Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Παραγεις πανω απο 900ΚWh / kw;;; Σκοτιστίκαμε!

Aλλο και τουτο!
Ολο και πιο ξεκαθαρο γινεται το σχεδιο της Γερμανικής κυβέρνησης για νεας μορφή ταβανιου στην επιδοτηση των φωτοβολταικων. Σύμφωνα με τα τελευταια σχεδια , μονο οσα εργα θα κανουν σε ετησιο επιπεδο το μεγιστο 900 kilowatt (kW) ώρες
ανα kW peak θα τηρουν τις προυποθέσεις για επιδοτηση μεσω του συστήματος της ταρίφας.

Προς το παρον συνεχιζονται οι διαπραγματευσεις με το υπουργειο Οικονομικών.  Φαινεται οτι το περαιτερω κοψιμο στις ταρίφες θα ερθει πιο μπροστά και μετα απο αυτο θα υπαρχει μηνιαια μονοψήφια μείωση. Αυτο γινεται για να αποφευχθουν περιπτώσεις να υπαρχουν μεγαλες διακυμανσεις, οπως το Δεκ 2011 οπου εγιναν παρα πολλες εγκαταστασεις.

Επισης συζητιέται οτι εξεταζεται να υπαρχει ενα οριο στο υψος των ταριφων οσο αναφορα τα φωτοβολταικα πανελ. Στη Γερμανία, ο μέσος όρος φωτοβολταϊκής εγκατάστασης παράγει, σε καλές τοποθεσίες, μέχρι και 1.150 kWh ανά kWp ετησίως. Η ποσότητα της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται πέραν αυτού του ορίου  (900 kilowatt ώρες ανα kW) , η πρόταση προβλέπει, θα διατίθενται στην αγορά από τους ίδιους που χειριζονται τα φωτοβολταικα πλαισια (Module operators). Κατι τετοιο θα ωφελήσει κυρίως τους κινέζους κατασκευαστές φωτοβολταικων πλαισιων και αντιστροφων.

 Το μόνο που επιβεβαίωσε παντως το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, αυτή τη στιγμή, σε όλα τα επίπεδα, ειναι τοι διεξάγονται διαπραγματεύσεις.

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, το αργότερο, μια πρόταση σχετικά με τα φωτοβολταϊκά τιμολόγια θα πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι.


πηγη pv magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ