Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δεύτερη φωτοβολταϊκή καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ΕU ProSun ΕΕ, με επικεφαλής την SolarWorld AG, έχει καταθέσει δεύτερη επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτή τη φορά κατηγορώντας τους κινεζικους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών για λήψη παράνομων επιδοτήσεων.
Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία χθες, 25 Σεπτεμβρίου, υπέβαλε μήνυση ζητώντας έρευνα σχετικά με «παράνομες» επιδοτήσεις που παρέχονται σε κινεζικά κατασκευαστές φωτοβολταϊκών από την κυβέρνηση της χώρας.


Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε την πρώτη ημέρα του 27ου tradeshow της Έκθεσης, της ΕΕ, δήλωσε η ProSun οτι έχει εντοπίσει «πολλές τύπου σημαντικές" επιδοτήσεις από την κινεζική κυβέρνηση προς τους εγχώριους κατασκευαστές της.«Για παράδειγμα», δήλωσε ο προεδρος της ProSun  Μιλάν Nitzschke, "οι κινεζικές τράπεζες εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική, δίνοντας πολύ χαμηλά επιτόκια σε κατασκευαστές φωτοβολταικών, και, αν ο οφειλέτης δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο, το χρέος μπορεί να διαγραφεί, να παρατείνεται επ 'αόριστον ή εξοφληθεί από άλλες κυβερνητικά ελεγχόμενες οντότητες. Αυτό καθιστά τη χρηματοδότηση για τις κινέζικες εταιρίες ευκολότερη, φθηνότερη, και με λιγότερο ρίσκο. "
Από το 2010, η China Development Bank Corp έχει δώσει παράταση σε € 33 δισεκατομμυρίων υπό μορφή πιστωτικών γραμμών σε 12 κινεζικές εταιρείες φωτοβολταικών.
Ο Nitzschke πρόσθεσε, "Οι μαζικές επιδοτήσεις και η κρατική παρέμβαση έδωσαν το έναυσμα για πλεονάζουσα παραγωγή 20 φορές πανω σε σχεση με την κινεζική κατανάλωση και κοντά στο διπλό σε σχεση με τη συνολική παγκόσμια ζήτηση. Ως εκ τούτου, περισσότερο από το 90% της κινεζικής παραγωγής έπρεπε να εξαχθεί .
"Η Παράλογη υπερπαραγωγή αυτής της κλίμακας δεν μπορούν να παράγει κέρδη. Οι  επιδοτήσεις προσφέρουν ασπιδα προστασίας στις Κινεζικες εταιρίες από την πτώχευση, ακόμα και αν αυτές οι εταιρίες ειναι ασύμφορες. Οι περισσότερες κινεζικές εταιρείες ηλιακής θα είχαν χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό, αν δεν υπήρχε απεριόρστη κρατική επιδοτήση. Εν τω μεταξύ, μονο το 2012 πάνω από 20 μεγάλες ευρωπαϊκές κατασκευαστές φωτοβολταικών έχουν κηρυχθεί σε πτώχευση  ​​"
Στις 6 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές των φωτοβολταϊκών κυωψελών, wafers και πανελ από την Κίνα, μετά από αίτηση της ProSun , με επικεφαλής τον SolarWorld.

http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/-eu-prosun-files-second-solar-complaint_100008607/#axzz27YJwOxsz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ