Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σταθεροποιείται η αγορα των φωτοβολταικών το 2013

ΝPD SOLARBUZZ

O φοβος του αντινταμπινγκ και αλλες απώλειες εταιρικές (βλ πτωχεύσεις), μακροπρόθεσμα θα μειώσουν τον ανταγωνισμό στην παραγωγη φωτοβολταικών πλαισίων.

Οσοι επιβιώσουν το 2013, θα πρεπει να περιμένουν υψηλά μερίδια και επιβράβευση των προσπαθειών τους.   Επιπλέον θα μπορούν να προβλέψουν καλύτερα την παραγωγή και τις πωλήσεις.
Μεσοπρόθεσμα όμως, τα περιθωρια κερδους συνεχίζουν να πιέζονται , αφού η αγορά ακόμα δεν εχει έρθει σε μια ισσοροπία προσφοράς-ζήτησης.

Ειναι γεγονος εχει επισημανθεί στο blog , οτι τώρα υπαρχει υπερπροσφορα πανελ, οι τιμες πιέζονται, τα περιθώρια κέρδους επίσης. Οι κατασκευαστικές εταιρίες πανελ, ειχαν αυξήσει την παραγωγή γιαι περίμεναν οτι θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση στο δευτερο εξάμηνο του 2012, οπως συνήθως συνέβαινε καθε χρονο. Αυτό ομως δεν επαληθεύτηκε πλήρως φέτος. Οντως υπήρξε μια αύξηση, φαίνεται ομως οτι δεν φτανει τα επίπεδα του 2ου εξαμήνου του 2011.


Το μερίδιο αγορας προτεραιότητα για το 2013

Υπαρχουν σημάδια, οτι το 2013, θα ξεκινήσει να υπαρξει ενα "ανοιγμα" για επίτευξη μεριδιών αγοράς απο τις παραγωγικές εταιρίες φωτοβολταικών πανελ. Με το να σταθεροποιηθεί η αγορά (λογω μείωσης ανταγωνισμού), θα μπορέσει να υπαρξει και καλύτερος ελεγχος των αποθεμάτων, μείωση του κοστους. Οι νικητές δηλαδή θα προβάλλουν...

πηγη http://www.solarbuzz.com/news/recent-findings/pv-supply-stabilization-reduces-pressure-asp-declines-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ