Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ξαφνικα ανακαλυψαμε οτι αυξάνεται το ελειμα σε ΛΑΓΗΕ -ΑΔΜΗΕ

Τι εκπληξη! Νεα μετρα φανταζομαι ειναι το επομενο βήμα , εεε???
Οχι νεα μετρα. 

Να σας δώσω Μερικες ιδεες;
  • Να πατε να τα παρετε απο energa και hellas που τα εφαγαν στη Μύκονο ! 
  • Να πατε να τα παρετε απο τους μεγαλοβιομήχανους που προσφατα βαλατε πλαφον  στο Ειδικό τέλος Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων!
  • Να πατε να τα παρετε απο τους  μεγαλοπαραγωγους ενέργειας από ΣΗΘΥΑ.
  • Να πατε να τα παρετε απο τις τσεπες σας κύριοι που εχουν φουσκώσει απο τις μιζες και τις εκδουλεύεσεις
  • Να πατε στο ..... , και να μην γυρίσετε..... 
 Να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ. 
Ειστε ανικανοι! Ειστε εχθροι της χώρας που σας γέννησε, ειστε επιζήμιοι για τον Ελληνικό λαο. Αν δουλευατε σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία, θα ειχατε δει την πορτα της εξόδου εδώ και καιρό!

Αμαν πια. ΗΛΙΟΣ
 Προς νέα ταμειακή ασφυξία οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ, με την κατάσταση να επιτείνεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας της αδυναμίας όλο και περισσότερων καταναλωτών να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ να ξεπερνούν το 1,2 δις ευρώ, λοιπόν και με δεδομένη την πρακτική που ακολουθεί η
εταιρεία να συμψηφίζει τις απαιτήσεις που έχει ως παραγωγός με τα ποσά που εισπράττει από την προμήθεια, το «άνοιγμα» προς ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ, αντί να μειώνεται διευρύνεται.


Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα φτάνουν σε σύνολο τα 300 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο κατά μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, δεν παρατηρείται δηλαδή κάποια βελτίωση μετά από τη δόση των περίπου 150 εκατ. ευρώ που δόθηκε στη ΔΕΗ από παλαιότερα δάνεια της ΕΤΕΠ για ήδη εκτελεσμένα έργα (πρόκειται δηλαδή για άμεση ανάσα ρευστότητας που πήρε η εταιρεία).

Την ίδια στιγμή καθυστέρηση παρατηρείται και στην άλλη πηγή ρευστότητας, που υποτίθεται ότι θα βελτίωνε την εικόνα, δηλαδή στην αποπληρωμή των οφειλών ύψους 170 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ. Από τις οφειλές αυτές περίπου 90 εκατ. ευρώ προέρχονται από το στενό δημόσιο τομέα και τα υπόλοιπα προέρχονται από δήμους και άλλους φορείς. Η περίπτωση ωστόσο της ΕΥΔΑΠ, η οποία βρέθηκε στο εδώλιο όταν διεκδίκησε χρέη από τους δήμους, μάλλον δημιουργεί απαισιοδοξία ως προς την έκβαση το όλου εγχειρήματος.

Σε αυτό το σκηνικό και υπό τις παρούσες συνθήκες  το ντόμινο χρεών στην αγορά όπου όλοι χρωστούν σε όλους και στο τέλος η ΔΕΠΑ καλείται να διαχειριστεί το πρόβλημα με τους ξένους προμηθευτές φυσικού αερίου, συνεχίζεται και οξύνεται. Με απλά λόγια η αγορά συνεχίζει να βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της κατάρρευσης και οι ισορροπίες να κρέμονται από μία…κλωστή.

 http://www.energypress.gr/news/Ayxanoyn-anti-na-meiwnontai-ta-lhxiprothesma-pros-LAGHE-ADMHE

16 σχόλια:



  1. Τι γίνεται τι κάνουμε. Κάτι πρέπει να γίνει.. Να κάνει συνάντηση όλοι οι σύλογοι και να πάμε να κάνουμε κατάληψη στο υπουργείο και ξύλο. Μόνο έτσι θα ακουστούμε. Να τους πάμε ο κάθένας τα δάνεια του και τα έξοδα να δουν ότι δεν βγαίνουμε. Δεν μπορεί τόση βλακεία και τόσο λαμογιά. Δεν φοβούνται καθόλου. Κάτι πρέπει να του φοβίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως θα έχεις διαβάσει από χθες προσπαθούμε να συσπειρωθούμε όλοι οι ανεξάρτητοι επενδυτές που δεν εκπροσωπούμαστε από κάποιο σύνδεσμο, να οργανώσουμε μια στοχευμένη αντίδραση σε ορισμένο τρόπο και χρόνο. Θα σου πρότεινα λοιπόν να μιλήσεις με τον Γιάννη Παπακυριακού (τα τηλ. του θα βρεις σε χθεσινές αναρτήσεις ).Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να μας επιβληθούν τα νέα μέτρα και μετά να τρέχουμε πανικόβλητοι σε πιθανές δίκες. Αυτή την φορά θα χρησιμοποιήσουμε την δύναμή μας, η οποία είναι στα χέρια μας. Δεν θα καθόμαστε να περιμένουμε να τρώγονται μεταξύ τους ο Λουμάκης και ο Καλογεράκης για το ποιός θα βγει on camera και θα προεδρεύσει. Ο μόνος σοβαρός σύλλογος αν και νεοσύστατος φαίνεται ο ΣΠΗΕΦ των Σερρών, αλλά εμείς που μένουμε Αθήνα π. χ δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον κύκλο εργασιών του. Τα μέλη όλων των μέχρι τώρα συλλόγων δεν πρόκειται να απαριθμούν πάνω από 1000 μέλη όλα κι όλα. Οι υπόλοιποι δέκα και πάνω χιλιάδες που είμαστε? Ή μήπως θα αφήσουμε να τρέχουν να διαπραγματεύονται με τράπεζες για επιμηκύνσεις δανείων, λες και μας εκπροσωπούν άπαντες. Επειδή όμως δεν θα ήθελα να είμαι άδικη και να απαξιώνω την δράση κάποιων ανθρώπων, θα συμφωνούσα με οποιαδήποτε κίνηση που θα γινόταν στο σωστό χρόνο. Εδώ ακόμη εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις σχετικά με εάν και κατά πόσο δίκαιη είναι η επιβολή έκτακτης εισφοράς, εμείς τρέχουμε σε τράπεζες, δίνοντας στους υπευθύνους λανθασμένα μηνύματα ότι έχουμε αποδεχτεί την έκτακτη εισφορά και ήδη μας ετοιμάζουν και τα επόμενα μέτρα. Ας αξιοποιήσουμε την δύναμή μας ως πίεση και ας τους δείξουμε πως ο φασισμός αυτού του τύπου δεν θα περάσει. Για τα χρήματά μας αποφασίζουμε εμείς. Εγώ πάντως με τον κόπο μου, αποφάσισα να επενδύσω σε μια δύσκολη περίοδο στην χώρα μου, αλλά δεν ισχυρίστηκα ποτέ μου ότι θα γίνω κρατικός χορηγός. Καλή δύναμη σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Λουμακης και ο αλλος περιμενουν να μπουν τα νεα μετρα για να βγουν να μας πουν οτι ειναι αδικα και να μαζεψουν χιλιαρικα για να πανε σε δικαστιρια........ κι ομως..... αυτοι ειναι προεδροι και σε οποιαδηποτε μορφη διαλογου με το υπουργειο αυτοι 8α μας εκπροσωπήσουν δυστυχώς......Για αυτο εχουμε φτασει εδω που εχουμε φτασει.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Γιώργο,

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τέλος με όλους αυτούς ,που εμένα στην τελική δεν με αντιπροσωπεύουν κιόλας. Δεν τους γνωρίζω, δεν έχω κάτι μαζί τους, απλώς δεν με αντιπροσωπεύουν. Μίλα με τον Παπακυριακού σε παρακαλώ, γιατί χρειαζόμαστε τα τουλάχιστον ένα αριθμό επικοινωνίας, έτσι ώστε να δράσουμε μαζικά, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.Τόσο καιρό παρακολοθούμε όλοι παθητικά τις εξελίξεις. Αναρωτιέμαι σε ποιό καλάθι αχρήστων του ΥΠΕΚΑ, θα πάνε οι επιστολές που στέλνουν οι πρόεδροι των συσταθέντων συλλόγων εδώ και τόσο καιρό χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.Το μόνο που χρειάζεται είναι να δεσνμευτούμε όλοι ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ. Όπου είναι αυτό το ''εκεί'' που θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΑΠΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λες να τους νοιάζει αν κλείσουμε διακόπτες?
    Αφού σκοπός τους είναι η φτωχοποίηση των Ελλήνων.
    Η πράσινη ανάπτυξη γίνεται πράσινη απόγνωση για αυτούς που έχουν δάνειο και πράσινη παγίδα για αυτούς που έδωσαν τα μετρητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα βγω στα καναλια και θα πω οτι χαριζω το 100αρι παρκο μου στον Παπαγεωργιου και στην παρεα του... Μοναδικη τους υποχρεωση να πληρωνουν το δανειο στην τραπεζα.....Παω στοιχημα οτι ουτε αυτο το ρισκο μπορουν να αναλαβουν οι αλητες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ας τον παρει μαζι εκει που 8α παει να φερει επενδυτες τοτε.... κατα τα αλλα του έφταιγαν οι Ευρωπαίοι για την αναπτυξη.... τετοια αναπτυξη ονοιρευεται ο Σαμαρας και οι κουμπαροι του......Ετσι σώζω και εγω την Ελλαδα Σαμαρα..... καλα να εισαι.... να σε ξαναψηφίσουμε !!!!! γιατι η ηλιθιοτητα του Ελληνα.... ειναι σπανιο αγαθο...(δεν βγαζω τον εαυτο μου απ εξω......)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ έκανε μαλακία ο παπανδρεου που εδωσε σε αυτους τους 2 τομεις πρωτεραιότητα και κοιτάνε να τους πεταξουν απο το παιχνιδι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. τώρα όλα τα άλλα που λέμε είναι μαλακίες. έκαναν κοιλια οι μεγαλοδηκηγοροι και οι μεγαλογιατροι επενδυτες στην ενεργεια και δεν μπορεσαν να σβήσουν το μαυρο χρήμα τους τωρα θα τους δωθει η δυνατότητα να αγοράσουν παρκα ετοιμα και θα νομιμοποιησουν για μια ακομα φορα τα κλεμενα. το μ....νι της μανας τους ολων που ειναι μουχλιασμενο απο την ανοργασμικότητα και τη α....μια βρωμισε ο τοπος απο δαυτους ξυλο και πολυ ξυλο μεχρι να βαλουν μυαλο η να φυγουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξυλο θα πεσει..... το μονο συγουρο...αυτο δεν φερνει τα λεφτα μας πισω ομως....να ρωτησω.....τα αιολικα που εχει ενα σωρο ο Τσιπρας και οι συγγενεις του γιατι εχουν 10% εκτακτη εισφορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γιατί είναι τσογλάνια πολιτικοί και οι 300 λέγανε ότι κυβερνάνε 3 οικογένειες την ελλάδα αλλά μάλον είναι πολλές περισσοτερες να τους ονομάσουμε και να τους διώξουμε .είναι το επόμενο βήμα. εκτος ελλάδας ολοι τους στο ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ ΔΟΥΡΙΚΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΑΔΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ομάδα Δράσης Παραγωγών από ΦΒ" με αυτό το ονομα στο facebook υπαρχει μία ομάδα ας γίνουμε όλοι μέλοι και βλεπουμε την επόμενη κίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοί συνάδελφοιπαραφωγοί ενέργειας από ΦΒ δημιούργησα μια φόρμα συλλογής δεδομένων επικοινωνίας και την σελίδα "Ομάδα Δράσης Παραγωγών από ΦΒ" στο facebook με στόχο τον καλύτερο συντονισμό διαφόρων δράσεων. Παρακαλώ εγγραφείτε για να αποκτήσουμε επιτέλους μια συμπαγή υπόσταση και η φωνή μας να ακούγεται περισσότερο.

    https://docs.google.com/forms/d/1isWkU-lKCP08VwtFVx4byzWod25PzF1IkmDzklBy_vM/viewform

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδή όλοι κλαιγόμαστε και είναι φανερό που την πάνε την δουλειά υπάρχει και η παρακάτω εναλλακτική λύση :

    http://2013marathon.org/







    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ