Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΣΠΗΕΦ ΣΕΡΡΩΝ: Σκανδαλώδη μεταχείριση υπερ των μεγαλοεπιχειρηματιών


Συγχαρηρτήρια στο σύλλογο για την σωστή τοποθέτηση του! 
Θα περίμενα και οι αλλοι συλλογοι/συνδεσμοι  να προβούν σε αντιστοιχες ενεργειες... 
Επιστολή προς τους  κ.κ. Προέδρους  των  κοινοβουλευτικών κομμάτων  απέστειλε  ο Σύλλογός  μας  διαμαρτυρόμενος  για  την  σκανδαλώδη συμπεριφορά  υπέρ  των  μεγαλοεπιχειρηματιών της  Ενέργειας  και  εις  βάρος  των  μικροπαραγωγών.
Το  κείμενο της επιστολής  έχει  ως  εξής

Αξιότιμοι κ.κ. Πρόεδροι,
πληροφορούμαστε δια του τύπου ότι μάχη με το χρόνο δίνει η διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, προκειμένου να ολοκληρώσει εγκαίρως το διαγωνισμό για το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης και να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή του έργου. Στόχος να συνδεθούν μέχρι τον Οκτώβριο τα πάνελ του έργου, προκειμένου να μη χαθεί η γενναιόδωρη ταρίφα των 39,2 σεντς ανά κιλοβατώρα που έχει κλειδώσει για το συγκεκριμένο έργο.

Η ταρίφα αυτή μεταφράζεται σε τζίρο της τάξης των 28 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για το πάρκο και σε αντίθετη περίπτωση το haircut της τιμής –με δεδομένες τις αλλαγές που έχουν επιβληθεί από το περασμένο καλοκαίρι– θα είναι σημαντικό και θα ξεπερνά το 50% (από 39,2 σεντς η τιμή θα πέσει στα 16,4 σεντς η κιλοβατώρα ή αλλιώς ο τζίρος του έργου θα πέσει στα 11,2 εκατ. ευρώ).
Βεβαίως αυτή την ιδιαίτερη και σκανδαλώδη μεταχείριση δεν έχει μόνο η ΔΕΗ , που η παραπάνω προίκα της θα δοθεί στους επίδοξους μνηστήρες της , αλλά και όλοι οι μεγαλοπαραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά ή ηλιοθερμικά πάρκα που συνεχίζουν να επιχορηγούνται και να γίνονται με διαδικασίες fast track. Την ίδια στιγμή η Κύπρος , με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες και με δημοπρασία στο διαδίκτυο πετυχαίνει τιμές για μεγάλα πάρκα από 7,41 σεντς έως 9,9 σεντς την κιλοβατώρα.
Παράλληλα με το αρθρ. 26 του νομοσχεδίου «για το ελάχιστο όριο αποθεμάτων πετρελαίου...» που ψηφίστηκε χωρίς αντίδραση στις 6/2/2013, μειώνεται η επιβάρυνση των μεγάλων Βιομηχάνων από το ενιαίο τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (είναι οι κατά κύριο λόγο ρυπαντές), την ίδια στιγμή που πριν 15 μέρες με Υπ. Απόφαση αποφασίσθηκε η αύξησή του για όλους τους καταναλωτές ρεύματος που βιώνουν την φτώχεια καθημερινά.

Τις ίδιες συνέπειες με την ως άνω διάταξη θα έχει και το ψηφισθέν αρθρο 27 με το οποίο απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά οι ΣΗΘΥΑ που παράγουν αγροτικά προϊόντα (άρθρ. 27 , της τροπολογίας του ΥΠΕΚΑ, που ψηφίστηκε χωρίς καμία αντίδραση) . Χωρίς να είμαστε ειδικοί , αν καταλαβαίνουμε καλά αφορά θερμοκήπια προφανώς μεγάλης έκτασης ,που δεν αφορούν μικροκαλλιεργητές αλλά επιχειρηματίες και μάλιστα μεγάλου βεληνεκούς . Αυτοί κατά το Υ.Π.Ε.Κ.Α την παραγωγή ενέργειας δεν την έχουν κύρια δραστηριότητα αλλά δευτερεύουσα και συνεπώς η επίπτωση της έκτακτης εισφοράς 10% σε αυτούς δεν μπορεί να τους πλήττει περισσότερο από το 25-30% επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών που είναι το μόνο έσοδο για χιλιάδες μικροεπενδυτές. Η εξαίρεση τους θα μεγαλώσει την πλέον των 150 ημερών καθυστέρηση εξόφλησης των Φ/Β και θα μας οδηγήσει σε χρεοκοπία.
Και ενώ λοιπόν σε περίοδο κρίσης συνεχίζουμε να είμαστε γαλαντόμοι προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, επιβαρύνουμε τους επί 150 ήμέρες απλήρωτους από το ΛΑΓΗΕ μικροπαραγωγούς φωτοβολταϊκών με εξοντωτική , οριζόντια έκτακτη εισφορά (haircut ) από 25% έως 30% επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών.
Αξιότιμοι κ.κ. Πρόεδροι,
πιστεύοντας ότι η κυριότερη αιτία που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης είναι οι εξαιρέσεις από την εφαρμογή των υφιστάμενων Νόμων που προέβλεπε διαχρονικά ο νομοθέτης (και κατά σύμπτωση τις περισσότερες φορές υπέρ των ισχυρών, σας ζητούμε να παρέμβετε δραστικά στο «πάρτι » που έχει στηθεί στην ενέργεια και γιγαντώνεται και να άρετε τις εξοντωτικές αδικίες εις βάρος των μικροεπενδυτών φωτοβολταϊκών που είναι τα θύματα .
Μετά τιμής
Γ. ΜΠΑΤΖΙΟΣ
Πρόεδρος Προσωρινού ΔΣ του ΣΠΗΕΦ Ν. ΣΕΡΡΩΝ


πηγη http://www.spiefnserron.gr/index.php/draseis-syllogoy/63-mexri-pote-tha-eimaste-ksefrago-ampeli-sta-megalosymferonta

4 σχόλια:

  1. Μήπως μπορει να μου πει κάποιος αν πληρώθηκε τον Ιούλιο του 2012. Εγώ ακόμα περιμένω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν πληρωθηκα. Εκρεμουσε ομως χαρτι. Μου ειπαν στο τηλεφωνο ομως την Δευτερα οτι εχουν ξεκινήσει οι πληρωμες.

      Διαγραφή
  2. σε περιπτωση που λειπει και σε μενα φορολογικη ενημεροτητα και την στειλω με φαξ σε ποσες μερες εργασιμες καταθετουν το τιμολογιο του Ιουλιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπακυριακού Γιάννης8 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:14 μ.μ.

    Απ΄ όσο γνωρίζω λογικά οι πληρωμές έχουν ολοκληρωθεί.Να ελένξετε όλοι σας αν έχετε στείλει στον ΛΑΓΗΕ φορολογική και ασφαλιστική ενημερώτητα.Ακόμα επιβεβαιώστε οτι δεν έχει γίνει κάποιο λάθος και οι ενημερώτητες σας έχουν καταχωρηθεί στον ΛΑΓΗΕ.
    Αν δεν κάνω λάθος,στην σελίδα του ΛΑΓΗΕ αναφέρει οτι αν δεν είναι εμπρόθεσμα τα 2 αυτά έγγραφα η πληρωμή μεταφέρεται στον επόμενο μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ