Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγελία απατης απο Sunpower

Μεγαλες εταιριες , μεγαλες εγνοιες!
H sunpower μηνύει 5 πρωην υπαλλήλους της και τη solarcity γιατι εκλεψαν εμπιστευτικες πληροφορίες απο την εταιρία. Οι υπαλληλοι με Usb κατεβασαν και εκλεψαν δεκαδες χιλιαδες αρχεια απο τους
υπολογιστές τους συμπεριλαμβανομενων εμπιστευτικών πληροφοριών.

Οι υπαλληλοι κατα τις τελευταιες μερες εργασίας τους, ειχαν αρχισει το "κατεβασμα" αρχειων και την προωθηση εμαιλ της εταιριας σε αλλου λογαριασμους. Χαρακτηριστικα αναφερεται οτι αντεγραψαν Διευθυντικα στελεχη, το πελατολογιο της εταιρίας το 2011 με αξία πανω απο 100$ εκατ.

Με αυτα εχτισαν πολύ γρήγορα τις εμπορικές πωλήσεις της ανταγωνίστριας εταιρίας solar city που σε διαφορετική περίπτωση θα τους επαιρνε χρονια να κανουν.

Αλλα στοιχεία κλεψίματος συμπεριλαμβανουν business plan της εταιριας, οικονομικές αναλύσεις, πωλήσεις, και αλλες σημαντικές πληροφορίες για την αγορά.
Ειχαν βεβαια υπογραψει με την εταιρια sunpower πριν την προσληψη τους, συμφωνία εμπιστευτικοτητας που τους απαγορευε να κανουν κατι τετοιο ή να προσλαβουν υπαλληλους της εταιριας μεχρι και τα 2 χρονια αφού φυγουν απο την εταιρία. Αυτο ομως δεν τηρηθηκε.


πηγη http://techlaw.justia.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ