Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Tι περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις νεες μειώσεις

Aπό την αλόγιστη έκρηξη των φωτοβολταϊκών σε χωράφια και στέγες σε κάθε άκρη της ελληνικής επικράτειας το YΠEKA πέρασε στο άλλο άκρο, επιφυλάσσοντας τη μία επιβάρυνση μετά την άλλη για τους ιδιώτες και παραγωγούς φωτοβολταϊκών.
Tα ελλείμματα στην αγορά, αλλά και η κατάρρευση των εσόδων από τη διάθεση των δικαιωμάτων ρύπων οδηγούν σε επίσπευση των μέτρων για τη ρύθμιση της αγοράς στο πλαίσιο των αντίστοιχων που έλαβε η Ισπανία. Aυτή την φορά, το YΠEKA προωθεί νέα χαράτσια με μείωση στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών, τη στιγμή μάλιστα που ο όλος ο κλάδος είναι σε αναβρασμό και έχει προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Tο ύψος της νέας μείωσης θα προσδιορισθεί με βάση τη διαφορά των προϋπολογιζόμενων εσόδων


από τις δημοπρασίες ρύπων, αλλά και από το συνολικό κόστος ένταξης νέων φωτοβολταϊκών στο σύστημα. Mε άλλο ποσοστό θα επιβαρυνθεί ο επενδυτής ενός φωτοβολταϊκού που είχε κλειδώσει ταρίφα το 2009 και με άλλη κάποιος που την κλείδωσε πέρυσι.

Nομοσχέδιο

Oι ρυθμίσεις μαζί με άλλες που θα ρυθμίζουν θέματα AΠE περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Bουλή και θα αφορά μεταξύ άλλων τη μείωση στις εγγυημένες τιμές στα νέα έργα, αλλά και μειώσεις στα συμβολαιοποιημένα. Tο YΠEKA υποστηρίζει ότι τα μέτρα στηρίζονται σε ανάλογα που έχουν εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκές χώρες που δεν αντιμετωπίζουν όμως τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς φωτοβολταϊκών.

Tο νομοσχέδιο θα θεσμοθετήσει επίσης την εγγυοδοσία. O θεσμός προβλέπει την καταβολή εγγυήσεων από τους υποψήφιους επενδυτές AΠE για τη δέσμευση ηλεκτρικού χώρου, αλλά και από όσους έχουν ήδη λάβει άδεια και στοχεύει στο ξεμπλοκάρισμα του «κορεσμένου» δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Yπολογίζεται ότι περίπου 5.000 μεγαβάτ αφορούν σε έργα που έχουν λάβει δεσμευτικούς όρους σύνδεσης χωρίς να μπορούν να υλοποιηθούν.

Κορεσμός

Mεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέρουν τόσο η PAE όσο και το YΠEKA που τα τελευταία χρόνια ενέκριναν αφειδώς άδειες παραγωγής για 7.265 MW φωτοβολταϊκών με υψηλές εγγυημένες τιμές, όταν ο στόχος της χώρας ήταν μόλις τα 2.500 MW μέχρι το τέλος του 2020. Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε περισσότερη παραγωγή ακριβής φωτοβολταϊκής ενέργειας απ' όση στοχεύαμε για το 2014 (1.536 MW αντί 1.500 MW), ενώ σε δύο χρόνια θα έχουμε ήδη καλύψει τον στόχο του 2020 για 2.500 MW.

Aποτέλεσμα αυτής της ανεξέλεγχτης κατάστασης είναι ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά για να καλύψουν τις πληρωμές των παραγωγών και να απαιτούνται όλο και περισσότερα μέτρα σε βάρος των καταναλωτών, καθώς πλέον το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού AΠE, μέσω του οποίου αποζημιώνονται οι ιδιώτες, αυξάνεται ανεξέλεγκτα με ρυθμό 25 εκατ. ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛAΓHE, στο τέλος του έτους, το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού διαμορφώθηκε στα 331,5 εκατ. ευρώ ενώ προβλέπεται ότι στο τέλος του 2013 θα «ανέβει» στα 473,62 εκατ. ευρώ. Bάσει των προβλέψεων, το αντίστοιχο ποσό για το τέλος του 2014 θα φτάσει τα 905,29 εκατ. ευρώ. Όπως διαπιστώνει ο ΛAΓHE, «με την υπάρχουσα σήμερα κατάσταση το σωρευτικό έλλειμμα θα εξακολουθήσει να  υφίσταται αυξανόμενο, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο το σύστημα στήριξης του τομέα AΠE».

Σε αυτό το πλαίσιο ο λειτουργός κρίνει απαραίτητη τη λήψη πρόσθετων μέτρων κατά την επόμενη περίοδο, για τη  σταδιακή απόσβεση του ελλείμματος έως το Δεκέμβριο του 2014. Oπως πάντως υποστηρίζει ο ΛAΓHE, η συνολική  εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών στο τέλος του 2012, περιλαμβανομένων και των Φ/B στις στέγες, ξεπερνά την προβλεπόμενη ισχύ για το τέλος  του 2014.  Aποτέλεσμα της απόκλισης αυτής, τονίζει ο λειτουργός, είναι το  σημαντικά  αυξημένο μεσοσταθμικό κόστος  ενέργειας από AΠE ενώ ταυτόχρονα, παρατηρείται μεγάλη απόκλιση με βάση τα στοιχεία για το 2012:

H μεσοσταθμική τιμή για κάθε φωτοβολταϊκή μεγαβατώρα ήταν 428,8 ευρώ και συνολικά κόστισε στους καταναλωτές 606,8 εκατ. ευρώ. Για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, που η «ταρίφα» είναι ακόμη υψηλότερη, η μέση τιμή ήταν 549,9 ευρώ/μεγαβατώρα και το κόστος 153,5 εκατ. ευρώ.

• Για τα Aιολικά Πάρκα (σύνολο ισχύος 1.753 MW), η μέση τιμή ήταν 92,1 ευρώ/MWh με συνολικό κόστος 354,7 εκατ. ευρώ

• Για τους μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς η τιμή ήταν 88,9 ευρώ/μεγαβατώρα με κόστος 59,6 εκατ. ευρώ, για τις μονάδες συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης η τιμή της μεγαβατώρας ήταν 170,2 ευρώ (25,3 εκατ. ευρώ), ενώ για τις μονάδες βιοαερίου 104 ευρώ ή συνολικά 20,4 εκατ. ευρώ.

Kαταγγελίες στην Eυρωπαϊκή Eπιτροπή

Δύο καταγγελίες ενώπιον της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής, αναφορικά με το μέτρο της έκτακτης εισφοράς στους σταθμούς AΠE κατέθεσε μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Aθηνών σχετικά με την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στους παραγωγούς φωτοβολταϊκών.

Tο βασικό επιχείρημα πίσω από την καταγγελία είναι η επιλεκτικότητα της αναδρομικής φορολόγησης, η οποία καθιστά το μέτρο παράνομη κρατική ενίσχυση. Όπως υποστηρίζεται με τη μη συμβατότητα του μέτρου συγκρούονται βασικές αρχές της ενωσιακής πολιτικής ανταγωνισμού, κρατικών ενισχύσεων και ενέργειας. Yπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων το τελευταίο χρονικό διάστημα στο όνομα της βιωσιμότητας της αγοράς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

H επιβολή έκτακτης εισφοράς ύψους 25% έως 35% ανάλογα με την ημερομηνία σύνδεσης του έργου με το σύστημα η αναστολή νέων αδειών, η παρακράτηση του 25% του τέλους EPT για τον λογαριασμό AΠE, η αύξηση του τέλους AΠE, η οποία μεσοσταθμικά ορίστηκε στο 24% και η ενίσχυση του ΛAΓHE, ήταν ορισμένα από αυτά που έχουν πλήξει όσους δραστηριοποιούνται στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


137 σχόλια:

  1. Κ. Γιάννη, πρόσφατα έμαθα κάτι που θα ήθελα αν μπορείς εσύ ή οι αναγνώστες σου να επαληθεύσουν.
    Όλες οι εγκαταστάσεις <10kw σε στέγες λαμβάνουν τιμή ταρίφας 0,55 ασχέτως ποιας τιμής έχουν κλειδώσει. Πρόσφατα μάλιστα φίλος που υπέγραψε με 0,25 είδε στον λογαριασμό του χρήματα υπολογισμένα με 0,55 ευρώ! Ρώτησα και άλλους και μου το επιβεβαίωσαν. Σε τηλ επικοινωνία με τα καταστήματα τους είπαν πως είναι απλά λάθος του λογισμικού και θα διορθωθεί γρήγορα. Δεδομένου ότι το 0,55 έχει "χαθεί" από τον Δεκέμβριου 12 και σήμερα έχουμε Φεβρουάριο του 13, απορώ προς τι αυτή η ολιγωρία...
    Μήπως τελικά κάποιοι, για κάποιους λόγους θέλουν να δείξουν υψηλά ελλείματα στην ΔΕΗ και στον ΛΑΓΗΕ?
    β) Εδώ και καιρό ακούμε πως το έλλειμμα διογκώθηκε επειδή η τιμή του CO2 στο χρηματιστήριο των ρύπων έπεσε από τα 7,5 στα 4 ευρώ ο τόνος. Γνωρίζω όμως οι πάντες πως η ΔΕΗ ως μεγαλύτερος ρυπαντής της Ευρώπης, πληρώνει απίστευτα ποσά σε δικαιώματα ρύπων. Νομίζω μάλιστα πως φέτος από την πτώση, 7,5 ->4 ευρώ, η ΔΕΗ εξοικονόμησε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ!!! Δηλαδή, το κόστος του ΛΑΓΗΕ από αυτό ήταν κάτι λιγότερο από 1 εκατ ευρώ ενώ το κέρδος της ΔΕΗ είναι μερικά δις ευρώ. Και αυτό μας το παρουσιάζουν ως τραγικό γεγονός που πρέπει να το πληρώσουμε εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι έχεις δίκαιο.. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό από άτομο που εργαζεται στην ΔΕΗ.Αν είναι δυνατόν!!! Πληρωνονται όλοι με 0,55 επειδή η ΔΕΗ δεν έχει φτιάξει ακόμη το λογισμικό και απότι κατάλαβα, αυτοί που δεν δικαιούνται να πληρώνονται με αυτή τη ταρίφα δεν θα επιστρέψουν τα χρήματα..ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!!!

      Διαγραφή
  2. Γνωριζω και εγω 3-4 περιπτωσεις οπου πληρωνονται με 0.55 και ας εχουν υπογραψει με χαμηλωτερη ταριφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορούσα να κάνω κάποιες ερωτήσεις τόσο στους users όσο και στους admin.
    1)Το νομοσχέδιο για την μείωση των τιμών θα έρθει στην Βουλή σχετικά σύντομα;
    2)Το άρθρο αναφέρει "σταδιακή απόσβεση του ελλείμματος έως το Δεκέμβριο του 2014", άρα δηλαδή η μείωση των τιμών θα είναι και πάλι διετούς διάρκειας όπως η έκτακτη εισφορά ή αυτή την φορά ια ισχύει για όλα τα χρόνια που έχουμε σύμβαση; Ρωτάω γιατί κάπου αναφέρθηκε πως θα μας αντιπροτείνουν επέκταση της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου
    3)Επίσης το άρθρο αναφέρει "Mε άλλο ποσοστό θα επιβαρυνθεί ο επενδυτής ενός φωτοβολταϊκού που είχε κλειδώσει ταρίφα το 2009 και με άλλη κάποιος που την κλείδωσε πέρυσι". Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση αυτοί που κλείσαν την μέγιστη τιμη (44λεπτά) το 2012, θα είναι αυτοί που θα υποστούν και τις μεγαλύερες μειώσεις;
    4)Οι μειώσεις στα υπάρχοντα συμβόλαια θα αφορά τόσο τα πάρκα όσο και τα οικιακά ή πάλι μόνο τα πάρκα; Γενικά ξέρει κανείς πόσα MW εγακτεστημένης ισχύος προέρχονται από οικιακά και πόσες από πάρκα;
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως ακούγεται ότι θα βάλουν πλαφον στην παραγόμενη ενεργεια που θα μας παίρνουν. Αν γίνει αυτό και συνεχίσει η εκτακτη εισφορά θα πέσει πολύ ξύλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως παρατηρητής του χώρου των φωτοβολταικών και ως φανατικός αντιφωτοβολταικός(διότι τα φωτοβολταικά θα αποτελέσουν οσονούπω το νέο χρηματιστηρίο) θέλω να σας ρωτήσω το εξής.
    Αν κάποιος φωτοβολταικός μετά από δυο χρόνια από την υπογραφή του συμβολαίου και κάτω από την πίεση των νέων μέτρων αποφασίσει να σταματήσει-σπάσει το συμβόλαιο και πάψει να παράγει,θα υποστεί κάποιου είδους ποινική-οικονομική ρήτρα;
    Το έχει ψάξει κανείς αυτό το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο συμβόλαιο με την ΔΕΗ, τουλάχιστον στα οικιακά που έχω δει, αναφέρει ρητά πως μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο μονομερώς χωρίς ποινικές ή άλλες ρήτρες. Και γνωρίζω περίπτωση που το έχει κάνει. Απλώς θα πρέπει μετά να ξοδέψεις κι άλλα χρήματα για μπαταρίες κλπ ώστε να μετατρέψεις το σπίτι σε αυτόνομο. Στα μεγάλα πάρκα αυτό δεν υφίσταται γιατί δεν μπορείς να μεταφέρεις το ρεύμα αλλού. Εκτός βέβαια κι αν έχεις μια βιομηχανία δίπλα σου και μπορείς να της πουλάς το παραγώμενο ρεύμα. Το θεωρώ απίθανο με τις υπάρχουσες συνθήκες. Στην επόμενη δεκαετία αν ανέβει τόσο το ρεύμα της ΔΕΗ, το ξανασυζητάμε

      Διαγραφή
    2. ρε πανηλιθιε pteryx μετακομισες εδω τωρα για να γραφεις τις @@ σου οπως στο energypress.
      δουλεια δεν εχεις κοπρε του διαδυκτιου?

      Διαγραφή
  6. Και τι θα πει φίλε μου να πάψει να παράγει; Γιατί να το κάνει αυτό όταν θα τρέχουν τα δάνεια; Ξέρουν καλά αυτοί πως δεν μας συμφέρει να κόψουμε την παραγωγή για αυτό και μας κάνουν ό,τι θέλουν διότι δεν έχουμε κάποιο μέσο να τους πολεμήσουμε. Μόνο τα δικαστήρια μας έμειναν καθώς νομικά πιστέυω είμαστε καλυμένοι αφού χαλάνε την σύμβαση μόνοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη, ποιος περίμενε να γίνει κάτι σωστό σε αυτή την χώρα; Έχω την αίσθηση ότι η φούσκα του χρηματιστηρίου ξεχάστηκε πολύ γρήγορα από όλους. Για να κάνει κάποιος σωστή επένδυση σε εγχώρια παραγωγή- πρέπει το παραγόμενο να εξάγεται στο εξωτερικό και όχι να προσδιορίζεται για εγχώρια κατανάλωση που μειώνεται μέρα με την μέρα λόγο της ύφεσης. Κάποιοι όμως προτίμησαν να ξεριζώσουν πορτοκάλια και ελιές, για να φυτέψουν κινέζικα πάνελ, και τώρα κλαίνε; Κύριοι παίξατε σε ελληνικό καζίνο- και το πιθανότερο είναι να χάσετε! Να είστε ευχαριστημένοι αν θα καταφέρετε να πάρετε πίσω τα χρήματα που ξοδέψατε!!! Περαστικά σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαινεται πως εισαι ασχετος και εγκαθετος. Σταματα αυτη την καραμελα οτι δηθεν σταματησε η παραγωγωγη για να μπουν φωτοβολταικα. Για ενα παρκο 100 kw χρειαζονται 3-4 στρεματα. Τα οποία εχουν κοστος 3-4 χιλιαρικα και φυσικα ελαχιστη παραγωγη σχεδον σε ότι και να βάλεις στο χωραφι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επισης. Η ηλεκτρική ενεργεια που καταναλωνεται αυξηθηκε στην Ελλαδα και δεν μειωθηκε οπως λες. Επισης το χρηματηστηριο ειναι ρισκο χωρις συμβολαιαμε τιμες. Εδω υπαρχουν συμβολαια. Αλλα προφανως εισαι στην κατηγορεια το να ψοφησει του γειτονα ο Γαιδαρος. Ευχομαι να σου συμβει κατι αναλογο αλλιως δεν μπορεις να καταλαβεις. Ενα παρομοιο ειναι να ερθει η τραπεζα ενω εχεις συμβολαιο για το στεγαστικο σου και να σου πει σου 3πλασιαζω το επιτοκιο επειδη εδωσα πολλα δανεια σε αλλους και δεν με πληρωνουν και επειδη ειναι καλοι πελατες, μεγαλα ψαρια)δεν τους πειραζω. Ετσι μαμαω εσενα που μπορω. Και ετσι δεν βγαινεις και σου παιρνει το σπιτι... Μετα θα το δωσει σε αυτους τους πελατες να μην τους στεναχωρησει κοψωχρονια. Ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ κ.Ανώνυμε,
    Μήπως ανήκετε στην κατηγορία αυτών που πολύ θα ήθελαν να είχαν ένα πάρκο,άλλά επειδή δεν μπόρεσατε τώρα τα βάζετε με αυτούς που το έκαναν?Τέτοια όμως είναι η αλληλεγγύη μας ως λαός.Χαίρεστε αγαπητέ μου για ποιό λόγο?Για την κατάντια μας ως λαός?Δεν επιθυμείτε να δείτε την χώρα που ζείτε και που ενδεχομένως μεγαλώνουν τα παιδιά σας να πηγαίνει μπροστά?Δυστυχώς, αυτοί είμαστε ως νοοτροπία και την ίδια νοοτροπία διέπει και αυτούς που μας κυβερνούν.Ελπίζω έστω και τώρα που έχουμε φτάσει στο ναδίρ, να αφυπνιστούμε και να σοβαρευτούμε μπας και αλλάξειι κάτι σε αυτή την χώρα.Δεν σας λυπεί το γεγονός ότι τόσα καταξιωμένα μυαλά, αγκαταλείπουν αυτή την χώρα και αναζητούν την τύχη τους κάπου αλλού?Θα πρέπει δηλαδή κατά τα λεγόμενά σας να τιμωρηθούμε επειδή επενδύουμε στην χώρα μας και δεν βγάλαμε τα χρήματά μας στο εξωτερικό?Λυπάμαι για την πικρία που νιώθετε, αλλά θα τολμούσα να χαρακτηρίσω μικροπρεπή τέτοιου είδους συναισθήματα για τους συνανθρώπους σας που δεν σας έχουν ζημιώσει και δεν σας έχουν βλάψει σε κάτι...Θα προσεύχομαι να βρείτε ξανά την ισορροπία σας και την συμπάθεια για τον συνάνθρωπό σας.
    Με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παπακυριακού Γιάννης21 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:56 π.μ.

    Κανονικά δεν θα έπρεπενα σου απαντήσω γιατί είσαι ΑΝΩΝΥΜΟΣ!Μπαίνεις,γράφεις τις "εξυπνάδες" σου και φεύγεις.Το κακό είναι οτι εκτός από ΑΝώνυμος είσαι και ΑΝεγκέφαλος!
    Προτού ξαναγράψεις το οτιδήποτε φρόντισε να κατέχεις και κάποιες σωστές πληροφορίες αλλιώς κινδυνεύεις και με άλλους χαρακτηρισμούς.Όπως κακοπροαίρετος,βαλτός,άσχετος,γραφικός,βλαξ κ.τ.λ.
    Για το οτι τις ώρες αιχμής η ΟΤΣ τινάζεται στο θεό φυσικά έχεις μαύρα μεσάνυχτα.Οτι κάνουμε πανάκριβες εισαγωγές ρεύματος από Τουρκία,Αλβανία και Ιταλία,επίσης.Το οτι τα τελευταία 5 χρόνια η πτώση στην κατανάλωση του ρεύματος δεν ήταν ετησίως πάνω από 1,5%?
    Το οτι η χώρα μας έχει υπογράψει μια συνθήκη όπου δεσμεύεται ένα μέρος της παραγωγής να είναι από ΑΠΕ?και οτι αν δεν φτάσει αυτό το ποσοστό θα πληρώνουμε πρόστιμα?
    Προβήκαμε σε επενδύσεις παίρνοντας ως βάση τις εξαγγελίες 2 κυβερνήσεων και τους νόμους που θεσπίστηκαν.Επενδύσαμε τους κόπους μας,τις περιουσίες μας ,(για να ξέρεις δεν βάλαμε όλοι κινέζικα και δεν καταργήσαμε αγροτική παραγωγή),υποθηκεύσαμε ακίνητα,είμαστε 6 μήνες απλήρωτοι,μας έβαλαν έκτακτη εισφορά επί του τζίρου (25%-30%-παγκόσμια πρωτοτυπία) αλλά εμείς πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας,δάνεια,φ.π.α κ.τ.λ.
    Και μπαίνεις τώρα εσύ ένας ανώνυμος και γράφεις περί χρηματιστηρίου και καζίνο?Τη σχέση έχουν τα παραπάνω με τα 2 τελευταία?
    Και επειδή πλέον θα αρχίσω κι εγώ να γίνομαι πιο κακοπροαίρετος θα σου πω πως είτε βαλτός του ΥΠΕΚΑ είσαι,είτε τον γκαζάδων,είτε βλαξ με περικεφαλαία που χαίρεται όταν ο συνάνθρωπος του παθαίνει κάτι κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περιμένατε αλήθεια από μια εξαρτημένη χώρα να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της; Σε ποιους είναι, για να είναι και σε εσάς. Κάθε μέρα αλλάζουν οι νόμοι. Και μη μου πείτε ότι 80% των πάνελ δεν είναι κινέζικών εταιριών. Όσο για τα μέτρα που βάζει το κράτος στα ΑΠΕ είναι παράνομα, χωρίς αμφιβολία, όπως επίσης είναι παράλογα και παράνομα μεγάλος αριθμός των αδειών που δόθηκαν χωρίς την δυνατότητα πληρωμών. Και ποιος ευθύνεται για το χάλι- μήπως ο κοσμάκης που αδυνατεί να πληρώσει των ήδη φουσκωμένο λογαριασμό;

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα κι από μένα...πάντως κύριοι/ες καλώς ή κακώς με βλέπω να κάνω πίσω για ένα πάρκο που βγήκαν πριν μια βδομάδα οι όροι σύνδεσης. Διαβλέπω ότι θα κάνω λάθος αν προχωρήσω σε αυτή τη φάση και με αυτά τα δεδομένα. Είναι πολύ φλου η κατάσταση. Και αν πας με τραπεζικό δανεισμό που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις καβάτζα χρημάτων για να χρηματοδοτείς το πάρκο (100KW) ΚΑΙ για το ΦΠΑ που θα κόβεις αλλά δε θα εισπράττεις, αλλά ΚΑΙ για τις δόσεις, σε συνδυασμό με το περιβάλλον που λέει για νέες μειώσεις, νομίζω είναι τρέλα για μικρά βαλάντια σαν το δικό μου. Που θα μπορούσα να το φτιάξω, αλλά με μια συνεπή πολιτική από το ΛΑΓΥΕ. Κι όχι έτσι φλου. Θα κρατήσω την ρευστότητα μου για το μέλλον. Έτσι το βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα ήταν τολμηρό να σε παροτρύνουμε να το κάνεις αγαπητέ στην παρούσα τουλάχιστον χρονική στιγμή. Δυστυχώς πριν καλά καλά ξεπεράσουμε το σοκ της έκτακτης εισφοράς, ήδη είμαστε εν αναμονή νέων μέτρων,όπως διαρρεέι από το ΥΠΕΚΑ. Το τί μέλλει γενέσθαι τα απόμενα χρόνια και αν θα δικαιωθούμε νομικά για όλα αυτά που συμβαίνουν ουδείς γνωρίζει. Εμείς που τολμήσαμε-εμπιστευτήκαμε και το κάναμε θα το υποστηρίξουμε εξ ορισμού μέχρι τελικής πτώσεως. Το να παροτρύνουμε όμως κι' άλλους να το κάνουν θα ήταν αρκετά τολμηρό. JUST FOLLOW YOUR HEART AND YOUR INSTINCT.GOOD LUCK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φυσικά και θα το υποστηρίξετε εξ' ορισμού...κι έτσι πρέπει..κι εγώ χωρίς 2η κουβέντα στις τότε εποχές θα το έκανα το πάρκο..απλά τώρα στην χρονική συγκυρία της δικής μου απόφασης, νομίζω ότι πρέπει να το σκεφτώ 3 και 4 φορές παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάνεις στην περίπτωση που δεν με συμφέρει να δίνω ρεύμα στην ΔΕΗ πιο είναι το κόστος για μπαταρίες και τι χωρητικότητας.

    Γιατί μετά την εισφορά θα υπάρχει και φόρος επι του συνολικού εισοδήματος οπότε στην περίπτωση αυτή θα ανέβω κλίμακα φορολογίας και για αυτά που χρωστάω στα παπ...α τους.
    Θα μου πείτε ότι δεν και όχι ακόμα φορολογικά αλλά νομίζω ότι πρέπει να το περιμένουμε όσοι έχουμε σε στέγη.

    Οπότε μπαταρίες πόσο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα χαράτσια, ΔΤ,ΔΦ και ότι άλλη μακακια μας έχουν δεν γλυτώνεις. Μπαταρίες για 10kWh την ημέρα = 1000Ah 12V κάνουν περίπου 3000€ για 2 ημέρες αυτονομία 6000€.. δεν συμφέρει καθόλου ακόμα....

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες υπάρχει κανένα ίντερνετ κατάστημα με μπαταρίες και συναφή με λογικές τιμές να ρωτήσω?

      Διαγραφή
  16. Αναφερεσαι για παρκο η οικιακο?
    Εισαι συνδεδεμενος με την δεη τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα το προσεξα οτι αναφερεσαι για οικιακο.
      Ποια η διαφορα εγω δεν καταλαβα και θελεις να βαλεις μπαταριες κατω απο την στεγη σου.
      Οκ , θα παιρνεις το ρυεμα σου απο μπαταριες, την πλεοναζουσα ενεργεια τι θα την κανεις?
      Απλα θα πηγαινει χαμενη.
      Ας υποθεσουμε οτι εχεις τιμη 0.25/ kw , που μαλλον εχεις παραπανω.
      Οπως εισαι συνδεδεμενος με την δεη απλα συμψιφιζεις το ρευμα σου, και οση καταναλωση και να κανεις στο σπιτι σου ,σιγουρα και κατι θα σου περισσευει και για την τσεπη σου.
      Δεν βλεπω τον λογω να βαλεις μπαταριες οταν η ιδια η δεη σου κανει σαν μπαταρια.
      Την ημερα καταναλωνεις και πουλας και το βραδυ απλα αγοραζεις.
      Δεν βλεπω καλυτερη μπαταρια απεριοριστης ισχυος την ιδια την δεη.
      Και τοτε γιατι ετρεχες να κανεις συμβολαια με την δεη????
      Το βρισκω παρα πολυ χαζο να κανεις κατι τετειο ,περα απο το κοστολογιο.

      Βιλλ

      Διαγραφή
    2. Είμαι με 0.49 αν μπει εισφορά και ζητήσουν να μπει και σε φορολογική δήλωση τότε υπάρχει πιθανότητα να μην συμφέρει λόγο υψηλού εισοδήματος σε συνδιασμό με την δουλειά μου και επειδή δεν λαμβάνουν υπόψιν τα χρέη μου καλύτερα θα είναι να ψάχνομαι έστω και σαν εναλλακτική.

      Τώρα δεν συμφέρει το ξέρω αλλά με αυτούς που μπλέξαμε σε λίγο δεν θα συμφέρει να ζεις και τότε θα δουν τι πάει να πει οργή.

      Παναγιώτης

      Διαγραφή
    3. 0.49*13.000kw=6375euro
      Πες οτι πας στα 0.25 στην χειροτερη των περιπτωσεων.
      Φορολογια στην χειροτερη περιπτωση 50%=0.12 cents*13000kw=1560EURO

      Δεν νομιζω να εχεις παραπανω καταναλωση σε ρευμα(χωρις χαρατσια κλπ)

      βιλλ

      Διαγραφή
    4. Αν αλλάξω κλίμακα εισοδήματος πληρώσω κάτι χιλιάδες ευρώ παραπάνω.
      Αν πούμε δλδ ότι θα προσθέσουν το 6300 στο εισοδημα χωρίς να λάβουν υποψιν εισφορές.
      Ή αν κάνω συμφωνία να μου ρίξει τον μισθό, αλλά και πάλι δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει τίποτα δεν είναι σίγουρο με αυτά που βλέπω δεν θεωρώ τώρα πια δεδομένο ότι θα πληρώνει η ΔΕΗ.
      Οπότε θέλω να έχω λύση για ότι ακολουθήσει.

      Παναγιώτης

      Διαγραφή
    5. Καλησπερα σας.Γιατι μου φαινεται οτι δεν κατεχετε το θεμα των αυτονομων η τον οικιακων διασυνδεμενων συστηματων. Σιγουρα το σκεφτηκαν να φορολογησουν τα οικιακα . Αλλα σκονταψαν στον αριθμο δυσαρεστημενων ψηφοφορων. Ακομη δεν μπορουν αν το προσθεσουν στο εισοδημα διοτι πρεπει πρωτα να αφαιρουν το δανειο αν υπαρχει. Ακομη αν φορολογηθει το οικιακο τοτε θα κοκινησουν τα τραπεζικα δανεια διοτι οι επενδυτες εχουν υπογραψει με επιτοκια 8%+ με τις τραπεζεσ οποτε τους τα παιρνει ολα.
      Τωρα για το θεμα να σπασεις την συμβαση. μονομεροσ μπορεις αλλα συμφερει ?
      Υπαρχουν 2 ειδη μετρητων της ΔΕΗ, οι παλαιοι οι οποιοι γυρισουν αναποδα οταν επιστρεφεις ενεργεια και οι νεοι που δεν γυριζουν αρνητικα .
      Αν σπασεις την συμβαση και συνδεσεις τον on grid inverter σου στον οικιακο πινακα σου, τοτε α) με παλαιο μετρητη κερδιζεις οτι ενεργεια παραγεις και αν παραγεις περισσοτερο αφαιρειται απο τον μετρητη αυτοματα β) με τον νεο μετρητη απλα ενω την δινεις στο συστημα χανεις την περισσια αφου δεν γυριζει πισω...
      Τωρα ακομη και με παλαιο μετρητη να εισαι , πληρωνεις την ημερησια ενεργεια 18 λεπτα περιπου ( μαζι με το ΦΠΑ ) ενω θα μπορουσες να το πουλας 0,25 Ε η 0,49 η 0,55 ( οπως εγω) αρα σιγουρα δεν συμφερει να σπασεις την συμβαση.
      τελευταια περιπτωση ειναι να πασ σε αυτονομο...δυστυχως κοστιζει υπερβολικα καθε τετοια μετατροπη. Χρειαζεται να καταργησεις ηλεκτρικο θερμοσυφωνα, ηλεκτρικο φουρνο και ηλεκτρικη κουζινα και να πας σε αντιστοιχα γκαζιου, να αγορασεις νεους φορτιστες μπαταριων , νεες μπαταριες που αλλαζονται ανα 7 χρονια κατα μεσο ορο, και νεους inverter off grid ( μπορει να γινει και συνδιασμος με on kai off grid).
      και φυσικα μια μικρη γεννητρια για ωρα αναγγης ... με λιγα λογια ασυμφορο... το μονο κερδος ειναι οτι θα κοψεις την ΔΕΗ, θα γλυτωσεις το χαρατσι αν παραμεινει ως εχει, και τα δημοτικα τελη, και το τεκμηριο εισοδηματος αν εχεις μεγαλο σπιτι.. μπορεις να το δειχνεις κενο...

      ειναι λιγο πλεγμενα τα πραγματα αλλα ειναι ετσι ακριβως..

      φιλικα
      Οδυσσεας Χασάπης ηλεκ.μηχ ΤΕ
      παραγωγος απο μικρα επαγγελματικααπο το 2007 !! και οικιακα

      Διαγραφή
  17. Άγριο ξύλο σε όσους τολμούν να παίζουν με τις ζωές και τις οικονομίες τόσων χιλιάδων ανθρώπων. Άγριο ξύλο για παραδειγματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΠΑΡΑΤΙΜΕΝΕΣ, ΝΑΡΘΗΣ ΝΑ ΣΤΙΣ ΔΟΣΩ... ΒΑΛΤΟΣ ΗΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΙΠΟΣ ΗΣΕ ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΤΙΜΑΤΟΣ. ΒΙΛΛ ΑΦΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΝΟ ΖΙΜΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιανού συστήματος?
      Ο λογιστής λέει ακόμα δεν έχω πρόβλημα αλλά αν αλλάξει η φορολογία στα φωτοβολταϊκά μπορεί και να έχω.
      Την αυτονομία στην ενέργεια την γούσταρα ανέκαθεν.
      Που είναι το επικίνδυνο?
      Μπας και υποψήφιοι δεν θέλουν να βάλουν φωτοβολταϊκά?
      Εσύ μπορεί να μην έχεις χρέη και να θεωρείς ότι θα έρθει ανάπτυξη κτλ.
      Αλλά εγώ είμαι του συστήματος.

      Διαγραφή
  19. Αγαπητοί φωτοβολταικοί (είμαι ο αντιφωτοβολταικός) έχετε ποτέ διδαχθεί στην ζωή σας μάρκετινγκ και στοιχειώδη οικονομική θεωρία;Ύπαρχει ποτέ περίπτωση να πας να επενδύσεις τα λεφτουδάκια σου σε μια οικονομία που βρίσκεται υπο κατάρρευση;
    Θα τα χάσεις 1000% γιατί κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα το σύστημα θα "κρασάρει".
    Πείτε μου.Τι σας κάνει να ελπίζετε οτι για τα επόμενα 25 χρόνια θα εισπράτετε ευρώ από τα φωτοβολταικά σας,όταν οι 300 κάθε τρεις και λίγο βάζουν καινούργιους φόρους και καινούργια μέτρα και πάμε από το κακό προς το χειρότερο;
    Χιλιάδες 'Ελληνες πήραν δάνεια προ κρίσης εποχή για να φτιάξουν δικά τους σπίτια και άξαφνα τους ήρθε η κρίση και έχασαν την γη κάτω απο τα πόδια τους,αδυνατόντας να πληρώσουν τα δάνεια και έρχεστε εσείς μέσα στην κρίση και πέρνετε δάνεια για να
    φυτέψετε φωτοβολταικά για να τα κονομήσετε και έχετε την εντύπωση πως θα πετύχετε;
    Απέτυχε ο επενδυτής που επένδυσε προ κρίσης και θα πετύχει ο επενδυτής που επένδυσε καταμεσής της κρίσης;
    Απλή λογική βρε παιδιά!
    Έχετε επενδύσει σε μια φούσκα η οποία κάποια στιγμή θα σπάσει και τότε θα κλάψουνε πολλά νοικοκυριά.Όσον αφορά το σπάσιμο του συμβολαίου,σύμφωνα με την απάντηση ενός φίλου δεν υπάρχει καμία ποινική ρήτρα.
    Συμφωνώ!Σήμερα δεν υπάρχει.Άυριο όμως ποιός μας εγγυάται οτι δεν θα θεσμοθετηθούν ρήτρες;Εδώ συζητούν την αλλαγή της τιμής σε ήδη συμβολοποιημένες τιμές και θα έχουν ενδοιασμούς να επιβάλλουν ρήτρες αν δουν κάποια στιγμή οτι πολλοί
    παραγωγοί σπάνε τα συμβόλαια,ειδικά αυτοί που θα έχουν κάνει και απόσβεση της επένδυσης;
    Μια συμβουλή προς τους εν δυνάμει επενδυτές-φωτοβολταικούς:
    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ!
    Αν σας περισσεύουν χρήματα αγοράστε κανα κήπο να έχετε να καλλιεργείτε γιατί όταν
    "βραχυκυκλώσει" ολόκληρη η οικονομία και "κράσαρει" το σύστημα θα μπορέσετε να επιβιώσετε,
    ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικε.. εισαι βλαξ και σιγουρα ποτε δεν εχεις δουλεψει το ελευθερο επαγγελμα. Κανεις δεν μας εγγυαται τιποτα , το μονο πραγμα που εχουμε ειναι η αξια του συμβολαιου μας και η υπαρξη του αντισυμβαλλομενου. απο εκει και περα ειναι τα δικαστηρια που λαμβανουν χωρα. Τωρα οσο αφορα τις επενδυσεις.. Αυτες γινονται και με κριση και χωρις κριση. αναλαμβανεις το ρισκο και επενδυεις. με οτι δυσκολιες μπορει να βρεις.
      Εσυ εισαι βολεμενος ΔΥ που μονο παπαριες ξερει να λεει. Το να χαιρεσαι που καποιοι εχουν δυσκολιες σαφως και δειχνει συμπλεγμα κατωτεροτητας διοτι δεν πιστευεις οτι μπορουν οι αλλοι να καταφερουν κατι που εσυ δεν προσπαθησες και δεν μπορεις να κανεις.
      Επενδυω στην Ελλαδα σημερα = φερνω ζρηματα στο καζινο που αλλαζει τους ορους οποτε θελει... Ε και ? και εμεις θα τα καταφερουμε με τον δικο μας τροπο , το κερδος δικο μας και η ζημια δικια μας.
      το μονο που θα μεινει δικο σου ειναι ο καλος στον εγγεφαλο σου.
      αυτα σου τα λεω ενυπογραφα φυσικα.

      Διαγραφή
  20. Άσε μας ρε ζήλια ψώρα που θα μας κάνεις και μάθημα. Οι περισσότεροι που επενδύσαμε στα φωτοβολταϊκά έχουμε πάνω από 5 ακαδημαϊκά έτη στην πλάτη μας ο καθένας. Όταν μαθαίναμε εμείς για την καμπύλη ζωής ενός προϊόντος εσύ αγόραζες το νέο σκιπ με μπλε πράσινους και κόκκινους κόκκους. Μάθε πως η εξέλιξη τους είναι στην πρώτη θέση έρευνας σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια του κόσμου, πως σε λίγα χρόνια μόνο ενέργεια θα μεταφέρεται μεταξύ των κρατών και πως και στην Γροιλανδία αν υπάρχει αρκετή ενέργεια δύναται να καλλιεργηθούν μέχρι και σταφύλια και ότι εσύ δεν τρώγεσαι με τίποτα, όχι τα φωτοβολταϊκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΙΡΙΕ ΑΝΤΙΦΩΛΤΟΒΟΤΑΙΚΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΣΕ ΤΟΥ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΜΙΝ ΑΣΧΟΛΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. προς τον 23 Φεβρουαρίου 2013 - 2:37 π.μ.
    ακαδημαικέ τι έχεις σπουδάσει;Πάντως στο λέω από τώρα σκίσε το πτυχίο.
    Τζάμπα διάβασες τόσα χρόνια,δεν σου ωφέλησε καθόλου.

    2013 Προβλεψη φ/β αγορας: To 70% των εταιριων θα γραψει τελος!
    Μέσα σε ραγδαία πτώση των τιμών, τις αυξανόμενες ζημίες και τα τεραστια λειτουργικά κόστη,
    η φωτοβολταική αγορα περνάει σημαντικές αλλαγές και αναταράξεις , με το 70% των εταιρειών να αναμένεται να καταποντιστεί αυτό το έτος!

    http://fotoboltaika.blogspot.com/2013/01/fotovotlaiki-agora-problepsi-2013-to-70tiisekato-teleionoyn.html

    Φωτοβολταϊκά: 180 εταιρείες θα σβήσουν από το χάρτη ως το 2015
    Περίπου 180 κατασκευαστές φωτοβολταϊκού εξοπλισμού είτε θα πτωχεύσουν είτε θα γίνουν αντικείμενο εξαγοράς έως το 2015 καθώς η υπεραποθεματοποίηση και οι χαμηλές τιμές έχουν δημιουργήσει κύμα συγχωνεύσεων στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας.

    http://www.econews.gr/2012/10/16/fotovoltaika-etaireies-2015/

    Ακαδημαικέ στρατηγός δεν είναι αυτός που ξέρει να βάζει την σφαίρα στο όπλο και να πυροβολεί.Στρατηγός είναι αυτός που μπορεί να μαντέψει τις κινήσεις του εχθρού και εσύ αδυνατείς να μαντέψεις τις κινήσεις των παγκόσμιων λαμόγιων που σας έχουν σερβίρει το παραμυθάκι της πράσινης ενέργειας και των πράσινων αλόγων.
    Ακαδημαικέ αν δεν στερέψει και η τελευταία πηγούλα πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν πρόκειται να δείς καμία άλλη μορφή ενέργειας να περπατά πάνω στον πλανήτη και δόξα τον θεό υπάρχουν πάμπολλες πηγούλες στην ελληνική επικράτεια που θα ανοίξουν κάποια στιγμή και θα μας κάνουν πλούσιους,αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή θα πρέπει να περάσουμε πρώτα από το κρασάρισμα της οικονομίας.
    Δηλαδή σε τελική ανάλυση,πιστεύεις οτι στα επόμενα 25 χρόνια θα ζεις και θα εισπράτεις από τα φωτοβολταικά;
    Η μισή Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης και εσύ σκέφτεσαι και ποντάρεις σε 25 ετής επένδυση;
    Ακαδημαικέ; το εύκολο χρήμα είναι γλυκό και ξεκούραστο,για αυτό την πατήσατε την μπανανόφλουδα.Ξεχάσατε το χρηματιστήριο.Δεν πειράζει
    Ακαδημαικέ τα λέμε στην ανακοίνωση των καινούργιων μέτρων.
    και να σου πω και το τελευταίο;Εγώ και να πέσω έξω στις προβλέψεις μου και αποδειχτεί οτι έχεις δίκαιο δεν θα χάσω κάτι.
    Αν όμως αποδεχτεί οτι είχα δίκαιο εσύ και οι συναδελφοί σου θα καταστραφείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LOL Βρε συ αντιφωτοβολταϊκέ νιώθω άχρηστος από την στιγμή που με τάπωσες με τις απόψεις σου, πως δεν μου πέρασαν από το μυαλό; γιατί να μη τα βρω να τα διαβάσω νωρίτερα, πως δεν σκέφτηκα ότι οι υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στο υπέδαφος της πατρίδας μου ήταν για την γενιά μου φτιαγμένοι χιλιάδες χρόνια τώρα, για να καλύψω Εγώ τις ανάγκες μου και όχι οι επόμενες γενιές και για άλλες χρήσεις εκτός από τις ενεργειακές που εγώ δεν θα έβρισκα άλλες εναλλακτικές λύσεις για χάρη των 7 αδελφών. Τι μου θύμησες τι μου θύμησες. ΛοΛ. Τέλος πάντων και στο δίκτυο να μη πουλάω θα βάλω καταρράκτη να κόβω ξύλα για να ζεσταίνεσαι. Α και η σχέση μου με την ελληνική ύπαιθρο είναι σχέση εραστή προς ερωμένη, είχα καθήκον να επενδύσω στα φωτοβολταϊκά.

      Διαγραφή
    2. ρε αντι-οτι ναναι δεν πας να κοψεις κανενα ξυλο να ζεσταθεις γιατι σε εχει βαρεσει στο κεφαλι.
      καλα κανουμε εσυ τραβας κανενα ζορι?????
      ολη μερα στο energypress τα ιδια γραφεις δεν βαρεθηκες?????
      ασε το διαδυκτιο και τραβα να βρεις καμμια δουλεια να ξελαμπικαρεις.

      Διαγραφή
  23. Το τελευταίο που σου είπα δεν το έπιασες.Τώρα γελάς με έμενα,μα αν πέσω μέσα στις προβλέψεις μου θα κλαις με μαύρο δάκρυ.
    Η σχέση σου με την ύπαιθρο είναι σχέση εραστή προς ερωμένη,σχέση που μπορεί κάποτε να κορεστεί και να διαλυθεί δίοτι οι έρωτες έρχονται και παρέρχονται,γεννιούνται και πεθαίνουν,κοινώς έχουν ημερομηνία λήξης.
    Η δικιά μου σχέση με την ύπαιθρο είναι σχέση αίματος.Γεννήθηκα μέσα σε αυτή και αυτή αποτελεί το αίμα μου και την
    ζωή μου.Οπότε για να σου λέω να αγοράσεις κανένα μπαχτσέ και να παρατήσεις τα φωτοβολταικά,κάτι παραπάνω
    ξέρω και σου τα λέω.
    Αλλά ξέρεις φιλαράκο τι λένε στο χωριό μου και δεν το λένε στα πανεπιστήμια;
    Αν όλες οι μέλισσες έβγαζαν μέλι,θα έτρωγαν και οι γύφτοι με το κουτάλι!
    ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΕΞΥΠΝΟΥΛΗ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παπακυριακού Γιάννης24 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:02 π.μ.

    Επειδή τον τελευταίο καιρό έχω μιλήσει με ανθρώπους που κλαίνε...
    Έχω μιλήσει με άνθρωπο που ήρθε από το εξωτερικό με την οικογένεια του και ξαναφεύγει για να μη δει να του παίρνουν το σπίτι...
    Έχω μιλήσει με οικογένεια με 4 παιδιά που με τους κόπους μιας ζωής έκαναν μια τέτοια επένδυση,είναι απλήρωτοι και σε οικονομικό αδιέξοδο...
    ΑΛΛΑ εσύ χαίρεσαι με όλα τα παραπάνω αποδεικνύει πόσο σκουλήκι είσαι...αι χάσου γελοίε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιαννη ειναι ο ιδιος ηλιθιος pteryx που ολη μερα την βγαζει στο energypress γραφοντας τα ιδια.
      πισω απο το pc κρυβεται μεγαλη ανωμαλια.

      Διαγραφή
  25. Γιάννης Παπακυριακού24 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:36 μ.μ.

    Αν είναι ο ίδιος κακός ασχολήθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παλικάρια ούτε ο pteryx είμαι ,ούτε ο superman.
    Συμφωνώ μαζί σας.Είμαι ηλίθιος, αλλά δεν είμαι αρπακολατζής και τυχοδιώκτης σαν κι εσάς.
    Εσείς θέλετε χωρίς κόπο να βγάλετε ευρουλάκια.Χωρίς να μοχθήσετε προσπαθείτε
    να τα κονομήσετε.Δεν θέλετε ούτε καν να υδρώσετε για να βγάλετε τον άρτον ημων τον
    επιούσιον.Θέλετε να είστε αραγμένοι στην πολυθρονίτσα και τα φωτοβολταικά να βγάζουν
    ευρώ.Βρέξει,χιονίσει να κάθεστε και ο λογαριασμός στην τράπεζα να γίνεται όλο και μεγαλύτερος.
    Χάσατε κύριοι!Αγαθά κόπης κτώντε.Στο χωριό μου λένε, με πορδές δεν βάφονται αυγά!
    Σας πλάσαραν το παραμυθάκι του εγγυημένου μηνιαίου μισθού και πέσατε στην παγίδα.
    Εσείς είστε οι έξυπνοι που θα κάθεστε και θα τα κονομάτε και εμείς που θα δουλεύουμε από το
    πρωί μέχρι το βράδυ είμαστε τα κορόιδα.
    Λες και εμείς δεν έχουμε χωράφια και δεν μπορούσαμε να βάλουμε φωτοβολταικά,λες και δεν έχουμε στέγη στο σπίτι μας για να την γεμίσουμε με πάνελ.
    Εδώ ενημερώνουμε τον κόσμο να μην πέσει στην παγίδα και οι άλλοι μας βρίζουν και από πάνω.
    Αγαπητοί μου μοιάζετε σαν τις αλεπουδίτσες που τις κόψανε την ουρά λεγοντάς τες οτι έτσι θα είναι πιο όμορφες και όταν αντικρίζετε τις άλλες με την ουρά ,αντι να σκύβετε το κεφάλι για το καταντημά σας έχετε το θράσος και να κακολογείτε και από πάνω.
    Και κάτι τελευταίο.Πίσω απο το pc δεν κρύβεται μεγάλη ανωμαλία,αλλά μέσα στο δικό σας εγκέφαλο που πήγατε και ρίξατε τα λεφτά σας σε μια μεγάλη και διεθνής απάτη.
    Ξέχασατε το μεγάλο φιάσκο με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας και τον εμβολιασμό για την παγκόσμια επιδημία;
    ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝΕ ΚΥΡΙΟΙ!ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ;
    ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σπανια περιπτωση μαλακα ο 5:58 λυπαμαι που δεν καταφερε να παρει καποια αδεια για φοτοβολταικα που τοσοο πολυ θα ηθελε....λυπαμαι το κοσμο που θα πληρωσει τα σπασμενα οταν θα ερθουν οι αποφασεις των δικαστηριων!!!!φανταζομαι τα μουτρα του μαλακα οταν θα πληρωνει εχτρα χαρατσι στο λογαριασμο του για να μας καλυψει τις παρανομες κρατησεις!!!!φανταζομαι το μαλακα τι οργη θα εχει μεσα υου τοτε και φτιαχνομαι...μαλλον ειμαι ανωμαλος!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. γιατι τοση φαγωμαρα????
    την αποψη του λεει ο τυπος που το κακο???
    μεσα σας καπου, οχι και πολυ βαθια συμφωνειται με τις αποψεις του.
    ειμαι και κατοχος φ/β σε στεγη και ετοιμαζομαι και για δευτερη ,
    ρισκαρω εις γνωσιν μου.
    εξαλλου ολες οι επενδυσεις εχουν ρισκο,η μηπως κανω λαθος??????
    ρισκο ειναι και αυτη η επενδυση
    το περιεργο που του βρισκω ειναι οτι δεν εχει φ/β ειναι και αντι φ/βολταικος
    και ασχολειται με blogs φωτοβολταικων.

    βιλλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς τον 24 Φεβρουαρίου 2013 - 8:13 μ.μ.
    Να σου απαντήσω φίλε μου στην απορία για το πως ασχολούμαι με τα φωτοβολταικά ενώ δεν έχω.
    Η προβλεψή μου είναι πως αργά ή γρήγορα η οικονομία μας θα καταρρεύσει,κοινώς θα επέλθει η στιγμή του μεγάλου κανονιού.Το βλέπεις και μόνος σου,οτι το σύστημα δεν τραβάει.Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο.Οι επιχειρήσεις κλείνουν,ο κόσμος πεινάει.Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα θα έρθει η στιγμή που
    ο κόσμος ειδικά στις πόλεις μη έχοντας τρόπο να επιβιώσει θα ξεσηκωθεί εναντίον του συστήματος
    και τότε θα σκάσει η κανονιά!Τι σημαίνει αυτό;Άτακτη χρεοκοπία.Καταρρέει η κυβέρνηση,φεύγει το δντ,
    άρα πλήρης και άτακτη χρεοκοπία.Άμεση συνέπεια της χρεοκοπίας είναι η διακοπή ρεύματος.
    Τότε φίλε μου τι κάνουμε;Έχουμε το φωτοβολταικό και μπαταριούλες για να τροφοδοτούμαστε.
    Με αυτή λοιπόν την σκέψη άρχισα να ασχολούμαι και να ψάχνω την τεχνολογία των φωτοβολταικών.
    Βλέποντας τις διάφορες διαφημίσεις να σου πλασάρουν το παραμυθάκι του εγγυημένου μηνιαίου μισθού άρχισα να το ψάχνω περισσότερο.Θες να σου πω την πρώτη διαπιστωσή μου;
    ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ=ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.Κάθε καρυδιάς καρύδι άνοιξε και ένα μαγαζάκι για να πουλάει
    φωτοβολταικά.Ο κάθε άσχετος μπήκε στο χώρο να κάνει την αρπαχτή.Ξαφνικά όλοι γίνανε ειδικοί.
    Το κράτος από εκεί που έκανε τα πάντα για να πεινάς παρουσιάστηκε ως φίλος σου
    για να σου παρέχει έναν παχυλό και εγγυημένο μισθό(σου θυμίζει αυτό κάτι;α)Σημίτης με τις δηλώσεις για το χρηματιστήριο,β)αγοράστε ελληνικά ομόλογα γιατι σας παρέχουν εγγυημένη επένδυση των χρημάτων-κούρεμα ομολόγων λόγω δντ,αρα χάσιμο χρημάτων).Ξέχασες τι έλεγε ο παπανδρέου;Λεφτά υπάρχουν!
    Τι να κάνει λοιπόν ο κακόμοιρος ο Έλληνας;Πίστεψε στην προπαγάνδα της νέας τάξης για τις ΑΠΕ,στο κράτος για το εγγυημένο εισόδημα και είπε να βάλει φωτοβολταικά.
    Που πας ρε καραμήτρο;Μέχρι πότε θα σας κοροιδεύουν;Σας ξεγελάσανε με το χρηματιστήριο,σας ξεγελάσανε
    με τα διακοποδάνεια,θα σας ξεγελάσουν και πάλι με τα φωτοβολταικά.
    Φτάσαμε στο σημειό τα γονιμότερα χώματα να τα καταστρέφουμε.Έχετε σκεφτεί ρε πανίβλακες(αναφέρομαι
    σε αυτούς που με βρίζουν)τι σκατά θα φάτε όταν όλα τα χωράφια και οι βοσκότοποι γεμίσουν φωτοβολταικά;
    Όταν ηλίθιοι πουληθεί η ΔΕΗ,θα έρθει ο ιδιώτης και θα σου πει μπορώ να εισάγω από γειτονικές ΑΠΕ φτηνότερο ρεύμα,οπότε αν θες να σου το αγοράσω ξέχνα την τιμή που ήξερες.Τότε τι θα κάνεις βρε ουρακοτάγκε,που επειδή
    απέκτησες ένα πτυχίο νομίζεις οτι έμαθες να σκέφτεσαι;Εσύ βρε χαζοπαπάρα που με βρίζεις νομίζεις οτι είσαι
    πιο έξυπνος από αυτόν που σου πλάσαρε το παραμύθι των φωτοβολταικών;
    Σας κοροιδεύει το ΣΚΑΙ με τις οικολογικές του ευαισθησίες,βγάζει ένα πρόγραμμα με την συνεργασία της vodafone για την ανακύκλωση
    όλων των παλιών τηλεφώνων και συσκευών,πας εσύ την άχρηστη συσκευή έχοντας την αίσθηση ότι προστατέυεις το περιβάλλον,τα παίρνουν αυτοί,τα λιώνουν και τα οικονομάνε από τα πολύτιμα μέταλλα που περιέχει κάθε συσκευή
    (χρυσό,ασήμι,χαλκός και οτι άλλο δεν φαντάζεσαι).
    ΑΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ,ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο τροπος που σκεφτεται καποιος αντικατοπτριζει τον τροπο που ζει... και σκεφτεσαι πολυ μιζερα φιλε...
      μπορεις να μου πεις κατι καλυτερο και ασφαλεστερο που θα επρεπε να επενδυσουμε; μη μου πεις τιποτα, αυτο κι αν ειναι μιζερη σκεψη, ειναι στη φυση μας να προχωραμε και να εξελισσομαστε.
      απο τα 500 στρ που καλλιεργω εβαλα 4 στρ φ/β... αναλογισου το ποσοστο καλλιεργησιμης γης που απεμεινε...

      Διαγραφή
  30. Αφιερωμένο στους ουρακοτάγκους που με βρίζουν.
    Δείτε που είναι τα φράγκα.Ούτε ο αλαφούζος είναι κορόιδο,αλλά ούτε οι γύφτοι-παλιατζήδες.
    ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΙ,Ε,ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΙ!
    http://www.youtube.com/watch?v=Jn7oNH2-nqc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Re lakama esu pou vlepeis polu makria aurio les oti mporei na vgaloun nomo kai na mporoun na spasoun ta sumvolaia ..me thn idia logiki k esu exeis ena sumvolaio oti sou anikei ena spiti..(an exeis) aurio methavrio tha vgaloun ena nomo kai tha mporoun na sto paroun...alla sugoura epeidi eidai polu mprosta kai vlepeis polu makria vazw stoixhma oti meneis idh se tsantiri!!!!! Oust apo edw kwlogufte!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρε ανωμαλε αφου την βρισκεις να σε βριζουν !!παραδεξου το!!!! Ειμαι συγουρος οτι εχεις και γυναικειο profile στο facebook...χαχαχα...δεν ξερω αν εχεις προχωρησει και περισσοτερο!!!!! Οπως την βρισκει κανεις δεν ειναι κακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ αντί φωτοβολταϊκε διαβάζοντας όλα αυτά που γράφεις δεν άντεξα και αποφάσισα να σου γράψω τα εξής
    1 Ποιος σου είπε ότι αυτός που επένδυσε στα φωτοβολταικα το έκανε για να κάθεται και να εισπράττει
    Για τουλάχιστον 5 χρονια θα αποσβεσει το κεφάλαιο που έβαλε με τις οικονομίες μιας ζωής και παράλληλα θα απο πληρωνει το δανειο που έλαβε με εξαιρετικά ληστρικο επιτόκιο της τάξης του 10%
    Επίσης πληρωνει φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές διότι εχει μια κανονική επιχείρηση
    2 Η Ελλάδα φίλε μου εχει εξασφαλιστεί ότι δεν θα βγει απο το ευρώ αυτό πρέπει να το καταλάβεις καλά
    Και υπάρχουν ποια χίλιοι λόγοι που δεν το επιτρέπουν να συμβεί αυτό διάβασε τα σχετικά άρθρα της ευρωπαϊκής ένωσης και των μεγάλων οικονομολόγων για να το εμπεδωσεις
    3. Τα οποία νεα μέτρα για τα φωτοβολταικα δεν θα παρθουν σε μια νύχτα όπως έγινε με την εκτακτη εισφορα και πάψε να τρομοκρατεις τους συναδέλφους θα προηγηθεί διαβούλευση και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς και πάντα σε συνδυασμό με την ρυθμιση μείωση των επιτοκίων των δανειων με ταυτόχρονη παράταση αποπληρωμής τους
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΘΕΙΣ
    4 Οσον αφορά την συμβολή των φωτοβολταικων στην ανάπτυξη της χώρας σε παραπέμπω στην σχετική μελέτη του καθηγητή Κ Καπρου του ΕΜΠ
    Μπορείς να την κατέβασεις απο το Ίντερνετ
    5 Επειδή εσύ δεν είχες ενδεχομένως τα απαιτούμενα κεφάλαια για να κανείς αυτήν την επενδύση σταματά να λασπολογεις δεν ειναι πρεπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αμτιφωτοβολταικε-superman- λουγκρα η οπως αλλιως σε λενε παλι καλα που εισαι και εσυ και μας διασκεδαζεις μωρη κουφαλα!!!!! Δεν υπαρχεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μαλλον ξεχνατε ολοι που γραφετε σε αυτο το post
    Οτι αναφερετε σε νεα μετρα που ενδεχωμενος θα παρθουν εις βαρος μας.
    Και δεν κοιτατε την ουσια και ασχολειστε με τον τυπο
    Που με λαθος τροπο προσεγγιζει το θεμα και ειναι εντος του κλιματος του συγκεκριμενου αρθρου.
    Πιο παραπανω εγραψα για καποιον τυπο για τις μπαταριες ,
    Δεν κολλησατε στην ορθη η λαθος λογικη που του ανεπτυξα
    ,αλλα σας ενοχλησαν τα νουμερα που εγραψα με σχολιο καποιου χρηστη ιτι αυτα που γραφω ""κανουν ζημια""
    Γιατι οταν μπαινουν τα νουμερα αντιδρανε καποιοι??
    Ας αναπτυξη την λογικη του με νουμερα να με διαψευσει.

    Βιλλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ,ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ.
    δεν είμαι αρπακολατζής και τυχοδιώκτης σαν κι εσάς.
    Περαστικά σε όλους...
    καπου αλλου μας αποκαλει ηλι8ιους....................

    KAI ΕΡΧΕΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΒΙΛΛ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΗΡΥΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ8ΡΩΠΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ????
    ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος25 Φεβρουαρίου 2013 - 1:13 μ.μ.
    ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΟΠΡΙΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΔΟΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ.
    ΑΙΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕ ΝΟΥΜΕΡΑΤΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΟΠΡΙΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!! xaxaxaxaxaxax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. μιλαμε για το επιπεδο του τυπου ,
    αλλα βλεπω και εγω ενα επιπεδο δικο σας μαλλον χειροτερο απο του τυπου.
    δηλαδη αν καποιος εχει αλλη αποψη πρεπει να πεσετε και να τον φατε?????
    γιατι ασχολειστε με αυτον??
    τοσο χρονο εχετε και χολοσκατε για αυτον??

    βιλλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Διαβάζω τα σχόλια και νιώθω οτι στην ιδέα οτι θα πέσω μέσα στις προβλέψεις μου σας πιάνει πανικός.
    Βρίζετε συνέχεια χωρίς να παραθέτετε επιχειρήματα.Σας απέδειξα πως σας κοροιδεύουν με το πρόσχημα της οικολογικής συνείδησης (ΣΚΑΙ-vodafone) και δεν βγάλετε άχνα.
    Η αλήθεια πονάει,αλλά δεν παύει να είναι αλήθεια.
    Σας είπα από την πρώτη στιγμή.Σε μια χώρα που υπάρχει ρευστότητα πολιτική και οικονομική και ελοχεύει ο κίνδυνος της κατάρρευσης δεν πας ποτέ να επενδύσεις τα λεφτά σου.Είναι μαθηματικώς βέβαιο οτι θα τα
    χάσεις.Ορίστε τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες.

    Το «χαρτί» του ανασχηματισμού είναι έτοιμος να παίξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να διασωθεί η κυβέρνηση μέχρι το καλοκαίρι αναμένοντας την… ανάπτυξη. Όπως συμφωνούν πολλοί κυβερνητικοί παράγοντας ίσως είναι η τελευταία προσπάθεια για να κερδιθεί χρόνος και να μην καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός από την κοινωνική έκρηξη που παρατηρείται εξαιτίας της υπερφορολόγησης των πολιτών, τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και ειδικά της υγείας και την ανικανότητα πολλών υπουργών να προωθήσουν τις αποκρατικοποιήσεις.

    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 25 ΕΤΗ "ΟΝΕΙΡΑ" ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΥΡΙΟ;
    ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΖΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ,ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος25 Φεβρουαρίου 2013 - 3:46 μ.μ.
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΡΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑ.
    ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ????????
    ΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΒΙΛΛ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΗΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ENERGYPRESS ΜΕ NICK PTERYX
    Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ. ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΠΡΟ ΠΟΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ENERGYPRESS ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.
    ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 25 Φεβρουαρίου 2013 - 4:09 μ.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Εγώ εξαπατημένε φουκαρά νεοραγιά δεν τραβάω κανένα ζόρι. Εσύ τραβάς ζόρι και πολύ μεγάλο που βλέπεις την βλακεία που έκανες και δεν σε
    παίρνει να κάνεις κάτι άλλο,κοινώς να πισωγυρίσεις.
    Εγώ τα σχολιά μου τα ανεβάζω σε αυτό το Blog για να προστατέψω κανα τυχαίο αφελή που θα με διαβάζει και ενδυνάμει επενδυτή από την οικονομική καταστροφή.Με εσένα και τους συναδελφούς σου δεν έχω τίποτα να χωρίσω.
    Εγώ εκφράζω τις δικές μου απόψεις-εκτιμήσεις.Επειδή όμως αυτές αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα
    και επειδή ενδόμυχα ξέρετε και εσείς οι ίδιοι οτι κάπως έτσι είναι τα πράγματα,μη μπορώντας να κάνετε κάτι άλλο,με βρίζετε.
    Εγώ ούτε ΒΙΛΛ λέγομαι,ούτε NICK PTERYX,ούτε superman.
    Είμαι φανατικός αντιεπενδυτής των φωτοβολταικών δίοτι είναι μια τεράστια απάτη.Είμαι σύμφωνος στην ιδέα της αυτονομίας ηλεκτρικού ρεύματος(φωτοβολταικα-μπαταριες-ικανοποίηση των ηλεκτρικών αναγκων του σπιτιού μου),αλλά αντιφανατικός στην ιδέα των ΑΠΕ(φωτοβολταικα-αιολικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ. ΤΩΡΑ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ.

      Διαγραφή
  44. Ειναι φανερο οτι εισαι ραγιας του Βαρδινογιαννη και του Μιτυλιναιου.. Θελεις να παραμειμει κλειστη η αγορα στους γκαζαδες. Και φανερο οτι εισαι και στοκος αφου δεν λες να καταλαβεις αυτο που λενε ολοι οι φορεις οτι για το ελλειμα δεν φταινε τα φωτοβολταικα. Οτι τα λεφτα που πληρωνει ο κασμακης για ΑΠΕ πηγαινουν στο αεριο και ας μην ειναι ΑΠΕ. Επισης οτι με τα φωτοβολταικα μειωνεται το κοστος ηλ. ενεργειας. Με την προσπαθεια που εγινε αυτη εσπασε η αγορα ενεργειας σε πολλους μικρους και οχι οπως ηταν σε 3 μεγαλους.
    Οποτε η στοκος μεγαλος εισαι η τσιρακι των παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Που ηταν το παλικαρι να μας τα πει πριν 2 - 3 χρονια... Ο ψευτοπροφητης... Μας λεει το χθεσινο καιρο και χαιρεται που επεσε μεσα στην προβλεψη. Ολοι ξεραμε οτι θα υπαρχει ηφεση σε ολους τους τομεις. Βρες μου εναν που ειχε προβλεψει την καταρευση αυτη με τις ακριβεις διαστασεις που εχει. Και αυτοκινητο να αγορασες τα τελευταια χρονια ειναι μια λαθος επενδυση, σπιτι ακομα χειροτερη. Οποτε τι μου λες... Οτι πρεπει να βγαινω και να λεω σε ολους να μην παρουν αυτοκινητο ή σπιτι γιατι ειμαι μαγκας και προβλεψα το μελλον. Αυτο κανεις κ η πραγματικοτητα ειναι οτι αν εχεις αγορασει κατι αξιας τα τελευταια 10 χρονια εισαι χαμενος. Αρα ολα ειναι μια φουσκα κ εγω "προφητης" αντε τεμπελχανα πηγαινε να πιεις κανενα φραπε γιατι ειναι η μονη επενδυση που εχεις κανει κ δεν εχασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ρε ΒΙΛΛ η Αντιφωτοβολταικός η λουγκρα δεν ξερω κ εγω πως σε λενε αντι να κα8εσαι να γραφεις μαλακιες.... ελα απο εδω να σου δωσω ενα σφουγγαρι να πας να πληνεις τα φωτοβολταικα στο χοραφι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. δεν πινει φραπε αυτος!!! φοβαται μηπως μπει μεσα!!!! χαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 25 Φεβρουαρίου 2013 - 5:59 μ.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Αφού φίλε ήξερες και εσύ οτι όλα είναι φούσκα και πήγες και επένδυσες στα φωτοβολταικά
    τότε εξάγεται το εξής συμπέρασμα:
    ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ
    ΑΦΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣE ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ,ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΔΟΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ,ΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ,ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Προς τον 25 Φεβρουαρίου 2013 - 5:00 μ.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Βρε βλάκα δείτε το γεγονός οτι υπέγραψες συμβόλαιο για 55 λεπτά και αυτοί
    με τα νέα μέτρα θα στο κάνουν 25.Δηλαδή δεν έχεις καμία νομική προστασία έναντι των απαταιώνων της
    πράσινης ανάπτυξης.Υπέγραψες συμβόλαιο που υποτίθεται οτι θα σου διασφαλίζει την πλήρη απορρόφηση της παραγωγής σου
    και την 25 ετες εγγυημμένη τιμή και έρχονται οι απαταιώνες και με διάφορα προσχήματα σου αλλάζουν άρδην τα πάντα χωρίς
    καμιά νομική συνέπεια για αυτούς.
    Αντί να δεις λοιπόν βρε στόκε όλη αυτή την απαταιωνιά που σου ετοίμασαν και να πάρεις ένα όπλο και να τους εκτελέσεις
    με βαφτίζεις ραγιά του βαρδινογιάννη.Είσαι άξιος της πνευματικής και νοητικής σου τύφλας.
    Τώρα το παίζετε εξυπνούληδες,όταν όμως το 55 γίνει 25,και η ολική απορρόφηση γίνει μερική,να δω τότε τι θα κάνετε
    και τι θα λέτε.
    ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΝΟΜΙΚΑ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ
    ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ;

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΒΡΕ ΒΟΙΔΟΜΟΣΧΑΡΑ!ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!

    ΒΥΕ! ΒΥΕ! ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κ εσυ πως ζεις ρε μεγαλε; Πες μας κ εμας τους ασχετους να παρουμε καμια ιδεα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος25 Φεβρουαρίου 2013 - 6:33 μ.μ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΡΟΦΗΣΗ ΜΕΡΙΚΗ ΣΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δεν λεω οτι ηξερα πως ειναι φουσκα... Αλλα δεν μου ειπες εσυ που το ηξερες, δεν σε ειδα να γραφεις τιποτα πριν 2 - 3 χρονια... Τωρα ξερω κ εγω πολλα οπως κ εσυ και ισως και περισσοτερα γιατι τα ζω. Αλλα ειμαι απο τους τυχερους που 25 χρονια κατασκευαζω σπιτια κ εχω να ζησω και εγω και τα παιδια μου, και δεν θα κατσω να κλαψω αν χασω καποια χρηματα σε μια επενδηση που μπορει ΜΠΟΡΕΙ" να μην παει καλα... Ουτως ή αλλος δεν ξερω επενδυτη που κερδιζει παντα. Αλλα ο σιγουρος τροπος να μην χασεις ποτε ειναι να μην παιξεις στη ζωη. Μηπως προβλεψες κ το χρηματηστηριο; Μηπως κ τη φουσκα των ακινητων, μηπως κ την ενεργειακη κριση στη ζουαζηλανδη; Κατσε σπιτι σου στον μισθουλι σου που επεσε κατακορυφα και διασκεδαζε με το κακο του διπλανου σου, γιατι λεφτα τελος... Κατσε λοιπον να γελασω και εγω με την κατασταση σου που σιγουρα ειναι οπως των περισσοτερων ελληνων. Θα χαρω λοιπον και εγω οπως ολοι μας εδω μεσα μολις χασεις τη δουλεια σου ή δεν σου φτανουν να ζησεις... Να κ κατι που δεν προβλεψες... Οποτε μη με βριζεις σαν να με ξερεις απο χθες. Ενα αβουλο βλημα γεννηθηκες ετσι θα παραμεινεις. Κ αντε κατσε κ γραψε οτι μαλακια σου κατεβει να περασει η ωρα σου κ να νιωσεις σημαντικος και σπουδαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ. ΜΑΛΑΚΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΕΣ!!! ΚΡΙΜΑ!!! ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΞΙΑ. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΠΟΤΕ, ΤΑ ΓΑΤΩΝΙΑ. ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Κ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΔΕ ΣΕ ΕΛΕΓΕ ΜΠΡΑΒΟ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΣ ΤΩΡΑ... ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ... ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. μπορειτε να μου δωσετε links που γραφει αλλου η αντιφωτοβολταικη λουγκρα??? (energypress) ???? Βγαζει πολυ γελιο o καθηστεριμενος !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Για πες μας ρε φιλαρακο αντιφωτοβολταικε στο 334 ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ - ΜΑΡΙΤΙΜΟ θα περασει το διπλο? 2.60 δινει.......φτιαξε μας να παμε ταμειο να βγαλουμε τα σπασμενα!! Αντιφωτοβολταικος κυροι...... τι να λεμε τωρα..... ειναι πολυ μπροστα ο ανθρωπος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αντιφωτοβολτιακέ

    Αν ασχολείσαι με το θέμα σίγουρα θα έχεις μάθει ότι στην Αμερική θα περάσει ο νόμος που απαγορεύει τους λαχανόκηπους,
    Και θα επιτρέπονται μόνο τα μεταλαγμένα και οποίος επιθυμεί να έχει τα δικά του ζαρζαβατικά θα πρέπει να πληρώνει το ίδιο ποσό με έναν αγρότη που έχει πολλά στρέμματα.
    Το πρόστιμο για τους παράνομους αγρότες θα είναι πολύ τσουχτερό και αν δεν έχεις να πληρώσεις θα σου πάρουν όλη την περιουσία.
    Οι νόμοι πολύ γρήγορα μόλις καθιερωθούν θα έρθουν και από Ευρώπη μεριά.

    Το ότι θα πας στο χωριό και θα ξεφύγεις το έχουν σκεφτεί, δεν θα ξεφύγεις από πουθενά.

    Κάποιος γνωστός έδωσε μεγάλο χρηματικό ποσό για να αγοράσει μια επιχείρηση κινητής που στο συγκεκριμένο σημείο έβγαζε αρκετά παρα την κρίση.
    Θα μπορούσε να πάρει όπως τους λέγαμε φωτοβολταϊκά χωρίς να χρειάζεται δάνειο.
    Τώρα χτυπάει το κεφάλι του που δεν το είχε κάνει όσο και να πήγαινε η τιμή όλο και κάτι θα έβγαζε ενώ τώρα πρέπει να κλείσει.

    Η επένδυση είναι άτιμο πράγμα αλλά πιο άτιμο είναι να είσαι κοράκι και να περιμένεις να φας τον κόπο του άλλου όταν θα έχει ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. για πες μας κ. αντιφωτοβολταικε κατι για τον εαυτο σου..... αν εχεις σπιτι, δανεια, δουλεια, αν εχεις σπουδασει,αν εχεις επενδυσει σε κατι ...... ετσι βρε παιδακι μου να συνθεσουμε καπως.... οσο μπορουμε κ εμεις οι κοινοι θνητοι.... το profile του φενομενου που λεγετε αντιφωτοβολταικος......Αν και πυστευω οτι πισω απο ολα αυτα μονο ΕΝΑΣ μπορει να κρυβεται..... ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ¨......


    http://disinfo.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2009/12/ChuckNorris.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Συνάδελφοι τέρμα οι πλάκα ο άνθρωπος είναι για λύπηση.
    Εξ αρχής συγκρίνει το χρηματιστήριο με τα φωτοβολταϊκά, δηλαδή τις σκουριασμένες σωλήνες με την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας που χάρη σε αυτά λειτουργούν οι τεχνικοί δορυφόροι. Ακολούθως μας παρουσίασε τους υδρογονάνθρακες ως μέσον παραγωγής ενέργειας ενώ όλοι γνωρίζουμε πως είναι μέσο ελέγχου μαζών.
    Δεν σκέφτεται ότι αν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και κοστολογηθεί ο λιγνίτης θα είναι ποιο ακριβή η Kw από τα φβ όπως συνέβη στην Βουλγαρία.
    Αμέσως μας παρουσίασε μια σειρά πληρωμένων βουβουζέλικων λινκ που μας είναι γνωστά, προσπαθώντας να μας αντιστρέψει τα αυτονόητα.
    Αναφέρει ότι μας πληρώνουν ακριβά την Kwτόρα χωρίς να γνωρίζει ότι είναι στο μέσον όρο της ευρωπαϊκής ένωσης, στην Σκωτία δε την πληρώνουν με 65 λεπτά.
    Σύγκρινε την τιμή των φβ με αυτήν της ΔΕΗ χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι η ΔΕΗ καταναλώνει το Δωρεάν ελληνικό λιγνίτη και τα υδάτινα αποθέματα μας, να πάει μάθει το κόστος σε καύσιμα που θα είχε αν χρησιμοποιούσε γεννήτρια με καύσιμο πετρέλαιο η βενζίνα και μετά να μας πει αν είναι ακριβή.
    Δε αναφέρει καθόλου τις ωφέλειες από την συναλλαγή των ρύπων.
    Δεν φαντάζεται καν ότι το κόστος της ενέργειας θα συνεχίζει να ανεβαίνει παρασύροντας και την δική μας εγγυημένη τιμή, ιδίως με την αύξηση της ζήτησης των υδρογονανθράκων από την κίνα και το τρίτο κόσμο.
    Δεν έχει δει ποτέ του φβ πάρκο ώστε να καταλάβει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις για όσους θέλουν, όπως υδροκαλλιέργειες, μανιταροκαλλιέργειες κλπ.
    Δεν μπορεί να φανταστεί ότι στο μέλλον θα υπάρχει αναβάθμιση ή υβριδική χρήση με άλλες μορφές ΑΠΕ. Το ζήλια ψώρα νομίζω πως είναι η μόνη απάντηση που μπορούμε να του δώσουμε, αν και πιστεύω πως αξίζει την συμπόνια μας.
    Τέλος εύχομαι για εμάς να είμαστε ενωμένοι έτσι ώστε να σταθούμε εμπόδιο στο πολιτικό παραλογισμό που μας επιβάλλεται αδίκως και ενάντια στην φιλοκαλία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Φυσικα και συμφωνω απολυτα με ολα αυτα που λετε αλλα δεν χρειαζεται να χανετε τον χρονο σας και να απαντατε με σοβαρα επιχειρηματα σε εναν ανθρωπο που δειχνει εντονα σημαδια νοητικης καθυστερησης...πυστευω οτι στο τελος θα δικαιωθουμε αν και η δικαιωση αυτη θα ερθει μονο με την δικαστικη οδο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Προς τον 25 Φεβρουαρίου 2013 - 9:37 μ.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Το θέμα με τους λαχανόκηπους εμπεριέχεται στον codex alimentarius που σύμφωνα με την νέα τάξη πραγμάτων θα καθιερωθεί παγκοσμίως. Ο codex alimentarius περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων.
    Σύμφωνα με τον κώδικα οι βιταμίνες θα θεωρηθούν δηλητήρια και θα απαγορεύονται.Όλα τα φρέσκα λαχανικακαι φρούτα θα ακτινοβολούνται για να καταστρέφονται όλες οι βιταμίνες.Επίσης σε όλα τα ζώα θα χορηγούνται αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες.Τα συμπληρώματα διατροφής θα απαγορευτουν και αυτά.Οποιοσδήποτε
    προσπαθήσει να καλλιεργήσει λαχανόκηπο που δεν θα είναι σύμφωνα με τα πρότυπα του codex alimentarius θα θεωρείται βιολογικός τρομοκράτης και θα συλλαμβάνεται.
    Νομίζεις οτι δεν ξέρω τι εστί νέα τάξη πραγμάτων ή νομίζεις πως η ιστορία του φαινόμενου του θερμοκηπίου δεν είναι μια απάτη της νέας τάξης;
    Ποιός φίλε μου ξεκίνησε την ιστορία της πράσινης ανάπτυξης;Μα φυσικά η νέα τάξη!Ο παπανδρέου δεν ήταν αυτός που μιλούσε για
    πράσινη ανάπτυξη;Ο παπανδρέου ποιανού συμφέροντα προωθεί;
    Όλο αυτό το παραμύθι της οικολογίας και της προστασίας του πλανήτη είναι ένα παραμύθι της νέας τάξης.Ξέρεις ποιοι έχουν βγάλει και θα βγάλουν τρελα λεφτά απο τα φωτοβολταικά;
    Πέρα από τα καθίκια της νέας τάξης,όλοι οι άλλοι μεγάλοι αετονύχηδες του κλάδου.
    Ποιοι είναι αυτοί;
    Πωλητές,εγκαταστάτες,ηλεκτρολόγοι,μηχανικοί και λοιποί τυχοδιώκτες που λυμαίνονται τον χώρο.
    Οι χαμένοι της ιστορίας είναι οι επενδυτές και μόνο!
    Πόσοι τεχνικοί-ηλεκτρολόγοι-μηχανικοί-εγκαταστάτες-πωλητές ασχολούνται με τον χώρο των φωτοβολταικών δέκα με είκοσι χρόνια;
    Αυτοί θα φτιάξουν περιουσίες με τα δικά σας λεφτά και εσείς δυστυχώς θα πάρετε το τρίτο το μακρύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Προς τον 25 Φεβρουαρίου 2013 - 10:35 μ.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Όταν φιλαράκι με τα καινούργια μέτρα δεις οτι μειώνονται τα εσοδά σου,έλα να μου πεις οτι
    είμαι για λύπηση.Όταν καταλάβεις οτι άλλα έλεγε το αρχικό συμβόλαιο που υπέγραψες και
    άλλο πράγμα εφαρμόζεται,έλα να τα πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Προς τον 26 Φεβρουαρίου 2013 - 12:35 π.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Θα σου πω εγω φίλε μου πως θα δικαιωθείτε.
    Θα πάρετε τα αρχίδια των τριακοσίων!Σας την έχουν στημένη!
    Αν σου βαστάει πάρε όπλο και εκτέλεσε κανά καθίκι της βουλής,διαφορετικά ετοίμασε το καφεδάκι της παρηγοριάς.Αν νομίζεις οτι θα κερδίσεις νομικά,τότε να αλλάξεις πλευρό.
    Θα κερδίσεις νομικά μια χούντα;Μα πόσο βλάκας έισαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Προς τον 26 Φεβρουαρίου 2013 - 12:35 π.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Συγνώμη φίμε μου ξέχασα να σου πω και το σημαντικότερο.
    Και οι δικαστές και οι εισαγγελείς όργανα του συστήματος είναι.Άνθρωποι των τριακοσίων,διότι αν δεν ήταν θα τους είχαν
    στείλει φυλακή για εθνική προδοσία.
    Τελικά πρεπεί να είσαι μεγάλη διάνοια για να περιμένεις λύση από την δικαιοσύνη.
    Εμ θα μου πεις για να επενδύσεις στα φωτοβολταικά τι άλλο θα μπορούσες να είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αντε βρε λουκουμα πης φιλοσοφιας του φραπε που τις σπουδες μου ως μηχανικος, τον κοπο μου να στησω μια εταιρια κατασκευης φωτοβολταικων και την αγωνια μου να στησω και τα δικα μου παρκα, θα ερθεις να μου τα κρινεις. Ξερεις την νεα ταξη πραγματων. Πολυ τηλεοραση βλεπεις κ πολλα βιβλια του Αδονη διαβαζεις... Σε λιγο θα μας πεις οτι φταινε κ οι εξωγιηνοι. Αλλα οτι κρινεις τους αλλους με τοση ευκολια χωρις να λες τιποτα για σενα ενα μου λεει. Οτι εισαι ενας που δεν μπορει να αποφασισει τι φαγητο θα φαει σημερα. Καλο να διαβαζεις αλλα ακομα καλυτερο να νπορεις να κρινεις αυτο που διαβαζεις. Ρομποτακι αμορφωτο του συστηματος. Ουστ απο δω που θα με κρινεις. Εχω δοσει δουλεια σε τοσο κοσμο και κανεναν δεν παρακαλεσα να του κατασκευασω παρκο, πληρωσα φορους, ασφαλιστηκεσ εισφορες για να εισπρατεις το επιδομα ανεργειας σου τεμπελοσκυλο ψευτοδιανοουμενε. Η γυναικα σου ή η μανα σου σε συντηρει ρεαποβρασμα του συστηματος; Γιατι επενδυση αποκλειεται να εχεις κανει ποτε σου. Γιατι και οι φοροι και τα χαρατσια που πληρωνεις καθε μερα ειναι κατι πολυ χειροτερο απο τη μη τηρηση ενος συμβολαιου. Αλλα σιγουρα το ειχες προβλεψει και αυτο και ζεις αλλου, ετσι δεν ειναι γκουρου της οικονομιας; Δεν νομιζω ομως, εδω εισαι στην ιδια μοιρα με ολους μας. Πως σου ξεφυγε αυτο ρε τζιμανι; Αντε πηγαινε να φιλοσοφισεις στον καναπε σου γιατι εγω πρεπει να στησω αλλη δουλεια τωρα που τα φωτοβολταικα τελειωσαν, να ταισω τα παιδια μου και οχι να με ταιζει η μανα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. προς τον Ανώνυμος25 Φεβρουαρίου 2013 - 10:35 μ.μ.
    Μην προσπαθεις να του εξηγησεις. Δεν καταλαβαινεται οτι ειναι απλα χαζος. Μετην κυριολεκτικη εννοια του ορου. Σιγουρα ειναι φαν του βελοπουλου-αδωνη κ.τ.λ. Απλα μη σταματησουμε και τελειως γιατι εχει πολυ πλακα....
    Ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες την εχουνε στημενη σε ολους τους αλλους.... χα. Και μην κοροιδευεις για τους εξωγηινους, γιατι ειναι απογονός τους απο παλια που ηρθαων στην Ελλάδα και θα σε διακτηνησει....
    Συνεχισε γκουρου μου τα σπας. Εισαι καλυτερος και απο εκπομπη του Χιου και του Λεβεντη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αντιφωτοβολτιακέ

    Οπότε μην ωθείς τον κόσμο σε μαχτσέδες και σε άλλα.
    Όπου πάνε πολλοί και επενδύουν πάντα δημιουργείται πρόβλημα.

    Αυτά που γράφεις μερικά είναι σωστά και μερικά ψέμματα, πάντα στο ίντερνετ βάζουν ανακατεμένα ψέμματα με αλήθειες ο σκοπός τους είναι να κάψουν την αλήθεια αν πιστέψεις και το ψέμμα.

    Σύμφωνα με αυτά που λες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όλοι είναι να σκάψουμε ένα μεγάλο λάκκο γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πεθάνουμε.

    Έχω βάλει φωτοβολταϊκά σε στέγη αν είχα την δυνατότητα να πάρω και κάνα κατοστάρι μαζί με άλλους χωρίς δάνειο θα το έκανα αλλά όπως είπα ο άλλος επένδυσε αλλού και τα έχασε, ο άλλος φοβάται και εμένα δεν μου φτάνουν πια.
    Είμαι φωτοβολτάκιας τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ... ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ...

      Διαγραφή
  67. προς τον 26 Φεβρουαρίου 2013 - 9:03 π.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Εσύ φίλε μου είσαι μάγκας.Έγινες μηχανικός και είπες να στήσεις μια επιχείρηση φωτοβολταικών.
    Όσο περπατήσουν τα φωτοβολταικά θα βγάλεις φραγκάκια.Σταμάτησαν τα φωτοβολταικά;
    Θα στραφείς σε άλλο αντικείμενο χωρίς κανένα κόστος.Ξέρεις πως λέγεται αυτό;ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ!
    Ασχολούμαι εφήμερα και περιστασιακά με οτι παρουσιάζει χοντρή κονόμα
    Τι κόστος έχει κανείς να νοικιάσεις ένα
    γραφειάκι και να το εξοπλίσεις με υπολογιστες-λογισμικά και τα συναφη;Ελάχιστο
    Μέσα σε μια νύχτα θα κοιμηθείς φτωχός και θα ξυπνήσεις πλούσιος.Τα άλλα τα κορόιδα σκέφτομαι
    που θα χουν πάρει δάνεια και δεν θα μπορούν να τα ξεπληρώσουν.Μηχανικε;Όταν του φουκαρά του αγρότη θα του παίρνουν το πάρκο και το σπίτι μαζί, θα προτάξεις τα στήθη σου για να τον προστατέψεις μια και εσύ του έκανες την εγκατάσταση;
    Χέστηκες για αυτόν!Εσύ θα τα έχεις κονομήσει και θα λες "έπαιξε και έχασε,έτσι είναι οι επενδύσεις".
    Φιλαράκο,όλοι την τσέπη τους κοιτάνε.
    ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ-ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αντιφωτοβολταικός speaking.
    ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥΣ
    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ,ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ
    ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΔΙΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

    http://www.youtube.com/watch?v=hNluMeJjTwI
    http://www.youtube.com/watch?v=5SEUGH5JspQ
    http://www.youtube.com/watch?v=o2yoA3DBxa4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ναι αυτο θα πει εχεις δικιο... Αλλα γραφειο ειχα με κατασκευες ασχολουμουν παντα, απλα κατασκευαζα ξενοδοχεια, μοναδες παραγωγης, βιοτεχνιες, σπιτια και πολλα αλλα οπως και φωτοβολταικα... Κατασκευη ειναι και αυτη οπως ολες οι αλλες. Φταιω εγω αν το ξενοδοχειο που κατασκευασα δεν παει καλα ή η κτηνοτροφικη μοναδα του αλλου που κατασκευασα επεσε εξω; Εισαι τρελοσ; πρεπει να βγω και στην πλατεια για καθε πελατη μου που επεσε εξω; Τι βλακιες ειναι αυτα που λες; Τυχοδιωκτης λοιπον δεν ειμαι, με κατασκευες ασχολουμαι και μετα απο μελετη και ψαξιμο προσθεσα στη διαφημηση μου οτι κανω και φωτοβολταικα και αυτο με κανει ξαφνηκα απαταιωνα... Ποσο ηλιθιος εισαι απο αυτα φαινονται. Σαν να λες πως αν παραγεις ντοματες και ξαφνηκα χρειαστει να παραγεις αγγουρια γιατι εχουν ζητηση εισαι τυχοδιωκτης... Τοσο μαλακας εισαι! Να παιζεις τζοκερ και προπο ολη μερα πινοντας φραπεδια ειναι τυχοδιωκτισμος!!! Α να χαθεις βλημα που εχεις και αποψη χωρις να εχεις κανει τιποτα στη ζωη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Aπαντησε σε εναν εναν ξεχωριστα ο αντιφωτοβολταικος..... μονο για τον εαυτο του δεν μας ειπε.... που μενει αν εχει σπιτι αν πληρωνει δανειο, που εχει επενδυσει που δουλευει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. παρτε τον με το καλο!!! μην το χασουμε το νουμερο!!! βγαζει πολυ γελιο!!!! εγω συμφωνω με ολα αυτα που λεει !!!
    Ο κοπριτης μεχρι τις 2 τα ξυμερωματα απαντουσε και 11:57 π.μ.που ξυπνησε αρχισε παλι.......με αυτο ξυπναει με αυτο κοιμαται το κοπροσκυλο!!! και τον ρωτατε αν δουλευει και αν εχει επενδυσει??? χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Προς τον 26 Φεβρουαρίου 2013 - 12:44 μ.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Μηχανικέ εκτίθεσαι.Επιβαιβεώνεις αυτά που λέω.Είσαι όπου φυσάει ο άνεμος!Αυτό είναι ο τυχοδιωκτισμός.
    Σήμερα ασχολείσαι με κτηνοτροφικές μονάδες,αύριο με ξενοδοχεία,μεθαύριο με φωτοβολταικά και πάει λέγοντας.
    Μπορεί όλες να είναι κατασκευές άλλα, άλλη γνώση χρειάζεται για να φτιάξω ένα μαντρι,άλλη ένα φωτοβολταικό πάρκο,άλλη έναν ουρανοξύστη
    και άλλη μια βιομηχανική μονάδα.Για αυτό υπάρχει η εξειδίκευση.
    Όπως λένε στο χωριό μου ο καθένας στην δουλειά του και ο βλάχος στα τυριά του!
    Εσύ δεν εξιδεικεύεσαι σε κάποιο αντικείμενο,παρά μονάχα στην αρπαχτή και την κονόμα.Είσαι σαν το καρχαρία που
    όταν μυριστεί αίμα ορμάει.Αλλά σου είπα οτι είσαι μάγκας και έξυπνος.Είχες μυαλό που ασχολείθηκες με τα φωτοβολταικά
    γιατί θα βγάλεις τρελά φράγκα όσο περπατούν ακόμη.Σου αξίζουν χίλια μπράβο και δεν το λέω ειρωνικά.
    Οι άλλοι είναι στόκοι και βλάκες που επενδύσανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Προς τον 26 Φεβρουαρίου 2013 - 1:56 μ.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Εξαιρετικά αφιερωμένο!

    http://www.youtube.com/watch?v=_6ZV1kYSmyA

    Πονηροι και ψευταραδες μας μπερδεψανε
    και σε ασχημα παιχνίδια φιλε μου μας μπλεξανε
    και πεσαμε στις μετοχες,λες και τις ξεραμε και χθες
    πονηροι και ψευταραδες μας μπερδεψανε

    Εδω παπας εκει παπας,οπου βρεθεις κι οπου πατας
    μας βαφτισαν ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ κατι λαμογια και ληστες
    και τα πηρε μεχρι μία η πιο συγχρονη μαφια

    Τα λεφτα μας απ'την τσεπη τα βουτηξανε
    και στο ψεμα καθε μερα φιλε μου μας πηξανε
    τα φραγκα κανανε φτερα,πισω δεν ερχονται ξανα
    τα λεφτα μας απ'την τσεπη τα βουτηξανε

    Εδω παπας εκει παπας,οπου βρεθεις κι οπου πατας
    μας βαφτισαν ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ κατι λαμογια και ληστες
    και τα πηρε μεχρι μία η πιο συγχρονη μαφια


    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΧΑΣΟΥΡΙΑ!
    ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙΣ ΜΑΓΚΑ ΜΗΧΑΝΙΚΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΣΑΣ ΕΙΠΑ !! ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΒΛΑΜΜΕΝΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανώνυμος26 Φεβρουαρίου 2013 - 11:58 π.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.
    ΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΜΑ@@ΚΙΑ ΣΠΥΡΙΑΡΗ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΠΡΙΤΙΖΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ YOUTUBE ΑΝΩΜΑΛΕ.
    ΑΙΝΤΕΕΕΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Τελικα ρε κοπριτη με τι ασχολησε? Μιλα μας για τον εαυτο σου μονο αυτο δεν εχεις κανει ακομα...σε βλεπω...το αποφευγεις συνεχεια..γιατι? Εχουμε θεματακι εκει? Μας τα εχεις πει ολα.. για βλαχους...τυρια...εκει θα κολλησουμε τωρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΟΨΑΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΘΑΛΕΓΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΠΙΟ ΠΛΑΦΟΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΕΧΡΗ 100KW ΝΑ ΑΦΕΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΝΑ ΠΑΡΗ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΠΕΝΔΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Προς τον 26 Φεβρουαρίου 2013 - 4:01 μ.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Δεν κρατιέσαι.Έχεις φαγωθεί ντε και καλά να μάθεις με τι ασχολούμαι.Όριστε λοιπόν για να
    σου λυθεί η απορία


    Μέντιουμ Αχιλλέας. Χαρισματικό μέντιουμ. Τηλεφώνησε στο 9015004448

    Ο Αχιλλέας είναι ένα χαρισματικό μέντιουμ με πάνω από 30 χρόνια εμπερία. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στο έρχομαι καθημερινά σε επαφή με δημιουργικές ενέργειες και να κάνει προβλέψεις μέσα από τα χαρίσματα και τις ικανότητες που διαθέτει. Όπως λέι ο ίδιος, η διορατική του ικανότητα είναι εκείνη που τον βοηθάει από τη μία να βλέπει τα πράγματα που πρόκειται να γίνουν και ως φυσικό επακόλουθο η συνείδηση του είναι εκείνη που του προστάζει να βοηθήσει τους ανθρώπους που τον συμβουλεύονται. Μας λέι ότι υπάρχουν φορές που όλο αυτό είναι εξαιρετικά επώδυνο γι’ αυτόν, από την άποψη ότι όταν βλέπει κάτι , δεν το κρύβει, αλλά το λέει ξεκάθαρα για να προλάβει το αναπόφευκτο και να κάνει μια σωστή πρόβλεψη, λέγοντας πράγματα που θα εκπλήξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Δηλαδη για να καταλαβω...εισαι κατι σαν τον πιτ παπαδακο που ειπε πριν 10 μερες οτι ο Ολυμπιακος θα ξαναπαρει κ φετος το πρωταθλημα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αντικοπροβολταικος......... για αδελφη ρον κοβω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ο τύπος έχει δίκιο κι όλοι το ξέρουμε! Τα ίδια έλεγα στον άντρα μου και δεν με άκουσε!! Αποτέλεσμα? όλες τις οικονομίες τις βάλαμε στην επένδυση του κο.. δεν έχουμε άλλα έσοδα από πουθένα, επταμελής η οικογένεια, μας πνίγουν τα δάνεια και το διαζύγιο έιναι θέμα χρόνου. Ποιος επενδύει στην ψωροκώσταινα που άλλα λέει κι άλλα εννοεί ο ποιητής? Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα λέει ο λαός και τα χρήματα είναι το λιγότερο!! Οι οικογενειακοί καβγάδες στην ημερήσια διάταξη, τα διαζύγια προ των πυλών. Επενδύσαμε όχι τα λεφτά μας αλλά των παιδιών μας και δεν τολμούμε να τα κοιτάξουμε κατάματα!! Περαστικά μας!! Να ακούει κανείς και τη γυναίκα του δεν είναι κακό!! Οι γυναίκες ρισκάρουν μόνο όαν είναι σίγουρες για το απιτέλεσμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Σηκωνω τα χερια ψηλα!!! Η επενδυση και η κατευθυνση που θα δωσεις σε μια εταιρια ή εναν ομιλο εταιριων ειναι τυχοδιωκτισμος. Λες και αν ξεκινησεις να φτιαχνεις παντοφλες θα πρεπει για να εισαι τιμιος να φτιαχνεις παντοφλες μεχρι να πεθανεις και απαγορευεται να φτιαξεις σαγιοναρες, παπουτσια και μποτες... Ξερεις κατι μεγαλε; Μηχανικος δεν σπουδασα επειδη ετυχε αλλα επειδη γουσταρα. Μου αρεσει η προκληση στη δουλεια μου. Δεν θα ζουσα λεπτο ευτυχιας αν απο την πρωτη μερα εργασιας μου και μεχρι να βγω στη συνταξη (αν βγω ποτε) εφτιαχνα καθε μερα "παντοφλες". Το να προσαρμοζεται μια επιχειρηση στα νεα δεδομενα δεν ειναι τυχοδιωκτισμος, ειναι αναγκη και συμβαινει σε ολες της υγιεισ εταιριες που αντεχουν στο χρονο. Αρκει να κοιταξεις γυρω σου και θα το καταλαβεις. Με την ενοια που δινεις στη λεξη τυχοδιωκτης τελικα την κανεις κατι πολυ ωραιο και περιπετειωδες... Ναι λοιπον ευτυχοσ ειμαι και χαιρομαι γιαυτο!!! Αρκετο χρονο εχασα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Να δω τι θα απαντήσετε σε αυτήν την κυρία που βλέπει να διαλύεται όχι μόνο η δική της ζωή αλλά καιτο μέλλον των παιδιών της.
    Δυο παρατηρήσεις έχω να κάνω:
    α.Ενώ μιλάμε για μια οικογενειακή επένδυση,επένδυση για το μέλλον των παιδιών και η σύζυγος
    διαφωνεί ως προς την επένδυση,ο σύζυγος την γράφει κανονικά και επενδύει.
    Είναι δυνατόν αν δεν υπάρχει κοινή γραμμή να κάνεις τέτοια επένδυση;
    β.Φτιάξτε δυο είκονες στο μυαλό σας.Από την μια η σύζυγος του μηχανικού που θα κάνει μπανάκια στην μύκονο με τα λεφτά που θα έχει βγάλει ο μηχανικός από τα φωτοβολταικά και από την άλλη η σύζυγος του εξαπατημένου επενδυτή που δεν θα έχει να δώσει ούτε ένα ποτήρι γάλα στα παιδιά της.

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΙΑΖΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΡΑΠΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ
    ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ,ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ
    ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

    ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ,ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΒΑΛΤΕ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ
    ΘΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Δεν σας το ειπα??? Κλωνοποιηθηκε σε γυναικα τωρα ο αντιφωτοβολταικος....το ειχα καραλαβει οτι ειναι λουγκρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μωρη κουφαλα αντικοπροβολταικε τωρα το παιζεις γυναικα...χαχαχαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Χαχαχαχαχα.....πες το αγορι μου οτι εισαι......διαφορετικος!!!!! Μην ντρεπεσαι δεν ειναι κακο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΚΟΠΡΙΤΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΗ ΜΑ@@ΚΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΗΦΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Εγω αν ακουγα τη γυναικα μου θα ημουν υπαλληλος. Σπανια γυναικες παιρνουν ρισκο γιατι απλα ειναι μανες. Δηλαδη παντα ειναι αρνητικες σε ανοιγματα. Τελος παντον λυπαμαι για τη θεση της αλλα δε ρισκαρεις και το σπιτι σου και το βιος σου ολοκληρο για μια επενδυση. Ο κοσμος ειναι γεματος απο ιστοριες επιτυχιας κ αποτυχιας. Το να μενεις σε ενα περιστατικο ειναι αφελεια... Υπηρχαν και θα υπαρχουν χειροτερα. Αλλα θα ημασταν ακομα με τα ροπαλα αν δεν τολμουσαμε να κανουμε ενα βημα παραπερα! Μπορει να ακουγομαι σκληρος αλλα ειναι αληθεια. Σημασια δεν εχει οτι θα πεσεις αλλα να ξανασηκωθεις. Να στηριξει τον αντρα της εγω λεω. Τον αγαπησε, τον παντρευτηκε και εκανε οικογενεια μαζι του. Παρατας τον ανθρωπο σου σε μια δυσκολη στιγμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. εσυ ρε φιλε Ανώνυμος26 Φεβρουαρίου 2013 - 7:25 μ.μ πλακα μας κανεις????
    δεν καταλαβες οτι η ιδια λουγκρα ειναι ο κοπριτης και η.....γυναικα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ανώνυμος26 Φεβρουαρίου 2013 - 7:10 μ.μ.
    ευτυχως ο κοπριτης μπενει συνεχεια και πλεον εχει και κλωνους!!!! μια γυναικα μια αντιφωτοβολταικος..... μια αντρας συζυγος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Αντιφωτοβολταικός speaking.
    Ότι ηλιθιότητα του έρχεται του καθένα στο κεφάλι λέει.
    Την μια με βάφτιζαν Pteryx,την άλλη οτι παρουσιάζομαι ως γυναίκα.
    Βγήκε η γυναίκα και είπε το πόνο της και αυτοί νομίζουν οτι είμαι εγώ.
    Βάζω και υπογραφή οτι είστε τόσο μα τόσο ηλίθιοι που ενώ θα σας λένε οτι
    σας κατεβάζουν την εγγυημένη τιμή και οτι αντί για 25 χρόνια θα σας το κάνουν 30
    εσείς θα χειροκροτάτε και θα λέτε νικήσαμε.Τελικά μου φαίνεται θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν έγινα μηχανικός ή ηλεκτρολόγος για να τα κονομήσω από κάτι βλάκες σαν και εσάς.
    ΑΡΕ ΜΗΧΑΝΙΚΕ, ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ.
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΟΔΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ!
    ΜΗΧΑΝΙΚΕ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ
    ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΧΑΣΟΥΡΙΑ!
    http://www.youtube.com/watch?v=_6ZV1kYSmyA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά μου έχουν αμφισβητήσει αλλάόχι ότι έιμια γυναίκα!! έχω και τόσα παιδιά! Μη πυροβολείτε όλους όσους διατυπώνουν μια διαφορετική άποψη! Μακάρι τα πράγματα να πάνε καλά για όλους μας αλλά η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!! Όσο για τους αντιφωτοβολταικούς η σελίδα απευθύνεται σε όσους έχουν σχέση με το άθλημα μετανοούντες και μη!! Οι υπόλοιποι μπορούν να περάσουν κι αλλού την ώρα τους! Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το επίπεδο συνομιλιών! Μπροστα σας οι γυναικούλες του χωριού δείχνουν βασίλισσες!! Απαράδεκτη συμπεριφορά από άντρες! Εύχομαι πάντως τα ακλύτερα σε όλους μας!!!

      Διαγραφή
  92. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Αγαπητή μου κυρία, εάν επιθυμείτε διάλογο μόνο με φωτοβολταικούς δημιουργήστε έναν σύλλογο ώστε να συναθροίζετσε εκεί με τις ώρες απολαμβάνοντας τον καφέ και την ζεστασιά του συναδελφικού διαλόγου.Η ελευθερία του λόγου
    είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη και θεμελιώδης χαρακτηριστικό ενός δημοκρατικού πολιτεύματος.
    Η λογική της μονοδιάστατης άποψης και η απουσία του πλουραλισμού των απόψεων συναντάται σε δικτατορικά καθεστώτα.Εξάλλου ο τίτλος αυτού του Blog καταμαρτυρεί την βασική επιθυμία του δημιουργού του να αποκαλύψει στο ευρύ κοινό άγνωστες πτυχές των επενδύσεων των φωτοβολταικών,κίνηση την οποία επικροτώ αλλά και στην οποία συνδράμω παράλληλα.Είναι δικαιωμά σας να υπερασπίζεστε τους "συναδέλφους" σας,αλλά αποτελεί πράξη "αδικήματος"
    το γεγονός να προσπαθείτε και να μην επιθυμείτε να ακούγεται και η άλλη πλευρά,αποτελώντας τροχοπέδη σε μια κατάλληλη
    υγιέστατη και επιτυχημένη επενδυτική κίνηση ενός ενδυνάμει επενδυτή των φωτοβολταικών.
    Μην μου δίνετε λοιπόν με αυτή την συμπεριφορά σας το δικαίωμα να πιστεύω οτι το απολυταρχικό αυτό στυλ σας,το έχετε υιοθετήσει
    ή πολύ περισσότερο σας το έχουν επιβάλλει ο συζυγός σας και οι λοιποί δικτατορικοί-φασιστικοί κανόνες που ενδεχομένως να κυριαρχούν
    και να ρυθμίζουν την λειτουργία και τους ρυθμούς της οικογενειακής σας ζωής.

    Ευχαριστω πολύ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ΕΛΑ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΑΗΔΙΑ ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΗΛΙΘΙΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ ΕΣΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. ΑΙΝΤΕΕΕΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΣΕ ΒΑΡΑΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΔΟΚΕΦΑΛΟ ΠΛΗΚΤΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΡΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Καλά ρε ΒΛΑΚΑ... Ποιος σε πληρώνει για να είσαι όλη μέρα εδώ μέσα και να γράφεις. ΒΛΑΜΕΝΕ έ ΒΛΕΜΕΝΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ
    ΛΕΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ
    http://www.youtube.com/watch?v=517lqwkjFlg

    ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΘΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΜΕ.

    ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ;ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ
    ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΩ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ!

    ΧΑΣΟΥΡΙΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΡΑ,Ή ΚΑΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΒΡΕΘΩ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΘΑ ΠΙΝΩ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ.

    ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΧΑΣΟΥΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΕΛΑ ΑΝΤΙ-ΜΑΚΑΚΑ ΜΑΖΕΥΤΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.
    ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΔΟΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΑΝΩΜΑΛΕ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΟΠΡΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Παιδιά γεια σας, λεγομαι Vivian.
    Ειμαι στα σκαριά να εγκαταστήσω 100άρι ΦΒ πάρκο σε ορεινή περιοχή στην Αιτ/νία. Αναλαμβάνω το ρίσκο για τις τιμές ταρίφας κλπ . Ολες οι επενδύσεις έχουν πάντα κάποιο ρίσκο, όμως εδώ παρά την γενικότερη αστάθεια που υπάρχει, πιστεύω α) ότι απο το ευρώ δεν βγαίνουμε (αν ήταν θα είχαμε βγεί απο το 2010)ούτε θα μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε και β) ότι αποτελεί εγγύηση το γεγονός ότι δεχόμαστε πιέσεις απο την Γερμανία για ΦΒ-ενέργεια-(οι γερμανοί με μικρότερη ηλιοφάνεια και ταρίφα 0,12 επενδύουν στον ήλιο, και θεωρείται πολύ προσοδοφόρα επένδυση).
    Εχω εγκαταστήσει ήδη ΦΒ στην στέγη με ταρίφα 0,495 και είμαι φύση αισιόδοξη. Εχω αναλάβει ρίσκα στην ζωή μου (ερευνόντας τα πράγματα και βάζοντας όριο ρίσκου στο 20%) και όλα μου έχουν βγει σε καλό- Δόξα τω Θεώ-. Εμπιστεύομαι λοιπόν το ενστικτό μου και ζητώ την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρία σας στα πιο κάτω θέματα:
    1) Εχετε προσωπική εμπειρία για το εάν η ΔΕΔΗΕ/ΛΑΓΗΕ πληρώνει για τα ΦΒ πάρκα- έστω και με κάποια μικρή καθυστέρηση, ή αν υπάρχουν επενδυτές που δεν έχουν πληρωθεί καθόλου?
    Γιατί αναφέρετε ότι θα ακολουθήσετε την δικαστική οδό?
    2) Επίσης με ενδιαφέρει η εμπειρία σας σχετικά με τα σταθερά ή tracker συστήματα.
    Ισχύει ότι τα tracker έχουν μία απόδοση 40% μεγαλύτερη των σταθερών που έχουν τον τέλειο Νοτιο προσανατολισμό?
    Τι προβλήματα έχουν ή μπορεί να έχουν τα tracker?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πληροφορίες που θα δόσουν οι γνώστες του θέματος.
    Vivian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους πληρώνουν και υπάρχει μια συμφωνία κυριών να προσφέρουν και οι τράπεζες επεκτάσεις στην πληρωμή τους ανάλογα με τις καθυστερήσεις του ΔΕΔΗΕ.
      Αν έχεις λεφτά βάζεις και τρακερ, σίγουρα αποσβένονται από την αύξηση της παραγωγής.

      Διαγραφή
    2. Vivian.
      Ανώνυμε σε ευχαριστώ . Ολες οι πληροφορίες που δίνετε επι της ουσίας είναι πάντα χρήσιμες.

      Διαγραφή
  98. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Μας πληρωνουν με καθυστερηση 6 μηνων η οποια εχει την ταση να αυξηθει. Στα δικαστηρια τους παμε γιατι εβαλαν εκτακτη εισφορα επι του τζιρου, λογω οτι θεωρουν απε το φυσικο αεριο κτλ και αν βαλεις τρακερ θα δεις αυξγση παραγωγη μεσα στο ετος γυρω στο 25 - 30% εχω ακουσει και για μεγαλυτερες αλλα οχι πολυ! Το 40% ειναι μυθος. Αλλα παρολα αυτα συνφερει αν εχεις τα χρηματα να βαλεις. Το πλεονεκτημα ειναι οτι δεν κλεβονται ευκολα και εχεις μεγαλυτερη μεγαλυτερη παραγωγη και τα μειωνεκτηματα οτι καθαριζονται δυσκολα και κολλανε συχνα οποτε και πρεπει καποιος να πηγαινει να τα ξεμπλοκαρει και να τα συντηρει. Στην παρουσα κατασταση θα σου ελεγα να περιμενεις για τα νεα μετρα και μετα να προχωρησεις σε επενδυση για να ξανακανεις τους λογαριασμους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vivian- Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την συμβουλή. Νάσαι καλά!

      Διαγραφή
  100. Μείωση 50% στις εγγυημένες τιμές στα συνδεμένα φωτοβολταικά πάρκα αναφέρεται σε δημοσίευμα στο capital gr. Συνάδελφοι ξερει κάποιος περισσότερα από την συζήτηση που έγινε στη Μεγάλλη Βρετάνια για την ενέργεια γενικά και συμμετείχαν όλοι οι παράγοντες της αγορας και της κυβέρνηση;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Εγώ πάντως αν και φωτοβολταϊκός, θα συνασπιστώ με τον φίλτατο Αντιφ. Λυπάμαι φίλε που δεν σε είχα γνωρίσει νωρίτερα να έχω αποφύγει το φιάσκο. Αυτό τώρα όμως έγινε και δεν αλλάζει. Γιατί λοιπόν να με βρίζεις για την μαλακία που έκανα και να χάνουμε άσκοπα τον χρόνο μας, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια? Περιμένω με μεγάλη αγωνία, να μου πεις τί να κάνω τώρα? Ακούω προτάσεις. Επιπλέον, εγώ μπορώ να το πουλήσω ο πάρκο και να σωθώ (κατά τα λεγόμενά σου), γιατί στην περιοχή που βρίσκεται το πάρκο μου, υπάρχουν αφελείς, όπως κι εγώ υπήρξα και προτίθενται να μου το εξαγοράσουν. Πέσμου λοιπόν τί να κάνω? Κι αν πάρω τα χρήματά μου πίσω, τί να τα κάνω? Πού να τα επενδύσω? Πέσμου τί είδους παραγωγή θα με συμβούλευες? Γιατί εγώ θέλω να παράγω και όχι να επενδύω σε αέρα (βλέπε μετοχές). Γι αυτό και επέλεξα την ενέργεια. Την επέλεξα ως παραγωγός και όχι σαν επενδύτης. Ο άλλος παράγει πατάτες στο χωράφι του και τις πουλάει κι εγώ παράγω ενέργεια.
    Είμαι πρόθυμος να ακούσω τί θα είχες να μου προτείνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!
    ειμαι στην κατασκευη ενος 100kw me fit 0,39!!!υπολογισμενο κοστος κατασκευης 95000-100000 + 20000 ορους συνδεσης και το χωραφι δικο μου.συνολο ολα περιπου 120000!!!μετρητα τα οποια τα ειχα για αγορα ενος εξοχικου που ηθελα για αργοτερα...ειμαι 30 χρονων...θελω να μου πειτε εαν εχω κατι να φοβαμε για το μελλον...θελω να πιστευω οτι στην 5ετια τα λεφτα θα τα παρω πισω..επειδη εδω και καιρο παρακολουθω τις συζητησεις του blog θα ηθελα να ακουσω την γνωμη του ΑΝΤΙΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Τζαμπα τζαμπα.... Το εξοχικο τι να το κανεις; Μονο χασουρα ειναι... Αντε ατιφ σου ζητανε τη γνωμη. Τι αλλο θες. Χαχαχα βγηκες λαδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Παπακυριακού Γιάννης.27 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:26 μ.μ.

    Εγώ θέλω να μου πεις ΕΠΩΝΥΜΑ ποιός είσαι ή ποιά είναι η εταιρεία σου.....
    Γιατί μου κάνει εντύπωση πώς γίνεται επενδυτής που έχει προβεί σε τέτοια επένδυση να έχει άγνοια με το τι συμβαίνει στην αγορά ενέργειας,στο υπουργείο περιβάλλοντος κ.τ.λ. και θες τη γνώμη του αντιχαιρέκακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε γιαννη δεν εχω καθολου αγνοια παρακολουθω τις εξεληξεις στον τομεα τον απε 4 χρονια τωρα..αυτο που θελω να πω ειναι οτι μπορει σε καποιες περιπτωσεις να βγει και σε καλο η επενδυση..δεν θελω να πω επωνυμα το ονομα μου αλλα ανα θελετε εσεις μπορειτε να γραψετε το τηλ σας και σας περνω εγω.

      Διαγραφή
  105. Προς τον 27 Φεβρουαρίου 2013 - 3:22 μ.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Φίλε φωτοβολταικε όταν αποδεικνύεις σε κάποιον οτι έκανε ένα τραγικό λάθος και αυτός
    αντί να σου πει συμφωνώ μαζί σου,σε βρίζει τότε εσύ πως θα συμπεριφερθείς;
    Τους ανοίγεις τα μάτια και τους λες πριν είναι αργά πάρτε τα μέτρα σας και αυτοί εξακολουθούν όχι μόνο να κοιμούνται αλλά να ξεφυτρώνουν και άλλοι ενδυνάμει επενδυτές και να σου λένε σκέφτομαι να επενδύσω.
    Ό άλλος από πάνω λέει οτι μας πληρώνουν με καθυστέρηση έξι μηνών και υπάρχει η τάση να αυξηθούν οι μήνες και υπάρχουν άτομα που σκέφτονται να επενδύσουν
    Αφού ρε μάστορα βλέπεις οτι δε σε πληρώνουν στην ώρα που πρέπει να σε πληρώσουν και παρατηρείται ένα είδος στάσης πληρωμών,τι σε κάνει να πιστεύεις οτι αυτό το πράγμα θα περπατήσει;
    ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ;ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΨΕΚΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΛΟΓΙΣΙΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΙΚΕΑ ΠΑΨΑΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΛΟΓΙΚΑ;ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

    και έρχομαι στην ταμπακέρια.
    Κατ' αρχάς εγώ δεν είπα ποτέ να πουλήσετε τα πάρκα για να σωθείτε.Εγώ είπα πως οι κερδισμένοι της ιστορίας είναι πέρα από τα λαμόγια του συστήματος(300 της βουλής-Διευθυντές της ΔΕΗ-ΛΑΓΗΕ και τα συναφή),οι εταιρείες φωτοβολταικών,
    οι ηλεκτρολόγοι,οι μηχανικοί κ.τ.λ.Οι μόνοι χαμένοι είναι οι επενδυτές.

    Τώρα έρχομαι στην περιπτωσή σου.Με δεδομένο λοιπόν οτι έχεις άρχισει να αντιλαμβάνεσαι τι παίζεται και με δεδομένο οτι υπάρχουν πολλά κοροιδα που πιστεύουν στα φωτοβολταικά,βρες ένα κοροιδο και πούλα το πάρκο σου.
    Με τα λεφτά που θα εισπράξεις μπορείς να κάνεις τα εξής δυο σημαντικά πράγματα.Σημείωση οτι η προτασή μου έχει να κάνει με μακρυπρόθεσμη επένδυση και δεν θα σου φέρει κέρδη ούτε σε ένα χρόνο ούτε σε δυο,αλλά θα σε σώσει από τις δύσκολες στιγμές που θα βρεθούμε όλοι όταν η οικονομία καταρρεύσει.

    Πρώτη επιλογή:Αν δεν είσαι αγρότης αγόρασε ένα κομμάτι γης το οποιό θα είναι καλλιεργήσιμο και θα υπάρχει γεώτρηση.Φρόντισε ακόμη και σε περίπτωση διακοπή ρεύματος να μπορείς να αντλήσεις το νερό ώστε να μπορείς να ποτίζεις τις καλλιεργείες σου.Έτσι φίλε μου είναι σίγουρο πως οτι και να γίνει δεν θα πεινάσεις ειδικά αν το παραπάνω το συνδιάσεις και με μερικά ζώα.Μπορεί η πείνα να σου φαίνεται παραμυθάκι,αλλά απο την στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν τροφή στα σκουπίδια τότε πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να βρεθείς και εσύ στην ίδια κατάσταση.Σου θυμίζω την περίπτωση της φωτιάς.Όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού,η φωτιά θα έρθει και στην δική σου αυλή και στο δικό σου σπίτι
    Δεύτερη επιλογή:Αγόρασε χρυσό.Πήγαινε στην τράπεζα και αγόρασε χρυσές λίρες.Κοστίζουν πολύ αλλά κανείς ποτέ μα ποτέ δεν έχασε επενδύοντας σε χρυσό.Τι κάνανε οι αντάρτες φίλε μου στην κατοχή;Τις δραχμές τις κάνανε λίρες γιατί ξέρανε οτι το απλό χαρτί είναι για χαρτοπόλεμο,αλλά ο χρυσός μετά τον πόλεμο θα τους έκανε πλούσιους

    Συνοψίζοντας.
    ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΟΥ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    Φωτοβολταικα-αιολικα-ΑΠΕ και οτι άλλη μπαρούφα σας πλασάρουν είναι για αφελή παιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  106. Προς τον 27 Φεβρουαρίου 2013 - 4:22 μ.μ.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Διάβασε τις επόμενες ειδήσεις
    Έρχεται νέο "τσεκούρι" 50% στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών

    http://www.capital.gr/News.asp?id=1739597

    ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΗ...!!! 61.000 ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2013...! ΠΡΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ...

    http://www.stoxos.gr/2013/02/61000-2013.html

    Πόσες φορές αγαπητέ άλλαξε η εγγυημένη τιμή.Ξέραμε στα Χριστούγεννα του 2011,πως απο τον φεβρουάριο 2012 η εγγυημμένη τιμή
    θα έπεφτε σταδιακά.Πρώτη αλλαγή αυτή.
    Δεύτερη αλλαγή Αυγουστος 2012 και τρίτη αλλαγή αρχες 2013.Δηλαδή αυτοι μέσα σε ενάμισυ χρόνο αλλάξανε τρεις φορές την τιμή και λάβανε
    τρεις φορες μέτρα.
    Ερώτηση.Μέχρι τα 25 χρόνια πόσα μέτρα θα πάρουν και πόσες φορές θα αλλάξουν την τιμή οεο;

    Είσαι 30 χρονών,μυαλό υποθέτω πως έχεις,σκέψου και πλάσε την εικόνα της επόμενης 5ετιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Προς τον κύριο Παπακυριακού Γιάννη.
    Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Περιμένετε πρώτα την ανακοίνωση των καινούργιων μέτρων κύριε Παπακυριακού και μετά με χαρακτηρίζετε ως αντιχαιρέκακο,έκτος αν ανήκετε στο κομμάτι των αρπακτικών (ιδιοκτήτης εταιρείας φωτοβολταικών-εγκαταστάτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου αντί φωτοβολταϊκε
      Απο καιρό παρακολουθώ τα όσα γράφεις αλλά τωρα δεν άντεξα και έχω να σου πω τα εξής
      1 Τα οποία μέτρα αποφασιστούν δεν θα γίνουν όπως έγινε με την εκτακτη εισφορα αλλά μετά απο διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς διότι παρά πολλοί συνάδελφοι έχουν συνάψει δάνεια με επιτοκια 10 % που σημαίνει οτι οποιαδήποτε αποφαση πρεπει να συνοδεύεται απο μείωση τουλάχιστον στο μισό των επιτοκίων με ταυτόχρονη παράταση του χρόνου αποπληρωμής διαφορετικά δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν τα δάνεια πράγμα που οι τραπεζίτες δεν επιθυμούν
      2 πολλοί συνάδελφοι έχουν ενοικιάσει την γη για την τοποθέτηση του Φωτοβολταικου και μπορεί ο ιδιοκτήτης να μην θέλει να παρατείνει την περίοδο ενοικιάσεως της γης
      3 άποψη μου ειναι οτι και όλα τα χρήματα να παίρνουν και να μην παίρνουμε τίποτα με τον τροπο που εμφανίζουν τα ελλείμματα πάλι πρόβλημα θα υπάρχει
      Αρα σαν συμπέρασμα προκύπτει οτι οι οποίες νέες αποφάσεις δεν ειναι καθόλου να καθόλου απλές στο να εφαρμοσθούν και να αποφασιστούν
      Αν θυμάστε και με την εκτακτη εισφορα όταν πήγε για ψήφιση στην βουλή είχε αλλα ποσοστά και με τις αντιδράσεις που υπήρξαν τροποποιήθηκε κάπως σκέψου τι θα συμβεί εάν οι νέες αποφάσεις πανε στην βουλή χωρίς συναίνεση
      Εάν ύπαρξει ρυθμιση όπως είπα πριν των δανειων και κατάργηση της έκτακτης εισφοράς τότε να δούμε μια πιθανή τροποποίηση της σύμβασης όπου αυτή ειναι εφικτή

      Διαγραφή
  108. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Γιατί βρε παιδιά με στεναχωρείτε έτσι;Γιατί;Πείτε μου γιατί;
    Έχεις την εντύπωση πως οι τράπεζες έχουν λεφτά;Χρεοκοπημένες είναι εδώ και πολύ καιρό.
    Ξέχασες πόσα δισεκατομμύρια ευρώ έδωσαν στις τράπεζες για να τονώσουν την ρευστοτητά τους;
    Αν όλοι οι Έλληνες πάνε και σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες (το λεγόμενο bank run),αυτές δεν θα έχουν λεφτά
    να τους δώσουν.

    Δεν έπιασες αυτά που είπαν πριν;Σε ενάμισυ χρόνο σου αλλάξανε τρεις φορές την τιμή.
    Σε 25 χρόνια πόσες φορες θα την αλλάξουν;

    ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ.ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΘΑ ΣΕ ΤΑΡΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΑ

    Το ίδιο δεν συμβαίνει και με το μνημόνιο;Δεν λαμβάνουν με το πρόσχημα της μείωσης του χρέους μέτρα;
    Ενώ οι ίδιοι παραδέχονται οτι το μνημόνιο απέτυχε συνεχίζουν να παίρνουν και άλλα μέτρα.Ποιός είναι ο στόχος τους;
    Να στραγγίξουν τον Έλληνα,να μην έχει ούτε ένα ευρώ.
    Το ίδιο θα πάθετε με τα φωτοβολταικά.Θα σας στραγγίξουν.Αν καταφέρετε να γλυτώσετε από τα δάνεια και δεν σας πάρουν τις περιουσίες
    θα παράγετε για αυτούς.


    και κάτι πολύ σημαντικό.Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά έχουμε χούντα και αν δεν συμφωνήσεις με την απόφαση του
    καθεστώτος θα σου στείλει τους πραιτωριανούς και θα σε σαπίσουν στο ξύλο και στα χημικά.Οπότε μην έχεις την εντύπωση
    πως αν θελήσει κάτι η χούντα δεν μπορεί να το περάσει
    Εδώ φίλε μου, υποχρεώνει τους πάντες που είναι άνω των 18 να κάνουν φορολογική δήλωση και τους χρεώνει φανταστικό εισόδημα
    και τους φορολογεί (ο παραλογισμός σε όλο το μεγαλείο) και θα κολώσει σε εσένα που σε κρατάει με συμβόλαιο και παίζουν μπάλα όπως θέλουν αυτοί;
    Έβγαλαν απόφαση αν χρωστάς στην εφορία 5001 ευρώ να πας φυλακή και οι ίδιοι έχουν ξεπουλήσει το σύμπαν.
    Τι να λέμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα αγαπητέ μπορεί να πήραν και να πάρουν όλα αυτά τα μέτρα που λες αλλα για αυτό φταίμε και εμείς οι ίδιοι
      Οταν κλεβεις το κράτος και δεν πληρώνεις τους φόρους που παλαιότερα πριν την κρίση ήταν εφικτό πως πρεπει να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση
      Και μην ξεχνάς οτι αυτή τη στιγμή έχουμε διασφαλίσει την παραμονή μας στο ευρώ διότι πριν λίγο καιρό αυτό δεν ήταν σίγουρο
      Και αν πηγαίναμε στην δραχμή τότε θα αγόραζε με με κάποια εκατομμύρια ένα κιλό ψωμί και όσοι είχαν δάνεια στεγαστικά και επιχειρηματικά σε ευρώ μπορείς να φανταστείς τι θα παθαιναν που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε και κάποιο δανειο
      Τωρα η κουβέντα για νεα μέτρα στα φωτοβολταικα θα φάνταζε σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας διότι απλά θα παθαιναμε ολοκληρωτική καταστροφή
      Αυτό φίλε μου διασφαλιστηκε οριστικά και στο υπογραφώ
      Απο δώ και πέρα περίμενε να υπάρξουν οι ανακοινώσεις για τα μέτρα του Υπεκα και τα ξαναλέμε
      Πάντως δεν θα ειναι όπως τα λες ακριβώς

      Διαγραφή
    2. Μερικά πράγματα κοστολογούνται μόνο με αίμα.
      Αν νομίζεις ότι με το ναι έχεις καθαρή συνείδηση είσαι πολύ λάθος.
      Όταν κάποιος με απειλεί τον απειλώ και εγώ.

      Διαγραφή
  109. Αν δεχτούμε μείωση των συμβολαίων μας, νομιμοποιούνται οι χαμηλές ταρίφες και θα έρθουν μετά από λίγο καιρό και θα βάλουν έκτακτη εισφορά στην χαμηλή πλέον ταρίφα προφασιζόμενοι και πάλι την διάσωση του ΛΑΓΗΕ. Αν δεχτούμε κάτι τέτοιο θα είναι ολοκληρωτική καταστροφή ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ. ΑΥΤΟΊ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΟΛΕΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΑΡΙΦΕΣ ή ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Μόνο στα δικαστήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Από τον περασμένο Αύγουστο έλεγα τα ίδια πράγματα.Μέχρι και τις ίδιες παροιμίες,αλλά ποιος
    να με ακούσει;Κουφού καμπάνα και αν χτυπάς,τυφλό και αν θυμιατίζεις,λένε στο χωριό μου.
    Βγήκαν κάποιοι και μου λένε είσαι μετά Χριστόν προφήτης.Όριστε κύριοι.Σας παραθέτω τι έγραφα στις
    τον Αυγούστου 2012 σε δυο σχολια μου.

    http://fotoboltaika.blogspot.com/2012/08/t-2.html



    Ανώνυμος13 Αυγούστου 2012 - 4:34 μ.μ.

    ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΕΛΗΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΣΤΕ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΟ bLOG,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ SITE ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ,ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΟΤΑΝ Η SHELL ΚΑΙ Η bP ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ;ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ;ΑΛΛΑ ΜΑΘΑΤΕ ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕΙ Ο ΠΩΠΟΣ ΣΑΣ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.ΜΑΘΑΜΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ,ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.
    ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ!



    Ανώνυμος16 Αυγούστου 2012 - 5:08 μ.μ.

    ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ τζινα.ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΣΕ ΠΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ.
    ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ,ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ.ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΥΡΩΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΘΗΣΗΣ.
    ΑΓΑΠΗΤΗ ΤΖΙΝΑ,ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ.ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΙ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΝΑΤΕ.ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΕΙΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΕΚΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ,ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΩ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ;
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΟΣ,ΤΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ,ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ;
    ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ;
    ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
    1.ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-ΑΝΑΛΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗΣ.
    2.ΤΕΧΝΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ.
    3.ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 25 ΕΤΕΣ
    ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ
    4.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΒΙΩΣΙΜΗ
    ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.
    5.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

    ΕΙΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΖΙΝΑ;ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΜΕΛΙ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ