Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Tιμες Φ/Β πανελ Ιανουαριο 2012- Προβλεψη για ΦΕΒΡ/ΜΑΡΤΙΟ του 2012

To ΙΜS Research διαπίστωσε ότι, ενώ σε ετήσια βάση υπαρχει επιβραδυνση στην πτωση τιμών στα φωτοβολταϊκά πανελ, οι κινέζοι κατασκευαστές Βαθμίδας 2 εφαρμόζουν "άκρως ανταγωνιστική" στρατηγική τιμολόγησης.


Στην τελευταία έκθεση των τιμών μονάδας της εταιρείας PV, διαπιστώθηκε ότι,  παρα την ταση της εποχικότητας η ετήσια
υποχώρηση των τιμών μονάδας, επιβραδύνθηκε στο 22 τοις εκατό τον Ιανουάριο, και κάτω από το 50 τοις εκατό το Δεκέμβριο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ σε ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΠΤΩΣΗΣ
Τον Ιανουάριο είχαμε μειώσεις τιμών που εφτασαν σε "χαμηλά επίπεδα ρεκόρ», λέει το IMS Research. Αλλα η πτώση αυτή ηταν χαμηλή σε σχεση με τους προηγούμενους μήνες, λόγω της μεγάλης ευρωπαϊκής ζήτησης.

"Μετά από την πολιτική αντίδραση για την εγκατάσταση στη Γερμανία 7,5 GW το 2011 ... θεωρείται πολύ πιθανό ότι σημαντικές τροποποιήσεις ή περικοπές θα γίνουν στο FIT ... κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012. 

Η απειλή αυτών των αλλαγών, σε συνδυασμό με τις ελκυστικές αποδόσεις που προσφέρονται από οι τρέχουσες τιμές συστήματος στη Γερμανία, είναι η κινητήρια δύναμη της ζήτησης να παραμένουν ασυνήθιστα υψηλά κατά τους πρώτους μήνες του έτους », λέει ο αναλυτής της έρευνας και της έκθεσης συγγραφέας, Τζέσικα Jin.

Οι κινεζοι tier 2 στα 0.60 ευρω!
Ωστόσο, το IMS υποστηρίζει ότι η Βαθμίδα 2 κινέζοι κατασκευαστές συνεχίζουν να ωθούν τις τιμές προς τα κάτω, με μέσες τιμές για κρυσταλλικά φωτοβολταϊκά στοιχεία που φτανουν στις ΗΠΑ $ 0,96 ανά watt (/ W), τον Ιανουάριο. "Η μέση τιμή για κρυσταλλικό φωτοβολταϊκό πανελ απο τους προμηθευτές μειώθηκε δύο φορές ταχύτερα απο το σύνολο της αγοράς τον Ιανουάριο και εφτασαν τα 0,96 δολάρια / W», λέει το IMS Research. 


Και παρόλο που πολλες τιμές spot έχουν πεσει και  κάτω από αυτό το επίπεδο, αυτή είναι η πρώτη φορά που η παγκόσμια μέση τιμή έχει πέσει σε αυτό το επίπεδο. "Τιμές τόσο χαμηλά όσο 0,80 δολάρια / W (περίπου € 0,60 / W) καταγράφηκαν για τις κινεζικές Tier-2 προμηθευτές τον Ιανουάριο, συνήθως για μεγάλες παραγγελίες από γερμανούς διανομείς," συνεχίζει.


Σε σύγκριση, ο Σαμ Wilkinson, ανώτερος αναλυτής της αγοράς για τα φωτοβολταϊκά, λέει στο pv περιοδικό ότι ο μέσος όρος των τιμών κρυσταλλικών πανελ στη Δύσ  ήταν πάνω από 30 τοις εκατό υψηλότερο κατά την ίδια χρονική περίοδο. Προσθέτει ότι οι τιμές Tier 1 κινέζους προμηθευτές »παρέμειναν μόλις πάνω από το $ 1 / W.

Μεσα στην αλυσιδα διανομής υπαρχουν διακυμανσεις τιμων
Το IMS Research βρήκε επίσης "σημαντικές" διακυμάνσεις των τιμών μεσα στην αλυσίδα εφοδιασμού των φωτοβολταικων πανελ. Ο  Jin λέει ότι οι «οι τιμές στους χονδρεμπορους μειώθηκαν περισσότερο απ'οτι στους κατασκευαστές», τον Ιανουάριο.
 "Ωστόσο, η μέση τιμή χονδρεμπόρων για τις κινεζικές Tier-2  κρυσταλλκα φ/β πανελ παρεμειναν 25% παραπανω απο τις τιμες των κατασκευαστών. 

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΙΜΩΝ ΠΑΝΕΛ ΓΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΜΑΡΤΙΟ
Σύμφωνα με τον Goekhan του pvXchange , ενώ οι συνολικές τιμές του Ιανουαρίου έπεσαν κάτω από εκείνες του Δεκεμβρίου, υπήρξε μια "ελαφρά ανοδική τάση" στο δεύτερο μισό του μήνα, ιδιαίτερα για τις μονάδες από κινέζους κατασκευαστές Tier 1.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της ζήτησης φωτοβολταϊκών και το υπαρχον  σκοτεινό πολιτικό σκηνικό, οι τιμές - για κρυσταλλικού πυριτίου τουλάχιστον - είναι απίθανο να μειωθούν σημαντικά το Φεβρουάριο και το Μάρτιο Μια μικρή αύξηση μπορεί να είναι ακόμη στα χαρτιά, κάτι που δεν εχει καταγραφεί απο τον Δεκέμβριο του 2010. "

 Λέει ότι η σταθερή υποχώρηση των τιμών για λεπτού υμενίου συνεχίστηκε, ωστόσο. 

Το  pvXchange αναφέρει τις ακόλουθες μέσες τιμές κρυσταλλικών πανελ ως 7ς Φεβρουαρίου:

 • Γερμανία - ακριβώς κάτω από € 1,10 / W? 1,43 δολάρια / W 
• Ιαπωνία / Κορέα - € 1,05 / W? 1,36 δολάρια / W 
• Κίνα / Ταϊβάν - σύμφωνα με € 0,80 / W? 1,04 δολάρια / W 

Μέσος όρος τιμών λεπτό φιλμ είναι περίπου: 
• Τελλουριούχου καδμίου - ακριβώς κάτω από € 0,70 / W
 • Silicon παράλληλα - € 0,75 / W
 • άμορφο πυρίτιο - € 0,60 / W

πηγη pvmagazine.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ