Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ξένοι επενδυτές θα μηνύσουν την Ισπανική κυβέρνηση

Για φούντο και αυτοι!
Ποσες ερμηνείες εχει ο ορισμός του "για το γενικό καλο" άραγε   ;

Σύμφωνα με το reuters, αρκετά ξένες επενδυτικά κεφάλαια (funds) που  επένδυσαν σε έργα φ/β  στην Ισπανία έχουν προσλάβει δικηγόρους για να μηνύσουν την ισπανική κυβέρνηση για τους νέους κανόνες/μειώσεις στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις που όπως λένε "σπάνε" τα συμβόλαια τους. 



Η νομική εταιρία Allen & Overy, αναμένεται να καταθέσει αγωγή για λογαριασμό των επενδυτών στο πλαίσιο της διεθνούς Συνθήκης για τον Ενεργειακό Χάρτη . Δεν ειναι  ξεκάθαρο , το ποσο που ζητάνε αλλά οι εταιρίες αυτές εχουν επενδύσει γύρω στα 14 δις ευρώ στην Ισπανία.

Στις 2 Φεβρουαρίου, η ισπανική κυβέρνηση εισήγαγε ένα νέο νόμο που μειώνει τις ταρίφες για τα υπάρχοντα συστήματα ανανεώσιμων πηγών παραγωγής ενέργειας σύμφωνα με τον πληθωρισμό, καθώς και το ετήσιο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Αυτό το μέτρο μαζί με το φόρο στην παραγωγή ενέργειας, ουσιαστικά θα εξαφανίσει τα οποιαδήποτε κέρδη των φωτοβολταϊκών, αιολικών κα.

Η ίδια νομική εταιρία εχει ήδη καταθέσει μέσα στο 2011 μήνυση εκ μέρους μόνο των φωτοβολταϊκών επενδυτών. 

Το υπουργείο της Ισπανίας , υπερασπίστηκε τον νομο στο κοινοβούλιο την περασμένη πέμπτη, λέγοντας , οτι ειναι  αναγκαία τα μέτρα, ώστε να μειωθεί το έλλειμα των 28δις ευρώ στο σύστημα ηλεκτρισμού, ενώ πάντα όταν νομοθετεί το υπουργείο "εχει στο μυαλό του το γενικό καλο".


Πηγή: http://www.reuters.com/article/2013/02/14/us-spain-renewables-idUSBRE91D1A020130214

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ