Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Kουβελης για τη μειωση

Μη μου πειτε οτι δεν τα ειπα! Ας διαβασουμε και τα του κουβέλη:
Τι ειχες παντελακη μου τι ειχα παντα!
Πιτσα κανεις;

Για λάθη, πρόχειρες λύσεις και ανακόλουθη συμπεριφορά όσον αφορά τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, με αφορμή τις ανακοινωθείσες μειώσεις στις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών.

«Δυστυχώς, βλέπουμε και πάλι, στην τομέα της ενέργειας αυτή τη
φορά, το ίδιο έργο που παίζεται εδώ και δυο χρόνια: ο περιορισμός των ελλειμμάτων να γίνεται όχι από την αύξηση των εσόδων και την παραγωγική και αναπτυξιακή δραστηριότητα, αλλά από επιβολή μέτρων με τρόπο που αποθαρρύνει τις παραγωγικές δυνάμεις και τους επενδυτές», σημειώνει ο κ. Κουβέλης.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εγγυημένες τιμές για τα φωτοβολταϊκά από την αρχή τέθηκαν ιδιαίτερα ψηλά, δημιουργώντας αυτό που ονομάστηκε «νέο Eldorado», κι ακόμα βρίσκονταν σε ψηλά επίπεδα. Όμως εφαρμογή των νέων τιμολογίων
χωρίς περίοδο προσαρμογής αποτελεί ένδειξη αναξιοπιστίας του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι σε επενδυτές που σχεδίαζαν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα στο τομέα των Φ/Β . Είναι βέβαιο ότι θα το ξανασκεφτούν πριν αποφασίσουν να μπλέξουν. Ακόμη χειρότερα, για εκείνους που ήδη έχουν ξεκινήσει μια επένδυση δεσμεύοντας χρήμα και κόπο, και λόγω των γραφειοκρατικών εμπλοκών δεν έχουν εξασφαλίσει την εγγυημένη τιμή, οι χθεσινές ανακοινώσεις τους αναγκάζουν να πετάξουν στα σκουπίδια τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους».
Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ έχει δημιουργηθεί κυρίως επειδή είναι λανθασμένος ο τρόπος υπολογισμού μεταξύ των εγγυημένων τιμών και της επιβάρυνσης στο κόστος εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την καύση των συμβατικών, ορυκτών καύσιμων, προσθέτοντας ότι «για μια ακόμη φορά, τη νύφη πληρώνουν οι ΑΠΕ».


πηγη energypress.gr 3-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ