οτι θα παρει κανα 15μηνο να καταλήξουν για το αν θα υπαρχουν δασμοι στα επομενα 5 χρόνια. Θα πρεπει ομως να περιμένουμε οτι μπορεί και νωρίτερα, δηλαδή κοντα  σε 9 μήνες να βαλουν δασμους στα Κινέζικα προιόντα, αν αποδειχθεί οτι οι ισχυρισμοί ειναι σωστοί (δηλ εξωφρενικα χαμηλές τιμές και ζημία της ΕΕ) .

Το αστείο ειναι οτι για να επιβεβαιώσει η επιτροπή αν οι ισχυρισμοι ειναι σωστοί θα στείλει ερωτηματολόγια προς συμπλήρωση σε παραγωγικές εξαγωγικές εταιρίες, ευρωπαικές κατασκευαστικές, συνδέσμους, και αλλους εισαγωγείς. Με τα στοιχεία αυτά θα αποφασίσει αν ισχύει κατι τετοιο!

Πολύ αντικειμενικό μου ακούγεται! Θα στειλει δηλαδη , αν καταλαβαίνω καλα, στο συνδεσμο φωτοβολταικών στην Γερμανία, να τους ρωτήσει αν ισχύει η καταγγελία! ΜΜΜΜΜ

Και ετσι, νομίζουν οι Ευρωπαικες εταιρίες οτι θα ανακαμψουν! Κουνια που τους κουναγε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ