Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Κλείνει εταιρία φωτοβολταικών πανελ

Η Καλιφορνέζικη εταιρία Green Volts, παραγωγός φωτοβολταικών συστημάτων κλείνει. Ασχολείτε με τελευταίας τεχνολογίας κατοπτρικα φωτοβολταικά πανελ, υψηλής απόδοσης.


Τα φ/β συστήματα της μπορούσαν να παραγουν 40% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια σε σχεση με τα συμβατικά πανελ.  Βεβαια ειναι και πιο ακριβα κατα 75%. Δυστηχώς, ενας στρατηγικός επενδυτής απέσυρε την χρηματοοικονομική υποστήριξη τους και η εταιρία  δεν μπορεί να λειτουργήσει.

πηγη forbes.com

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, δεν είμαι πολύ έμπειρος στα blog όμως θα ήθελα να αναφέρω ένα γεγονός και θα επιθυμούσα αν καποιοος γνωρίζει αντίστοιχες περιπτώσεις να γράψει κάτι. Έχω στην κατοχή φωτοβολταικό πάρκο 100KW με πάνελ REC 240Wp. Μετά από μόλις 5 μήνες λειτουργίας του πάρκου, 82 (!) από τα 415 πάνελ παρουσιάζουν κομμένες αποδόσεις οι οποίες εμφανίζονται σταδιακά, γεγονός που κάνει πολύ πιθανή την αστοχία υλικού ή το ελαττωματικό υλικό. Ζητώ λοιπόν να μάθω αν κάποιος άλλος χρήστης έχει εμπειρία από πάνελ REC κι αν έχει ακούσει κάτι αντίστοιχο. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως κατάλαβες οτι φταίνε τα πανελα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει εξακριβωθεί με βολτόμετρο καθώς και οι γενικές τους αποδόσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν έχει ακούσει κάποιος άλλος αντίστοιχα προβλήματα με REC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν φτάνει ένα βολτόμετρο. Εμείς έχουμε ειδικό μηχάνημα που κάνει καταγραφή σε watt.
    Δύσκολο να φταίνε τα πανελ, δεν έχω δει ποτέ κάποιο χαλασμένο...για ερωτήσεις>archoncnc@gmail.com
    Μίλα με την εταιρία που στα έβαλε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω θα έδινα ενα πανελο για μέτρηση να δω τι γινεται... Στην Ελλάδα δεν υπαρχει ανεξάρτητος φορέας που να κανει τέτοιου είδους μετρήσεις. Οι μόνοι που μπορουν να τη κάνουν στην Ελλάδα ειναι τα εργοστάσια τα Ελληνικά που κατασκευάζουν συλλέκτες. Θα τους έπαιρνα ενα τηλεφωνο να δω εαν μπορουν. Εφόσον σου αποδείξουν οτι υπαρχει προβλημα τοτε πρεπει να στειλεις καμια δεκαριά πανελς στο εξωτερικό, με επίσημο πια τροπο, για να σου πουν ποσα watt ειναι. Μην ξεχνάς οτι τα REC εχουν εγγυήσεις αποδόσεις και εαν εισαι μεσα σε αυτη την κλίμακα μην μπεις καν στον κόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε πεσμενες αποδόσεις με βολτομετρο δεν λέει τιποτα. Σύγκρινε ποδόσεις σε σχέση με γειτονικα παρκα ή στέγες. Βαλε όργανο που θα σου μετρήσει fill factor πανελού. Αν έχεις διαφοροποιήσεις και δεν φταίνε καλώδια μιλά με προμηθευτή να του στείλεις πανελο να το πάει σε εργαστήριο. Αν δεν φταίει θα σε χρεώσουν. Γιαυτό προσπάθησε να σιγουρεψεις μήπως φταίει η εγκατάσταση ή απλά η μειωμένη απόδοση έχει να κάνει με τον καιρό. Άλλωστε το φετινό καλοκαίρι είχε υψηλές θερμοκρασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευχαριστώ όλους σας για τα σχόλια σας. Δεν μπορώ να αναφέρω τους ελέγχους που έχουν γίνει αλλά σας ξανατονίζω πως είναι γεγονός, τα πάνελ έχουν μειωμενες αποδοσεις που σε μερικες περιπτωσεις αγγίζει το 50%. Σαφώς έχουν γίνει συγκρισεις με γειτονικα παρκα, σαφώς οι μετρήσεις δεν είναι μόνο με βολτόμετρο, απλά επειδή στην αγορά υπάρχουν μασονικες τάσεις, δεν θελω να αναφέρομαι με λεπτομέρειες. Το θέμα είναι πως το όλο ζήτημα προς το παρόν έχει βαλτώσει, καθώς η REC δεν δείχνει σημάδια επικοινωνίας. Αυτούς είναι το θέμα πως τους πιέζεις, μέσω της εταιρείας ή μόνος σου; Κάποιος είπε πως τα εργοστάσια παραγωγής πάνελ στην ελλάδα αναλάμβανουν τετοιους ελέγχους, να τα στείλω καλύτερα εκεί; Επαναλαμβάνω πως απευθύνθηκα στο site κυρίως για να πάρω καμία γνώμη από άλλους επενδυτές με REC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ