Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιος κερδίζει απο τα μπονους ΕΕ πανελ, - Αλλαγή θεσμικου πλαισίου

Το παρτυ των Γερμανών
 Σύμφωνα με δημοσίευση αρθρου στο Ποντίκι "Μερκελ η..φιλη της Ελλαδας!!!"οι Γερμανοί τα θελουν ολα δικα τους. Εχουν στήσει χορό δισεκατομμυρίων γύρω απο τον ελληνικό ηλιο.

Το θέμα ειναι οτι θελουν να πουλανε τα made in Germany φωτοβολταικα συστήματα τους, αλλα θελουν και να
εισαγουν φθηνή ηλεκτρική ενέργεια.


ΜΠΟΝΟΥΣ
Περισσότερο απο τις εγχώριες επιχειρήσεις φωτοβολταικών πανελ, το μπονους στα Ευρωπαικά πανελ θα ωφελήσει τους ....Γερμανούς! Εχει δημοσιευθεί στο blog καιρό τώρα, οτι  το μπονους στα Ευρωπαικά πανελ δεν θα ωφελήσει τις Ελληνικές μάρκες τοσο , οσο αλλες μαρκες απο άλλες χώρες.  Τα δυο τρίτα των εξαγωγών γενικότερα της Γερμανίας ειναι στην ΕΕ ενωση, ενώ ο Ελληνας καταναλωτής παραδοσιακά αρέσκεται στην αγορα "ποιοτικών
 Γερμανικών προιόντων. Η  είδηση βεβαοα ειναι οτι επεμβαίνουν και προωθούν το συγκεκριμένο σχέδιο οι ιδιοι οι Γερμανοί με πιέσεις μεγαλες στην κυβέρνηση.

ΤΑΡΙΦΕΣ
Απο την αλλη, θελουν φθηνή ηλεκτρική ενέργεια να περνάει απο τα Γερμανια σύνορα, και γι'αυτό ειναι υπερ της μείωσης της τιμής της παραγόμενης ενέργειας (ταρίφες).

Θελουν δηλαδή και να αγοράζουμε τα ακριβά τους Γερμανικά πανελ και αντιστροφείς και να τους πουλάμε μετά την παραγώμενη ενέργεια φθηνά, δηλαδή θελουν με δυο λογια και  την πιτα ολοκληρη και το σκύλο χορτάτο.

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
"Συμφωνα με πληροφορίες , η σχετική Υπουργική απόφαση που περιλαμβάνει τα συγκεκριμένα μέτρα, βρίσκεται υπο επεξεργασία σε δικηγορικό γραφείο και σύντομα αναμένεται να πεσουν οι υπογραφές. Οι ιδιες πηγές αναφέρουν οτι οσα φ/β συστήματα διαθέτουν 70% τους εξοπλισμού ευρωπαικής προέλευσης προιόντα θα εχουν τιμές αυξημένες απο 2% εως 10% αναλογα με την ισχύ τους.

Φορείς οπως η ΔΕΗ, ΕΣΑΗ ( σύνδεσμος των μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιριών ηλεκτρικου ρευματος οπως Motoroil, Eλληνικά πετρέλαια), εχουν καταθέσει προτάσεις επι του αρχικού κειμένου της ΡΑΕ για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, η οποία δέχεται παρατηρήσεις έως 1η Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, η Αρχή θα επεξεργαστεί το σχέδιο και θα το παρουσιάσει σε  σε δημόσια εκδήλωση μερικές εβδομάδες αργότερα. Θα ακολουθήσει νεος γύρος διαλόγου με τους αρμόδιους.

Ολες οι πλευρες ευχονται να υπαρχουν μετρα που να αφήσουν την αγορα να λειτουργήσει..."

Εγώ εύχομαι να συμμετάσχουν και αλλοι φορείς στην διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου πέρα απο τον ΕΣΑΗ!! Ελεος.....

Περίληψη απο Ποντίκι 13/09/2012, Τιτλοι ΗΛΙΟΣ
 

1 σχόλιο:

  1. Αντι η κυβερνηση να χρηματοδοτησει τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ παλι ακουει τη Μερκελ και εχουμε σαν αποτελεσμα το κλεισιμο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ