Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η Γερμανική αντιπολίτευση αντιτιθεται στη μειωση στις ταρίφες κατα 1,5%!


Στη χθεσινή σύνοδο κορυφής σχετικά με τα κίνητρα υπέρ απε, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις της Γερμανίας απέτυχαν να συμφωνήσουν για το πώς θα διαμορφωθούν οι ταρίφες FIT και το μελλοντικό σύστημα της ταριφας γενικότερα . 

Πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και ο υπουργός Περιβάλλοντος Peter Altmaier παρουσίασαν από κοινού μια πρόταση για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται το FIT
σύστημα της Γερμανίας. 

Η πρόταση, ωστόσο, απορρίφθηκε αμέσως από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων , με κορυφαία αντιπολίτευση τις σοσιαλιστικές και πράσινες δυνάμεις. Μια ομάδα εργασίας θα επεξεργαστεί τώρα μια συμβιβαστική λύση, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στις 21 Μαρτίου σε μια σύνοδο κορυφής της ενέργειας που θα συμμετάσχουν οι υπουργοί και η πρωθυπουργός καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η πρόταση που υποβλήθηκε από τον Ρέσλερ και Altmaier και καλεί την κυβέρνηση να παγώσει την εισφορά EEG, η οποία χρηματοδοτεί το σύστημα FIT, μεταξύ  άλλων, με € 5,28 σεντ (7,10 ¢) μέχρι το τέλος του 2014.  Ξεκινώντας από το 2015, σύμφωνα με την πρόταση, η εισφορά θα αυξηθεί σε ετήσια βάση μέχρι κατ 'ανώτατο όριο του 2,5%. 

Εν τω μεταξύ, κατά τη σύνοδο κορυφής, ένα πιο λεπτομερές σχέδιο για τη λεγόμενη ενεργειακή αλληλεγγύη, θεσπίστηκε: Ο  Ρέσλερ και Altmaier πρότειναν  για τα φωτοβολταϊκά συστήματα που εγιναν πριν απο 1 Αύγ 2013 να μειωθεί  μόνιμα κατά 1,5% η ταρίφα. Οι οικονομίες που προκύπτουν από αυτή την οριστική μείωση θα μπουν παλι στο FIT σύστημα προς χρηματοδοτήση άλλων έργων. 

Οι υπουργοί είχαν και πολλές άλλες προτάσεις που μειώνουν ουσιαστικά τα κίνητρα για τους υφιστάμενους και τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μαζί, αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να μειώσουν την οικονομική επιβάρυνση για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας κατά 1,86 δισεκατομμύρια € ($ 2,50 δισ.) το 2014, σύμφωνα με Ρέσλερ και Altmaier. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο, δεν αναμένεται να εγκρίνουν αυτές τις προτάσεις, ως έχουν σήμερα. Η γερμανική Ομοσπονδιακή Ένωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προειδοποίησε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στην EEG εισφορά και το σύστημα FIT θα εμπόδιζαν τη μελλοντική ανάπτυξη της ηλιακής αγορά της Γερμανίας. 



Πηγή: Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος (BMU), PHOTON
http://www.bmu.de/fileadmin/Daten_BMU/Download_PDF/Erneuerbare_Energien/20130213_Eckpunktepapier_Strompreissicherung_bf.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ