Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Aυγούστου - Πληρωμή Νοέμβριος 2020

 

Καλησπέρα σας.

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί τράπεζα, αυτοτιμολόγηση ή όχι, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνάτε το ποσό.

 




 


694 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας..έχετε υπ όψη σας για πληρωμές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Ποτε ξεκινάνε οι πληρωμές θα βάλουν ολο το ποσό η σιγα σιγά κάθε βδομάδα όπως κάνανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι υπερμεριες ανοιγουν κατα μια εβδομαδα ανα μηνα τους τελευταιους 3-4 μηνες με αποτελεσμα να μας χρωστανε πλεον 2 μηνες (1 επισημα και 1 ανεπισημα καθως το ενημερωτικο σεπτεμβριου βγηκε στις 21/10). Στην επομενη πληρωμη θα μας χρωστανε 2 επισημα και θα μας κουρεψουν τον αλλον με μορφη πιστωτικου. το θεμα ειναι οτι το προβλημα του λογαρισμου ειναι διαρθρωτικο και θα βρουν τροπο να μας βαλουν χερι και τα επομενα χρονια. πιστευω οτι το τελος εφοδιασμου θα παραμεινει και μετα τον σεπτεμβριο και τα λεφτα θα πηγαινουν στον λογαριασμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους και όλες. Γιά πληρωμές ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ τα πράγματα έχουν ως εξής. Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι 5η η 6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ οριακά μπορεί να ξεκινήσουν οι πληρωμές για μικρά ποσά και αυτοτιμολόγηση, σίγουρα όμως την επομένη εβδομάδα 10 με 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και για μεγαλύτερα ποσά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ Η ΑΠΑΡΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΟΡΔΕΣ ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΩΝ (ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα,
    Για τον Ιούλιο πληρωθήκατε όλοι σας; Και αυτοί εκτός αυτοτιμολόγησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το χωρίς αυτοτιμολόγηση ήταν ένα πολύ έξυπνο τρικ πρώτον για να καλύψουν τη ψαλίδα απο το έλλειμμα του λογαριασμού και δεύτερον να μην μπορείς να διεκδικήσεις τόκους υπερημερίας σε καθυστερήσεις.

    Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια!!

    Έχετε δει σύλλογο να ασχολείται για ποιο λόγο χωρίστηκαν οι παραγωγοί σε δυο κατηγορίες..?

    ΟΧΙ γιατί πολύ απλά τους βόλευε για να πληρώνονται στην ώρα τους αφού τα ΔΣ έχουν κάνει την αυτοτιμολόγηση εις βάρος άλλων μελών τους που δεν έκαναν...

    Παράδειγμα η ΠΟΣΠΗΕΦ ξέρετε απο το ΔΣ πόσοι έχουν κάνει αυτοτιμολόγηση..? Σχεδόν όλοι!!

    Το γελοίο της υπόθεσης. Αυτοί παρότρυναν τα μέλη τους να μην κάνουν αυτοτιμολόγηση σύμφωνα με οδηγίες συνεργαζόμενου με το σύλλογο δικηγόρο!!!!

    Όταν όμως θα αρχίσει να ανοίγει η ψαλίδα και γι αυτούς να δείς τι καλά που θα ξυπνήσουν και θα αρχίσουν τα αιτήματά τους προς το Υπουργείο!!


    Μπουρδέλο κράτος μπουρδέλο σύλλογοι χωρίς αρχές και ηθικούς φραγμούς όταν πρόκειται για τη μάσα!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιες φορές γράφεις στοχευμένα πράγματα και άλλες παραλογίζεσαι.
      Ο στόχος του ΔΑΠΕΕΠ είναι να υπαχθούν όλοι οι πραγωγοί στην αυτοτιμολόγηση. Θεωρώ δεδομένο ότι η καθυστέρηση σε αυτούς που δεν έχουν υπαχθεί είναι σκόπιμη προκειμένου να πιέσει και τους υπόλοιπους να την αποδεχτούν.
      Όσον αφορά τις υπερημερίες : γεγονός είναι ότι αν κάποιος αποδεχτεί την αυτοτιμολόγηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενανατίον του σε δικαστήριο εφόσον κυνηγήσει τόκους. Για όποιον έχει ασχοληθεί με το θέμα, γνωρίζει ότι μπορείς να διεκδικήσεις ένα πολύ καλό ποσό από τόκους για τα χρόνια που οι υπερημερίες είχαν ανοίξει. Στις ημέρες μας (για την ώρα) οι υπερημερίες κυμαίνονται από 1,5 έως 2 μήνες, άρα το ποσό που θα προέκυπτε είναι κατά πολύ μικρότερο από την περίοδο 2012-2016.

      Όσον αφορά την ΠΟΣΠΗΕΦ είχε βγει ενημέρωση μελών που τους προέτρεπε να υπαχθούν στην αυτοτιμολόγηση, ίσως να υπάρχει και δελτίο τύπου - δεν θυμάμαι.

      Γνωρίζεις ότι διαφώνησα κάθετα με την ΠΟΣΠΗΕΦ και στην επόμενες εκλογές του συλλόγου μου θα τεθεί το ζήτημα της αποχώρησης από την ομοσπονδία. Αλλά πολύ θα ήθελα να μάθω πως γνωρίζεις εσύ, το ποιός έχει υπαχθεί από το ΔΣ και ποιός όχι. Εδώ ο αντιπρόεδρος στον δικό μου σύλλογο που μιλάω από το 2014 αν όχι κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα και δεν γνωρίζω αν έχει υπαχθεί (και δεν με ενδιαφέρει κι όλας).

      Υ.Γ. εδώ ο κόσμος χάνεται και ασχολείσαι με την αυτοτιμολόγηση.

      Διαγραφή
  16. Έλα ντε πως ξέρω ότι έχουν υπαχθεί...?

    Κ.Παπακυριακού συνέχεια προτρέχετε...

    Ασχολήθηκα με την αυτοτιμολόγηση εξαιτίας αυτών των 2 σχολίων:

    Unknown29 Οκτωβρίου 2020 - 10:02 π.μ.
    Καλημέρα,
    Για τον Ιούλιο πληρωθήκατε όλοι σας; Και αυτοί εκτός αυτοτιμολόγησης;

    SHAKIL29 Οκτωβρίου 2020 - 1:58 μ.μ.
    ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ????


    Δεν ξέρω εαν εσείς το να απαντάς εδω δύο σχολιαστές (κάτι που το κάνατε συνέχεια παλιότερα) είναι ο κόσμος χάνεται!!!

    Για εσάς μπορεί να είναι περιττό να ασχοληθείτε αλλά για κάποιους μισός και ένας μήνας είναι πολύ σημαντικός για τις οικογενειακές υποχρεώσεις τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά επειδή έχω βοηθήσει αμέτρητο κόσμο να πληρωθεί ως απλός παραγωγός (και προτού καν ιδρυθεί η ΕΠΗΕ),έχουμε υπογράψει καταγγελία στην ΡΑΕ εναντίον μεγάλων εταιρειών της χώρας για χειραγώγηση της χονδρεμπορικής (και δεν ξέρω και πολλούς που θα το έκαναν με ένα 100ρι πάρκο), επειδή έχουμε απειλήσει πρώην πρόεδρο του ΛΑΓΗΕ με μήνυση για τα χρωστούμενα στον ΕΛΑΠΕ, επειδή έχω αφιερώσει αμέτρητες ώρες σχετικά με τις υπερημερίες, είναι μάλλον άδικο να με κατηγορείτε για έλλειψη ενδιαφέροντος.

      Αυτό που ίσως οι περισσότεροι παραγωγοί δεν έχουν αντιληφθεί είναι ότι ο ΕΛΑΠΕ θα εμφανίσει τεράστιο έλλειμμα στα επόμενα χρόνια το οποία δεν μαζεύονται με μια έκτακτη εισφορά. Mας προέκυψε υπουργός που γύρισε ΜΕΙΟΝ 600 εκατομμύρια τον ΕΛΑΠΕ σε 1 χρόνο αλλά πάει να μας εξαπατήσει ότι όλο το έλλειμμα είναι εξαιτίας της έλευσης του covid... ότι πρακτικά με την πολιτική του απλά σκοπεύει να μεταφέρει το πρόβλημα στον μεθεπόμενο χρόνο όπου τότε έρχεται κούρεμα τιμών (εφόσον δεν παρθούν δομικά μέτρα). Σε αυτό το σενάριο ο 1,5 μήνας υπερημερίας θα μας έκανε τρισευτυχισμένους! Καλό θα ήταν αντί να γράφετε σε ένα blog, εφόσον θεωρείτε ότι οι σύλλογοι δεν σας εκπροσωπούν επάξια, να γράψετε μια επιστολή στο ΥΠΕΝ και στον πρωθυπουργό της χώρας, ένα σχόλιο στο energypress, στο capital ή αλλού, να μιλήσετε σε κάποιον βουλευτή κ.α.
      Εσείς όμως προτιμάτε να βρίζεστε χυδαία με τον trelamenos λες και με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε την υπερημερία ή θα προσφέρετε κάτι θετικό στον κλάδο. Εφόσον δεν αντέχετε την πρόσθετη υπερημερία εξαιτίας της μη αποδοχής της αυτοτιμολόγησης, αποδεχτείτε την να τελειώνουμε….και να υπαχθείτε και στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. έτσι ώστε να μην πληρώνετε ΦΠΑ για τιμολόγια που δεν έχετε εισπράξει
      Επειδή σε αυτό το σημείο θα αρχίσετε πάλι τα ίδια, θα το περιγράψω απλά. Έχετε ένα αυτοκίνητο στο οποίο τελειώνουν τα καύσιμα (=χρήματα) αλλά εσείς ΠΡΕΠΕΙ συνεχίσετε το ταξίδι σας (=η ζωή και ο χρόνος). Προφανώς και σας ενδιαφέρει που βρίσκετε το επόμενο βενζινάδικο(=η επόμενη πληρωμή), αλλά κοιτάξτε και ο δρόμος που σας οδηγεί, γιατί στο σενάριο που περιγράφω παραπάνω υπάρχει γκρεμός…..και πιστέψτε με στον γκρεμό πέφτουν όλοι, είτε πάρκα του 2010, είτε του 2013.
      Επίσης οι υπερημερίες αφορούν τους πάντες και τα πάρκα του 2007 και του 2013.

      Διαγραφή
    2. Δεν είπα ότι δεν έχετε βοηθήσει ακριβώς αυτό είπα ότι ενώ εσείς παλιότερα απαντούσατε στον καθένα όταν το έκανα εγω είπατε εδώ ο κόσμος χάνεται....

      Δηλαδή όταν εσείς απαντούσατε τότε σε κάποιον να σας έλεγα εδω ο κόσμος χάνεται... γιατί? γιατί η ερώτηση είναι δευτερεύουσας σημασίας.

      Σίγουρα μεγάλο πρόβλημα με τον ΕΛΑΠΕ αλλά αυτό τι σημαίνει κάποιος δεν μπορεί να ρωτήσει για πληρωμή χωρίς αυτοτιμολόγηση όταν η ανάρτηση έχει θέμα τη πληρωμή του μήνα..? Η ανάρτηση είναι ποιο σχετική με τη πληρωμή και λιγότερο με τον ΕΛΑΠΕ.

      Φυσικά και θα σχολιάσουμε για τον ΕΛΑΠΕ εαν κάποιος ανοίξει θέμα ή ρωτήσει..

      Το βρισίδι είναι απάντηση στο βρισίδι. Όποιος με μιλάει ευγενικά τον απαντάω ευγενικά και όποιος με μπινελίκι τον απαντάω με μπινελίκι.

      Μη ξεχνάτε ότι πολλές φορές που σας μπινελίκωναν διάφοροι ανώνυμα λέγατε ότι κρατιόσασταν επειδή μπαίνετε επωνύμως εδω. Άρα εγω που δεν μπαίνω επώνυμα και όπως αυτοί θα λάβουν την απάντηση τους κατάλληλα. Εξάλλου γιουσουφάκια ήταν και μπαίνουν για κάποιο σκοπό...

      Τώρα για τον ΕΛΑΠΕ εγώ ήμουν αυτός που πέρσι μιλούσα εδώ για μαύρες μέρες που έρχονται και πως θα οργανωθούμε πριν ακόμα φανεί το πρόβλημα. Μάλιστα έλεγα τώρα όταν θα φανεί το πρόβλημα θα είναι αργά!! Οπότε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί... Άλλοι μίλησαν εδώ και ένα χρόνο για το μέλλον όταν κάποιοι την ίδια στιγμή ασχολιόντουσαν με νέες άδειες...

      Διαγραφή
    3. ΥΓ. ΛΕΤΕ:
      Εφόσον δεν αντέχετε την πρόσθετη υπερημερία εξαιτίας της μη αποδοχής της αυτοτιμολόγησης, αποδεχτείτε την να τελειώνουμε….και να υπαχθείτε και στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. έτσι ώστε να μην πληρώνετε ΦΠΑ για τιμολόγια που δεν έχετε εισπράξει


      Πρώτον όταν ανήκατε στην ΠΟΣΠΗΕΦ γιατί δεν δώσατε αυτή τη λύση και ενημερώνατε για τη μή αυτοτιμολόγηση σύμφωνα με τις γνωσεις δικηγόρου που συνεργαζόσασταν?

      Δεύτερον δεν αντέχουμε την υπηρεμερία όχι εξαιτίας της μη αυτοτιμολόγησης... μη τρελαθούμε κι όλας!!!
      Η υπερημερία είναι προιόν τρικ και απάτης του ΔΑΠΕΕΠ και αυτό θα έπρεπε να σας απασχολεί και όχι στο πως να υποκύπτουμε στις διαθέσεις τους!! Απο εμάς πληρώνονται και πρέπει να εξασφαλίζουν τα συμφέροντά μας!!

      Ωραίος κ. Παπακυριακού μας δίνεται λύσεις πως να υποκύψουμε στον εκβιασμό του ΔΑΠΕΕΠ...!!!
      Δηλ. με περισσότερα τιμολόγια χειρόγραφα προλάβαιναν να τα περάσουν και τώρα με περισσότερους υπαλλήλους και λιγότερα τιμολόγια δεν προλαβαίνουν... Σταματήστε να τους καλύπτετε...

      Διαγραφή
    4. Δεν τους καλύπτω, άλλωστε πριν μερικές ημέρες έγραψα ότι το καθυστερούν σκόπιμα προκειμένου να πιέσουν τους παραγωγούς να υπαχθούν.
      Όταν όμως έχεις ταμειακό πρόβλημα και δεν αντέχεις άλλο προφανώς θα αναγκαστείς να αποδεχτείς την αυτοτιμολόγηση.

      Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα του κλάδου μακάρι να ήταν η αυτοτιμολόγηση του ΔΑΠΕΕΠ!!!

      Όσον αφορά την ΠΟΣΠΗΕΦ έγραψα ότι η ενημέρωση της Ομοσπονδίας προς τα μέλη της ήταν να αποδεχτούν την αυτοτιμολόγηση, μάλλον δεν το διαβάσατε.

      Διαγραφή
  17. Τι καλή εταιρία!!!!!!!
    Βλέπει προβλήματα κ...... σκέφτεται γ λύση.
    Όποιος τσίμπησε τσίμπησε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είμαι εκτός αυτοτιμολογιση και δεν πληρώθηκαν τον Ιούλιο. Έχω 100 kw σταθερό με αγροτική άδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είμαι εκτός αυτοτιμολογιση και δεν πληρώθηκαν τον Ιούλιο. Έχω 100 kw σταθερό με αγροτική άδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα και εγώ πρόβλημα με ενημερότητα που δεν πέρναγαν στο σύστημα. Μετα από πολλά τηλεφωνήματα κάποιος το σήκωσε και μου έλυσε το πρόβλημα αλλά με πολλή αγγαρεία και στο τέλος μου είπε να μην ξανά καλέσω τα τηλεφώνα του λογιστηρίου. Ότι χρειάζεστε μόνο με email στο info.Αυτά από προσωπική εμπειρία,τώρα εάν κάποιος έχει να σου δώσει κάποιο τηλέφωνο άλλο ας γράψει.

      Διαγραφή
    2. Κοίτα την ενημερότητα σου αν είναι για φορείς πλην κεντρικής κυβέρνησης...
      Πολλές φορές την εκδίδει λάθος ο λογιστής και δεν πρόκειται κανένας να στο πει από το Δαπεεπ

      Διαγραφή
  20. Τα 100kw και χωρις αυτοτιμολογηση εχουν πληρωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ...ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΣΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχουν πληρωθεί από τις 20 Οκτωβρίου.Στην δική μου τράπεζα που είναι συνεταιριστική φάνηκαν στις 21 Οκτωβρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. https://energypress.gr/news/sto-mikroskopio-toy-ypen-ta-ektos-diagonismon-500aria-fotovoltaika-exetazetai-i-epivoli-plafon

    Λογικο αφου πηγαν οι ξένες εταιρίες στο υπουργειο κ διαμαρτυρήθηκαν...σου λεει ας χτυπησω τα 500αρακια π ειναι μικροεπενδυτων...
    Κ ας περιορίσω με πλαφον την ισχυ τους,μονο στα 500αρακια στους μεγαλους τιποτα.
    Καθαριζουν τους μικρους για αλλη μια φορα στα συμφέροντα των μεγαλων....
    Νεα Δημοκρατια θελατε ??
    Φατε σκατα .....
    Κι ερχονται κ τα χαρατσια οσονούπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απαντήσεις
    1. Γιατί να μιλήσουμε ρε φίλε; Είχαμε κανένα νέο και δεν το μάθαμε; Πήγε κανένας Κούλης στο ΚΚΕ μήπως; Γιατί τον έχω ικανό...

      Διαγραφή
  26. Δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας με το σταμάτημα των ενημερώσεων για τις πληρωμές και την μη έκδοση του δελτίου του ΕΛΑΠΕ. Όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα και πρέπει να πιέσουμε να σταματήσουν. Η ενημέρωση του Site του ΔΑΠΕΕΠ παίρνει 2 λεπτά αλλά επίτηδες έχουν σταματήσει για να φτιάξουν κλίμα.
    Πιέστε με τηλέφωνα για να δουν ότι υπάρχει κόσμος που καίγεται..
    Τέλος, είναι απωθητικό για πολιτισμένους ανθρώπους να διαβάζει τα σχόλια στο forum από ορισμένους και αποθαρρύνεται η συμμετοχή. Δίνετε εικόνα ταλιμπάν και το κάνετε πιο εύκολο σε αυτούς που επιβουλεύονται τα χρήματα ΜΑΣ.
    Αν υπάρχει κάποιος moderator που μπορεί να κόψει 2-3 που ξέρουν μόνο να βρίζουν έχει έρθει η ώρα να τους κόψει.
    Έρχονται δύσκολες ώρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα σχέδια Χατζηδάκη για να κλείσει το έλλειμμα στις ΑΠΕ - Ανακοινώνει το πακέτο μέτρων

    https://energypress.gr/news/ta-shedia-hatzidaki-gia-na-kleisei-elleimma-stis-ape-anakoinonei-paketo-metron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα φαει πολυ μαυρο η ΝΔ.
      Κ οχι μονο απ τους ιδιοκτητες αλλα απο κατασκευαστες παρκων, συντηρητες, ηλεκτολογους κλπ. Γτ όχι μονο πειραζει 2η φορα η νδ υφισταμενες συμβασεις αλλα θελει να ανακοψει κ τα νεα εργα που προκειται να κατασκευαστουν...
      Δεν εμπλεκονται μονο οι ιδιοκτητες στο κλαδο των φωτοβολταϊκών ειναι ενα σωρο ειδικοτητες απο πισω που ζει κ εργάζεται πανω στον.τομεα κ ευτυχως για να τη στειλουμε στο διαλο αυτη τη κυβερνηση για αλλη μια φορα.

      Διαγραφή
  28. trelamenos28 Οκτωβρίου 2020 - 10:11 π.μ.
    Καλημέρα σε όλους και όλες. Γιά πληρωμές ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ τα πράγματα έχουν ως εξής. Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι 5η η 6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ οριακά μπορεί να ξεκινήσουν οι πληρωμές για μικρά ποσά και αυτοτιμολόγηση, σίγουρα όμως την επομένη εβδομάδα 10 με 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και για μεγαλύτερα ποσά

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΕΟΤΕΡΑ για πληρωμές. Δεν θα αρχίσουν αυτή την εβδομάδα και πάνε για την άλλη 12 με 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ....

      Διαγραφή
  29. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑΑ! ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑΑΑ! ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ Γ@ΜΩ ΚΡΑΤΙΑΑΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ερώτηση: έχω ήδη ένα κατοστάρι αγροτικό σε λειτουργία και θέλω να φτιάξω ακόμη ένα πεντακοσάρι. Παραμένει η ιδιότητα του κατ' επάγγελμα αγρότη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνω λάθος για να διατηρείς το επάγγελμα του αγρότη θα πρέπει τουλάχιστον το 51% του εισοδήματος σου να προέρχεται από αγροτικές δραστηριότητες. Το εισόδημα από το 100kwp το υπολογίζου ως αγροτικό εισόδημα.

      Τα έσοδα από το 500kwp δεν είναι αγροτικό εισόδημα. Συνεπώς θέλει προσοχή.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν κάνω λάθος για να διατηρείς το επάγγελμα του αγρότη θα πρέπει τουλάχιστον το 51% του εισοδήματος σου να προέρχεται από αγροτικές δραστηριότητες. Το εισόδημα από το 100kwp το υπολογίζου ως αγροτικό εισόδημα.

      Τα έσοδα από το 500kwp δεν είναι αγροτικό εισόδημα. Συνεπώς θέλει προσοχή.

      Διαγραφή
  31. ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΠΕ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΥ ΠΑΩ ΝΑ ΜΠΛΕΞΩ...ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καθυστερούν επίτηδες για να μας πιέσουν και να εκβιάσουν την κατάστασή ώστε να δεχτούμε ότι θα μας πασάρουν σαν λύση για το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ. Παλιά και γνωστή τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O λόγος που καθυστερούν δεν είναι αυτός.
      Το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ (βλ. μηνιαίο δελτίο) ήταν τον Ιούνιο 127 εκατομμύρια, τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 67, δηλαδή 194 εκατομμύρια.
      Τον Νοέμβριο το έλλειμμα έφτασε τα 283 εκ!!!!

      Συνεπώς είναι και λογικό να ανοίγουν οι υπερημερίες. Τα συγχαρητήρια μου στον κο. Χατζηδάκη ο οποίος πήρε έναν λογαριασμό πλεονασματικό και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τον γύρισε ελλειμματικό κατά κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια! Φυσικά δεν αναγνωρίζει το λάθος που έκανε με την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ και τα ρίχνει όλα στον covid και στοχοποιεί τις παλαιές ΑΠΕ όπου όπως λέει έχουν μεγάλη κερδοφορία!

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι δυστυχώς. Ήταν λογικό και αναμενόμενο να δημιουργηθεί το έλλειμα από την στιγμή που μειώθηκε το ΕΤΜΕΑΡ που είναι και ο κύριος τροφοδότης του ΕΛΑΠΕ. Όλοι το ήξεραν και το καταλάβαιναν αυτό, εκτός από τον υπουργό που έκανε το παν για να σωθεί η ΔΕΗ και οι θεσούλες των κρατικοδίαιτων κηφήνων που την στελεχώνουν. Τελικά πάλι την πληρώνουν οι μόνοι που δεν έχουν καμμία ευθύνη για το έλλειμα του ΕΛΑΠΕ: οι παραγωγοί ΑΠΕ. (δηλ. άλλος γ...ει άλλος πληρώνει)

      Διαγραφή
  33. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και έχω και ένα 60 KW Φωτοβολταικό τελευταία έμαθα μέσω της εφορίας οτι χρωστάω στο ΤΕΒΕ 6000 Euro τι κάνω εγω είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. καπoιος που να ξέρει SOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... ΑΠΌ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΟΙ ΔΎΟ ΜΑΣ, ΜΈΛΗ Ε. Ε., ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ......

      Διαγραφή
    2. Την πατησες...
      Από το 2015 και μετά είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις και τον εφκα...

      Διαγραφή
    3. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΛΗΡΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ 20αρια

      Διαγραφή
  34. Και εγώ έχω ΙΚΑ και ΤΕΒΕ.(ΟΑΕΕ).Παλοτερα έπαιρνες εξαίρεση λόγω ΙΚΑ.Απο το 2015(νομίζω άλλαξε ο νόμος Επι Τσίπρα.Τους ανάγκασε η Τρόικα τότε με τα μνημόνια που είχαμε μπλέξει.Και φυσικά αυτοί οι καρχαρίες πουΔΥΣΤΥΧΩΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΙΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΡΓΗΣΟΥΝΕ ΑΦΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014.ΕΚΤΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΦΚΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .... Τ0 2007 ΕΊΧΑ ΠΆΡΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΉΜΟΥΝ ΗΣΥΧΟΣ, ΌΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ 2011 ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΩΡΉΣΩ ΤΙΜΟΛΌΓΙΑ Η ΕΦΟΡΊΑ ΜΟΥ ΖΉΤΗΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΉ ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΈΦΕΡΑ ΌΤΙ ΈΧΩ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΌΤΕ ΜΟΥ ΕΊΠΑΝ ΌΤΙ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΈΧΟΥΝ ΑΛΛΆΞΕΙ....... ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΤΑ ΕΥΧΆΡΙΣΤΑ....... ΟΠΌΤΕ ΠΛΗΡΩΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΎΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2010, ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΝΟΜΟΣ......

      Διαγραφή
    2. K.Παπαδακη ο νομος αλαξε το 2016 (νομος κατρουγκαλου). πληρωσατε προστιμο γιατι απαλαγη δεν παιρνεις μια για παντα αλλα κατεθετες καθε ετος για να αποδειξεις οτι συνεχιζεις να εργαζεσαι. Την εποχη εκεινη αλλο ταμειο ηταν ο ΟΑΕΕ και αλλο το ΙΚΑ. Τωρα πλεον γινεται αυτοματα. οποτε το λαθος ειναι του λογιστη σας που δεν σε ενημερωσε οτι η διαδικασια πρεπει να γινεται καθε χρονο. το εκανα απο το 2006 εως τον νομο κατρουγκαλου το 2016 και δεν πληρωσα τεβε ποτε

      Διαγραφή
    3. ΑΠΑΝΤΏ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΊ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΣ.....ΔΕΝ ΥΠΉΡΞΕ ΑΝΆΜΕΙΞΗ ΛΟΓΙΣΤΉ..... ΔΕΝ ΕΊΧΑΜΕ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ...... ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΎΟ ΝΑΥΠΗΓΟΙ, Ο ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΟΙ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ..... Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΑΣ ΊΣΧΥΕ ΜΈΧΡΙ ΤΟΝ ΑΎΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2010 ΟΠΌΤΕ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΝΟΜΟΣ...... ΈΚΑΝΑ ΑΊΤΗΜΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΆ ΤΟΥ ΟΑΕΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΩ ΑΠΑΛΛΑΓΗ. Ο ΟΑΕΕ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕ ΤΟ ΑΊΤΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΑΣΦΑΛΊΣΕΩΝ, Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΜΕΓΆΛΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΔΙΆΣΤΗΜΑ ΉΤΑΝ ΌΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΎΟ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ.......... ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΑΝΈΝΑ ΠΡΌΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΌ............. ΤΏΡΑ ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ...... ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΔΎΟ ΤΑΜΕΊΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΔΎΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, 'Η ΜΙΑ ΣΎΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΈΝΑ ΤΑΜΕΊΟ ΜΕ ΠΡΟΣΑΎΞΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΎ ΤΑΜΕΊΟΥ....... ΕΓΩ ΈΧΩ 40 ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΚΑΙ 15 ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ..... ΛΑΜΒΑΝΩ ΣΎΝΤΑΞΗ ΑΠΌ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΎΞΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ........ ΚΑΙ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΠΑΡ' ΌΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2010 ΑΝΈΦΕΡΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΌΤΙ ΘΑ ΕΞΑΙΡΟΎΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΕΆΝ Η ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΗΣ ΜΕ ΤΑ Φ/Β....... ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΤΟ ΤΕΕ, ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΒΕΒΑΊΩΣΗ ΌΤΙ Η ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΎ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΗΣ ΜΕ ΤΑ Φ/Β....... ΑΛΛΆ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΔΕΝ ΤΗΝ. ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΉ....... Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ........ ΟΠΌΤΕ ΕΔΏ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΌΔΙΑ.....

      Διαγραφή
    4. Μπερδεγουει μεγαλο αδελφε. Δυσκολα να βρεις εδω καποιον να βοηθησει. ισως πρεπει να μιλησεις με καποιον εργατολογο να δεις τι μπορεις να διεκδικησεις .

      Διαγραφή
    5. Ίδια περίπτωση και εγώ...
      Ιδιωτικός και ΤΕΒΕ συν ένα επικουρικό που ξαφνικά ενσωματώθηκε και έχουμε από το 2012 περιμένουμε να δούμε τι έγιναν οι εισφορές μας..

      Διαγραφή
  36. Δηλαδή θα πληρώσω δυο ασφάλειες ενώ θα πάρω όταν πάρω μια σύνταξη πλάκα κάνουνε αυτό είναι κλεψιά
    Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει κάτι γιατί δεν γίνεται να πληρώσω τα λεφτά είναι πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πληρώνεις 2 παει αναλογικα. δεν μπορει να εχεις part time προσληψη, να δουλευεις 1 ημερα την εβδομαδα και να παρεις απαλαγη. το ποσο του ΙΚΑ (αν δεν δουλευεις πληρους απασχολησης) αφαιρειται αναλογικα απο τον ΟΑΕΕ. για αυτο και στον ΕΦΚΑ δηλωνεις οτι παραληλα εισαι και μισθωτος. ειναι το πλεον λογικο και δικαιο συστημα γιατι το ποσο που πληρωνεις ειτε κανεις 1 δουλεια ειτε 50 ειναι το ιδιο.

      Διαγραφή
  37. https://energypress.gr/news/oi-axiologiseis-tis-komision-proeidopoioysan-apo-perysi-gia-ton-kindyno-elleimmatos-ston-elape
    Η Κομισιόν τους τα ελεγε αλλα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Συνάδελφοι, ο λόγος που σε προηγούμενη μου ανάρτηση στο energypress (https://energypress.gr/news/ta-shedia-hatzidaki-gia-na-kleisei-elleimma-stis-ape-anakoinonei-paketo-metron) παρέθεσα τις αναφορές των Μεταμνημονιακών Αξιολογήσεων ήταν α) να καταστεί σαφές προς όλους ότι δεν είναι μόνο οι φορείς των ΑΠΕ που αναφέρουν ότι η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ - η πρόωρη κατάργηση της Χρέωσης Προμηθευτών χωρίς κάποιο νέο έσοδο, είναι οι βασικοί λόγοι για το εκρηκτικό έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ αλλά και οι Θεσμοί και β) να καταδειχτεί, η συνηθισμένη για τον ΕΛΑΠΕ, «ολιγωρία» της εκάστοτε ηγεσίας για έγκαιρα μέτρα ενίσχυσης των εσόδων. Είναι προφανές ότι τα 2 έτη με μειωμένες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ (2019-2020) δημιουργούν σημαντικό μέρος του σωρευτικού ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ για το 2020 όπως επίσης και στο τρέχον έλλειμμα του 2021. Παράλληλα η απόφαση της ΡΑΕ για τις μοναδιαίες χρεώσεις του ΕΤΜΕΑΡ 2021 θα πρέπει με βάση το αρ.143 του ν.4001 να καλύψει τόσο το σωρευτικό του 2020 αλλά και το τρέχον έλλειμμα του 2021! Οπότε μην παραξενευτεί κανένας εάν το νούμερο αυτό (πρόβλεψη σωρευτικό 2021) φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα 750εκατ – 800εκατ! Πάνω από το 50% του σωρευτικού του 2021 οφείλεται στην μείωση του ΕΤΜΕΑΡ και αυτό με την προϋπόθεση ότι η Μ/Τ κατόπιν της αναπροσαρμογής θα δώσει 80εκατ/έτος επιπλέον έσοδα ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο δεν φαίνεται ρεαλιστικό! Ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσει η νοοτροπία «κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας» κοροϊδεύοντας τους πάντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συναδελφοι,, εμεις ως Συνδικαλιστικο οργανο και ως κλαδος,, αποδειξαμε και προβαλαμε ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΠΕ, ΜΕ ΠΡΟΕΞΕΧΟΝΤΑ ΛΟΓΟ , ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΤΜΕΑΡ,,τα νουμερα δηλ οι αριθμοι της μελετης δεν επιδεχονται αλλης μεταφρασης ή λαθους. Ηρθε λοιπον η ωρα να μας ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΩΡΑ Ο Κ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΠΩΣ Ο COVID ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΤΜΕΑΡ,, και αν το αποδειξει !!!!!!! δεν θελω να; γινω βωμολοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε απίθανε ο Λουμάκης είσαι..?? Άκου "εμείς ως Συνδικαλιστικό όργανο" Ποιοί εσείς για πες μας..
      Ο Παπακυριακού μπαίνει επώνυμα στους αγρότες δεν ανήκεις στην ΠΟΣΠΗΕΦ το ίδιο τους έχει κράξει παλιότερα. Μόνο ο ΣΠΕΦ μένει... Οχι τίποτα αλλά τα έλεγα απο παλιά τα κρυφοσυμφέροντά σας και για ποιο λόγο αρθρογραφούσες το 14 συνεχώς υπέρ κουρέματος συναδέλφων!!!!

      Διαγραφή
    2. Άντε να πέφτουν οι μάσκες σιγά σιγά....

      Διαγραφή
  40. Έχετε πραγματοποιήσει πολύ καλές κινήσεις αλλά η μελέτη σας έχει λάθος στα νούμερα (δυστυχώς)
    Τα νούμερα είναι κατά πολύ χειρότερα, δηλαδή το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο.

    Ξαναλέω ότι για την ώρα έχετε κάνει κινήσεις οι οποίες είναι θετικές για τον κλάδο και μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Θα παρακαλέσω να μην αποκαλείται'' κυριο'' το άχρηστο γελοίο υποκείμενο Χατζηδάκη ( που μικρός πρέπει να είχε φάει πολύ μπουλινγκ σαν μαμοθρευτόφατσα που έχει) κατάφερε να φτάσει 273 εκατομμύρια, όχι χιλιάδες, έναν πλεονασματικό λογαριασμό του ΕΛΑΠΕ. Όταν λέμε κύριος δεν εννοούμε αυτό το αποβρασμα μαϊμούς! Συγνώμη για τον τόνο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. λες και καναμε τα παρκα , για να κανουμε αποσβεση......

      Διαγραφή
  42. Κανένα νέο για πληρωμές μήπως άλλαξε κάτι προς το καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είτε είστε πολύ αισιόδοξος, είτε δεν καταλάβατε τι σημαίνει έλλειμμα 280 εκατομμύρια και νέο lock down.

      Διαγραφή
  43. 100KwΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014.ΜΕΤΑ ΕΦΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Έχουν να φάνε μαύρο στις εκλογές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και να χασουν , παλι θα εμφανιστουν στις μεθεπομενες εκλογες. Απλα θελουν ξυλο .....

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  45. Συναδελφοι,, τρια ειναι τα βασικα σημεια (εσοδα) του ΕΛΑΠΕ που πρεπει να επικεντρωθουμε,,

    1) αυξηση του ΕΤΜΕΑΡ (αφου πλεον η ΔΕΗ ειναι ισολογιστικα πλεονασματικη,,δηλ ΣΩΘΗΚΕ !!!!)

    2) επαναφορα ΠΧΕΦΕΛ (αφου με την πτωση της ΟΤΣ ΛΟΓΩ COVID !!! , η προμηθεια ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΙΖΕΙ )

    3) αυξηση του ποσοστου δημοπρασιας ρυπων απο 65% σε 85% εσοδων στον ΕΛΑΠΕ (οπως δεσμευθηκε ο πρωην Υφυπουργος Γερασιμος Θωμας ως ενα απο τα μετρα αντισταθμισης στην μειωση του ΕΤΜΕΑΡ)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες τη συμμετοχή των παλαιών ακούρευτων πάρκων που θυσαυρίζοντας εις βάρος των κουρεμένων έχουν στην άκρη ρευστό για κατασκευή νέων πάρκων!!

      Δηλαδή όχι μόνο λειτουργήσατε κατά συναδέλφων το 14 αλλά πάτε να διογκώσετε το έλλειμμα με κατασκευή νέων πάρκων!!!

      Να βάλετε δηλ. νέα πάρκα στο σύστημα ενω ο λογαριασμός δεν μπορεί να καλύψει τα υπάρχοντα...

      Ρίξτε ρευστό στην αγορά απο τα υπερκέρδη σας οι ακούρευτοι και μετά φτιάξτε τα νέα σας πάρκα.

      Έχετε IRR στο θεό με τρελές ταρίφες και ληγμένα δάνεια βγάλατε χρήμα καταστρέφοντας επιχειρήσεις συναδέλφων σας το 14 αποσβέσατε και τώρα τι θέλετε να μας πείτε..? Να σας λυπηθούμε!!
      Εμείς ήμαστε εκτός οικογενειακού προυπολογισμού με ένταξη σε ρυθμίσεις και εσείς ζωάρα με νέα πάρκα!!

      Εμπρός στο δρόμο που χαράξατε το 14!! Ήρθε η ώρα για τον οβολό σας!!! 6 χρόνια ξεφύγατε με υπεραποδόσεις!!! Βλέπετε αυτή ήταν η ρουφιάνικη συμφωνία με το τότε υπουργό!!! Να κουρευτούν οι πάντες εκτός απο εσάς!!

      Εσείς δώσατε με μελέτες τις τακτικές κουρέματος στο υπουργείο δεν μπορεί να μη μετέχετε!! Τι είστε οι μάγκες της αγοράς..? Άντε παλικάρια μου εμπρός στο δρόμο που χαράξατε!!!

      Έλα καμιά μελέτη IRR να βλέπω!! Μη ξεχάσετε να βάλετε και τις υπεραποδόσεις που έχετε στις τράπεζες για χρηματοδότηση νέων πάρκων!!!

      Διαγραφή
  46. Συμφωνούμε στα 1 και 2. ειδικά στο 1 αφού ΣΩΘΗΚΕ!
    Στο 3 : Η αύξηση του ποσοστού στους ρύπους είναι επιβεβλημένη ακόμη και αν αυξήσει το ΕΤΜΕΑΡ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μα εννοειται Συναδελφε πως δεν μας κοφτει σα κλαδος οι ποσοστωσεις μεταξυ των τριων,,,εγω προσωπικα θα επελεγα την μικροτερη ποσοστωση στο νουμερο (1),, εκεινο ομως που απαιτουμε ειναι η ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΠΕ,, χωρις ΨΕΥΤΙΚΗ κοινωνικη πολιτικη στις πλατες μας (ΔΕΗ),, βαφτιζοντας ταχαμου ΑΠΕ την παραγωγη απο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (αειφορος), με τις τουλαχιστον παραξενες χρεωσεις εισοδου - εξοδου και αντε εσυ να βρεις τι πραγματικα γινεται, στο ονομα της ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Είσαι τόσο βλάκας που δεν βλέπεις ότι το φυσικό αέριο είναι αναπόσπαστο μέρος των ΑΠΕ. Με το target model όταν θα πέφτουμε έξω θέλω να δώ ποιος θα εξισορροπεί το δίκτυο!!! Είστε τυφλωμένοι απο τα υπερκέρδη και τον εγωισμό σας να τα θέλετε όλα για εσάς και δεν βλέπετε μπροστά σας!!!

    ΣΠΕΦ ακούρευτα πάρκα και ξερό ψωμί!! Έλα καμιά μελέτη τώρα για το φυσικό αέριο να γελάσουμε... Αλλά βρήκατε τότε το 14 και τα κάνατε κακομαθημένοι και πλεονέκτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Ρε φιλε, μα το Θεο... επι ενα μηνα γράφεις για την προσωπικη σου εμπάθεια χωρις να σκεφτεσαι τιποτα αλλο.. Επιτελους μας τα πρηξες... τραβα κάνε μήνυση στον σπεφ και σταματα να εισαι τοσο εριστικος και μαλακ@ς ... μας τα πρηξες

      ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ επιτελους κάνεις ζημια

      Διαγραφή
    3. Όταν μας έκανε ζημιά ο Λουμάκης δεν σε θυμάμαι να του είπες τα ίδια...!!

      Ακούρευτος να υποθέσω!! Εσύ φοβάσαι τη ζημιά εμείς την έχουμε υποστεί απο το 14 και δεν είμαστε λίγοι.

      Διαγραφή
    4. κουρεμένος και ταρίφα και one-off... αλλά δεν κάνω σαν 10χρόνο παιδάκι.
      Επενδυτής είσαι το έχεις καταλάβει?

      Διαγραφή
    5. Και ο επενδυτής προφυλάσσει την επένδυση του απο τα κοράκια συναδέλφους που δρούν για τη πάρτι τους με πρόσχημα το συνδικαλισμό καταστρέφοντας τις επενδύσεις των συναδέλφων!!

      Μια φορά την πατάς δεύτερη δεν έχει δεν γνώριζα....

      Διαγραφή
  49. Εχει κανείς άλλος πρόβλημα με την φορολογική ενημερότητα ? Την εχω στείλει 27/10/2020 και ακόμα να την δούν στον ΔΑΠΕΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ την έχω στείλει νωρίτερα και τίποτα ακόμα! Μάλλον φταίει ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονται απ'το σπίτι!

      Διαγραφή
    2. 2109211747 πάρε τηλέφωνο και θα στο λύσουν άμεσα! Αυτό έκανα!

      Διαγραφή
  50. Για τιμολόγια 7000 για τον Αύγουστο η πληρωμή θα αρχίσει 18-20 Νοέμβρη , τους πήρα μόλις τηλεφωνο για να λύσω το θέμα με την φορολογική ! Υπομονή σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για 6000 θα ξεκινησουν νωρίτερα;

      Διαγραφή
    2. Nαι, αλλα δεν ξέρω απο τί ποσό θα ξεκινήσει, δηλαδη μπορεί να το πάνε εώς 5000, στον ΔΑΠΕΕΠ γνωρίζουν πάρε τηλέφωνο στο 2109211747 να σου απαντήσουν, αλλά έχε υπομονή και τηλεφώνησε μέχρι να απαντήσουν . Λιγο υπομονή θέλει !

      Διαγραφή
    3. Εχεις γραψει καλα το τηλεφωνο???

      Διαγραφή
    4. Tα τηλεφωνα για ΔΑΠΕΕΠ ειναι 211 8806721 - 211 8806716 - 211 8806941 - 211 8806800 ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ. Μου απάντησαν στο νούμερο 211 8806716!

      Διαγραφή
  51. Με αυτοτιμολόγηση. Οπότε χωρίς αυτοτιμολόγηση καλό Δεκέμβρη. Τον φάγανε το μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Και ποιος θα έχει φορολογική ενημερότητα που να μην έχει λήξει μετά τις 20 Νοεμβρίου ώστε να μπορέσει να πληρωθεί κανονικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μπορείς πές στον λογιστή σου να σου βγάλει μια τώρα αν είσαι με αυτοτιμολόγηση !

      Διαγραφή

  53. Johny4 Νοεμβρίου 2020 - 11:57 μ.μ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΠΟ ΔΩ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΡΕ ΓΙΔΙ ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΜΑΚΑΚΑ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΕ!!!!ohny4 Νοεμβρίου 2020 - 11:57 μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ohny4 Νοεμβρίου 2020 - 11:57 μ.μ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΝΕΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΟΠΡΙΤΗ.ΥΠΟΤΑΚΤΙΕ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανακοίνωση ΠΑΣΥΦΩΣ:
    << Ειπώθηκε επίσης ότι ενώ πρόσφατα, η σημερινή  ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει τροποποιήσει το μνημονιακό Νόμο 4254/2014 προς όφελος άλλων ( σ.σ. αδικημένων αγροτών 2011 & 2012 ) κατηγοριών ΑΠΕ, για τα Φ/Β στέγης διατηρούνται οι αδικίες, ενώ σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΦΩΣ θα έπρεπε παράλληλα να αντιμετωπιστούν και στα Φ/Β στέγης. Είναι δυσάρεστα εκπληκτικό και άτοπο το γεγονός ότι σήμερα δεκαπλάσιες μονάδες πάρκων ( σ.σ. αγροτικά 100άρια ) αμείβονται περισσότερο από τα Φ/Β στέγης του αντίστοιχου τριμήνου σύνδεσης
    ( Α' & Β' τρ.  2013 / Σπανουλογιωτακοπαναγηδοκουτσουπιάδων ) ...............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανακοίνωση ΠΑΣΥΦΩΣ:
    << Ειπώθηκε επίσης ότι ενώ πρόσφατα, η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει τροποποιήσει το μνημονιακό Νόμο 4254/2014 προς όφελος άλλων ( σ.σ. αδικημένων αγροτών 2011 & 2012 ) κατηγοριών ΑΠΕ, για τα Φ/Β στέγης διατηρούνται οι αδικίες, ενώ σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΦΩΣ θα έπρεπε παράλληλα να αντιμετωπιστούν και στα Φ/Β στέγης. Είναι δυσάρεστα εκπληκτικό και άτοπο το γεγονός ότι σήμερα δεκαπλάσιες μονάδες πάρκων ( σ.σ. αγροτικά 100άρια ) αμείβονται περισσότερο από τα Φ/Β στέγης του αντίστοιχου τριμήνου σύνδεσης
    ( Α' & Β' τρ. 2013 / Σπανουλογιωτακοπαναγηδοκουτσουπιάδων ) ...............................

    https://www.oikopv.gr/tilediaskepsh-pasyfos-me-ypen-k-xatzidaki-k-ka-sdoukou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά είναι απόρροια της προδοσίας του ΣΠΕΦ. Τίποτα δεν θα είχαμε ζήσει και η τρόικα τίποτα δεν θα άφηνε να περάσει. Ο Λουμάκης με τη παρέα κανόνισε να μας προδώσει όλους για να πίνει στην υγεία μας και να φτιάχνει νέα πάρκα. Τον μυρίστηκε όμως ο Χατζηδάκης και ήρθε η ώρα να δώσουν και οι ακούρευτοι ΣΠΕΦΙΤΕΣ τον οβολό τους.

      Φωνάζαμε τότε και λέγαμε δεν πρέπει να πειραχτούν οι συμβάσεις ανοίγουμε προηγούμενο αλλά ο Λουμάκης κατέθετε τις απίθανες μελέτες για το κούρεμα!! Τα γιουσουφάκια του τότε Αιας και Trelamenos βγαίναν εδώ εν χορώ και μας χλευάζανε!! Τελικά τα κατάφεραν και έβγαλαν χρήμα με τη καταστροφή μας!! Τώρα ότι και να λένε στο τρίτο το μακρύτερο λεβέντες μου!! Ότι μου λέγατε θα σας λέω!!! Τα ξεχάσατε εεεε...? Τα βάλατε στη πλάτη!! Ήρθε η ώρα να σας τα βάλω στη φάτσα καριόλια!!!

      Διαγραφή
  58. Ρε καθίκια αντί να δούμε πως θα γλιτώσουμε από τα ληστρικά νομοσχέδια που πάει να περάσει αυτό το τσογλανι ο υπουργός ,που καλά του έκαναν και τον έδειραν τοτε, υπάρχετε και σεις που κοιτάτε πως θα βγάλατε το μάτι του συναδέρφους σας.επειδη έχει καλύτερη τιμή από σας.αν πιστεύεις βρε μουλάρι πως το ταμείο είναι μείον από αυτό τότε είσαι ένας άσχετος αλλά και μισάνθρωπος.διεκδικησε και συ την τιμή σου και άσε τους άλλους.δλδ θα χαρείς με το να κατεβάσουν και σε άλλους τις τιμές επειδή κακώς την κατέβασαν σε σένα???τόσο καθίκι μπορείς να γίνεις???δε διαφέρεις καθόλου από τον Χατζηδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κάνεις ένα λάθος!! Δεν κοιτάμε να βγάλουμε το μάτι αλλά μας το έβγαλαν το 14!!! Μελέτη μας καταντήσανε!!! Δεν είναι θέμα καλύτερης τιμής.. αυτή τη νοοτροπία την είχαν αυτοί που μιλούσαν για IRR και ότι βγάζουμε περισσότερα απο αυτούς που ήταν παλιοί!!! Άκου επιχείρημα!!!

    Εμείς ποτέ δεν μας ενδιέφερε το τι παίρνει ο άλλος!!! Άλλοι είχαν το κουσούρι αυτό!! Τώρα απλά ήρθε η ώρα να τα λουστούνε!!! Άντε βρε τρεχάτε να γραφτείτε στο ΣΠΕΦ να σας κάνει πλύση εγκεφάλου ότι είστε ποιο έξυπνοι απο τους άλλους και πρέπει να βγάζετε στις πλάτες των άλλων τζάμπα χρήμα με το επιχείρημα ΠΑΛΙΟΣ!!!!!!! Γάτες είστε στο επιχειρήν καριόλια του ΣΠΕΦ!! Ούτε φαντάροι να είμασταν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΥΓ Δεν θα χαρώ που θα ρίξουν τις τιμές στους ακούρευτους θα χαρώ που θα πληρώνομαι στην ώρα μου απο το να μην πληρώνομαι καθόλου επειδή κάποιο που αισθάνονται παλιοί θέλουν να κάνουν νέα πάρκα και να θυσαυρίζουν!!!
    Αυτά δεν έλεγε ο φίλος μου ο Αιας το 14..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ KWh ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ???

      Διαγραφή
    2. Σε όλο τον πλανήτη αυτή η κατηγορία ονομάζεται "ώριμοι επενδυτές".
      Εδώ γιατί είναι πονηροί??
      Έχεις μια σύμβαση που μπορείς να την υλοποιήσεις σε 18 μήνες και οι τιμές των υλικών πέφτουν ραγδαία.
      Τι κάνεις?
      α.τρεχεις να προλάβεις ακριβά υλικά γιατί είσαι large?
      β.περιμενεις να βρεις τις καλύτερες τιμές στα υλικά που έχεις επιλέξει αυξάνοντας έτσι την κερδοφορία σου?
      γ.πας σε μελλοντολογο να ρωτήσεις αν θα αλλαξουν αναδρομικά οι όροι της σύμβασης που έχεις με το δημόσιο και έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή της χώρας σου?

      Διαγραφή
  61. Αν καποιος πρεπει να κουρευτει ειναι τα παρκα μεταξυ 2008-2011 + οι ενεργειακες κοινοτητες. Αλλα δεν πρεπει να γινουμε προδοτες σαν τον Λουμακη. Αν και κουρεμενος 2012 υποστηριζω να μην κουρευτει κανενας. Και επειδη το Υπουργειο διαβαζει εδω μεσα να ξερουν οτι οι μηνυσεις θα ειναι εναντιον συγκεκριμενων προσωπων όπως του μαγου Χατζηδακη που αδειασε τα ταμεια αλλα και του πρωην Θωμα που δεν καλυπτεται και απο ασυλια νομιζω. Τωρα την αληθεια την βλέπουν ολοι ειναι φως φαναρι Υπουργε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 5/10 πληρωθηκαμε τον προηγουμενο μηνα 20 παμε αυτον. Λογικα η τελευταια πληρωμη του ετους οποτε καντε τα κουμαντα σας για να πληρωσετε ΦΠΑ εφκα κλπ. Οσο για τον χατζηδακη ειλικρινα πιστευετε οτι περνει αποδφασεις αυτος και οχι ο μητσοτακης ? τωρα θα μου πειτε καποιοι πιστευουν οτι επηρεαζουν την πολιτικη της κυβερνησης βριζοντας και απειλωντας σε ενα μπλογκ που διαβαζουν 1000 ατομα. εχετε καταλαβει οτι εχουμε την κοινωνια απεναντι? οτι θεωρουν οτι καθομαστε και πληρωνωμαστε (γιατι καποιοι απο εμας πανε στα καφενεια και λενε ο ηλιος δουλευει για εμενα ? ) οτι η διασωση της ΔΕΗ εφερε και η μειωση του ΕΤΜΕΑΡ φερνει πολυ περισοτερες ψηφους απο οσους χανει απο εμας? οπως εχω ξαναπει ολοι θα βαλουμε το χερι στην τσεπη (προμηθεια, αεριαδες, φβ , παλαιοι , νεοι 500ρια κλπ) το ποσο βαθεια θα φανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι να βαλουμε, αλλα να βαλεις Τσοπανη και εσυ που φβ δεν εχεις. Καραστημενε! Αλλου αυτα γελοιε

      Διαγραφή
    2. ''Η άρνηση είναι ένας αμυντικός μηχανισμός ο οποίος λειτουργεί ασυνείδητα και έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να αρνείται την ύπαρξη ορισμένων στοιχείων που προέρχονται από την εξωτερική πραγματικότητα. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι ο αλκοολικός που αρνείται ότι έχει πιει, ενώ μυρίζει αλκοόλ Η αντίδραση αυτή έχει τις ρίζες της στον εγωκεντρισμό του παιδιού και βασίζεται στην θεώρηση ότι «αν δεν το παραδεχτώ, τότε δεν συμβαίνει».

      προφανως δεν εχω παρκο και μαζοχιζομαι γραφοντας σε ενα Blog ΦΒ

      Διαγραφή
    3. Η μείωση του λογαριασμού ρεύματος 5-7 ευρώ το 4μηνο δεν φέρνει ψήφους.
      Το κόψιμο εγγυημένων τιμών για δεύτερη φορά όμως θα τον κάνει να χάσει πολλές χιλιάδες ψήφους.

      Διαγραφή
  63. https://energypress.gr/news/gnomodotisi-vomva-toy-eyrodikastirioy-krinei-nomimes-tis-anadromikes-meioseis-stis-tarifes-ton

    http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=233043&pageIndex=0&doclang=EL&mode=req&dir=&occ=first&part=1&cid=11637518


    Συνάδελφοι έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε την εισήγηση του Γεν. Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την περίπτωση της Ιταλίας την οποία υποστήριξε και η Ελληνική Κυβέρνηση. Παρότι η περίπτωση της Ιταλίας διαφέρει από της Ελλάδας προχωρώ σε ένα γενικό σχόλιο.
    Ένας συνετός και επιμελής επιχειρηματίας που επενδύει στις ΑΠΕ διαβάζοντας την εν λόγω εισήγηση, μη έχοντας σε καμία περίπτωση τις ανώτατες γνώσεις του Γεν. Εισαγγελέα οι οποίες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρούνται ως μέρος των χαρακτηριστικών-ιδιοτήτων του συνετού και επιμελή επιχειρηματία, αντιλαμβάνεται στο γενικότερο πλαίσιο ότι :
    Θα πρέπει να συμπεριλάβει στο business plan της όποιας νέας επένδυσης του ότι το κράτος-μέλος κατά το δοκούν έχει το δικαίωμα και μπορεί να μειώνει τις, βάση νόμου, ήδη συμφωνηθείσες απολαβές (μελλοντικές απαιτήσεις που απορρέουν από την σύμβαση) για μια εν λειτουργία επένδυση, η οποία συμβάλλει τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον για την επίτευξη των στόχων. Συνεπώς, οφείλει να σταθμίσει και το ανάλογο ρίσκο επένδυσης, το οποίο στην βάση αυτού του σκεπτικού εκτοξεύεται, και να μην επενδύσει στην χώρα-κράτος μέλος.
    Σε συνέχεια ο συνετός και επιμελής επιχειρηματίας αντιλαμβάνεται ότι το αντίστοιχο σκεπτικό μπορεί να έχει χρήση, κατά το δοκούν, και σε άλλες συμβάσεις του κράτους-μέλους. Κατόπιν αυτών, μια ενδεχόμενη κατάληξη για το κράτος-μέλος είναι η συρρίκνωση της οικονομίας του και η περιθωριοποίηση του από τις κάθε είδους χρηματοοικονομικές - επενδυτικές αγορές, γεγονός το οποίο απαγορεύει τις επενδύσεις από έναν όχι μόνο συνετό και επιμελή αλλά και σώφρον επιχειρηματία! Άρα το γενικό συμφέρον του κράτους-μέλους πως εξυπηρετείται εάν οι πολιτικές όχι μόνο δεν ενισχύουν την επιχειρηματικότητα μέσο της αναγκαίας σταθερότητας του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά αποσταθεροποιούν και τις υφιστάμενες επενδύσεις; Αντιλαμβάνονται όλοι ότι οι, ενδεχομένως, υπερβολικοί προβληματισμοί ενός συνετού και επιμελή επιχειρηματία ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης ωμής κρατικής παρέμβασης και ανατροπής των συμφωνηθέντων. Διερωτώμαι, όμως, εάν ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά του συνετού και επιμελή, ο οποίος όφειλε να προβλέψει αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, το κράτος-μέλος τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει στον σχεδιασμό του για την προσέλκυση επενδύσεων….το χαρακτηριστικό του «ΜΠΑΚΑΛΗ» που κάθε φορά κάνει αλχημείες στο μπακαλοτεύτερο!! Τέλος είναι αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι το γενικό συμφέρον του κράτους-μέλους εξυπηρετείται αλλά δεν εξαντλείται στην βάση του νομοθετικού δικαιώματος του κράτους-μέλους και οφείλει με την αντίστοιχη σύνεση και επιμέλεια να λάβει υπόψη τις ευρύτατες οικονομικές συνέπειες που θα έχει η μετατροπή του ….από σοβαρό Κράτος-Μέλος σε ΜΠΑΝΑΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απολυτο δικιο δυστηχως αυτα συμβαινουν οταν εχεις να κανεις με το κρατος. κραταει και το μαχαιρι και το καρπουζι. Αν παρατηρησες ομως ολες οι χωρες εχουν τα ιδια θεματα. Γιατι συμβαιβει αυτο ? θα σου πω . μεταξυ 2006-2010 ο πληθωρισμος ηταν 2%-4% ενω μετα το 2010 ειναι 0% η και αρνητικος. Αν οι τιμες του ρευματος ανεβεναν με 3% τον χρονο και οι τιμες αποζημιωσης που περναν οι ΑΠΕ ηταν σταθερες δεν θα υπηρχε θεμα καθως τα χρηματα που θα λαμβαναν το 2020 οι ΑΠΕ θα ηταν τα μισα απο αυτα που περνουν τωρα σε πραγματικες τιμες. Λογω πληθωρισμου θα ανεβενε και το ΕΤΜΕΑΡ και οι τιμες των ρυπων και τα παντα ΕΚΤΟΣ απο τισ τιμες αποζημιωσης των ΑΠΕ. Για αυτο βλεπουμε αναδρομικες ΚΑΙ με σφραγιδα ευρωπαικων δικαστηριων . Φυσικα εδω εχει γινει ηδη ενα κουρεμα οποτε δευτερο δεν θα περασει ''αβροχοις ποσι''

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως καταλαβαίνω ότι το εθνικό δικαστήριο πρέπει να εξακριβώσει εάν οι επενδυτές εύλογα ανέμεναν τα κίνητρα να παραμείνουν αμετάβλητα.
      Κατά συνέπεια, δεν θεωρώ ότι οποιοδήποτε εθνικό δικαστήριο μπορεί να πει ότι οι τιμές δεν ήταν "εγγυημένες"
      "όταν οι δικαιούχοι αυτοί δεν μπορούν ευλόγως να αναμένουν ότι τα ποσά των κινήτρων αυτών θα παραμείνουν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια ισχύος των συμβάσεων αυτών, γεγονός που απόκειται στο αιτούν δικαστήριο να εξακριβώσει."

      Διαγραφή
    3. Tsopanis5 Νοεμβρίου 2020 - 6:09 μ.μ.

      ΛΕΣ: Φυσικα εδω εχει γινει ηδη ενα κουρεμα οποτε δευτερο δεν θα περασει ''αβροχοις ποσι''

      Δεν έχει γίνει κούρεμα σε όλους!! Οπότε πάμε για το πρώτο σε κάποιους (που φταίνε κι όλας) ή για το δεύτερο σε κάποιους άλλους που με κόπο βγαίνουν οι υποχρεώσεις και θα τους αφανίσει...

      Στη δεύτερη περίπτωση δεν συμφέρει στο κράτος γιατί χάνουν ΕΦΚΑ Εφορία τράπεζες και έαν σωρό άλλα κρατικά συμφέροντα.

      Στην πρώτη απλά κάποιοι θα ζοριστούν στην πραγματοποίηση των νέων πάρκων τους που όμως αυτοί φταίνε για όλα τα δεινά των ΑΠΕ στη χώρα μας!! Άνοιξαν τους ασκούς του αιόλου και βέλαζαν...

      Διαγραφή
    4. Πρόκειται για αίτημα προδικαστικής απόφασης στο οποίο και τα εθνικά δικαστήρια αιτούνται την συνδρομή του Ευρ. Δικαστηρίου (παρ 2). Οπότε υπό αυτές τις συνθήκες,στο παρόν μη έχοντας διαθέσιμη την αντίστοιχη απόφαση, οι επενδυτές που δεν είναι δικαστές θα πρέπει να σταθμίσουν τους κινδύνους. Γίνεται αντιληπτό ότι εάν η λέξη «εγγυημένο», κατά την κρίση των ανώτατων δικαστών, έχει μια διαφορετική έννοια (δηλαδή ότι το κράτος-μέλος έχει το δικαίωμα να υλοποιεί πολιτικές μέσω τροποποιήσεων της εκάστοτε νομοθεσίας για να εξυπηρετήσει το γενικό συμφέρον χωρίς καμία αίρεση), τότε η λέξη «εγγυημένο» έχει πολύ «δημιουργική ασάφεια». Ίδωμεν!!

      Διαγραφή
    5. Εκτός του ότι το κείμενο είναι προσβλητικό για όποιον επενδύσει σε ΑΠΕ γιατί δε μας θεωρεί συνετούς και επιμελείς:
      "50.Εντούτοις, όταν ένας συνετός και επιμελής επιχειρηματίας είναι σε θέση να προβλέψει τη θέσπιση μέτρου ικανού να βλάψει τα συμφέροντά του, δεν μπορεί να επικαλεστεί την αρχή αυτή μετά τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου."
      Στη Ιταλία οι τιμές στήριξης ήταν με υπουργική απόφαση ενώ εμάς με το Ν. 3468
      "55.Δεύτερον, διαπιστώνω ότι οι ίδιες οι προσφεύγουσες των κύριων δικών δέχονται ότι οι προοδευτικές μειώσεις του ποσού των χορηγηθέντων κινήτρων είχαν θεσπιστεί, ήδη από το 2011, με υπουργικές αποφάσεις προγενέστερες της εκδόσεως της πράξεως νομοθετικού περιεχομένου 91/2014."
      Από κάπου τα έχει πάρει ο συγκεκριμένος... Δε μιλάει πουθενά για αποζημιώσεις και διαφυγόντα κέρδη και εξισώνει τις τιμές των νεότερων έργων με την τιμή που θα λαμβάνουν τα παλιά έργα όταν έρθει αυτή τη στιγμή...

      Διαγραφή
  64. Κε τρέλαμενε καλησπέρα έχετε γνώση γι αυτό π ειπώθηκε ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν 18-20 νοεμβριου θα έχουμε πρόβλημα ενημεροτητας ευχαριστώ εκ των προτερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Για αυτό και αυτό το κράτος δεν θα δει ποτέ επενδύσεις. Είμαστε για τα μπάζα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ψηφαλάκι των δημοσίων υπαλλήλων τους. Οι οποίοι βαριούνται να περάσουν έστω και ένα νούμερο στον υπολογιστή τους και δε μας περνάν έτσι τις ενημερότητες. Από την προηγούμενη βδομάδα την έστειλα και ακόμη τα ξύνουν εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σου έθιξα το δημόσιο; Έχεις τη μύγα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Την ΔΕΗ την στηρίξαμε, έβγαλε και κερδοφορία, αλλά στον ΕΛΑΠΕ χρωστάει τα έντερα της.
    Κοινώς 300 εκατομμύρια και ανεβαίνει για 400!!!

    Μας πήραν τα χρήματα από το ταμείο και χρωστάνε και από πάνω τα τομάρια και μάλιστα κάθε μήνας που περνάει χρωστάνε και περισσότερα!

    Εγώ πάντως επιμένω να δανείσω τον κο. Στάσση για να φτιάξει ένα 500Kwp και να το βάλει να αποζημιώνεται απευθείας από την αγορά όπως θέλει να μπουν όλες οι ΑΠΕ από εδώ και στο εξής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Συναδελφοι,,τελευταια δεχομαστε ενα ειδος επιθεσης απο ¨δεξια¨ ,,και εξηγουμαι,,ποιοι ειμαστε εμεις που διεκδικουμε μεριδιο εσοδων απο ενα παραδοσιακο κουρβανα ¨των λιγων ¨,, ποιοι ειμαστε εμεις που εχουμε το θρασος να μπαινουμε στα ποδια τους,, ποιοι ειμαστε εμεις που διεκδικουμε διαφανεια και σαφεις ορους στην αγορα ενεργειας !!!!!!! οντως τους ξαφνιασαμε !!! οταν ΑΥΤΟΙ μετεφεραν σαν ποντικοι τα λεφτα τους σε ασφαλεις οικονομικους παραδεισους ,, ΕΜΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ !!!!! ΣΩΣΑΜΕ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ,,, ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ,,, και μετα !!!!!! μετα φυσικα επεστρεψαν ,, ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ,,, και τι ζητουν Συναδελφοι !!!!! μα φυσικα ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ,, ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ!!! ΤΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ !!!!

    Καποτε Συναδελφοι ειμασταν 500 νοματαιοι,,μια μικρη φωλια μυρμηγκιων και ολοι στην ιδια βαρκα του ΕΛΑΠΕ, ενα βημα να εκανε η ΓΕΝΟΠ και μας ελιωνε , και αυτο εκανε με την πρωτη ευκαιρια,, να ομως που οι καιροι αλλαζουν,, σημερα Συναδελφοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ,, 100 χιλιαδες οι επενδυτες με το στενο οικογενεικο περιβαλλον τους και πολλες χιλιαδες οι επαγγελματιες που συνδεονται με τον κλαδο μας,,, ΣΗΜΕΡΑ Η ¨ΒΑΡΚΑ¨ΤΟΥ ΕΛΑΠΕ ΤΟΥ 2008 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ ,,, ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ,, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,,, ΑΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,,θυμαστε τον περιβοητο ¨διακοπτη¨ της ΔΕΗ !!!θυμαστε ποσο πληρωσαμε τις απειλες της ΓΕΝΟΠ !!! θυμαστε τον εκπροσωπο τους που απειλουσε (Φωτοπουλος) το Πανελληνιο !!!! ΛΟΙΠΟΝ !!!! Ξερετε ποσοι Βουλευταδες βγαινουν με 7-8 - 10 χιλιαδες ψηφους !!!! ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΖΟΥΝ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!

      Διαγραφή
    2. Γεια σου ρε Αια αρχισυνδικαλιστή!! Να είχες αυτή τη πυγμή και το 14 με τις φτιαχτές μελέτες σου...

      Αλλά βέβαια τώρα καίγεται ο δικός μας κώλος που χρόνος για μελέτες και IRR...!!!

      Στα σχόλια σου που γράφεις θα ήθελα και μερικά copy paste απο αυτά που έγραφες το 14 κύριε αρχισυνδικαλιστά!!!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  69. Ακριβώς! Και για τους δύο προλαλήσαντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ!!!ΘΑ ΦΑΝΕ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ............


      Διαγραφή
  70. ΣΑΝ ΔΕΞΙΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΤΟ 2014 ΕΡΙΞΑ ΛΕΥΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΆ.ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΟΥΛΕΥΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟΠΑΙΣΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΣΑΝ ΤΑ ΠΑ'Ι'ΔΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΦΤΑΣΕ.ΑΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Θα φανε μαυρο οχι μονο απ τον κλαδο μας.θα φανε μαυρο γενικα....
    Στα εργασιακα τα εχουν κανει σκατα...
    Ολο το.καλοκαιρι πεταγαν αετο,
    Αντι να φτιαξουν μεθ.
    Τοσα κτιρια καθονται κ σκουριαζουν αντι να τα μισθωσουν κ να τα μετατρέψουν σε μεθ και να κυκλοφορουμε σαν ανθρωποι ολοι. Ποσο θα κοστιζαν 500 ακομα μεθ ??
    Αν αυτου επειδη δεν υπάρχουν μεθ καθίστε όλοι σπίτια σας.... με θνητοτητα κορονοιου στο 0.2%.
    Θα ειχαμε αλλες 500 μεθ κ θα κυκλοφορούσαμε ελευθεροι οπως κανουν τωρα στη κινα π έχτισαν νοσοκομείο κ πλεον η οικονομια παει τρενο παλι κ κυκλοφορουν κανονικα κ δεν εχουν κρουσματα πλεον.....
    Γαμησανε ολη την οικονομία κ τα εργασιακα της χωρας κ γαμανε κ.εμας τη μικρη ταξη...πληρωνουμε 3.6% εμεις στους βιομηχάνους κ τωρα θα πληρώνουμε και την δεη εμεις....
    Παντα πατανε τους μικρομεσαιους οι δεξιοι δε περίμενα κατι αλλο...
    ΜΑΥΡΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Χαρατσι λεει....
    Παρκο του Γενάρη του 2013
    Πωληση kwh 0.285λεπτα.
    Κοστος 200.000 ευρω.
    Δανειο τα 100.000.

    Τζιρος 145.000kwh x 0.285 = 40000 ευρω
    -Εξοδα 5000 ευρω
    (1500 μισθωση, 800 κοψιμο χορτα,1000 συμβαση συντηρησης , 500 κεντρο ληψης σημάτων/τηλεμετρια , 300 ασφαλεια , 500 έκτακτες βλαβες - απροσκοπτες επισκεψεις ηλεκτρολογου κλπ )
    -Δανειο 17000 ευρω το χρονο.
    -εφκα 3000 ευρω
    -τελος επιτηδευματος 650
    -εφορια 4000 + 2000 προκαταβολη φορου +εξοδα λογιστη )
    Συνολο = 40.000 - 5000 - 17.000 - 3000 - 650 - 4000 - 2000 = 8350 ευρω καθαρα.
    8300 × 7 χρονια = ~ 58.000 εχω αποσβεσει ενω ειχα βαλει 100.000 τσεπη.
    Και τωρα απ τα 8000 θα βαλει λεει χαράτσι να μη βγαζουμε τιποτα...
    Να κανω αποσβεση το κεφαλαιο που ειχα το 2013 σε αλλα 7 χρονια και αν....

    Δηλαδη ηρθα εκανα μια επενδυση για να μην βγαλω τιποτα εγω και να βγαλουν οι τράπεζες, το.κρατος *εφορια και οι μηχανικοι εγκαταστατες κ συντηρητες.
    Βγαζουν οι βιομηχανοι 3.6% κ τωρα θα βγαζει κ η δεη δε ξερω ποσα....απο εμενα που απόσβενω 8000 το χρονο κ πρεπει να δωσω κι αλλα !!!!!!
    Να ειχα αγορασει διαμερισμα 1000 φορες με τα καθαρματα.....θα μου εμενε κ το διαμερισμα θα εβγαζα και κανα νοικι.

    Να τελειώσει σε 4 χρονια το δάνειο και θα του βαλω φωτια να το καψω το μπουρδελο το φωτοβολταικο να παει στο διαλο κι αυτο κι εσεις.
    Γα.
    Γαμημενα ζωα νεοδημοκρατες.
    Καρκίνωμα του λαου βδεληγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ειναι !!!!
      Με τα ποσα αυτα παντως επρεπε να πληρωνεις πολυ λιγοτερη εφορια .
      40.000 τζιρος-20.000 αποσβεσεις-7.000 τοκοι δανειου (αν το εχεις για 10 χρονια)-5000 εξοδα-3000 εφκα=35000 αρα εφορια ΓΙΑ 5.000 (αναλογα με την εταιρια και το εισοδημα σου) και οχι 6000.
      δες το λιγο με τον λογιστη φιλε

      Διαγραφή
    2. Τότε δεν ήταν μόνο η ΝΔ!! Δεν μπορούσε να το περάσει!!! Κάποιοι συνάδελφοι μας την έφεραν και συνένεσαν στην καταστροφή μας με τις κατάπτυστες κρυφές συμφωνίες και μελέτες IRR.

      Βλέπεις θα πληρωνόντουσαν στην ώρα τους με τα κλεμμένα απο τις δικές μας επιχειρήσεις!!!

      Μας χλευάζαν μας πουλούσαν πνεύμα για υπερκέρδη και πηγαίναν στην κυβέρνηση και προτείναν τις παράνομες περικοπές στις συμβάσεις μας για να πληρώνονται στην ώρα τους με το επιχείρημα ΠΑΛΙΟΣ!!!

      Εμείς τρώγαμε τα χημικά και αυτοί στα γραφεία σχεδίαζαν τη μεγάλη κλοπή με τον Ασημάκη!!!

      Τώρα άλλαξαν CD και το παίζουν ενωτικοί και υπερασπιστές του κλάδου τα καριόλια!!! Βλέπεις οι δικές τους ιδέεες σκάνε στα κεφάλια τους αυτή τη φορά!! Θα τους υπερασπιστώ όπως με υπερασπίστηκαν αυτοί!!!

      Παλιοκοπριές ήρθε η ώρα να πληρώσετε απο τα υπερκέρδη σας για να πληρωνόμαστε αλλιώς πάπαλα!! Έτσι δεν λέγατε τότε..? Δηλαδή θα καταστραφώ εγώ για να έχετε εσείς υπερκέρδη και να φτιάχνετε νέα πάρκα.. ΟΧΙ εσείς δείξατε το δρόμο πως σώνετε ο ΕΛΑΠΕ!!

      Ηρθε η στιγμή να το ξαναδείξετε αυτή τη φορά με τα υπερκέρδη σας και όχι με κλεμμένα όπως κάνατε με εμάς!! Και εσείς έχετε πράγματι υπερκέρδη σε αντίθεση με εμάς που δεν είχαμε και βγάζατε ψευτομελέτες για τη κλοπή!!!!

      Και να μην το πείτε ούτε στο παπά!! Να πείτε και ευχαριστώ που θα δώσετε κάτι στα μισά χρόνια της σύμβασης σας απο ότι εμείς που μας κλέψατε για τα 17-19 χρόνια της 20ετής σύμβασης μας!!!

      Όπως τότε δεν σας ενδιέφερε πως έμπαινε μέσα ο λογαριασμός και ρίχνατε ψεύτικα τις ευθύνες σε εμάς (λες και εμείς φταίγαμε) έτσι τώρα δεν με ενδιαφέρει και θέλω να ανακάμψει ο λογαριασμός απο τα υπερκέρδη σας που προήλθαν απο τη κλοπή που κάνατε στα σπίτια μας!!

      Διαγραφή
  73. Ξέρει κανένας τώρα με την καραντίνα λένε όχι μετακινήσεις από νομο σε νομο αλλά εμείς με τα πάρκα
    εκτός Αττικής τι μπορεί να γίνει δεν μπορούμε να πάμε σαν ενεργη επιχείρηση. .. για έλεγχο Παίρνω στην πολιτική προστασία και δεν σηκώνει κάνεις τηλεφωνώ να το ρωτήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βεβαίωση τύπου Α ή με βεβαίωση από το ΕΡΓΑΝΗ για μετακίνηση από την έδρα της εταιρείας στα υποκαταστήματα (ή από το σπίτι σου στην έδρα της εταιρείας) μπορείς να μετακινηθείς σε άλλες περιφερειακές ενότητες).
      Πχ αν μένεις ή αν η έδρα της εταιρείας είναι Αθήνα και το πάρκο είναι στα Τρίκαλα, θα βάλεις Π.Ε. Αττικής και Π.Ε. Τρικάλων και ακόμη και αν σε σταματήσουν κάπου στο ενδιάμεσο (πχ Λαμία) δεν θα έχεις πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Stergios p6 Νοεμβρίου 2020 - 1:07 μ.μ. σε ευχαριστω πολυ

      Διαγραφή
    3. Τίποτα φίλε μου. Καλό μας lock down...

      Διαγραφή
  74. Τίποτα νεότερο για πληρωμές μήπως άλλαξε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Μήπως θα πρέπει ν ξεκινήσουν μηνύσεις για τις καθυστερησεις πληρωμών? ,η να κατεβάσουμε τους διακόπτες όλοι μαζί δεν παιζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Με αυτά που υπέγραψαν όσοι έκαναν αυτοτιμολογηση δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
    Και σύντομα θα δούνε πιο λιγα χρήματα από αυτά του τιμολογίου στις πληρωμές τους. Αυτά υπέγραψαν. Αν δεν θυμούνται ας δούνε το κείμενο που υπέγραψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι τα λέγαμε και οι σύλλογοι βέλαζαν... τους απασχολούσαν τα νέα πάρκα!!!

      Διαγραφή
    2. οτι ώρα θές βγαίνεις απο την αυτοτιμολόγηση με τον ίδιο τρόπο που μπήκες.

      Διαγραφή
    3. Μέχρι να το κάνεις δεν έχεις κανένα δικαίωμα στους μήνες που πέρασαν και για ότι προκύψει στα τιμολόγια που κόπηκαν με αυτοτιμολόγηση!!!

      Μάλιστα φήμες ακούγονται (δεν το ξέρω επιφυλάσσομαι) κάποια στιγμή να βγει η αναίρεση της αυτοτιμολόγησης και να εγκλωβιστούν όσοι την έκαναν...

      Διαγραφή
    4. Αυτά που υπέγραψαν αυτοί για την αυτοτιμολογηση τα έχουν υπογράψει όλη για την έκδοση εκκαθαριστικού.
      Διάβασε τη σύμβαση σου.
      Ο μόνος λόγος είναι αν κάποιος διεκδικεί τόκους από καθυστερήσεις πληρωμών.
      Αν εσάς σας κάνουν κάποια κράτηση στο εκκαθαριστικό μπορείτε να κόψετε κάτι διαφορετικό στο χειρόγραφο τιμολόγιο??

      Διαγραφή
    5. Τι έγινε ρε εκατομμυριούχε των πολλών MW άρχισες πάλι τις εξυπνάδες.

      Κ. Διαχειριστά δεν θα μπορώ να γράψω κάτι διαφορετικό αλλά θα μπορώ να γράψω κάτι που θα με στηρίξει νομικά σε οποιαδήποτε νομική διεκδίκηση που δεν θα μπορείς εσύ.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Στην αυτοτιμολογηση ναι τα αναγραφόμενα δεν μπορούν να αμφισβητηθουν αλλά λέει ότι θα εκδοθεί τιμολόγιο εντός λίγων ημερών και για πότε θα πληρωθεί δεν αναφέρει τίποτε μιας και αναφέρεται στην σύμβαση .Για τις καθυστερήσης στις πληρωμές βεβαίως και μπορεί να αντιδράσει οποιοσδήποτε με αυτοτιμολογηση η μη και σωστα δεν μπορούν να διεκδικήσουν τόκους μιας και έχουν αποδεχθεί τους ορους.Τωρα αν θεωρήσουμε ότι αλλάξει κάτι με έκτακτη εισφορά η οτιδήποτε δεν νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο όπως δεν έπαιξε το 14. Το θέμα είναι να αντιδράσουμε να μην γίνει όχι αν έχουμε αυτοτιμολογηση ή όχι.Κατι τελευταίο όπως λέει ο φίλος johny ότι έχει ακούσει ότι δεν θα μπορούν να βγουν από την αυτοτιμολογηση αυτά δεν ισχύουν μιας και όταν μπήκαν η σύμβαση το λέει ρητά στο ανακαλείται οποιαδήποτε στιγμή μια από την άλλη είναι φορολογικό παραστατικό και δεν μπορεί να σε δεσμεύει ο δαπεεπ να το κόβει αυτός χωρίς την δική σου συγκατάθεση εφόσον ανακληθεί.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  77. 50 χρόνια ,με σύστημα καθοδηγουμενος απ τα κόμματα ,ένας λαός χωρίς αξίες ιδανικά και χωρίς καμία ιδεολογια (επειδή έτσι τον κατάντησαν για να συντηρούνται)κοκορομαχει για την αριστερά δεξιά κέντρο κτλ.Ουσιαστικά είναι όλοι ένα κόμμα που σκοπό έχει να πουλα δημόσια περιουσία να κλέβει τον εθνικό μας πλούτο για να συντηρεί 300 οικογένειες και τους σφουγγοκωλαριους που τους υπηρετούν.Απλά αλλάζει κάθε 4ετια αλλά πάντα είναι το ίδιο με αποτέλεσμα η κατάσταση να πηγαίνει από το κακο στο χειρότερο και εμείς να λέμε ήμουν δεξιός θα ψηφίσω αριστερά η αριστερός θα ψηφίσω δεξιά αλλάζοντας το πατροπαράδοτο ψήφισε ΝΔ για να μη βγει το ΠΑΣΟΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε τώρα να σπάσεις τα χέρια σου που ψήφισες νέα Δημοκρατία, γιατί με το ΣυΡιζΑ μια χαρά ήμασταν. Και με τις γενικότητες που μας τσαμπουνάς; πας να καλύψεις τους αλήτες της Ν.Δ.

      Διαγραφή
  78. Tα τηλεφωνα για ΔΑΠΕΕΠ ειναι 211 8806721 - 211 8806716 - 211 8806941 - 211 8806800 ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ. Μου απάντησαν στο νούμερο 211 8806716!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Συναδελφε,,να δεχτω προς χαριν διαλογου πως η Δημοκρατια ειναι το χειροτερο πολιτευμα του κοσμου,,βρες μου εσυ ενα καλυτερο !!! η Δημοκρατια καλα κρατει εδω και δυομιση χιλιαδες χρονια, αν κατι πρεπει να ψαξει καποιος ειναι την ποιοτητα των ψηφοφορων και των υποψηφιων,, αν δεν μπορεις να χτυπησεις το γαιδουρι, ειναι χαμενος χρονος να χτυπας το σαμαρι. Ξερεις πως ο χειροτερος τροπος να χασεις το δικιο σου ειναι να γενικευεις μονο στοχευμενα ξεμπροστιαζεις τον υπευθυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος μίλησε για τη δημοκρατία;;; Για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τους αλήτες της μίλησα. Μην τους καλύπτεις!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ο κλέφτης μιλάει για ποιότητα ψηφοφόρων!!!

      Εκεί φτάσαμε τα λαμόγια να μιλάνε και για αξιοκρατία!!!

      Διαγραφή
    3. Συναδελφε απαντω στον ΝΙΚΟΣ3 6 Νοεμβρίου 2020 - 6:35 μ.μ.,,, αλλα μιας και μιλησες για ¨καλύπτεις¨,, φιλε μου δεν θα καλυπτα κανεναν απο τα αριστερα μεχρι τα δεξια του Κοινοβουλιου, αν ηξερα πως επιδιωκει το τεκμηριωμενα κακο μας,,, γι΄αυτο να εισαι βεβαιος.

      Διαγραφή
  80. Χαίρομαι που η ΔΕΗ έχει γυρίσει μετά από μεγάλη προσπάθεια. Σίγουρα είναι στο σωστό δρόμο και αυτό αντανακλάται στη μετοχή της", τόνισε.Είπε.Η ΔΕΗ είναι στο σωστό δρόμο.Ο ΕΛΑΠΕ λέω εγώ τι σας έφταιξε για να αντανακλάται στη μετοχή της ΔΕΗ;Προσέξτε πάρα πολύ γιατί θα Θα έρθουν όμως εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. trelamenos2 Νοεμβρίου 2020 - 8:14 μ.μ.
    trelamenos28 Οκτωβρίου 2020 - 10:11 π.μ.
    Καλημέρα σε όλους και όλες. Γιά πληρωμές ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ τα πράγματα έχουν ως εξής. Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι 5η η 6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ οριακά μπορεί να ξεκινήσουν οι πληρωμές για μικρά ποσά και αυτοτιμολόγηση, σίγουρα όμως την επομένη εβδομάδα 10 με 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και για μεγαλύτερα ποσά

    Απάντηση

    Απάντηση
    Απαντήσεις

    trelamenos3 Νοεμβρίου 2020 - 1:53 μ.μ.
    ΝΕΟΤΕΡΑ για πληρωμές. Δεν θα αρχίσουν αυτή την εβδομάδα και πάνε για την άλλη 12 με 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Δεν άλλαξε κάτι την ερχομένη εβδομάδα θα αρχίσουν για μικρά ποσά. Ότι γράφω παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Johny πότε το έκανες το πάρκο ? Πόσο καιρό αργότερα από την ΤΟ κλείσιμο της τιμής KWh ? ΠΟΝΗΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αν παρακολουθούσες αυτά που γράφω θα ήξερες τα πάντα σχετικά με το πάρκο που έκανα.

    Πολλές φορές έγραψα αναλυτικά με κοστολόγια πως οι ρουφιανιές και η κλοπή του ΣΠΕΦ με τον Ασημάκη κατέστρεψαν τα οικονομικά της οικογένειας μου!!!

    Αυτό δεν χωνεύεται εύκολα καθώς και δεν ξεχνιέται πως έβαλαν χέρι στο οικογενειακό μποναμά οι παλιοκοπριές!!!!

    Και τώρα οι λήσταρχοι μου μιλάνε για ενότητες για κλάδους και κουραφέξαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Όσοι έχουν αυτοτιμολόγηση μπορούν κανονικά να διεκδικήσουν τόκους υπερημερίας για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Η αποδοχή των όρων της αυτοτιμολόγησης αφορά την τιμολόγηση του προϊόντος και όχι τον χρόνο πληρωμής του παραστατικού. Μάλιστα όσοι έχουμε αυτοτιμολόγηση, μπορούμε καλύτερα να διεκδικήσουμε τόκους αφού ο ΔΑΠΕΕΠ δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ημερομηνία κατάθεσης του παραστατικού, 20 μέρες μετά την οποία αρχίζει να μετρά η υπερημερία αν το τιμολόγιο δεν έχει εξοφληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Αντρέα εγώ δεν είμαι Νομικος για να ξέρω αν είναι καλύτερα ή χειρότερα με αυτοτιμολογηση,αλλά εγώ που διεκδικώ τόκουςυπερημερίας (έχει γίνει το δικαστηριο και περιμένω την απόφαση),Ο Δικηγορος μου με συμβούλευσε να μην τη δεχτώ την αυτοτιμολογηση.Μαλιστα μου είπε αν έχω μπει να βγω όπως και έκανα.Μαλιστα μια φορα(Ιούλιο 2019)συμμετείχα με αυτοτιμολογηση.Τωρα τι λες Εσυ...Κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρεις και δεν ειρωνεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Η αυτοτιμολόγηση είναι το ισχυρότερο όπλο που μπορείς να έχεις ως απόδειξη για την πώληση του προϊόντος σου καθώς και το χρόνο του παραστατικού. Δεν χωράει καμία ασάφεια ιδίως στο χρόνο. Όσα γράφονται εδώ για το αντίθετο είναι ανοησίες. Ο δικηγόρος σου πιθανόν να χάσει το δικαστήριο γιατί ο ΔΑΠΕΕΠ θα αμφισβητήσει το χρόνο παράδοσης των τιμολογίων και έτσι θα σου βγάλει την αγωγή αόριστη. Με την αυτοτιμολόγηση όμως δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Διάβασε καλύτερα τους όρους αυτοτιμολογησης και μιλάμε..Όσο γι αυτο που είπες έχουν κατατεθεί οι αποδειξεις από γενική Ταχυδρομικη και την ημερομηνία και ώρα που παρελήφθησαν από Δαπεεπ από κάποιο κύριο Ταμπάκη αν θυμάμαι καλά.Αστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις αποδείξεις της Γενικής Ταχυδρομικής, δεν αποδεικνύουν ότι ο φάκελος είχε τιμολόγια μέσα. Οπότε πάνε εντελώς χαμένα.
      Για την αυτοτιμολόγηση τώρα, μήπως θα μπορούσες να μου πεις που ακριβώς αναφέρεσαι στο ότι χάνω το δικαίωμα μου να διεκδικήσω τόκους για την υπερημερία στην εξόφληση του παραστατικού;;;;

      Διαγραφή
  89. Εντάξει.Εχεις μάλλον δίκιο...Οι δικηγόροι μου φταίνε...Οι μόνοι ανίκητοι πάντως είναι οι ηλίθιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Δύο δικηγόροι που ασχολούνται με ΑΠΕ έδωσαν ρητά εντολές-συμβουλές να μη κάνει κανείς αυτοτιμολόγηση.

    Τώρα εαν εσείς ξέρετε κάτι καλύτερα ή είστε νομικοί το μέλλον θα δείξει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Αντί να παπαγαλίζεις πράγματα για τη δήθεν μειωμένη νομική ισχύ της αυτοτιμολόγησης σε περίπτωση αγωγής για τόκους υπηρεμεριας, μήπως Θα μπορούσες να μου διαβάσεις που λέει αυτό που παπαγαλίζεις ότι δήθεν έχω παραιτηθεί από την διεκδίκηση τόκων υπερημερίας;;
    Μήπως πάλι μπερδεύεις την αγωγή με την διαταγή πληρωμής;; Επιτέλους άμα δεν γνωρίζεις, προσπάθησε τουλάχιστον να μάθεις και όχι να παπαγαλίζεις καταστροφή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Εγώ πάντως δεν παπαγαλίζω τίποτα.Απλα δεν είμαι Δικηγορος για να ξέρω όπως προφανώς είσαι Εσυ!Εξάλλου σιγά μην κάτσω εγώ τώρα να ασχοληθώ με αυτά..Πάντως σιγά μην έλεγε καθαρά ότι παραιτήσαι από υπερημερίες.Απλα φίλε μου την πάτησες και τώρα προσπαθείς να πείσεις τον ψευτοεγωισμοί σου ότι δεν είσαι λάθος.Ειλικρινά και πάρα πολύ ασχολήθηκα....Καλή τύχη πάντως σε μια ενδεχόμενη μελλοντική σου αγωγή για υπερημερίες!!!Εγω πάντως θα ξανακάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχίζεις να γράφεις σαχλαμάρες, μπες στον κόπο να διαβάσεις λίγο και μετά μίλα. Αντε πανίβλάκα!!

      Διαγραφή
  93. Έχεις δίκιο!.Ειμαι πανιβλακας που ασχολούμαι μαζί σου.ΤΕΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανίβλακας είσαι που στρέφεσαι με τα λεγόμενα σου κατά των συμφερόντων σου και που δε διαβάζεις μιας πεντάρας κείμενο να δεις ότι η αυτοτιμολόγηση δε σου στερεί κανένα δικαίωμα διεκδίκησης τόκων.

      Διαγραφή
  94. Johnako το πάρκο το έκανες αφού είχε βουίξει ο τόπος ότι ο ΛΑΓΗΕ δεν πλήρωνε στην ώρα του και αφού οι ΔΕΗτζήδες και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη μιλούσαν για κούρεμα τιμών. Και έβαλες και την τελευταία σου δεκάρα, πήρες και δάνειο άσχετε!
    Σε πιάσανε κώτσο σβουριχτό αυτοί που στο φτιάξανε με λίγα λόγια!
    Παρόλα αυτά σπαμάρεις κάθε μέρα εδώ και σου φταίει το 99 τοις εκατό των συναδέλφων...
    Εκτός από βλάκας είσαι και προκλητικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ακόμη, αν δεν ήταν τότε ο Λουμάκης να επικαλεστεί τις ευρωπαικές νομοθεσίες, θα μας είχαν βάλει λουκέτο όλους οι ΔΕΗτζήδες σε πλήρη συνέργεια με το μπουρδέλο τη βουλή των Ελλήνων.
    Και τα λεφτά μας θα χάναμε και όσοι είχαν δάνεια θα τους παίρναν και τα σώβρακα.
    Και αν και ήμουν αντιΣύριζα για πολλούς λόγους, μόνο ένας μας φέρθηκε εντάξει και αυτός ήταν ο Τσίπρας...
    Όλα τα άλλα είναι για γράφει τις π@π@ριές του ο αποτυχημένος ο Johnakos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Α, θυμήθηκα και το όνομα της υπουργού περιβάλλοντος του Γιωργάκη! Η Μπιρμπίλη ήταν που την πίεζαν τότε Γιωργάκης και Παπακωνσταντίνου ( ο γνωστός απατεώνας υπουργος οικομικών που ήταν και στη λίστα Λαγκαρντ για μαύρες καταθέσεις στην Ελβετία), να "χτυπήσει" τις ΑΠΕ.
    Αυτή έκανε τη δύσκολη, ως οικολόγα και ανανεωτική που ήταν και την καρατομήσαν άρον των άρον.
    Μετά στη θέση της ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βάλαν τους κομμάντος υπουργούς να μας ξεσκίσουν...
    Ο Λουμάκης έσωσε ό,τι σωζόταν...
    Τα υπόλοιπα είναι η ιστορία...
    Κατάλαβες τώρα π@π@ρα Johny πόσο εκτίθεσαι και κάνεις ζημιά εδώ μέσα π@π@ρα;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ