Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Nεα Μετρα: 50% μειωση στις τιμες - Με κινητρα και αντικίνητρα

Να λοιπον που δεν ηταν τυχαίες οι διαρροές περι του ποσοστού πληρωμής των φ/β στις απε!!! 
Προσπαθουν οι κυριοι να νομιμοποιηθούν να αλλαξουν οι συμβάσεις!! 
ΒΡΕ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ; 
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΩΜΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ!!!
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ; ΗΛΙΟΣ -
 Του Χάρη Φλουδόπουλου

Στο περιθώριο των εργασιών του Athens Energy Forum, φάνηκε ότι το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί σήμερα την αγορά ενέργειας είναι το θέμα της ρευστότητας. Μέρος του προβλήματος, σύμφωνα με τα όσα πιστεύει η αγορά ενέργειας είναι και το θέμα των ολοένα αυξανόμενων πληρωμών που καλείται να διαχειριστεί ο λειτουργός της αγοράς, προς τα φωτοβολταϊκά. Τα όσα διαμείφθηκαν στα «πηγαδάκια» του συνεδρίου, συνοψίζονται στην φράση που χρησιμοποίησε ο γενικός διευθυντής της Protergia Ντίνος Μπενρουμπή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο ότι «τα φωτοβολταϊκά εξελίχθηκαν σε ένα Ελντοράντο, σε ένα μηχανισμό εύκολου κέρδους και πλέον η λύση πρέπει να βρεθεί κοινή
συναινέσει».

Και πράγματι σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠΕΚΑ κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του νέου νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ μέσω του οποίου θα ρυθμίζονται και κρίσιμα θέματα που αφορούν στη μεσομακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος επιδοτήσεων των ΑΠΕ. Ιδιαίτερη έμφαση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα δοθεί στο κομμάτι των φωτοβολταϊκών με δεδομένο ότι σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2012 αλλά και τις προβλέψεις για το 2013, στις επιδοτήσεις των φβ θα κατευθυνθεί ο μεγαλύτερος όγκος των πληρωμών του ΛΑΓΗΕ: το 2012 οι πληρωμές έφτασαν τα 670 εκατ. ευρώ σε σύνολο –για όλες τις ΑΠΕ 1,061 δισ., ενώ για το 2013 προβλέπεται ότι οι πληρωμές για φωτοβολταϊκά θα φτάσουν τα 1,1 δισ. σε σύνολο 1,6 δισ. πληρωμών για όλες τις ΑΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν διαμορφώνεται μια κατάσταση μη βιώσιμη που καθιστά αναγκαία τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τα οποία και θα ακουμπούν τον πυρήνα του προβλήματος που δεν είναι άλλος από τα λειτουργούντα έργα και τις ταρίφες που αυτά έχουν εξασφαλίσει.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι πως μπορεί να πειστεί ένας ιδιοκτήτης φωτοβολταϊκού να συμφωνήσει να αναθεωρήσει τη σύμβαση που έχει υπογραφεί και να δεχθεί μείωση στην ταρίφα που έχει κλειδώσει. 

Η ρύθμιση, όπως παραδέχονται και πηγές του υπουργείου, θα είναι επώδυνη –κάποιες πληροφορίες μιλούν για «πετσόκομα» των υφιστάμενων υψηλών ταριφών σε ποσοστό ακόμη και 50% για κάποιες κατηγορίες– ωστόσο το πακέτο της αναθεώρησης της σύμβασης πιθανότατα θα συνοδεύεται από κίνητρα, ενώ αντίθετα θα υπάρχουν αντικίνητρα σε περίπτωση διατήρησης της υφιστάμενης σύμβασης.

Τα κίνητρα μπορεί να περιλαμβάνουν –και αυτό θα είναι αντικείμενο της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει– άρση της έκτακτης εισφοράς, χρονική επέκταση της σύμβασης, εγγύηση για απορρόφηση ολόκληρης της παραγόμενης ενέργειας κλπ. Στον αντίποδα τα αντικίνητρα θα μπορούσαν να αφορούν στη μονιμοποίηση και αύξηση του ποσοστού της «έκτακτης εισφοράς» αλλά και χρήση του όρου που περιλαμβάνεται στις υφιστάμενες συμβάσεις και προβλέπει μείωση της απορροφώμενης ενέργειας ανάλογα με τις ανάγκες του διαχειριστή.

Σύμφωνα με τα λόγια που μεταφέρει στο Capital.gr αρμόδιος θεσμικός παράγοντας οι αλλαγές που έρχονται «ξεπερνούν κάθε φαντασία» και θα ανατρέπουν πλήρως το σκηνικό στην αγορά κυρίως των φωτοβολταϊκών.

πηγη http://www.capital.gr/News.asp?id=1739597

21 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κύριε Φλουδοπουλε
    Κατα πρώτον και 50% να μειώσουν την ταρίφα τα λεφτά πάλι για να μειωθεί το έλλειμα του λαγηε δεν φτάνουν διότι αυτό θα συνοδεύτει απο κατάργηση της εισφοράς Αρα τα λεφτά που θα γλυτώσουν μειώνοντας την ταρίφα ειναι λιγότερα απο την εισφορα
    Κατα δεύτερον κανείς δεν πρόκειται να δεχθεί αλλαγή στην ταρίφα αν δεν ρυθμιστούν όπως πρεπει τα δάνεια στις τράπεζες και όταν λέω όπως πρεπει εννοώ την δραστική μείωση του επιτοκίου τουλάχιστον στο μισό απο το σημερινό 10% με ταυτόχρονη παράταση αποπληρωμής ώστε η δόση να ειναι τουλάχιστον η μισή απο την σημερινή.
    Παρ όλα αυτά εγώ νομίζω ότι η λύση στο πρόβλημα δεν ειναι η αλλαγές στις Απε αλλά η αποκατάσταση των στρεβλωσεων και των επιδοτήσεων των ορυκτών καυσίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τους τοκους απο παρακρατηση των πληρωμών τοσους μηνες που τους βαζεις; γιατι δεν αναφερονται πουθενα; Αποψη μου παντως οτι δεν πρεπει να μπουμε στη λογικη του πως μπορουμε να δεχθουμε τα νεα χαρατσια. Το συμβολαιο ειναι συμβόλαιο και ολες οι εκτακτες εισφορες πρεπει να τις παρουν πισω!

      Διαγραφή
  2. Καλά τώρα αυτά είναι σοβαρά πράγματα; Κοιτάξτε πάλι να βρεθούν μερικοί μαλάκες εδώ μέσα και να μαλώνουν για το ποιός σύνδεσμος είναι καλύτερος. 50% μείωση σημαίνει αφανισμός των επενδυτών. Καλά ρε δεν υπάρχει ένας εκεί στο υπουργείο να βγάλει ένα κομπιουτεράκι να τα βάλει κάτω και να δει τι επίπτωση έχει αυτό στις τσέπες των επενδυτών; Δεν είναι και πυρηνική επιστήμη.
    Ναι, να γίνει μείωση, να συμμετέχουμε κι εμείς στην γενικότερη προσπάθεια "σωσίματος" της πατρίδας, παρόλου που ξέρουν καλά οτί ουδεμία ευθύνη δεν έχουμε, καθώς εμείς είμαστε πιστοί στις συμβάσεις που υπογράψαμε, αυτοί τα αλλάζουν. Αλλά όχι φυσικά 50%. Να μειώσουν στο 20% και να απαλλαχθούμε από την έκτακτη εισφορά νομίαω είναι μια καλή έναρξη για συζητήση. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι μεγάλο κλέψιμο και σηκώνει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    Γνωρίζει κανείς για τα οικιακά αν κι αυτά είναι μέσα; Γιατί αν δεν είναι, στο τέλος ρε παιδιά όποιος έκανε 2 δεκαράκια σε στέγες θα έχει το ίδιο κέρδος με αυτούς που έκαναν ενα κατοστάρι, παρόλο που ο ένας πλήρωσε το πολυ 60.000 ευρώ ενώ ο άλλος 350.000 με 400.000. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν σε καταφερουν και υπογραψεις.... το 0,42 8α στο κανουν 0,21....... ε μετα 8α σου ωαλουν παλι εκτακτη εισφορα στο 0,21 και 8α φωναζεις οπως τωρα οτι ειναι παρανωμη....το 8εμα ειναι να μην δεχτει κανεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τα σπίτια κάνεις λάθος, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράματα.
    Πρώτον αυτοί που έκανα σπίτι πλήρωσαν στο κράτος ΦΠΑ για πανελ-ινβερτερ-βάσεις(στα πάρκα απαλλάσσεται).
    Δευτερον στα σπίτια λόγω σκίασης, προσανατολισμού, θερμοκρασιών κλπ δεν πιάνεις σε καμία περίπτωση την απόδοση των πάρκων.
    Τρίτον η ενέργεια που πάραγεται πηγαίνει χωρίς απώλειες στην κατανάλωση κάτι που δεν συμβάινει με τα πάρκα.
    Και τέλος και έσυ 60.000 ευρώ έδωσες και τα άλλα τα έχεις πάρει δάνειο για να πας για παραπάνω έσοδα σε σχέση με ένα σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα για βλεπω επιασαν δουλεια οι κατσικες του γειτονα.

      Διαγραφή
  5. Τα σπίτια με ο55 ειναι πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο η τιμή αναπροσαρμόζεται με το 25% μόνο του τιμάριθμου. Αυτό σημαίνει ότι λίγο να αναίβει ο τιμάριθμος, μετά από 10 χρόνια τα λεφτά που θα παίρνουμε θα έχουν την μισή αξία. Στα είκοσι τίποτε. Αν μας παρατείνουν την διάρκεια της Σύμβασης για πάνω από 20 χρόνια δεν θα έχει κανένα νόημα. Τώρα πρέπει να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε τα δάνειά μας και να πάρουμε πίσω το κεφάλαιό μας. Καλό είναι σε κάθε περίπτωση να παλέψουμε και για την αναπροσαρμογή της τιμής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΕΒΑΛΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΙΣ ΕΞΙΓΙΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΔΕΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΡΥΠΟΥΣ ΤΙΣ ΔΕΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ (ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ) Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ "ΕΤΑΙΡΙΕΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ. ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΑΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ , ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΙΩΣΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΤΛ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ. ΟΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΦΥΤΟΖΩΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΚΙΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ συμφωνώ με τον κύριο που είπε για διαφορετική αντιμετώπιση που τυγχάνουν τα φωτοβολταικά πάρκα με τα οικιακά. Αν θέλουν κάποιοι να μιλάνε για κοινό μέτωπο, να είμαστε κοινοί σε όλα. Όχι για να φορολογείται και έχει επιπλεόν και έκτακτη εισφορά το πάρκο και οι φίλοι μας με τα οικιακά να μιλάνε για κοινό μέτωπο. Μακάρι να μας έδειχνε κάποιος πόσα ΜW αντιστοιχούν σε πάρκα και πόσα σε οικιακά και μετά να βλέπαμε αν δικαιολογούνταν η έκτακτη εισφορά αποκλειστικά στα πάρκα. Αυτοί μας διαχωρίζουν, αυτοί ναι όντως μας κάνουν να τρωγόμαστε, αλλά κι εσείς με τα οικιακά ανοίξτε τα μάτια και δείτε την αδικία στους επενδυτές των πάρκνω και κόψτε τις χαζομάρες για τις κατσίκες του γείτονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν δεχτούμε μείωση των συμβολαίων μας, νομιμοποιούνται οι χαμηλές ταρίφες και θα έρθουν μετά από λίγο καιρό και θα βάλουν έκτακτη εισφορά στην χαμηλή πλέον ταρίφα προφασιζόμενοι και πάλι την διάσωση του ΛΑΓΗΕ. Αν δεχτούμε κάτι τέτοιο θα είναι ολοκληρωτική καταστροφή ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ. ΑΥΤΟΊ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΟΛΕΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΑΡΙΦΕΣ ή ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Μόνο στα δικαστήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1 Μαρτίου 2013 - 7:34 π.μ.

    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!
    ΑΣ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΗΛΙ8ΟΙΟΙ (ΑΝΤΙΦΟΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ) ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΑ.... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΔΕΝ 8Α ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΓΙΑ Ε8ΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΤΛ.... ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ..... ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν βιαζονται και τοσο για τα νεα μετρα. Αφηνουν να μαζευτουν χρεη απο ΦΠΑ Ασφαλιες και δανεια και μολις κανουν την προταση για εθελοντικη μειωση της ταριφας με καροτο την αμεση καταβολη ολων των χρωστουμενων πολλοι αν οχι οι περισσοτεροι που αντιμετωπιζουν φυλακιση, κατασχεση κτλ θα υπογραψουν χωρις δευτερη σκεψη μονο και μονο για να ανασανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Από τον περασμένο Αύγουστο έλεγα τα ίδια πράγματα.Μέχρι και τις ίδιες παροιμίες,αλλά ποιος
    να με ακούσει;Κουφού καμπάνα και αν χτυπάς,τυφλό και αν θυμιατίζεις,λένε στο χωριό μου.
    Βγήκαν κάποιοι και μου λένε είσαι μετά Χριστόν προφήτης.Όριστε κύριοι.Σας παραθέτω τι έγραφα στις
    τον Αυγούστου 2012 σε δυο σχολια μου.

    http://fotoboltaika.blogspot.com/2012/08/t-2.html



    Ανώνυμος13 Αυγούστου 2012 - 4:34 μ.μ.

    ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΕΛΗΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΣΤΕ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΟ bLOG,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ SITE ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ,ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΟΤΑΝ Η SHELL ΚΑΙ Η bP ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ;ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ;ΑΛΛΑ ΜΑΘΑΤΕ ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕΙ Ο ΠΩΠΟΣ ΣΑΣ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.ΜΑΘΑΜΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ,ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.
    ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ!



    Ανώνυμος16 Αυγούστου 2012 - 5:08 μ.μ.

    ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ τζινα.ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΣΕ ΠΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ.
    ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ,ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ.ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΥΡΩΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΘΗΣΗΣ.
    ΑΓΑΠΗΤΗ ΤΖΙΝΑ,ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ.ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΙ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΝΑΤΕ.ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΕΙΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΕΚΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ,ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΩ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ;
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΟΣ,ΤΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ,ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ;
    ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ;
    ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
    1.ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-ΑΝΑΛΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗΣ.
    2.ΤΕΧΝΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ.
    3.ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 25 ΕΤΕΣ
    ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ
    4.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΒΙΩΣΙΜΗ
    ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.
    5.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

    ΕΙΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΖΙΝΑ;ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΜΕΛΙ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1)Όποιος θέλει να επενδύσει σε χωράφια του δίνω τα δικά μου!! όσοι τα λένε αυτά δεν έχουν δει χωράφι ούτε σε αεροφωτογραφία, ή μεγάλωσαν στα χωράφια είδαν τη γλύκα και κατσίκωσαν τη θεσούλα στο δημόσιο με τους γνωστούς τρόπους!!! Μιλάνε για μια Ελλάδα που δεν παράγει. Με το πετρέλαιο και τα λιπάσματα στα ύψη για να βγάλει ελάχιστο κέρδος επιβίωσης ένας αγρότης πρέπει να πουλήσει τα κρεμμύδια 10 ευρώ το κιλό!!
    2)Μέσω των οικιακών φωτοβολταικών οι έχοντες πληρώνουν και το ρεύμα τους. Εμείς ως παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας αδυνατούμε να πληρώσουμε το λογ/μό της ΔΕΗ.
    3) Δεν πιάστηκαν κότσοι μόνο οι αγρότες - αυτοί δικαιολογούνται- αλλά και κάτι εξυπνοπούλια επιστήμονες και ειδήμονες.
    4)Αγαπητέ μου αν είχα λεφτά για τόσο προσωπικό δεν θα έκανα φωτοβολταικά αλλά πολυεθνική στη Νέα Υόρκη!!!
    5) Το μεγάλο κόλπο είναι να χρεωκοπήσουν οι μικροεπενδυτές να περάσουν τα φωτοβολταικά σε μεγαλοκαρχαρίες που ήδη βγήκαν σεργιάνι στην αγορά και τότε όλα θα φτιάξουν και οι τιμές κια οι πληρωμές και οι εισφορές. Επιπλέον σε περιόδους κρίσης τα λεφτά αλλάζουν χέρια όλοι οι νεόπλουτοι της Ελλάδας σε περιόδους κρίσης κονόμησαν χοντρά!
    Συμπέρασμα: Τη φάγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εχει απολυτο δίκιο ο παραπάνω ανώνυμος ,εχω σχεδον 1000 ρίζες ελιές τιμή λαδιού σήμερα 1.87 λεπτά βάση 5 .πού να το δώσω μόνο η τιμή υπάρχει ζήτηση καμία συνολικά απο τους 5 τόνους που έκανα εχω δώσει 127 κιλά με 2.5 ευρώ το κιλό .
    έλα να ζήσεις λοιπόν .
    γιαυτό μή πετάτε μπαρούφες μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κανενας να μην υπογραψει τιποτα ολοι μαζι μπορουμε να παλεψουμε εκτος και αν παλι καποιοι τα παρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που κανείς δεν εχει θίξει ειναι η αντοχή του εξοπλισμού φυσικά και θα χρειαστεί αντικατάσταση μετά απο τα 25 χρονια θα μας τα δώσει το κράτος τα λεφτά για να πάρουμε νεα πάνελα αυτό το σκεφτήκατε κύριοι του υπουργείου

      Διαγραφή
  18. ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ!!!ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2012 ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΟΥΤΕ 9 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΤΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ