Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ισπανια: τεσσερις ενώσεις κατα της αναδρομικής μείωσης


Ενωμενες, 4 ενώσεις, ΕΝΩΜΕΝΕΣ.

Τέσσερις ενώσεις του κλάδου των φωτοβολταϊκών στην Ισπανία ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αναδρομική μείωση των εγγυημένων τιμών στα φωτοβολταϊκά.

Οι φορείς του κλάδου υπολογίζουν πως οι πολιτικές της κυβέρνησης θα αφαιρέσουν 500 εκατ. Ευρώ από τον κλάδο την ίδια στιγμή που οι συμβατικές και ρυπογόνες πηγές ενέργειας επιδοτούνται με ένα δισ. Ευρώ.


Οι Ισπανοί επενδυτές στα φωτοβολταϊκά διαμαρτύρονται ότι οι ρυθμίσεις που περνάει η κυβέρνηση “επιδεινώνουν αναδρομικά τις αρχικές επενδυτικές συνθήκες”.
Πρακτικά, η ρύθμιση προβλέπει τη διαμόρφωση εγγυημένων τιμών, οι οποίες δεν θα είναι ευθυγραμμισμένες με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, όπως ίσχυε στο παρελθόν, αλλά θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση με ένα δείκτη που θα αποκλείει τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα και τα ενεργειακά προϊόντα, τα οποία υπόκεινται σε μεγάλες διακυμάνσεις.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί να εξοικονομήσει περίπου 340 εκατ. Ευρώ ετησίως. Η ισπανική ένωση φωτοβολταϊκών UNEF υπολογίζει ότι η σύνδεση των εγγυημένων τιμών με τον νέο δείκτη θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωσή τους κατά 0,028% το 2013 έναντι αύξησης 2,975% με τον παλιό.

Οι τέσσερις ενώσεις φωτοβολταϊκών στην Ισπανία θα προσφύγουν νομικά κατά της κυβέρνησης.


Πηγη http://www.econews.gr/2013/02/11/fotovoltaika-ispania-95774/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ