Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αναβολή του προγράμματος επιδότησης αποθήκευσης της ενέργειας στη Γερμανία

Η έναρξη του προγράμματος παροχής κινήτρων στη Γερμανία για την αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας αναβληθηκε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας είπε σε μια εκδήλωση για τα φ/β που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην
Φρανκφούρτη, οτι η εναρξη του προγραμματος την 1η Μαΐου ειναι αδύνατη.
Ο υπουργος περιβάλλοντος Peter Altmaier, ειχε  υποσχέθεί προηγουμένως € 50 εκατομμύρια (65.900.000 δολάρια) για το πρόγραμμα, αλλά σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, η χρηματοδότηση αυτή δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη λόγω της μαζικής πτώσης των τιμών των πιστοποιητικών του διοξειδίου του άνθρακα.

Οι εισπράξεις από το πρόγραμμα πιστοποιητικού άνθρακα πανε απευθείας στο ταμειο της Γερμανίας για την ενέργεια και το κλίμα (EKF). Το ταμείο αυτό πρόκειται να στηρίξει το πρόγραμμα αποθήκευσης της ηλιακής ενεργειας, μεταξύ άλλων, αλλά αντί της αναμενόμενης εισροής € 2 δισ., το πρόγραμμα εισέπραξε μόλις 1 δισ. δολάρια πέρυσι.
Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο  PHOTON οτι τα κονδύλια του EKF  για το 2013 εξακολουθούν να βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.
Δεδομένου ότι η χρηματοδότηση δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε το πρόγραμμα αποθήκευσης ενέργειας θα τεθεί σε ισχύ.
Μέσα από το πρόγραμμα κινήτρων, οσοι πήραν δάνειο για την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας θα πρέπει μόνο να επιστρέψει το 70% του δανείου - η κυβέρνηση θα καλύψει το υπόλοιπο 30%. Ένα φυλλάδιο που ειχε δημοσιεύθει από τη γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW και ανέφερε οτι προσεφέρε χαμηλότοκα δάνεια για τα συστήματα αποθήκευσης με μπαταρίες έχει αφαιρεθεί πλεον από την ιστοσελίδα της τράπεζας. Τα δάνεια αυτά υποτίθεται οτι θα προσφέρονταν στους ενδιαφερομένους για την εγκατάσταση αποθήκευσης ενέργειας παράλληλα με διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά συστήματα μέχρι 30 kW.

Πηγή: BMU, BMWi, Tageszeitung, PHOTON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ