Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ψηφιστηκε η παραταση για αγροτες - επιστροφη εγγυητικής


Προσοχή! 
Η διασφάλιση της τιμης μονο σε περίπτωση που καθυστερησε η εγκριση απο Πειραιώς!!!

Ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής στο σύνολό του και κατ' άρθρο το σχέδιο Νόμου  το οποίο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διατάξεις για την παράταση ισχύος των
συμβάσεων σύνδεσης και πώλησης των αγροτικών φωτοβολταϊκων έως τις 6/5/2013 και τη δυνατότητα επιστροφής των εγγυητικών σε αγρότες που θα δηλώσουν ότι δεν θα υλοποιήσουν το πάρκο τους.

Δύο άρθρα, το 8 και το 19, που αφορούξν τα αποθέματα, θα έρθουν για ψήφιση την Τρίτη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Με το νέο νόμο δίνεται επίσης στους κατ' επάγγελμα αγρότες η δυνατότητα διασφάλισης της τιμής αναφοράς, στην περίπτωση εκείνη που είχαν ζητήσει δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα αλλά η έγκριση/εκταμίευση καθυστέρησε λόγω της συγχώνευσης με την Τράπεζα Πειραιώς.

Με άλλο άρθρο του νομοσχεδίου απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά του 10% που τους επιβλήθηκε με το Ν4093/2012 οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ΣΗΘΥΑ που έχουν κύρια δραστηριότητα την παραγωγή αγροτικών προϊόντων,
Τίθεται, τέλος, πλαφόν 1 εκατ. ευρώ στο ύψος του τέλους υπέρ ΑΠΕ ή ΕΤΜΕΑΡ, όπως έχει μετονομαστεί, που πληρώνουν οι βιομηχανίες και οι μεγάλοι καταναλωτές ρεύματος. 
Μπα... αλλο και τουτο!  γιατι πλαφον στους μεγαλους?
Ε..... ρε ποσα περνάνε στα αλλα αρθρα στη μουφα....



Πηγη : http://www.energypress.gr/news/PShfisthke-to-n-s-gia-tis-parataseis-sta-f-b-apothemata-petrelaioy

6 σχόλια:

  1. εγω που δεν εχω ζητησει δανειο απο την ατε χανω την τιμη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το διαβάζω σωστά, δίμηνη παράταση δικαιούνται μόνο οι αγρότες που έχουν δάνειο (προέγκριση δανείου) από Αγροτική-Πειραιώς. Οι υπόλοιποι αγρότες δεν δικαιούνται παράταση αφού, κατά την άποψη του Υπουργείου, δεν συντρέχουν λόγοι.
    Η' μάλλον δικαιούνται όλοι οι αγρότες την δίμηνη παράταση αλλά μόνο οι αγρότες με δάνεια στις 2 τράπεζες θα κρατήσουν την παλιά τιμή-ταρίφα.
    Έχετε δει μήπως τα πρακτικά της χθεσινής ψηφοφορίας της Βουλής ή μπορούμε να τα βρούμε κάπου; Έχετε κάποια πρόσθετη ανακοίνωση στα παραπάνω;
    Πιστεύω πως είναι ασαφές και πάλι το νομοθετικό πλαίσιο και αρκετοί αγρότες θα βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων κατά την σύνδεση του ΦΒ τους. Ευχαριστώ για τις οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To σχεδον τελικο νομοσχεδιο ειναι εδώ:
    http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=5c7317e6-8bef-4a2b-9c26-24e78dae0abf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράσχο, για δες το αρθρο 24, το εκανα αναρτηση
      http://fotoboltaika.blogspot.com/2013/02/arthro-24-parastasi-gia-agrotes-epistrofi-eggyitikhs.html#more. Εγω δεν βγαζω ακρη απο το αρθρο

      Διαγραφή
  4. Πολυ τους αγαπανε τους αγροτες τελικα... ή καλυτερα τα ψηφαλακια τους. Οι αλλοι λες και ζουμε σε αλλο πλανητη. Και δεν λεω μαγκια τους που τα καταφερνουν ετσι και πετυναινουν οτι τους συνφερει, αλλα βαρεθηκα να ψοφαει μονο η κατσικα η δικια μου σ'αυτο το κοσμο και κανενας να μη δινει σημασια. Περιμενα υπομονετικα τη σειρα μου μετα απο ολους τους αγροτες όταν μπορουσα να παρω ανετα δανειο παρα την κριση. Ετρεχα 2 μερες πριν ληξει η προθεσμια να κλειδωσω την τιμη κ ουτε περνουσε απο το μυαλο μου η παραταση. Και οταν ζοριστηκα για να παρω το δανειο κ ετρεχα με την ψυχη στο στομα κανενας δεν μου ειπε οτι αν θελω περνω την εγγυητικη πισω αν τελικα δεν το υλοποιησω. Δεν καταλαβαινω γιατι το ανχος μου κ τα λεφτα κ ο κοπος μου αξιζουν λιγοτερο απο του αγροτη που συμπαθω. Δεν καταλαβαινω γιατι η κατσικα του γειτονα εχει μεγαλυτερη αξια απο τη δικη μου παρολο που δεν θελω να ψοφησει κανενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ψοφησουν οι κατσικες ολων μας τωρα με τα νεα μετρα που θελει να παρει το ΥΠΕΚΑ για τα φωτοβολταικα παλαια και νεα.
    Τερμα τα ψεματα μεχρι εδω ειμασταν ας ερθουν οι τραπεζες να παρουν τα παρκα και τις σκεπες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ