Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Κινέζοι στρέφονται στην Ταιβάν για να αποφύγουν τους δασμους

Ενας τροπος! Και αλλοι, και αλλοι....
Η ερευνα για τους δασμους και το αντινταμπινγκ της ΕΕ συμπεριλαμβάνει Κινέζικα φωτοβολταικά πανελ. Αν οι εταιρίες μπορούν να αποδείξουν οτι δεν παράγονται ολα τα επιμέρους υλικά απο την Κίνα, ισως να ειναι εφικτό να πετύχουν και αυτά τις χαμηλότερες ταριφες.

Οπως το εχω γραψει πολύ καιρό πριν, υπαρχουν πολλοί τρόποι να αποφύγεις τον χαρακτηρισμό ενός πανελ ως Κινέζικο και
υπαρχουν βεβαια πολλα ερωτηματικά κατα τη γνώμη μου κατα πόσο τελικα το μπόνους θα βοηθήσει την Ελληνική παραγωγή ή την Γερμανική! Οπως αναμένονταν σύμφωνα με το κινέζικο σαιτ  digitimes καποιες Κινέζικες εταιρίας, εχουν ξεκινήσει προσπάθεια να αποδείξουν οτι δεν ειναι 100% κινέζικα. Εχουν στραφεί στην Ταιβάν για βοήθεια και για υποστήριξη των θέσεων τους.

Οι Ταιβανέζικες εταιρίες το σκεφτονται. Θα ειναι μακροπρόθεσμα τα οφέλη; Που θα καταλήξουν τα πανελ, σε ποια χώρα; Θα υπάρξει πιθανότητα να ξεκινήσει η ΕΕ έρευνα για τα Ταιβανέζικα προιόντα;

Το ενδιαφέρον βέβαια θα ήταν το αντίστροφο. Να δοθούν δηλαδή χαμηλότερες ταρίφες σε αυτες τις εταιρίες που μπορούν να αποδείξουν οτι ειναι 100% ευρωπαικά τα φ/β πανελ!  Δεν νομίζω οτι θα ειχαμε πρόβλημα να τις μετρήσουμε στα δαχτυλα του ενός χεριού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ