Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν κάνουν τα φ/β ...και λένε οτι θα σταματήσουν και τα αιολικά!!

Ακουω. Ε Και;;

Δηλαδή, εδωσε 20 εκ ευρώ, απασχολώντας 42 ανθρώπους και δεν καταφερε κανενας απο αυτους τους ανθρώπους να υπερκεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια ;; Πότε εγιναν οι αιτήσεις;  

Και , τωρα τι θελουν; προνομιακή μεταχείριση; fast track; fast track;  και απειλούν  οτι θα παρουν και τα αιολικά!! Να τα παρετε! Αφήστε τον ήλιο και τον αέρα μας σε εμας. Αdieu!   HLIOS

Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου πρόθυμα κεφάλαια από το εξωτερικό, έτοιμα να επενδυθούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κινδυνεύουν να χαθούν, δημιουργώντας μάλιστα ιδιαίτερα αρνητική εικόνα για τη χώρα στους ξένους επενδυτές, είναι εκείνη του Γαλλικού ομίλου Voltalia που φέρνει στο φως το energypress.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο μεγάλος Γαλλικός όμιλος μέσω της θυγατρικής του εταιρείας THEGERO AE βρέθηκε να έχει σε εκκρεμότητα φωτοβολταϊκά projects συνολικής δυναμικότητας 130 MW, τα οποία δεν μπορούν να προχωρήσουν, καθώς με βάση την τελευταία υπουργική απόφαση του ΥΠΕΚΑ έχει υπάρξει αναστολή στην εξέταση νέων
φωτοβολταϊκών αιτημάτων. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι, βάσει του χρόνου κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων, τα έργα θα έπρεπε να έχουν πάρει όρους σύνδεσης και συνεπώς, τότε, δεν θα καταλαμβάνονταν από την αναστολή. Δηλαδή η γραφειοκρατία και η αβελτηρία του Διαχειριστή εμπόδισε το να δοθούν εγκαίρως οι όροι σύνδεσης και το υπουργείο «τιμώρησε» όχι τον υπαίτιο αλλά τον επενδυτή.

Η «τιμωρία», για μεν την Voltalia σημαίνει κατάρρευση του επιχειρηματικού της πλάνου και απώλεια των 20 εκατ. ευρώ που έχει μέχρι σήμερα διαθέσει για την προετοιμασία των έργων, για δε την ελληνική οικονομία σημαίνει απώλεια μιας άμεσης επένδυσης της τάξης των 300 εκατ. ευρώ και – κυρίως – απώλεια της αξιοπιστίας που είναι απαραίτητη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Χαρακτηριστικό πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι ο ίδιος Όμιλος μελετά λόγω της εμπλοκής στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει και τα αιολικά projects που έχει δρομολογήσει στην ελληνική επικράτεια, συνολικής δυναμικότητας 160 MW και να κατευθύνει την εν λόγω επένδυση στις άλλες χώρες που δραστηριοποιείται.
Όπως δηλώνουν παράγοντες του Ομίλου, θεωρούν αδιανόητη μια τέτοια αντιμετώπιση του ελληνικού δημοσίου απέναντί τους, ειδικά στο βαθμό που έχουν επενδυθεί μέχρι σήμερα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, στο σύνολό τους από εισροές του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα όπως βεβαιώνουν:
3,5 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί για την ανάπτυξη, αδειοδότηση αιολικών σταθμών, μελέτες και μετρήσεις αιολικού δυναμικού.
6,5 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη, τη μελέτη, αδειοδότηση, και μισθώματα γηπέδων / αγροτεμαχίων για ανάπτυξη Φ/Β Σταθμών.
10 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη, τη μελέτη, αδειοδότηση και κατασκευή Φ/Β Σταθμών εγκατεστημένης ισχύος 3,4 MW.

Όπως προαναφέρθηκε, με βάση το pipeline της εταιρείας, τα συνολικά επενδυτικά κεφάλαια που απαιτούνται για την υλοποίηση των έργων (τα οποία είναι ήδη εξασφαλισμένα και «έτοιμα» να επενδυθούν) υπολογίζονται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αδειοδοτική διαδικασία, η πληρωμή των όρων σύνδεσης και η κατασκευή των Φ/Β Σταθμών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η THEGERO απασχολεί ήδη στη χώρα μας 12 υπαλλήλους, συνεργάζεται με 30 μελετητές – μηχανικούς – τοπογράφους και δικηγόρους και έχει συμβληθεί με συμβολαιογραφικές πράξεις με τουλάχιστον 350 ιδιοκτήτες αγροτεμάχιων ανά την Ελληνική Επικράτεια είτε με συμβολαιογραφικά προσύμφωνα είτε με 22ετείς συμβολαιογραφικές μισθώσεις.

πηγη http://www.energypress.gr/news/Pws-oi-ependytes-ths-Voltalia-emeinan-me-ta-fwtoboltaika-sto-heri

6 σχόλια:

  1. edw kleinoun oi ellinikes k emeis skeftomaste tis galikes k tis 12 psoroupalilous, exw einai na xasoun thn thesh tous 25.000 ellines pou asxolountai me APE.

    SUNERTHETE TI ARTHRA EINAI AUTA POU ANEVAZETAI NTROPH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά που είσαι ανωνύμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala pou eisai se autous tous 12, ta galika sumferonta eixe anagh authn thn stigmh h ellada, na mas elegxoun k na mas ekmetaleuontai k se auton ton tomea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήρεμα παιδιά. Ολα θα πανε καλα! Στην Ελλαδαρα ειμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλο επενδυτικό group αγοράζει άδειες 0,5 MW και πάνω σε όλη την Ελλάδα.Επικοινωνία webuylicense@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν αυτα τα νουμερα ειναι αληθινα σε λιγο να περιμενουμε και τον ΕΤ τον εξωγηινο να κατεβει...ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ