Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

H βιομηχανια της πολυσυλικόνης ψαχνει...

 Bloomberg news, Baldave Singh, Todd White

 Η βιομηχανία πολυσυλικόνης της Κίνας, ο μεγαλύτερος προμηθευτής παγκοσμίως στους κατασευαστές φωτοβολταικων πλαισιων  (45% μερίδιο), έχει σταματήσει σχεδόν το ένα τρίτο της παραγωγής και ισως να κλείσουν  τα εργοστάσια
έως ότου οι τιμές ανακάμψουν από τη βουτιά του 60%.

Η κατηφόρα στις τιμές ώθησε τις μικρότερες μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών  Baoding Tianwei Baobian Electric Co και Dongfang Electric να σταματήσουν την παραγωγή στα εργοστασια  σύμφωνα με Xie Chen.



Οι αναστολές αυτές μπορεί να μην διαρκέσουν πολύ , αφού η μέση τιμή σποτ , για το πιο ακριβό συστατικό στην παραγωγή ηλιακών συλλεκτών, αυξήθηκε κατά 9 % από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετα  από μια δεκαετία σε χαμηλά επίπεδα. 


Η αναμενομενη ανακαμψη 
Η ανάκαμψη θα ενισχύσει τα περιθώρια για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές όπως GCL-Poly Energy Holdings Ltd, της Κίνας το μεγαλύτερο, και Hemlock Semiconductor είδους των ΗΠΑ, η οποία είναι Νο 1 στον κόσμο με χωρητικότητα.

"Το πάγωμα της παραγωγής δεν θα διαρκέσει πάρα πολύ καιρό,» δήλωσε ο Xie σε μια συνέντευξη. "Πολλές εταιρείες έχουν δηλώσει ότι θα επιστρέψουν στην παραγωγή αν οι τιμές αυξηθούν σε $ 47 α κιλό» από το σημερινό επίπεδο των περίπου 28,80 δολάρια.

Ο Xie κάνει πρόβλεψη οτι η τιμή θα παει στα $ 40 έως $ 50 ένα κιλό φέτος. 
Αυτό είναι αρκετό για να οδηγήσει σε επιστροφή την παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Η μικρή ανάκαμψη που παρατηρείται στις αρχες του ετος οφείλεται και στην Κινα που αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση.

Η κίνα θα αυξησει τη ζήτηση
Η αύξηση της ζήτησης πάνελ στην Κίνα "απορροφά μέρος της πλεονάζουσας προσφοράς", είπε ο Πάβελ Molchanov, ένας αναλυτής για Raymond James & Associates Inc στο Χιούστον, δήλωσε μέσω e-mail στις 9 Φεβρουαρίου.


Η προσδοκία ότι η Κίνα θα αυξήσει τις εγκαταστάσεις του τρέχοντος έτους έχει οδηγήσει ορισμένες εταιρείες ηλιακής να κρατήσουν σε λειτουργία τα εργοστάσεια οπως GCL-Poly,  LDK Solar Co και την Qinghai Co. 
 Η Κίνα με βάση το LDK Solar δήλωσε το Νοέμβριο ότι σχεδιάζει να τριπλασιάσει την ικανότητά του και να κάνει 55.000 τόνων πολυσιλικόνης το χρόνο μέχρι το 2014. 

Μικρότερες επιχειρήσεις
Είναι οι μικρότερες εταιρείες που έχουν παλευουν να επιβιώσουν, δήλωσε ο Lian της Solarbuzz.

Μαλιστα η ετιαρια Zhejiang Xiecheng Silicon ΣΙΑ κήρυξε πτώχευση το Δεκέμβριο, και ήταν η πρώτη αίτηση για πτωχευση εταιριας που σχετιζεται με τα φωτοβολταικα στην Κίνα.

"Οι τιμές μπορεί να κολλήσουν κοντά στα 30 δολάρια/ κιλό για ένα χρόνο ή δύο, αλλά αυτό μπορεί να είναι αρκετό για τις μεγαλύτερες εταιρείες όπως η LDK και GCL να συνεχίσουν την παραγωγή," δήλωσε ο Lian. Είναι απίθανο  οι μεγαλύτερες εταιρείες να επιδιώξουν να εξαγοράσουν τις μικρότερες. "Αγοράζοντας μια εταιρεία που δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά είναι περισσότερο ζημιογόνος από την επέκταση οργανικά», είπε.

πηγη businessweek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ